Çocuk Hastalıkları Benim gibi pevli bebeğinizmi var lütfen bilgileri paylasalım

Bebek Hastalıkları, diş çıkarma, bebeklerde kusma, bebeklerde ishal, bebeklerde uyku düzensizliği
Allah kimseye evladının acısını göstermesin...Çok sevindim bebeğinin iyi olduğuna o zaten büyüdüğünde hiç bir şey hatırlamayacak annesi...:16:Üzülme sen...

21 haftalık hamileyim bebeğime pevli teşhisi konuldu ve ben bunalımlara girdim.benim gibi bebeğine pevli teşhisi konulan varmı yada tedavi gören iyileşme ve bakım sürecini paylaşırsanız sevinirim

21 haftalık hamileyim bebeğime pevli teşhisi konuldu ve ben bunalımlara girdim.benim gibi bebeğine pevli teşhisi konulan varmı yada tedavi gören iyileşme ve bakım sürecini paylaşırsanız sevinirim

merhaba yasak 58 hiç üzme canım kendini benim oğlum da pevli çok şükür tedavisi olan bir hastalık şu an 3 yaşında hiç bir problemi yok

cevabınız için teşekkürler iyileşen çocukları duydukça içim ferahlıyor ilk duyduğumda bilmediğim bişey olduğu için dünya başıma yıkılmıştı.çok şükürki tedavisi var ve yıllardır yapılıyormuş bende bebeğim doğduğunda hemen tedavisine başlayıp düzeldiğini göreceğim Allahın izniyle.Allah hepimizin bebeğine sağlıklı ömürler versin...

amin canım inşallah hayırlısıyla bebeğini kucağına alırsın

pesekinovarus ile doğan ve çift ayak aşırı milyonda bir konferanslara bile çağrıldık zor zamanlar geçirdik masajlar alçılar ateller kalıplar ameliyat sonuç 12 aylık yürümeye başladı 24 aylıktan sonra merdiven çıkmaya şimdi 4 yaşını doldurdu biz bile birşey hatırlamıyoruz sonuç harika doktor olarak yeditepe faik altıntaş ve muammer bey sağolsun..

Bebeğinin pevli olduğunu önceden bilmekmi iyi yoksa doğduktan sonra öğrenmekmi,, bence her ikisinde de aynı üzüntü ama tedavisi mümkün bir hastalık olduğunu bilmek en azından üzüntüyü azaltabilir, ben doğumdan sonra öğrendim, doğum yaptığımda insanlara ilk zamanlarda söylemek zor oldu, bilirsiniz hastalığı bilmeyenler farklı yorumlarda bulunur ve sakatlık gibi görüp acırlar,, işte bunun için kimseye söylememeye çalıştık. bizim tek ayağında sağ ayağındaydı pev. Hemen haftasında ortopedi dr. alçı yaptı minicik bebeğime, ağlamaları kulaklarımda hala çınlar, bebeğini alçıyla 4 ay büyütmek zor ama beterinden daha iyidir diyerek teselli olduk hep,,,Tek ayağı 12 kez alçı oldu oğlumun,, ardından aşil tendom ameliyatı oldu bir hafta hastanede yattık, ameliyattan sonra narkozun etkisi bebeğim ağlamaları saatlerce hiç susmadan gözleri davul gibi olmuştu. ben bir yandan ağlıyorum babası ayrı ,, çok şükür o günleri atlattık, bir süre alçılı kaldı bebeğim, önce uzun bacak alçı sonrada kısa alçı yapıldı.. Ardından cihaz verildi, sen cermen diyolar adına, şu an bebeğim 13 aylık, altı yedi aydır kullanıyoruz tek ayaklı cihazı, yakında verecekleri bota başlayacağız, geceleri de takacağı şekliyle . biz arada ayağı dinlensin diye çıkarıyoruz, ama geceleri mutlaka ayağında olması şart, bizim gibi durumda olan nice arkadaşlar var, hereksin sabırlı olmasını diliyorum ve tedavi sürecinden bahsederken lütfen devamını da getirelim arkadaşlar. sonuç hakkında bilgi edinmek istiyor herkes,bizim bebeğimizin ayağı görüntüde düzeldi ve bir yaşında yürümeyede başladı gerçi düşe kalka ama olsun,, çooook şükür, inşallah iyice düşmeden yürüyünce bir iki ay sonra dr. kontrolümüz var o zaman bot verecekler ona devam edeceğiz. Şimdi okuduğunuz gibi bebeklerimizin kaderi olan bu hastalığın tedavisi olması içinizi birazda olsun rahatlatsın. insan daha kötü hastalıkları düşününce çok şükür diyo zaten. dolayısıyla birbirimize bilgi aktaralım, yaşayan ve yaşayacak olan tüm arkadaşlarıma geçmiş olsun diyorum.asla ümitsizliğe kapılmayın ve geçici sıkıntılar yaşayacaksınız elbette ama anne baba olarak bebeğinizi bol bol öpün biz öyle yaptık hem sevginizi hisseder hemde acısını azaltır ,, sizde mutlu olursunuz, sağlıklı ve paylaşımlı günler diliyorum.

pevli olduğunu doktorlar görmediği için doğumum normal doğum ve çok dikişli oldu ,hamilelikte öğrenmek çok iyi hazırlı olursunuz doktor bulursunuz .bu düzelmeyecek bir şey değil çok ileri derecede iki ayaktı bizimki .hemen doktor ayarladık ve tedaviye başladık bakım olarak oldukça yorucuydu ayakları alçılı bir yaz çocuğu sıcaktn ptldık alçılardan olmayacak gibi geliyordu aslında banada ama şimdi 6 yaşında ve anlatınca kimse inanmıyor .düşünün 4 ay alçılı ameliyat olan kalıplarla 9 ayı bulan çocuğum 12 aylıkken yürüdü süper masalarını düzgün yaparsanız kurtarırsınız sıkıntıyı..şimdi unuttuk muharrem inan ve faik bey doktorumuzdu.muharrem bey çok ilgili.

Se0, post: 15086236, member: 131876"]canım öncelikle hiççç üzülme sanırım bebeğin daha dogmadı bunları kafana takıpta hamileliğin guzel donemlerini atlama gelelim pev kısmına anlattıgım gibi benimde oğlum pevli dogdu 5 kez alcı daka sonra ponseti denen alet kullanımı ben kısaca geciyorum eger sormak istediğin varsa sorabilirsin sonuc olarak oglum suan 21 aylık ve diğer saglıklı cocuklardan hiç bir farkı yokkk atlı zıplıyo kosuyor yani bu hastalık tedavisi dogru yapıldıgı surece cook guzel sanuc veriyor onemli olan dr secimi istanbulda isen boylecocukları tedavi etmede cokkk iyi iki dr var bunlardan biri baltalımanı kemik hastanesi AYŞEGUL BURSALI bizim dr bu özel muayenesine gidiyorsun tabi ama stedavi esnasında ucrette yardımcı oluyor digeride şişli floranctigen hastanesi bora göksan ama bunda sigorta gecmiyo ve biraz pahalı aysegul hanıma gore biz ilk basta ikisinede gitti aysegul hanımda karar kıldık tavsiye ederim bir de boyle dogan cocuklarda kalca cıkıgı olma olasılıgı da cok fazla buyuzden bebişin dogunca kalca ultrasyonu cektırmeyi aman ihmal etme kendini rahat tut sakın uzulme bak sonra beişinde uzulur allah dermanı olmayan hastalık vermesinayrıca sana yardıncı olcak bir site öneriyim bende orda takip ediyorum gelişimleri googla PEV.ORG yazarsan orda böyle dogmus ve tedavisi olan bir cok bebek var bizde dahillll[/QUOTE]
benim giibi pevli bebeğiniz varsatedavi sürecini ayak gelişimini konusmak isterim
Selam ben kizim

Selam benim şuan 16 aylik 2 gün öncepvl tteşhisi kondu :-( oturuyor desteksiz karin ustu sirt ustu oluyor kendi kendine tabi daha yeni bu ay dönmeye basladi iletisimimiz iyi beni anliyor taniyor Dr ya oksijensiz kalmis yada beyin kanamasi geçirmiş dedi ben ne yapacagimi şuan için bilmiyorum mr çekildi.. Gaziantep ünv götür meyi dusunyorum Rabbim hepimizin çocuklarına şifa versin bizleri onlarla imtihan etmesin :-(

benim bebeğimde pvl li şu an nöörolojik takibi yapılıyor sadece mr ve eeg çekildi henüz çok küçük olduğundan herhangi bir rehabilite yapılamıyor. şu ana kadar kasılmaya rastlanmadı yada anlaşılmadımı bilmiyorum aslında anlaşılmamaıştır diye sürekli kendimi yiyorum.siz neler yapıyorsunuz herhangi bir tedavi süreciniz varmı?
Benim kizin 16 ayik kasilmasi yok yurumuyor kendi basina uzandigi yerde oturamiyor anca ben kadirip oturuyorum beni anliyor taniyor iletişimi iyi motor hareketleri zayif ornegin bis ey alip agzina götürmüyor ama oyuncaklarla güzel oynuyor :-( ayaklarini daha yeni iki aydir yere basiyor ama kendi basina ayakta durmuyor
benim giibi pevli bebeğiniz varsatedavi sürecini ayak gelişimini konusmak isterim

benimde pevli çocuğum olcakmış mafoldumben ilk duyduğumda yıkılmıştım bugün öğrenmemin 4, günü ama alışmaya başladım üzülmemeye gayret ediorum çünkü onun daha kötü etkilenmesinden korkuorm...aslında kesseler cnm acımaz oda inadına nasıl hareketli beni hayat bağlamak istermişcesine...allah hayırlısı versin artık kesinlikle isyan etmiorum hiç olmasa iidi ama en azından dewasız deiliz.....kızımı çok sewiorum ve ne olursa olsun o bnm hep yanında olcm ben güç vercm ufak bi gülümsemesilede oda bana allah hepimizin yardımcısı olsun herkesn bebeğine sağlıklı ömür versin inş..
merhaba esraberfin85 bende şuan 24 haftalık gebeyim ve pevli olduğunu öğrendim bebeğimin..araştırırkend burdaki yazıları okudum 6 yıl olmuş çocuğunuzun şu anki durumu nedir doğduğunda eşlik eden başka bi sıkıntı varmıydı biraz bahsedebilirmisiniz..teşekkür ederim şimdiden..

Merhaba gamze hanim bizim oglumyzda pevli sizinki galiba 7 yasında biz su an gündüz ayakkabısı kullanıyoruz gece ortez kullanıyoruz siz gündüz ayakkabısı kullandinizmi

Arkadaşlar konuşmak isteyen olursa çocuğu pevli olan mesaj atabilir benimde konuşmaya ihtiyacım var çünkü:110::KK46:

Ben 35 haftalık hamileyim ve bebeğimin pevli doğacağını 11haftalikken öğrendim.. her iki ayağıda ileri derecede içe dönük.başka sıkıntılarımda oldu çok feci bir gebelik yaşadım.. 3hafta sonra doğacak bebeğim ..hacettepe üniversitesinde doç.dr güney yılmaz ile görüştüm onunla başlicaz tedaviye.. sabır lazım güç lazım Rabbim yardım etsin

Ben 35 haftalık hamileyim ve bebeğimin pevli doğacağını 11haftalikken öğrendim.. her iki ayağıda ileri derecede içe dönük.başka sıkıntılarımda oldu çok feci bir gebelik yaşadım.. 3hafta sonra doğacak bebeğim ..hacettepe üniversitesinde doç.dr güney yılmaz ile görüştüm onunla başlicaz tedaviye.. sabır lazım güç lazım Rabbim yardım etsin
Merhaba bnmde oğlum sağ ayak Pev li Suan 5 aylık bizde alcilara 4 günlükken özelde başladık snra bizde güney hocaya devam ediyoruz 3 aydır dennis brown ortezi giyiyor sizede geçmiş olsun Allah hepimize kolaylık versin

Merhaba benım kızımda sol ayağında pev bu süreç zor bir süreç bu konuyla ilgi bilgi almak isterim nasıl bir süreç yaşadınız biz şimdi 1yaşındayız iki kere ameliyat oldu kızım ve bir daha olma ihtimalidir olabilirmiş normal mi sizce

Benim.bebeğimde suan 9 aylik.. doğunca ameliyat ve alçılama olayları oldu.. orteZ takıyoruz alfa flex geceleri.. tedavi uzun sürüyor ve sabır gerektiriyor. Yolun başındayız daha ınsallah sonu.iyi.olacak

Back