Çocuk Hastalıkları Benim gibi pevli bebeğinizmi var lütfen bilgileri paylasalım

Bebek Hastalıkları, diş çıkarma, bebeklerde kusma, bebeklerde ishal, bebeklerde uyku düzensizliği
benim bebeğimde pvl li şu an nöörolojik takibi yapılıyor sadece mr ve eeg çekildi henüz çok küçük olduğundan herhangi bir rehabilite yapılamıyor. şu ana kadar kasılmaya rastlanmadı yada anlaşılmadımı bilmiyorum aslında anlaşılmamaıştır diye sürekli kendimi yiyorum.siz neler yapıyorsunuz herhangi bir tedavi süreciniz varmı?

merhaba ebrizm ilk once belirttiğiniz sorunlara ben bebeğimde rastlamadım pev denilen sey (yani pes ekino varus) içe dönuk ayak olarakta biliniyor benim bebeğim 3 gunluk iken alcılama tedavisi basladı suanda ortez denilen cihazı kullanıyoruz bebeğim 4 ay 8 gunluk sizin ki ne kadar ve rahatsızlıgı biraz daha acarmıısnız

benim bebeğim prematüre şu an 6 aylık doğum tarihine göre ama düzeltilmiş yaşı 5 aylık olucak. pvl yani periventriküler lökomalazi teşhisi kondu fakat herhangi bir bedensel farkı yok ve bu konuda tedavi görmüyor sadece nörolojik takibi yapılıyor

geçmiş olsun öncelikle inşallah en kısa sürede iyileşir bebeğiniz sizin bahsettiğiniz başka bir rahatsızlık sanırım erken doguma baglı olabilir pev yani pes ekinovarus ayakların içe dönük olma durumu sadece ayak için gecerli tabi bunu yanında baska bir nörolojik sorunda çesitli nedenlere bağlı olabilir ama bu rahatsızlık ortopedik bir sorun size tekrar geçmiş oolsun

benimde pevli çocuğum olcakmış mafoldumben ilk duyduğumda yıkılmıştım bugün öğrenmemin 4, günü ama alışmaya başladım üzülmemeye gayret ediorum çünkü onun daha kötü etkilenmesinden korkuorm...aslında kesseler cnm acımaz oda inadına nasıl hareketli beni hayat bağlamak istermişcesine...allah hayırlısı versin artık kesinlikle isyan etmiorum hiç olmasa iidi ama en azından dewasız deiliz.....kızımı çok sewiorum ve ne olursa olsun o bnm hep yanında olcm ben güç vercm ufak bi gülümsemesilede oda bana allah hepimizin yardımcısı olsun herkesn bebeğine sağlıklı ömür versin inş..

arkadaşlar öncelikle geçmiş olsun bebekleriniz için bu nasıl bir şeydir bilmiyorum ama bu konuyu okuyunca internette biraz araştırdım ve ayakları normale dönen bir bebeğin resimlerini gördüm inşallah sizin bebeklerinizde bir an önce iyi olur alçılama ile düzelebiliyormuş allah bebeklerinize sağlık versin

En sıkdoğumsal hastalıklardan biridir. Topuklar ve parmaklar içe doğru dönmüştür. Genellikle baldır ve ayak normalden kısadır. Bu kısalık özellikle tek taraflı vakalarda belirgindir. PEV ağrısızdır, düzeltilebilir ve bebeğiniz normal bir yaşama döner.

Her 1000 doğumdan birinde görülür. Her 3 vakadan 1’i çift taraflıdır. Neden olduğu bilinmemektedir. Her 3 vakadan 2 si erkek bebektir. Ailede varsa olasılık iki katına çıkar.

Düzeltme ve alçılama

Tedavi doğumdan hemen sonra başlar. Amaç ağrısız, fonksiyonel bir basma elde etmektir. Doktorunuz nazikce ayağı normal pozisyona getirecek biçimde gererek düzeltir ve düzeltmeyi korumak için alçılar. Düzeltme tedrici olarak her hafta tekrarlanır. Tam normal pozisyona gelmesi aylar alabilir. Düzelme görüntü ve rontgenle takip edilir. Alçılama genellikle 6-12 hafta sürer. Düzelme meydana geldiğinde bunun korunması için yürüme yaşına kadar özel ayakkabılar giyilir. Adeleler 2-3 yaşına hatta bazen 7 yaşına kadar adeleler ayağı eski pozinyonuna döndürmeye çalışır. Bu nedenle 7 yaşına kadar çocukların izlenmesi ve bu arada gerekirse cerrahi müdahaleler yapılması önemlidir.

Cerrahi tedavi

Bazen germe ve alçılama bebeğinizin ayağını tam düzeltmeyebilir. Özellikle de düzeltme ve alçılamaya geç başlandığında. Bu durumda cerrahi tedavi gerekir. Cerrahi tedavi 3-12 aylıkken yapılabilir ve tek seansta ayaktaki bütün kemik, bağ ve tendon bozuklukları düzeltilir. Ameliyat sonrası 6-8 hafta alçı uygulaması ardından özel ayakkabı giyilir.

Tedavi edilmeyen çocuklarda çok ciddi sakatlık ve yürüme bozukluğu oluşur.Günümüz cerrahi teknojisi her yaşta bu rahatsızlığın tedavisine olanak vermektedir. Yine de en iyi sonuçlar 1 yaş altındaki cerrahilerden alınır.

bir siteden bu yazıyı buldum umarım faydam olmuştur

benimde pevli çocuğum olcakmış mafoldumben ilk duyduğumda yıkılmıştım bugün öğrenmemin 4, günü ama alışmaya başladım üzülmemeye gayret ediorum çünkü onun daha kötü etkilenmesinden korkuorm...aslında kesseler cnm acımaz oda inadına nasıl hareketli beni hayat bağlamak istermişcesine...allah hayırlısı versin artık kesinlikle isyan etmiorum hiç olmasa iidi ama en azından dewasız deiliz.....kızımı çok sewiorum ve ne olursa olsun o bnm hep yanında olcm ben güç vercm ufak bi gülümsemesilede oda bana allah hepimizin yardımcısı olsun herkesn bebeğine sağlıklı ömür versin inş..

canım öncelikle hiççç üzülme sanırım bebeğin daha dogmadı bunları kafana takıpta hamileliğin guzel donemlerini atlama gelelim pev kısmına anlattıgım gibi benimde oğlum pevli dogdu 5 kez alcı daka sonra ponseti denen alet kullanımı ben kısaca geciyorum eger sormak istediğin varsa sorabilirsin sonuc olarak oglum suan 21 aylık ve diğer saglıklı cocuklardan hiç bir farkı yokkk atlı zıplıyo kosuyor yani bu hastalık tedavisi dogru yapıldıgı surece cook guzel sanuc veriyor onemli olan dr secimi istanbulda isen boylecocukları tedavi etmede cokkk iyi iki dr var bunlardan biri baltalımanı kemik hastanesi AYŞEGUL BURSALI bizim dr bu özel muayenesine gidiyorsun tabi ama stedavi esnasında ucrette yardımcı oluyor digeride şişli floranctigen hastanesi bora göksan ama bunda sigorta gecmiyo ve biraz pahalı aysegul hanıma gore biz ilk basta ikisinede gitti aysegul hanımda karar kıldık tavsiye ederim bir de boyle dogan cocuklarda kalca cıkıgı olma olasılıgı da cok fazla buyuzden bebişin dogunca kalca ultrasyonu cektırmeyi aman ihmal etme kendini rahat tut sakın uzulme bak sonra beişinde uzulur allah dermanı olmayan hastalık vermesinayrıca sana yardıncı olcak bir site öneriyim bende orda takip ediyorum gelişimleri googla PEV.ORG yazarsan orda böyle dogmus ve tedavisi olan bir cok bebek var bizde dahillll

selam canım konundan yeni haberim oldu benim oğlum da pevli ve doktorumuz ayşegül hanım şuan 2,5 yaşında orteze geceleri devam ediyoruz geçen hafta kontrolumuz vardı çok şükür herşey normalmiş
size de çok geçmiş olsun canım ilk günler çok üzüldüm aslında ama şimdi alıştım ve düzelmelerini gördükçe de bir sorun yok

Oğlum doğduğunda çok ciddi bir travma geçirmiştim bu pev sebebiyle. Çünkü ben herşeyin normal olduğunu sanıyordum. Ultrasonda ortaya çıkmamıştı ve psikolojimi hazırlayabileceğim bir ön bilgim yoktu. Şoka girmiştim oğlumu öyle gördüğümde. İki ayağı da neredeyse ters duruyordu. İlk 15 gün altını açamadım, ayaklarına dokunamadım, çıplakken bakamıyordum, hep annem ilgilendi. Çok kötü günlerdi ama tavsiye üzerine gittiğimiz Dr. Bora Göksan'la yaklaşık 3 aylık bir alçı tedavisi ve ameliyat sürecinden sonra oğlum şu an 4 yaşında ve düz duvara bile cidden tırmanıyor :))) Şükürler olsun. Gerçekten maddi yönden çok ciddi bir külfet oluştursa da, borç harç ordan burdan bulduğumuz parayla herşey yoluna girdi. Meleklerimize herşey feda olsun. Yeter ki sağlıkla yanımızda olsunlar herşeye bedel. Allah hepimizin çocuğunu korusun. Dermansız bir dert değil bu pev rahat olun...

merhaba benim oğlum pevli doğdu şimdi 21 aylık istanbulda ayşegül bursalıya getirdik şimdi iyi ayakları ama gece giymesi gereken ortezi giymiyor 1 aydır ne yapsam alışmadı benim çocuğummu giymiyor sadece çok canım sıkılıyor bu duruma...

benim kızımda sol ayak pevli doğdu.çok şükür atlattık şimdi 1 yaşında..tedavi süreci zor gibi görüsede geçip bitiyor.bizim başka ek anomalilerimizde vardı doğdugunda.o kadar çok şey geçirdikki en kolayı pevmiş.hiç korkmayın......

arkadaşlar hepinize çok geçmiş olsun,
benim de kızımda ortaya çıkan kalçada gelişim geriliği teşhisi ile Bora Göksan hocayla tanışmıştık.
kızım şu an iyi ancak yakın zamanda Bora Hoca nın mesleği bıraktığını duyduk. artık hasta bakmayacakmış abd ye taşınıyormuş. bu kadar iyi bir hocanın ülkemizden ayrılması çok acı.
herkese acil şifalar dilerim...

arkadaşlar hepinize çok geçmiş olsun,
benim de kızımda ortaya çıkan kalçada gelişim geriliği teşhisi ile Bora Göksan hocayla tanışmıştık.
kızım şu an iyi ancak yakın zamanda Bora Hoca nın mesleği bıraktığını duyduk. artık hasta bakmayacakmış abd ye taşınıyormuş. bu kadar iyi bir hocanın ülkemizden ayrılması çok acı.
herkese acil şifalar dilerim...

evet bizimde ilk dr oydu meslegi bırakmıs pev.org kulubunde duydum bende gercektende alanında bu kadr iyi bir dr iken ve bu kadar cokta hastası varken bırakması cok acı ama aysegul hanımda bir okadar iyi zaten 2 dr bu konuda ilk akla gelenler

Arkadaşlar bence bu duruma üzülecek bir şey yok.Benim anne tarafımdan gelen genlerde bu hastalık var.Siz söyleyene kadar adını bile bilmiyordum.Hafif seviyede bende de vardı 30 yaşındayım şu an ve hiçbir tedavi uygulanmamış bana ve ben kendim farkına vardığımda yürümeme dikkat ederek düzelttim ayaklarımı.Dayımın kızında da vardı doğduğunda hep içe basıyordu o da düzeldi.Ailedeki en kötü durum büyük dayımın oğlunda ortaya çıktı.Doğduğunda nerdeyse bilek eklemine basacak şekildeymiş ayakları.Ameliyat oldu henüz bebekken.Şu an 20 yaşında boluda tıp okuyor.Ayrıca futbol takımında ve profesyonel liglerden teklifler aldı.Hiç bir sorunu yok şu an aksine çok tatlı başarılı bir çocuk.Tedavisi olan hastalıklar için üzmeyin kendinizi...

Arkadaşlar bence bu duruma üzülecek bir şey yok.Benim anne tarafımdan gelen genlerde bu hastalık var.Siz söyleyene kadar adını bile bilmiyordum.Hafif seviyede bende de vardı 30 yaşındayım şu an ve hiçbir tedavi uygulanmamış bana ve ben kendim farkına vardığımda yürümeme dikkat ederek düzelttim ayaklarımı.Dayımın kızında da vardı doğduğunda hep içe basıyordu o da düzeldi.Ailedeki en kötü durum büyük dayımın oğlunda ortaya çıktı.Doğduğunda nerdeyse bilek eklemine basacak şekildeymiş ayakları.Ameliyat oldu henüz bebekken.Şu an 20 yaşında boluda tıp okuyor.Ayrıca futbol takımında ve profesyonel liglerden teklifler aldı.Hiç bir sorunu yok şu an aksine çok tatlı başarılı bir çocuk.Tedavisi olan hastalıklar için üzmeyin kendinizi...

canım bu senın bildiğin kadar kolay bi rahatsızlık değil heleki içe basma sorunu hiç değil ayak kemiğinin içe dogru donuk olma durumu ve ozellikle yabancı sitelere bakarsın ihmal edilip tedavi yapılmamıs yada ayrıda bırakılmıs ve suan ileri yaslarda olan kişilerin yurumeyi bırak ayakta zor durduklarını gorebilirsin bu oyle kendi yurumenı duzelterek gecen bir hastalık değil senin sandıgın gibi içe dogru basmada değilji zaten tedavi yapılmasze eger yurumeği bırak ayakta durmak bile sorun ve bu tedavinin ne kadar zor ve yıpratıcı oldugunu bilemezsin defalarca alcıya alınan ayaklar daha sonra ozel yapım ayakkabılar cok zor yanı benım oğlum 3 gunlukken baslandı tedavıye ve ınan benım o zamanki duygularımı bilemezsin hastalık içe basma değil pesekino varus neetten bakabilrisin

canım bu senın bildiğin kadar kolay bi rahatsızlık değil heleki içe basma sorunu hiç değil ayak kemiğinin içe dogru donuk olma durumu ve ozellikle yabancı sitelere bakarsın ihmal edilip tedavi yapılmamıs yada ayrıda bırakılmıs ve suan ileri yaslarda olan kişilerin yurumeyi bırak ayakta zor durduklarını gorebilirsin bu oyle kendi yurumenı duzelterek gecen bir hastalık değil senin sandıgın gibi içe dogru basmada değilji zaten tedavi yapılmasze eger yurumeği bırak ayakta durmak bile sorun ve bu tedavinin ne kadar zor ve yıpratıcı oldugunu bilemezsin defalarca alcıya alınan ayaklar daha sonra ozel yapım ayakkabılar cok zor yanı benım oğlum 3 gunlukken baslandı tedavıye ve ınan benım o zamanki duygularımı bilemezsin hastalık içe basma değil pesekino varus neetten bakabilrisin

Netten baktım haklısın canım benimki bu kadar ileri değildi ama dediğim gibi bizim ailenin genlerinde de var.Bende ve dayımın kızında hafif derecede var ama dayımın oğlunda ağırdı.Dayımın oğlu doğduğunda resimlerdeki gibiydi aynı.Ben o zamanlar 10 yaşındaydım düşün bir de 20 yıl önceydi.Balıkesirden Ispartaya ameliyata götürdüler daha yeni doğduğunda.baya uğraşmışlardı o zamanlar onlar da ama bende çocuktum sadece ameliyat olduğunu hatırlıyorum.Onun ayaklarında sadece ameliyat izi var şimdi.Kesinlikle hiçbir sekeli kalmadı aksine anlattığım gibi çok akıllı başarılı bir çocuk.Çocuğunun rahatsızlığı bir anne için en büyük acıdır iyi bilirim moral olsun diye yazmıştım size.Çünkü ilerde bugünleriniz geçecek ve belki sizin de çocuğunuz annesinin babasının gurur kaynağı olacak yeğenim gibi.Allah yardımcınız olsun canım...Bebeğin şimdi iyidir inşallah...:71:

iyiyiz cok sukur suan 30 aylık ve hiç bir problemimiz yok kosuyor oynuyor atlıyor zıplıyor tam bir hiperaktıp 2 yasına girdikten sonra 2 senede bire alında kontrollerimiz onun haricinde bir problemimiz kalmadı

Back