- 21 Kasım 2012
- 3.521
- 11.093
-
- Konu Sahibi Humpty dumpty
Çok üzülürüm tabiki. 15 ay oldu aldigimizda 6 haftalikti. Gecen ramazanda bahçeden kaçtı 2 gün gelmedi. O iki gün ağlamaktan perişan olduk ailecek. Geri dönünce şükür sadakasi bile vermistik. Burda sağlık sistemi çok pahalı kendi hastaliklarimizda bile doktora gidemiyoruz her zaman. O tarz bir dernek duymadım ama bu bahsettiğim barinak da öyle bi yer gibi. Hayvanları alıp tedavi edip sahiplendiriyorlar.Az değil 10 ay olmuş, ayrılırsanız çok üzülürsünüz, bu kadar seviyorsunuz bence kimse sizden daha iyi bakamaz. Tek sorun maddiyatsa hayvan derneklerine danissaniz belki ilaçlar için size destek olacak bir hayirsever çıkar. Bazı insanlar hayvanları çok seviyor ama alerji gibi nedenlerle besleyemiyorlar, bu dernekler belki böyle bir hayra aracı olabilirler.
Yasli ve bulasici hastalik tasiyanlari uyutuyorlar evetEn yüksek ötenazi oranı Amerikadaki barınaklarda değil miydi ya? Ben mi yanlış biliyorum?
En hastası, yaşlısından başlayıp sırası gelen sahiplendirilmeyen her hayvanı öldürüyorlar. O nedenle insanlar barınaklardan hayvan kurtarma dernekleri oluşturmuşlar. Bizdeki gibi kapasitesini hiç aşmadığı içinde iyi bakılıyor imajı var. Bizde 50 köpeklik barınak oluyor, 300 köpek. Ne hekim yetişiyor, ne çalışan.
Kapasiteyi aşmamak adına sağlıklı hayvanlarda uyutuluyor. Amerika shelterlarında. Bir çok belgesel var hatta bununla ilgili. Sizin üstlenemediğiniz ilaç fiyatlarını oranın üstlenip el bebek gül bebek bakması kapitalist bir sistemde pek de mümkün gelmiyor bana.Yasli ve bulasici hastalik tasiyanlari uyutuyorlar evet
Ama bizim kedimizin ici oyle bir durumu yok. Zaten bahsettigim barinak aktif bi yer hayvanlar cok uzun sure beklemeden sahipleniliyor. Yoksa asla vermeyi dusunmezdim
Değil mi. Kimse çocuğunu yetiştirme yurduna bırakmak istemez, mükemmel imkanları olacak olsa dahi.. Hiçbir çocuk da imkanlarla mutlu olmaz gerçek bir aile ister..Kendi çocuğunuz olunca oda kusacak heryeri pisletecek edecek ama iade şansinız yok bilin istedim
Ne bileyim bazi haberlerde abd de ilaclar marketlerde satiliyor vs diye gormustum acaba dedim o yuzden. Kedinin rahatsizligi kroniklesmis olabilir surekli nuks etmesi ondan sanirim esime sorup cevap yazarim tekrardan banlanmissiniz ama baniniz kalkarsa ulasinInsan antibiyotigine kendimiz bile zor ulasiyoruz. Doktor yazmadan vermezler