Sivilceli Ciltler Benim gibi Roaccutane tedavisinden sonra tekrar sivilcesi çıkan arkadaşlar var mı?

Sivilceli Ciltler ve Çözümleri

Beetlee

Yeni Üye
Kayıtlı Üye
4 Ocak 2012
3.466
15
0
İzmir
Merhabalar. Yaklaşık 1.5 yıl önce 6 aylık roaccutane tedavisi gördüm. Tedavi bittikten sonra yüzümde 1 tane bile sivilce kalmamıştı. Sadece önceden kalan kırmızı lekeler duruyordu. Çukurluklarım tek tük zaten. İzlerin yarısını Tca peelingle yokkettim. Ama benim sorunum tedavim bittikten 5 ay sonra sivilcelerimin tekrar çıkması. Eskisi gibi büyük değil ama yine rahatsız edici. Tekrar roaccutane kullanmak istemiyorum. Benimle aynı durumda olan arkadaşlar var mı? Varsa sivilcelerinden tekrar nasıl kurtuldular?

Şunu da belirteyim. Pişik kremi, benzamcyn denedim ama hiç bir işe yaramadılar bende. Dışardan sürülen kremlerin pek bir faydası olmuyor bana:14:

o benim:)
ben de 6 ay kullandıktan sonra bişey kalmamıştı.1 yıl sonra tekrarladı sivilcelerim.daha azdı ama rahatsız ediyordu ve yine önceki gibi hişç birşey fayda etmiyordu tekrar gittim doktora.normalde tekrarlama oranı yüzde üçtür sen de o yüzde üçlük şanssız gruptasın dedi:)
tekrar kullanabiliriz düzenli takip ettiğimiz sürece bir sorun olmaz ben kendi çocuğumda da iki kere kullandım onun da tekrarladı dedi ben de tekrar başladım.5 ay kullandım ama miktarı daha azdı tam hatırlamıyorum ama ilk kullanışta 60 mg ise ikincide 30 mg gibi bişey.5 ayda tamamen bitti üstünden 3 yıl geçti çok şükür bi daha tekrarlamadı.arada bir regl dönemimde falan bi tane çıkar geçer.

Bende şanssız gruptayım demekki:) Tekrar roaccutane kullanmak istemiyorum çok sıkıntılı bir süreç çünkü:14: Biraz araştırıcam, hormonlarıma da baktırmak istiyorum aslında. En son çare yine roaccutane.

evet dudaklarımdaki yarıkların gülerken kanamasından ve çektiğim sırt ağrılarından dolayı çok sıkıntılıydı ama düzeldiklerini gördükçe acılarımı unutuyordum:))
ben hiç baktırmamıştım hormonlara falan ama baktır tabi nolur nolmaz.bi de tekrar kullanıcak olursan yaza denk gelmesin kış aylarında kullan ki aslında kış ayları da olsa güneş koruyucu sürmeden çıkmamak gerek ama ben hiç sürmüyordum

Malesef bende aynı sorunu yaşadım.İkinci kez bile kullandım ama 1 yıl sonra sonuç yine aynı.Sivilceler yeniden çıktı.

ben varım :)
ben de kullanalı 4 sene oldu.2 sene çıkmadı,tek tük.Şimdiyse eski haline döndü cildim.
hatta kullanan arkadaşlarımım 4.ayından itibaren ciltleri pırıl pırıl olmuştu onları görüp başlamıştım ben de.
benimse doz aşımı yapmamıza,1 ay uzatmamıza rağmen cildim pırıl pırıl değildi.düzelmemişti.sürekli sürekli sivilce çıkıyordu.2 sene biraz azaldı,şimdi hiç kulnamasam daha iyiydi dediğim bir durumdayım.
doktora gittiğimde tekrar kullan koruma süresi uzar belki hiç çıkmaz dedi.Lanet olsun o ilaca kullnmayacağım dedim,ne çektiğimi bir ben bir de Allah bilir.
cildim yağlı ama nemsiz yaş olmuş 26 daha ne çıkıyorsun be arkadaşım yeter.
düzenli cilt bakımı yaptırmasam,günlük,haftalık bakımımı yapmasam ne hal alır düşünmek bile istemiyorum.
biz seçilmiş insanlarız canım sıkma canını :))

Keşke bir çözüm olsa ya. Çektiğimiz sıkıntılara değse. Allaha şükür büyük büyük değil ama küçük te olsa insanın canını sıkıyor. İnsan emeğinin karşılığını almak istiyor gerçekten. Şimdilik deve dikeni tohumu içmeye başladım inşallah işe yarar. Tekrar o ilacı kullanmak istemiyorum çünkü. Bir de gidip hormonlarıma baktırmak istiyorum.

benim canım...6 ay kullandım bitti ,sonra tekrarladı..
yüzüm,omuzlarım sırtım sivilce ve sivilce izleriyle doldu,yine cildiyeye gittim..
durumumu izah ettim daha önce roac.kullandığımı söyledim..
düşük doz uygulayalaım dedi dr.hanım..20 mg.lık 3 kutu kullandım
yani hergün 20 mg.tek doz ilaç içtim, 3 ay sürdü,1-2 kutu daha kullansam olurdu sanki..
düşük doz tedavisi olmama rağmen yine tek tük çıkıyorlar..buna da şükür diyorum..

roac.dışında bir tedavi gideremez gibi geliyor bana..kalıcı olmaz yani,anlık giderler ilaç etkisi geçince yine çıkmaya başlar..

olmaz mı ya bende varım 2 defa kullandım sayılır.ilk kullandığımda tam kullanmıştım ama 2.kez kullandığımda ölümden döndüm diyebilirm lenf bezlerimi şişirdi 2 gün öylece yattım yarısında bıraktım yinede güzel oldu cildim şu an yine çıkıyo tek tük :2:

o benim canım :)

3 yıl önce kullandım ve ocak ayından beri bir fiil çıkıyorlar. 1,5 aydır tetradox kullanıyorum, azaldı bakalım...

bendede aynı durum söz konusu. bir yıl dört ay önce zoretanin tedavim bitti ama bittikten on ay sonra tekrar çıkmaya başladılar.. o kadar moral bozucu birşeyki.. zaten eski lekelerim geçmemişti şimdi bide yeni sivilce ve lekeleri eklenince yüzüm çarşamba pazarına döndü.. benim sivilcelerimin nedeni pko. ne yapsamda geçmeyecek yani.. boşuna o ilacı kullanıp yan etkilerini çekmişim. kemiklerim ağrısından duramazdm

ben de aynı hatta daha beter durumdayım. 6 sene önce 6 ay, 2 sene önce 8 ay ve daha 2 ay önce biten 7 aylık tedavi olmak üzere 3 defa kullandım lanet olası ilacı. ve ilacımın bitmesinin üzerinden daha 2 ay yeni geçmesine ragmen resmen yüzümde sivilceler çıkıyor, kafamın içi kaynıyo hatta. bıktım artık sivilcedem de ilaçtan da yok bi çözümü belliki bunlarla beraber yasamayı öğreneceğim...

4 sene önce kullandım.çok nadir ufak sivilceler çıkıyordu onun dışında 4 yıldır memnunum pişman olmadım ilacı kullandığıma.
ama bir kaç aydır tekrarlama eğiliminde,ufak ufak çıkıyor yine doktora gitmeyi düşünüyorum.
ilaç kişiye göre verildiği için,sonuçların da kişiye göre olduğunu duymuştum,yani herkes farklı süreler kullandı bu ilacı ben 7 ay ,kimi altı ay ,kimi de dokuz ay kullanıyor.
ama ben suçumu biliyorum,7 ay sonunda kendim bıraktım.doktor 9 ay sürebilir mg azaltarak demişti.bence tekrarlaması da o yüzden. gereken süre neyse o kadar kullanılmalı.doktor tabi daha iyi bilir.inşallah bidaha kullanmak zorunda kalmam.:50:

ben bu ihtimali doktoruma sorduğumda demişti ki bazıları nasılsa geçti diye tedaviyi yarıda bırakıyorlar bu yüzden çıkıyor, bazılarının ise hormonlarla iligili sorunları oluyor demişti. hormon testi filan yaptırın karaciğer ve böbrek üstü bezlerinize baktırın arkadaşlar illaki bir sebebi olmalı yoksa neden tedavi görüp cildinizi temiz tuttuğunuz halde çıksın tekrar.. bende çok korkuyorum tedavim bitince çıkmalarından Allah korusun umarım hepimiz sağlığımıza kavuşuruz yine de Allah başka hastalık vermesin en kötü derdimiz de böyle olsun.. hepinize geçmiş olsun arkadaşlar..

Benim 6 aylık tedavim bitti 4. günü 4 tane çıban gibi sivilce çıktı.Moral sıfır tabi kesin çözüm denildiğinden böylesine sorun yaratan bir ilacı kullandım birçok zararı oldu ki bazıları kalıcı yüzümün aşırı incelmesi dolgunluğunu kaybetmesi gbi göğüslerimde sönük sönük oldu.onun üzerine doktora gittim sitemle o da bana neutrigina nın yağlı akneye meyilli ciltler için olan yüz yıkama jelini verdi.sabah ve akşam kullanıyorum mükemmel kurutuyor benimki gibi yağlı bir cildi bile çooook memnunum yani kızlar

Benim 6 aylık tedavim bitti 4. günü 4 tane çıban gibi sivilce çıktı.Moral sıfır tabi kesin çözüm denildiğinden böylesine sorun yaratan bir ilacı kullandım birçok zararı oldu ki bazıları kalıcı yüzümün aşırı incelmesi dolgunluğunu kaybetmesi gbi göğüslerimde sönük sönük oldu.onun üzerine doktora gittim sitemle o da bana neutrigina nın yağlı akneye meyilli ciltler için olan yüz yıkama jelini verdi.sabah ve akşam kullanıyorum mükemmel kurutuyor benimki gibi yağlı bir cildi bile çooook memnunum yani kızlar

Benim yüzümü roaccutane'lık eden de o lanet yüz yıkama jeliydi, evet çok güzel kurutuyodu ama 1 ay sonra yüzüm sivilce tarlasına dönmüştü adını bile duymak istemiyorum bebek gibi cildimi ne hale getirdi, inşallah sen memnun kalırsın ;)

Benim kardeşim kullandı ama tedavisini sonuna kadar götürdü ve sivilce çıkmayan her gözenekten sivilce çıktı zaten ilacın etkisi bu şekilde her yerde önce bir sivilcelenme meydana geliyor ve daha sonra hepsi kuruyor. seneler geçti bir daha da öyle bir sivilcelenme yaşamadı ama tek tük çıkıyor tabii

Aynı sorun ben de oldu canım. Roaccutane türevi olan zoretanin kullandım 5 ay boyunca. Tedavim bittikten sonra iki yıl çok rahat ettim. Sadece ara ara çıkıyordu ve cabuk kayboluyordu. Şimdi iki aydır yüzüm yine sivilcelendi ve tekrar roaccutane'a başladım. Bu sefer doktor az dozda yazdı. Eskiden 40 mg kullanıyordum, şimdi 20 mg. 2 ay falan kullanacakmışım, bugün başladım içmeye. Hepimize kolay gelsin. Hep de yaz dönemine denk geliyorum ona yanıyorum ben.

Merhabalar. Yaklaşık 1.5 yıl önce 6 aylık roaccutane tedavisi gördüm. Tedavi bittikten sonra yüzümde 1 tane bile sivilce kalmamıştı. Sadece önceden kalan kırmızı lekeler duruyordu. Çukurluklarım tek tük zaten. İzlerin yarısını Tca peelingle yokkettim. Ama benim sorunum tedavim bittikten 5 ay sonra sivilcelerimin tekrar çıkması. Eskisi gibi büyük değil ama yine rahatsız edici. Tekrar roaccutane kullanmak istemiyorum. Benimle aynı durumda olan arkadaşlar var mı? Varsa sivilcelerinden tekrar nasıl kurtuldular?

merhaba canım bende çok fazla roaccutane tedavisi gördüm üstelik 1 değil 2 değil. her bırakışımda sivilceler tekrar cıkmaya basladı. sonra doktorum beni kadın doğuma yönlendirdi. polikstik overim varmıs. bunun tedavisini olmadan istediğin dozu kullan bıraktığın an sivilcen yine başlar dedi.
sende yine doktoruna danışıp yine bir kadın doğumcuya görün istersen

Back
X