Herkese merhaba, benim 2009'dan beri ritim bozukluğum ve çarpıntılarım vardı, düzenli olarak holter taktırıp, kontrollerimi oluyordum ve gerekli durumlarda beloc içiyordum. 2 hafta önce tavsiye üzerine Prof.Dr.Fethi KILIÇASLAN'a muayene gittim ve efor-eko testlerini yaptıktan sonra eps (elektrofizyolojik çalışma/epç) yapılacağını söyledi ve geçen hafta Salı'ya randevu vermişti. Ben internetten iyice araştırdım ve öyle korkutucu şeyler yazılmıştı ki (canlı canlı yapılıyor, kalp krizi geçiriyo hissi duyuyorsunuz, içinizden geçen kılıfları hissediyorsunuz, çarpıntı için ilaç veriyolar nabız 400'e çıkıyor vs.) hastaneye gidip korktuğum için yaptırmaktan vazgeçip eve döndüm. Sonra kendimi hazır hissettim ve bu Cuma gününe randevu aldık. Hastaneye yatış işlemlerim yapıldı, damar yolu açıldı ve eps labaratuvarına alındım, işlem yatağına geçtikten sonra sakinleştirici yapıldı, uyutulmadım ama hiç bir acı da hissetmedim. Hatta lokal anestezinin iğnesini bile hissetmedim. eps işlemi sırasında 2 kez çarpıntı yapması için ilaç yapıldı, çarpıntı oluştu ancak rahatsız edici derece değildi ya da kalp krizi hissi gibi değildi, normalde nasıl hızlı atıyorsa o kadardı. 1.5 saat sonunda Eps işlemi bitince kalbimde doğuştan fazladan damar olduğu tespit edildi ve ablasyon yöntemiyle yakılması gerektiğini söyledi doktorum. Ailem de kabul edince ablasyona geçildi. Ablasyon işlemi için elektrotlara ek olarak vücüduma daha büyük elektrota benzer şeyler yapıştırıldı, kalbimi 3D görebilmek içinmiş onlar. Ben bi sakinleştirici daha istedim o da yapıldı zaten uyanıktım ama gayet sakin ve rahattım. yarım saatte ablasyon işlemi sürdü. Ablasyon işlemi sırasında o fazla damarı yakarken çok hafif bi ısı hissettim göğsümde ama o da varla yok arası. Çok şükür atlattım şimdi evdeyim. Bu kadar uzun uzun anlatmamın sebebi internette çok fazla abartılı ve korkutucu şeyler yazıyor ve ben de bunlardan etkilenen biriydim. Yaptıracak olanlara faydam olması adına paylaşmak istedim. Nette yazıldığı gibi korkulacak bir işlem değil ne eps ne de ablasyon, eğer yaptırmanız gerekiyorsa mutlaka yaptırın ancak doktorunuzu iyi seçmenizi tavsiye ederim, ben doktorumdan çok memnunum.