How to install the app on iOS

Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.

Not: This feature may not be available in some browsers.

Benim gibi ritim bozukluğuna bağlı bayılma yaşayan var mı?

Aydinaydin

Guru
Kayıtlı Üye
25 Ağustos 2009
753
32
318
2 ay içinde iki defa baygınlık geçirdim, kısa süreli ve bilincim gitmişti tamamen, eeg ve kan talilleri yapıldı, bişey çıkmadı nörolojik değil dendi, kardiyolojik tetkikler yapılıyo ve ritim boukluğu üzerinde duruluyo.
buna bağlı şikayeti olan var mı, biraz korktum endişelendim. herkese şifa versin Allah

Eşimdevar ama tam baygınlık değil yarı baygınlık şeklinde bilinci tamamen kapalı olmuyor yanı sıra aşırı terleme sıkıntı daralıyor falan...yeni konuldu teşhis...ilaç ile tedaviye başlandı..günlük aktivitelerine devam ediyor...ama hep tetikdeyiz....sizede çok geçmiş olsun,sigara yada alkol kullanımınızvarsa azaltın lütfen

bende de çarpıntıya dayanı baygınlık oluyor ama göz kararması,dengeyi kaybetme ve yere düşme şeklinde bilincimi kaybetmedim hiçbir zaman 1 dk kadar düştüğüm yerde yatıyorum sonra kalkıyorum.tabi tam düşerken kalbim kafamda atıyor.kafam patlıycakmış hissine kapılıyorum.yazın daha çok oluyor.

bende olmuştu bir kaç defa, gözüm kararıyor ve yere yığılıyordum aşırı terleme ve cok hızlı kalp atışı oluyordu doktora gittim ilaç kullandım şuan bi problemim yok ama kontrole gitmem gerekiyordu ama malesef fırsatım olmadı..
rabbim herkese şifa versin..

Arkadaşımın yeğeni baygınlık geçiriyor sürekli
henüz 3 yaşında
Doktor önce epilepsi teşhisi koydu ilaç verdi
kullanılan ilaçlar işe yaramamış
dozu yükseltmişler bekliyorlar şimdi
doktor epilepsi değil başka birşeyden şüpheleniyorum
verdiğim ilaçların işe yaramaması imkansız demiş
Kalpten şüpheleniyoruz şimdi
mümkün olabilir mi?

Son düzenleme:
Yaklaşık 10 yıldır aritmim var.Birkaç defa baygınlık geçirdim. son zamanlarda baygınlık hissi oluyor ama tam bilinç kaybı olmuyor. İlaç kullanıyorum hep ssz Allah hepimize şifa versin...

Malesef bende de ritim bozukluğu var :( hep böyle sorunlarım oluyo.çok çabuk yoruluyorum.daha ikinci kata gelmeden nefesim kesiliyo,baygınlık geçirdiğim zamanlarda var.Allahım ail şifalar versin hepimize.

7-8 yıldır ritim bozuklu vardı 2 ay önce kurtuldum. elektro fizyolojik çalışma yapıldı, ritim bozukluğuna sebebiyet veren kas guruplarına yakma işlemi yapıldı. çok rahatladım.... 3-4 saat süren baş dönmesi halsizlik nefes darlığı problerim oluyordu yarı baygınlık, elim ağayım tutmuyordu... ilaç tedavisi denedim ama oda tansiyonu çok düşürdü, en son eps işlemi yaptı. arada ekrstosistooler oluyor ama onlarında zamanla düzeleceğini söyledi.

Annemde ritim bozukluğu var.Beloc ilacını kullanıyor. Ama yinede sorunlar yaşıyoruz. Hafif stres yaptığında kalbinde yanma acıma oluyor ve bikaç saat sonra kalp atışları hızlanıyor iyice nefes alamıyor.Nefes alamayıp kendinden gececek gibi oluyor..Sonra kendine geldiğinde bikaç gün uyku bastırıyor..Vucüdu halsızlaşıyor..O esnada ne yapacağımızı bilemiyoruz.Tekrar doktora gitmeye ikna edemiyorum...

Kızlar sizinkide mi böyle oluyordu. Canımı çok sıkıyor ya :(

7-8 yıldır ritim bozuklu vardı 2 ay önce kurtuldum. elektro fizyolojik çalışma yapıldı, ritim bozukluğuna sebebiyet veren kas guruplarına yakma işlemi yapıldı. çok rahatladım.... 3-4 saat süren baş dönmesi halsizlik nefes darlığı problerim oluyordu yarı baygınlık, elim ağayım tutmuyordu... ilaç tedavisi denedim ama oda tansiyonu çok düşürdü, en son eps işlemi yaptı. arada ekrstosistooler oluyor ama onlarında zamanla düzeleceğini söyledi.

Çok geçmiş olsun Rabbim tez zamanda şifa versin .. Annemde 20 yılı geçkindir ritim bozukluğu var Ankarada yaşıyoruz, 7 yıldır Hacettepe üniv. tedavi görüyor Coumadin deenen bir ilacı kullanıyor her ay kan tahlilleri yapılıyor dyuruma göre ilaç yükseltilip yada düşürülküyor.. Çarpıntıları bu aralar çoktu geçenki muayenesinde sintigrafiye girdi ve kalp damarında yakma işlemi yapılması gerektiği söylendi .. annem tedirgin oldu doktor ailenizle konuşup karar verin demiş kendisine ..Siz kaç yaşındasınız ve kaç yıldır ritim bozukluğu var ,, yakma işlemi yapıldıuktan sonra yaşam kalitenizi nasıl arttırdı ..ve ne gibi riskleri var cevaplayabilirseniz çok sevinirim ..sağlıklı günler dilerim..

annemin kalp kapakçık ameliyatı var.bu ameliyattan sonra zaten rutin bir ritim bozukluğu gelişmişti.ardından uzun yıllar geçtikten sonra yorgunluk, evin içinde dahi yürüyememe gibi olaylar oluşmuştu.

derken bir sabah yatakta baygın bulduk.hafiften kendine gelir gibi olduğunda da ölüyor sandık.tansiyon cihazını taktığımda nabzı 38 idi.hemen doktora gittik ve 1 ay içinde de kalp pili takıldı ve nabız 60 da sabitlendi.şimdi nabız düştüğü zaman kalp pili sayesinde normal ritmine ve atım sayısına geri dönüyor.

doktor bu gibi durumlarda bizi uyarmıştı.kalp pili takılmaz ise yolda veya herhangi bir yerde, anda pat diye yere düşebileceğini, bayılabileceğini ve bunun kötü sonuçları olabileceğinden bahsetmişti.

şimdi yine arada ritim bozukluğu yaşasa bile eskisi gibi yoğun değil.şükürler olsun.

doktor kontrolünü elden bırakmayın.

Eps yönteminden biraz bahsedermisiniz. Ben çok korkuyorum bu yöntemi banada önerdiler. Internette risk faktörlerini okudum çok korkuttu benim ikitane çocuğum var ikiside henüz çok küçük biri 1 yaşında diğeri 3
yaşında , lütfen biraz bahsedin çok canınız acıdımı ve en önemlisi benim çarpıntım olduğu zaman nefesimi tutamıyorum oysa bu işlemde çarpıntı verip nefesini tutması isteniyormuş

Herkese merhaba, benim 2009'dan beri ritim bozukluğum ve çarpıntılarım vardı, düzenli olarak holter taktırıp, kontrollerimi oluyordum ve gerekli durumlarda beloc içiyordum. 2 hafta önce tavsiye üzerine Prof.Dr.Fethi KILIÇASLAN'a muayene gittim ve efor-eko testlerini yaptıktan sonra eps (elektrofizyolojik çalışma/epç) yapılacağını söyledi ve geçen hafta Salı'ya randevu vermişti. Ben internetten iyice araştırdım ve öyle korkutucu şeyler yazılmıştı ki (canlı canlı yapılıyor, kalp krizi geçiriyo hissi duyuyorsunuz, içinizden geçen kılıfları hissediyorsunuz, çarpıntı için ilaç veriyolar nabız 400'e çıkıyor vs.) hastaneye gidip korktuğum için yaptırmaktan vazgeçip eve döndüm. Sonra kendimi hazır hissettim ve bu Cuma gününe randevu aldık. Hastaneye yatış işlemlerim yapıldı, damar yolu açıldı ve eps labaratuvarına alındım, işlem yatağına geçtikten sonra sakinleştirici yapıldı, uyutulmadım ama hiç bir acı da hissetmedim. Hatta lokal anestezinin iğnesini bile hissetmedim. eps işlemi sırasında 2 kez çarpıntı yapması için ilaç yapıldı, çarpıntı oluştu ancak rahatsız edici derece değildi ya da kalp krizi hissi gibi değildi, normalde nasıl hızlı atıyorsa o kadardı. 1.5 saat sonunda Eps işlemi bitince kalbimde doğuştan fazladan damar olduğu tespit edildi ve ablasyon yöntemiyle yakılması gerektiğini söyledi doktorum. Ailem de kabul edince ablasyona geçildi. Ablasyon işlemi için elektrotlara ek olarak vücüduma daha büyük elektrota benzer şeyler yapıştırıldı, kalbimi 3D görebilmek içinmiş onlar. Ben bi sakinleştirici daha istedim o da yapıldı zaten uyanıktım ama gayet sakin ve rahattım. yarım saatte ablasyon işlemi sürdü. Ablasyon işlemi sırasında o fazla damarı yakarken çok hafif bi ısı hissettim göğsümde ama o da varla yok arası. Çok şükür atlattım şimdi evdeyim. Bu kadar uzun uzun anlatmamın sebebi internette çok fazla abartılı ve korkutucu şeyler yazıyor ve ben de bunlardan etkilenen biriydim. Yaptıracak olanlara faydam olması adına paylaşmak istedim. Nette yazıldığı gibi korkulacak bir işlem değil ne eps ne de ablasyon, eğer yaptırmanız gerekiyorsa mutlaka yaptırın ancak doktorunuzu iyi seçmenizi tavsiye ederim, ben doktorumdan çok memnunum.

• Beğen
Reactions: Joy
Herkese merhaba, benim 2009'dan beri ritim bozukluğum ve çarpıntılarım vardı, düzenli olarak holter taktırıp, kontrollerimi oluyordum ve gerekli durumlarda beloc içiyordum. 2 hafta önce tavsiye üzerine Prof.Dr.Fethi KILIÇASLAN'a muayene gittim ve efor-eko testlerini yaptıktan sonra eps (elektrofizyolojik çalışma/epç) yapılacağını söyledi ve geçen hafta Salı'ya randevu vermişti. Ben internetten iyice araştırdım ve öyle korkutucu şeyler yazılmıştı ki (canlı canlı yapılıyor, kalp krizi geçiriyo hissi duyuyorsunuz, içinizden geçen kılıfları hissediyorsunuz, çarpıntı için ilaç veriyolar nabız 400'e çıkıyor vs.) hastaneye gidip korktuğum için yaptırmaktan vazgeçip eve döndüm. Sonra kendimi hazır hissettim ve bu Cuma gününe randevu aldık. Hastaneye yatış işlemlerim yapıldı, damar yolu açıldı ve eps labaratuvarına alındım, işlem yatağına geçtikten sonra sakinleştirici yapıldı, uyutulmadım ama hiç bir acı da hissetmedim. Hatta lokal anestezinin iğnesini bile hissetmedim. eps işlemi sırasında 2 kez çarpıntı yapması için ilaç yapıldı, çarpıntı oluştu ancak rahatsız edici derece değildi ya da kalp krizi hissi gibi değildi, normalde nasıl hızlı atıyorsa o kadardı. 1.5 saat sonunda Eps işlemi bitince kalbimde doğuştan fazladan damar olduğu tespit edildi ve ablasyon yöntemiyle yakılması gerektiğini söyledi doktorum. Ailem de kabul edince ablasyona geçildi. Ablasyon işlemi için elektrotlara ek olarak vücüduma daha büyük elektrota benzer şeyler yapıştırıldı, kalbimi 3D görebilmek içinmiş onlar. Ben bi sakinleştirici daha istedim o da yapıldı zaten uyanıktım ama gayet sakin ve rahattım. yarım saatte ablasyon işlemi sürdü. Ablasyon işlemi sırasında o fazla damarı yakarken çok hafif bi ısı hissettim göğsümde ama o da varla yok arası. Çok şükür atlattım şimdi evdeyim. Bu kadar uzun uzun anlatmamın sebebi internette çok fazla abartılı ve korkutucu şeyler yazıyor ve ben de bunlardan etkilenen biriydim. Yaptıracak olanlara faydam olması adına paylaşmak istedim. Nette yazıldığı gibi korkulacak bir işlem değil ne eps ne de ablasyon, eğer yaptırmanız gerekiyorsa mutlaka yaptırın ancak doktorunuzu iyi seçmenizi tavsiye ederim, ben doktorumdan çok memnunum.

hangi ilde yaptırdınız
çarpıntı şikayeti bende de var ama ilaç kullanıyorum
dr eps işleminde yanlışlık yaparsa kalp pili takmam gerek seni pile baglı kılamam bu risk varmış
eps yaptırıp çarpıntıları devam edenlerde var
sizde oluyormu

hangi ilde yaptırdınız
çarpıntı şikayeti bende de var ama ilaç kullanıyorum
dr eps işleminde yanlışlık yaparsa kalp pili takmam gerek seni pile baglı kılamam bu risk varmış
eps yaptırıp çarpıntıları devam edenlerde var
sizde oluyormu
İstanbul'da yaptırdım, evet eps de ablasyon da risk taşıyan işlemler o yüzden doktor çok önemli. benim doktorum istanbul'da bu konuda en iyi doktorlardan.. benim işlemim başarılı şekilde bitti çok şükür, yaptıralı 4 gün oldu ancak herhangi bi çarpıntı şikayetim yok

İstanbul'da yaptırdım, evet eps de ablasyon da risk taşıyan işlemler o yüzden doktor çok önemli. benim doktorum istanbul'da bu konuda en iyi doktorlardan.. benim işlemim başarılı şekilde bitti çok şükür, yaptıralı 4 gün oldu ancak herhangi bi çarpıntı şikayetim yok

eps ile ablasyon aynı işlem degil mio_O

Back