• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Benim doğum hikayem de kötüü...

oportace

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
7 Ekim 2011
6
1
36
Bursa
Bursa'da yaşayan arkadaşlar örnek olsun diye anlatıyorum.. Sakın Medical park hastanesinde doğum yapmayın... Bende 30 haziran 2011 tarihinde bebeğimi kucağıma almak için hastaneye yattım.. Hiç alttan muayene olmamama rağmen bebek kilolu diye çeşitli tehlikeler söylenerek sezeryan doğuma ikna edildim. doğuma girene kadar hiçbir problem yoktu.. sedyede yatırıldım iğrenç hazırlıklar başladıı ve 15 dk bekletildim doğum doktorum gelmesi için.. Karnım burnumda nefes almakta zorlanıyorum ve fenalaştım.. Tansiyonum düştü.. Dedim yeter artık bayıltın beni.. Dediler çocuk doktorunu bekliyoruz... Dedim kötü oluyorum bayıltın ... Bi 20 dk da çocuk doktoru bekledim.. Aralarında çocuk doktorunu çekiştiriyolar ve sonunda dediler biz başlayalım gelirse gelir gelmezse gelmez... Bayıltıldığımda çocuk doktoru gelmemişti.Ayıldım hemen sordum anneme gördünmü bebeği diyee.. Yanımda ne eşim var ne abim ne kardeşim.. Anladım bişi olduğunu..İnanın bunu yazarken bile ağlıyorum.. Dedim bebeğime bişi mi oldu.. Annemde dayanamadı ağladı beni öyle görünce. Ben kıyamet kopartıyorum annem sakinleştirmeye çalışıyoo bişi yok yoğun bakıma aldılar ciğerine su kaçmış temizliycekler getircekler diye.. Sonra eşim falan geldi konuşmuşlar doktorla yoğun bakımdaki diğer hastalarla falan.. Herkeste olurmuş böyle şeyler falan.. Abim yalvar yakar izin alarak girdi yoğun bakıma oğlumun videosunu çekti getirdi sakinleşeyim diye.. Gördüm oğlumu ağzında burnunda hortumlar.. Deli oldum tabii.. Sezeryanla doğum yapmış ben kalkmak için o kadar uğraştım ki bir sonraki görüşe gittim.. O kadar kötü bi duygu ki onu kucağına alamamak öpüp koklayamamak. Öcen bi kaç gün dediler ona nasıl dayanırım derken 33 gün kaldı oğlum küvezde.. Abim hastanenin vukaatlarını bildiği için hemen sağlık bakanlığına şikayet etti.. Bende doğum doktoru çocuk doktoru herkesle konuşuyorum ne oldu benim oğluma.. Bi diyolar anne karnında çiğeri gelişmemiş. Bi diyolar doğumda oksijensiz kalmış.. Dedim hangisi doğru . Doğum doktoru çocuk doktoruna atıyo. Çocuk doktoru doğum doktoruna.. Oğluma neler demediler.. Geç cevap veriyo. Daha uzun süre burda. Beyni etkilenmiş illaki bi özür bırakçak.. Deli gibi ağlamak istiyorum ama yok sütün kesilir.Yok lahusa depresyonu çok tehlikeli ağlamama bile izin verilmiyodu.. Sonra bizim şikayet hastaneye ulaştı. Benim oğlum 2 gün sonra taburcu.. Diyorum nasıl oluyo hani uzun süre yatçaktı.. Herşey normale döndü diyo doktor. Beyni etkilenmişti. Yok emar çekildi bişi çıkmadı.. Hani ciğerleri dolmamıştı. Röntgen çekildi tamamen dolmuş.. Çıktıktan sonrada bir ilgi bir alaka.. Doktor kendi arıyo oğlumuz napıyo diye.. Bizle birlikte 6 ay ve 9 aydır orda yatan hastaları da taburcu ettiler. Bunların hepsi tesadüfmüydü. Medical hastanesi bizi tekrar çağırdı. Şikayetimizi geri almamız için yoğun bakım için ödediğimiz ücreti geri ödeyeceklerini faturayı onlara geri vermemizi söylediler. Bize de o faturayı aldıklarına dair kağıt imzalatacaklarını söylediler. Kağıtta yazan şeyi aynen söylüyorum.. Hasta yakının maddi manevi tüm mağduriyeti giderildiğinden hasta yakını tüm şikayetlerinde vazgeçmektedir. Dedim 250 tl ile benim maddi manevi tüm mağduriyetim gideriliyo öylemi.. Ben lohusalığımı hastane yollarında geçitdim çocuğumdan ayrı kim suçluysa çeksin cezasını dedim imzalamadım kağıdı. Aradan bir hafta geçti bize bi kağıt geldi SGK dan 2 gün sonra hastane 10 gün kapatıldı. Aradan bir ay geçti bize bi kağıt daha geldi hastaneyi faturalar yönünden de incelemişler hastane fazla para almış bir sürü şeyden ayrıntıya girmiyorum.. :O konuda gerekli cezalar verildi sizde hastaneden fazla alınan paraları talep edebilrisiniz diye... Sonuç benim oğlumun ciğer problemi oldu ama 10 güne çıkacaktık.. Ki o problem de doğuma çocuk doktorunun girmemesinden kaynaklandı.. Allah hepsinin cezasını versin.. Benim bitmedi daha davam.. Dava açıcam Asıl maddi manevi tazminatı da yesinlerde görsünler hasta ile ticaret nasıl oluyoo..

canım çok üzüldüm yaşadıklarına. artık hastaneler ticarethaneye döndü. şikayet etmekle çok iyi yapmışsınız. sakın davandan vazgeçme.
sezeryan doğumda nasıl böyle birşey olabilir. sorumsuz yaratıklar.
yavrunun sağlığı iyidir inşallah.
annemin başına da geldi.
hastaneye yürüyerek gitti özel bir hastane.
muayne olacak kalbind problem var pil takmamız lazım yoksa aniden düşer kalırsın diye korkutmuşlar.
hemen anjiyo gözlem odasına almışlar. ziyaretçi giremiyor ylvar yakar 5 dk gördüm.
zannediyoruz gerçekten gerekli.
pili taktılar hastane çıkışında verdikleri evrakta yazıyor acil geldi diye.
annem mahkemeye verecekti ben engel oldum.
uğraşıp morali bozulmasın istedim.
hastaneler de doktora da güven kalmadı artık.

Çok şükür maşşalahı var oğlumun. Hiç bir problemimiz yok. Ama o bir ayı unutamıyorum.. Özel hastaneler tarafından halk olarak o kadar kullanılıyoruz ki zoruma gidiyo.. Belki bizden para çok almıyolar ama devleti sömürüyolar resmen.. Benim işim bitmedi daha hastaneyle daha çok başlarını ağrıtıcam. Sana da çok geçmiş olsun.. Artık daha bilinçliyiz galiba..

cnm çok geçmiş olsun insanlar para için her türlü vicdansızlığı yapar olmuşlar hele bide sağlık insan hayatı söz konusu bu kadarda olmaz insafsız pislikler rabbim onların cezasını versin...

ayy canımn çok üzüldüm çok çok geçmiş olsunn..
en cok korktugum seylerden biridir.. Allahım kimsenin basına vermesn böle kötü seyleri..

Bursa'da yaşayan arkadaşlar örnek olsun diye anlatıyorum.. Sakın Medical park hastanesinde doğum yapmayın... Bende 30 haziran 2011 tarihinde bebeğimi kucağıma almak için hastaneye yattım.. Hiç alttan muayene olmamama rağmen bebek kilolu diye çeşitli tehlikeler söylenerek sezeryan doğuma ikna edildim. doğuma girene kadar hiçbir problem yoktu.. sedyede yatırıldım iğrenç hazırlıklar başladıı ve 15 dk bekletildim doğum doktorum gelmesi için.. Karnım burnumda nefes almakta zorlanıyorum ve fenalaştım.. Tansiyonum düştü.. Dedim yeter artık bayıltın beni.. Dediler çocuk doktorunu bekliyoruz... Dedim kötü oluyorum bayıltın ... Bi 20 dk da çocuk doktoru bekledim.. Aralarında çocuk doktorunu çekiştiriyolar ve sonunda dediler biz başlayalım gelirse gelir gelmezse gelmez... Bayıltıldığımda çocuk doktoru gelmemişti.Ayıldım hemen sordum anneme gördünmü bebeği diyee.. Yanımda ne eşim var ne abim ne kardeşim.. Anladım bişi olduğunu..İnanın bunu yazarken bile ağlıyorum.. Dedim bebeğime bişi mi oldu.. Annemde dayanamadı ağladı beni öyle görünce. Ben kıyamet kopartıyorum annem sakinleştirmeye çalışıyoo bişi yok yoğun bakıma aldılar ciğerine su kaçmış temizliycekler getircekler diye.. Sonra eşim falan geldi konuşmuşlar doktorla yoğun bakımdaki diğer hastalarla falan.. Herkeste olurmuş böyle şeyler falan.. Abim yalvar yakar izin alarak girdi yoğun bakıma oğlumun videosunu çekti getirdi sakinleşeyim diye.. Gördüm oğlumu ağzında burnunda hortumlar.. Deli oldum tabii.. Sezeryanla doğum yapmış ben kalkmak için o kadar uğraştım ki bir sonraki görüşe gittim.. O kadar kötü bi duygu ki onu kucağına alamamak öpüp koklayamamak. Öcen bi kaç gün dediler ona nasıl dayanırım derken 33 gün kaldı oğlum küvezde.. Abim hastanenin vukaatlarını bildiği için hemen sağlık bakanlığına şikayet etti.. Bende doğum doktoru çocuk doktoru herkesle konuşuyorum ne oldu benim oğluma.. Bi diyolar anne karnında çiğeri gelişmemiş. Bi diyolar doğumda oksijensiz kalmış.. Dedim hangisi doğru . Doğum doktoru çocuk doktoruna atıyo. Çocuk doktoru doğum doktoruna.. Oğluma neler demediler.. Geç cevap veriyo. Daha uzun süre burda. Beyni etkilenmiş illaki bi özür bırakçak.. Deli gibi ağlamak istiyorum ama yok sütün kesilir.Yok lahusa depresyonu çok tehlikeli ağlamama bile izin verilmiyodu.. Sonra bizim şikayet hastaneye ulaştı. Benim oğlum 2 gün sonra taburcu.. Diyorum nasıl oluyo hani uzun süre yatçaktı.. Herşey normale döndü diyo doktor. Beyni etkilenmişti. Yok emar çekildi bişi çıkmadı.. Hani ciğerleri dolmamıştı. Röntgen çekildi tamamen dolmuş.. Çıktıktan sonrada bir ilgi bir alaka.. Doktor kendi arıyo oğlumuz napıyo diye.. Bizle birlikte 6 ay ve 9 aydır orda yatan hastaları da taburcu ettiler. Bunların hepsi tesadüfmüydü. Medical hastanesi bizi tekrar çağırdı. Şikayetimizi geri almamız için yoğun bakım için ödediğimiz ücreti geri ödeyeceklerini faturayı onlara geri vermemizi söylediler. Bize de o faturayı aldıklarına dair kağıt imzalatacaklarını söylediler. Kağıtta yazan şeyi aynen söylüyorum.. Hasta yakının maddi manevi tüm mağduriyeti giderildiğinden hasta yakını tüm şikayetlerinde vazgeçmektedir. Dedim 250 tl ile benim maddi manevi tüm mağduriyetim gideriliyo öylemi.. Ben lohusalığımı hastane yollarında geçitdim çocuğumdan ayrı kim suçluysa çeksin cezasını dedim imzalamadım kağıdı. Aradan bir hafta geçti bize bi kağıt geldi SGK dan 2 gün sonra hastane 10 gün kapatıldı. Aradan bir ay geçti bize bi kağıt daha geldi hastaneyi faturalar yönünden de incelemişler hastane fazla para almış bir sürü şeyden ayrıntıya girmiyorum.. :O konuda gerekli cezalar verildi sizde hastaneden fazla alınan paraları talep edebilrisiniz diye... Sonuç benim oğlumun ciğer problemi oldu ama 10 güne çıkacaktık.. Ki o problem de doğuma çocuk doktorunun girmemesinden kaynaklandı.. Allah hepsinin cezasını versin.. Benim bitmedi daha davam.. Dava açıcam Asıl maddi manevi tazminatı da yesinlerde görsünler hasta ile ticaret nasıl oluyoo..

hastane 10 gün kapatılacaktı ama daha kısa süre kapalı kaldı diye hatırlıyorum. mutlaka açın maddi-manevi tazminat isteyin. ayrıca şikayette de bulunun çocuğunuzu haksız yere hastanede tuttukları için savcılığa...

hastane 10 gün kapatılacaktı ama daha kısa süre kapalı kaldı diye hatırlıyorum. mutlaka açın maddi-manevi tazminat isteyin. ayrıca şikayette de bulunun çocuğunuzu haksız yere hastanede tuttukları için savcılığa...

10 gün kapatıldı. Arayı bayrama denk getirdiler sadece birde kapıya tadilat nedeniyle demişler.. Uğraşıcam daha işim bitmedi hastaneyle.. Ben yaptım o hatayı kimse yapmasın.. Özel hastaneler ticarethane olmuşş..

iyiki yavrunu sağa salim kucağına alabilmişsin çok büyük geçmiş olsun

ya koskoca hstanede çocuk dr nasıl gelmez o saniye insan hayatı bukadar ucuzmu ya çocuğunuzu kaybetseydiniz hesabını kim vericekti birde merak ettim gebelik takibiniz o hastanedemi oldu
benim bir yakınım 2009 da doğuma gitti benden 2 ay önceydi ilçeden gelmiş gece doğum başlamış demişler almışlar sancı odası denen biyere ya devlet hastanelerinde bile sancı odası yok bildiğim zübeyse hanım .dü.evi harici orada diyor 3-5 kişi bekledik sabaha kadar yan odadakine dua ettim çok sancısı var die diyor ne aileme ne eşime habaer verilmeeden alındım die anlattı bize sözde özel hastane burası sbh olmuş dru gelmiş bebeğin suyu az demiş ve acil sezeryan ve drun kaçıncı suyun az vukatıymış sonradan dymuş hep imza aldılar ve bize sorulmadan sadece imza attırdılar neden die sorunca sezeryana dediler dedi ve aile yine bihaber bekleme salonlarında beklemiş insan oda vermezmi doğumbaşlayana böyle bir hastane die anlatıp ben, çok tedirgin etmişti bende özele gidiyordum sadece kadın doğum olan bir hastaneye allaha çok şükür hiç sıkıntı yaşamadım

şu medicalden memnun olan bir kişiyle daha karşılaşmadımm..
çok şükür bebeğinizde bişey yok.. çok geçmiş olsun yaşadıklarınız için..
imş mücadeleyi daha iyi sonuçlara taşırsınızz.. aslında bizlerin sessiz kalmasından zıyor onlar böylee..

canım çok geçmiş olsun.okurken hep kötü bi sonla karşılaşacağım diye okudum sonunu duyunca ferahladım.buna da şükür güzel kardeşim allah daha başka bi dert vermesin.yavrunu sana bağışlamış tabiki bundan sonra davana devam et.ama yine de şükret yavrun yanında ve sağlıklıya.allaha emanet ol.

gecmis olsun Allah size ve oglunuza saglikli uzun omur versin.ama kesinlikle ama kesinlikle birakmayin davanizi acin surundurun tazminatinizida alin.zaten ugrasmadigimiz icin boyleleri cogaliyor.

büyük geçmiş olsun. yaşadıklarınıza çok üzüldüm. peşini bırakmayın tabi :47:
koskoca medical park, hayret bişey yaa
peki hangisiydi?

canım benim...o güne gelene kadar ne hayaller kuruyoruz. ne endişelerle uykularımız kaçıyor. sonra para için, sorumsuzluklarından başımıza getirdiklerine bak...o kağıdı imzalamamışsın ya, ellerinden öpüyorum.

Allah başka sıkıntı yaşatmasın. evladını analı babalı büyütsün...

Çok geçmiş olsun,hakkınızı aradığınız için ben ayrıca teşekkür ediyorum size.Bursadayım ben de.Medical parktan memnun olan kimseyi görmedim şu ana kadar.Sadece kadın doğum değil hiçbir bölümünden memnun değil insanlar.
Ben duymamıştım kapatıldığını iyiki yazmışsınız.
Oğlunuz iyiymiş çok sevindim,maddi ve manevi tazminat davalarını da eminim ki kazanırsınız.Tekrar geçmiş olsun.

canım benim ya okurken o kadar perişan oldum ki, sen bizzat yaşamışsın, ne kadar zor geçmiştir o günler, ama rabbime şükürler olsun ki yavrunu sana bağışlamış... rabbim o gibileride kahretsin başka bişi demiyorum...ve o kağıdı imzalamadığın ve bu işin peşini bırakmadığın içinde sana ayrıca teşekkür ederim...lütfen sakında peşini bırakma bu işin....çünkü şu var ki yapan kadar sessiz kalan da suçludur.. Rabbim yardımcın olsun....

Çok geçmiş olsun canım hikayene gerçekten çok üzüldüm umarım bu hikayeyi bir çok kişi okur ve güvenle kendilerini teslim ettikleri doktorların aslında bizi ne olarak gördüklerini anlarlar.. Bende sağlık sektöründeyim çok iyi biliyorum bazı şeyleri çevremdekilere anlatmaya çalışıyorum ama kimse başına gelmeden inanmıyor.. doğumumda bile hamileyken tam 7 ay doktor hastane aradım kimseye güvenemediğim için.. çok şükür sorunsuz geçti.. eskidenmiş idealist gerçek doktorlar. artık kimsede Allah korkusu kalmadı bir insana bu şekilde hizmet verilir mi? inş. gereken cezayı bulurlar ibret olsun diye öyle cezalar verilmeki diğerleri de yapamasın böyle şeyler..
En güzel günlerin bu şekilde geçmiş ama üzülme arkadaşım her işte bir hayır vardır belki senin vesilenle başka anneler üzülmeyecek bu şekilde ne olur canını sıkma Allah sana ve bebeğine uzun, hayırlı, sağlıklı ömürler versin..

Çok geçmiş olsun. Bundan sonra doya doya kokla bebeğini, benim için de gıdısından öpüver. Yaşadığın şeyin maddi karşılığı elbette olamaz ama elinden geleni de ardına koyma. Mümkünse basına da duyurmanın yollarını ara.
Ahhh, ahhhh.
Sosyal devletin altına dinamit koyup, inceden inceye sağlık ve eğitim sistemini özellştirip üstelik bir de sermayenin rengine bakarak sağlığımızı ehil olmayan yeşil tonlardaki ellere peşkeş çekenlerin yatacak yeri yok öte dünyada.

inşallah şu ithal doktorlar çabuk gelirde bu sorumsuz doktorlardan kurtuluruz.rabbim hem size hem evladınıza saglıklı uzun ömür versin

Teşekkür ederim arkadaşlar.. Bursadaki arkadaşlara örnek olsun diye yazdım çok şükür çocuğuma kavuştum ama şikayet etmeseydik orda 7 aydır 9 aydır yatan bebekler vardı belki bizde onlardan biri olcaktık.. Bebeğimden bir ay ayrı kalmak bile koyarken o anneleri düşünemiyorum. Allah herkesin yardımcısı olsunn..

Back