• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Benim elimdeki parayla bir is yapmam lazim...

Kizlar selam :)

Yeni evlendim. Dugunden bir kac ay once isten ayrildim. Su an issizim. Calismak istiyorum.

Diyeceksiniz ki ee is bul. Onu pek istemiyorum cunku benim meslegim itibari ile cumartesi calismamak, hafta ici 7den once isten cikamamak gibi durumlar cok yaygin. Hani calisasim var ama her seyimi ortaya koyarak değil. Yani aksam 9da eve gelip de hala laptoptan maillerimi cevaplamak istemiyorum. Ev isine bile tam adapte olamadim, cokerim.

Dugunde takilan takilarla balayidir, arabadir vs aldik. 10 12 bin tl kadar bir altin kaldi. Ustune cikma sansim yok.

Esim de o parayla sen bir seyler yap diyor. Ben o parayla bi is kurabilir miyim? Ne yapabilirim?

Kisaca sorum su, 10 12 bin tl sermaye ile ne isi yapilabilir? Aslinda esimle beraber yapabilecegimiz bir is istiyorum ama zor gibime geliyor.

Düşünüyorum dusunuyorum bir sey bulamiyorum.

Bi el ativerin bana ^-^
ıs kurun kadınlara ıs kurması ıcın takvıye paralar verıyor ırnetten bakın derım daha fazla sermayenız olur

Yok tekstil atolyesini sifirdan kurmak zor ama devralmak gercekten kolay. Bide bodrum katlara falan kuruluyorlar 250 300 tl kiralari var. Esimin kuzeni 7 makineli kucuk atolyesini 6bine devretti geçen ay.

Niye devretti? Para getiren bir iş olsa devredermiydi? Tabi taşınma falan durumlarını bilmeden yazıyorum.
Ben olsam önce instagramdan sonra baktım belli müşteri kitlem oluştu bir butik açardm.millet kapış kapış alıyo ya geldiği gün bedenler tükeniyor benim gördüklerimde

çiğ köfteci dükkanı açın...bir tanıdığım açtı...8 bine çıktı...markalı bir çiğköfteci....bayiilik parası falan da ödemediler...yoğrulmuş şekilde geliyor....bir kaç masa yeterli oldu....yerini bulabilirseniz süper bir iş...

Sanırım İstanbul Avrupa yakasında yaşıyordunuz. Yanlış hatırlamıyorsam. ben senin yerin de olsam emlakçılık işine girerdim. Ev göstermeye dahi para alıyorlar.. Sermayesi de yok. Bir dükkan açarsın, 2 masa, 4 sandalye yeter. Sermayesi de az.. Ama çevre de gerekli..

Esnafın, üniversitelerin olduğu yerlerde ev yemekleri çok iş yapar. Bir süre sonra bıkıyorlar dönermiş, hamburgermiş vs yemeklerden. İyi bir usta bulmak şart ama. Bir de iyi ustalar genelde çok kaprisli oluyor, hazır olun.

Tekstilciyim demişsiniz tekstilin hangi alanındasınız bilmiyorum ama ütü paketten tutun baskıdan dikime kadar bir çok iş bölümü olan atölyeler var.Ütü paket işi sizin paranıza daha uygun olur diye düşünüyorum çünkü baskı makineleri çok pahalı gerçekten.Dikiş makineleride keza aynı şekilde.Ki dikim için bir kaç dikiş makinesi yetmez.Fason üretimle anca kendinizi döndürürsünüz ki onun içinde yaşadığınız iş gelicekmi stresine değmez... Ütü paket düşünülebilir.
Tekstil dışında bişey şirin bi pastahane düşünülebilirdi :)

Yemek isine girmeyin derim hic cunku tutulmasi cok zo. Bence evinizde bebek sekeri falan yapabilirsiniz bir magazayla anlasirsiniz hem guzelde olur.Yani daha once deneyiminiz yoksa restaurant,giyim isine hic bulusmayin

Neler yapabilirsin bilemiyorum, esnaf ol derim ama daha fazla paraya ihtiyacın var. Biraz da kredi çekip ancak bişeyler yapılabilir ama krediyi ödeyebileceğinin garantisi bişey olmalı. Küçük bir dükkan açmakla başlanabilir ama tabi bu dükkanın mevkisi çok önemli, yani öyle caddeler var ki iki adımlık dükkanlara dünya kadar kira parası isteniyor ama deli gibi de iş yapıyor oralar. Benim annem, teyzem ve eşi hep birlikte bir dükkan açmışlardı mesela, İzmir'de Karşıyaka gibi bir yerde tutunamadılar düşün, ama dükkanın olduğu yer çok sakindi. Daha sonra başka bir semtte, tam cadde üzerinde olmayan ama caddeye çok yakın kocaman, iki katlı bir dükkan tuttular. Bu dükkan plastik malzemeler, ambalaj vs üzerine bir dükkan. Borç harç, kredi vs derken külüstür bir araba aldılar. Bunlar bu arabayla beraber dükkanda sattıkları ürünlerin toptancılığını yapmaya başladılar. Bir sürü toptancı var tabi piyasada, nasıl tutunacaksın. Annem dükkanda perakende satış yaparken teyzemler arabayla toptan satış yapıyorlardı. İlk bir yıl müşteri tutunmak için çabaladılar. Dükkan mevkisinden dolayı güzel iş yapıyordu, teyzemler de İzmir'in dışındaki ilçelere giderek her toptancının gitmediği, uğramadığı yerlerde bulunan esnaflara uğrayıp onlara satış yapmaya başladılar. Öyle öyle derken yakın zamanda çok fazla borca girerek oldukça güzel, sıfır bir ticari araç aldılar. Şimdi teyzem yeni aldıkları arabada, eşi külüstür arabada, annem dükkanda 3 koldan işi götürüyorlar. Dükkanın günlük satışı 500 tl'nin altına düşmüyor. Teyzemlerin dışarıda yaptıkları satış her bir araba için günlük 4-5 bin'in altında değil. Kazanılan para nereye gidiyor peki? Borçlarını ödüyorlar. Dükkan tıka basa mal dolu, adım atacak yer yok. Arabaların içi deseniz öyle. Piyasada güzel bir strateji izledikten sonra başarılmayacak hiçbir şey yok. Göze alabiliyorsanız eşinizle beraber bu tarz bişey yapabilirsiniz. Herkesin yönelmediği alanlara yönelebilirsiniz mesela.

devletin ev hanımları için verdiği özel bir kredi var bence değerlendirin derim, belli bir süre ödemesi yok,ödeme başladığında ise düşük miktarda ödemeler var elinizdeki paranın üzerine koyarsınız,

Bence cok buyuk bi risk bu eldekinden de olursunuz Allah korusun. Hem paranizda az. Ben olsam dokunmazdim altinlarima. Baska bi iste calisma imkaniniz yok mu? Ben olsam biraz calisip para biriktirip altinlarimida ustune katardim gonlumun istedigi gibi bi is yeri acardim ya da ev alirdim ya da bambaska bisey..

anladığım kadarıyla ev araba tamam ve herhangi bir borç yok , tuzunuz kuru bir nevi ve elinizde riske atabileceğiniz 12.000 TL var. bence hepsini bile kullanmanıza gerek kalmadan sanal mağazacılık yapabilirsiniz. yurt dışından ürün alıp internet üzerinden satabilirsiniz.

Sanal magazacilik nasil yapiliyor bu konuyu dusunuyorum bende ..iş konusunda kararsiz kaldimda

Back
X