• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Benim derdime bir bakın... TRAJİKOMİK

• Konu Sahibi Konu Sahibi handeyavas
  • Başlangıç Tarihi Başlangıç Tarihi
H

handeyavas

Ziyaretçi
Arkadaşlar ara sıra buraya girip bakıyorum da kendimizi ne kadar aciz ve basit bir duruma düşürdüğümüze hem gülüyorum hem sinirleniyorum.

bende ara sıra bunu yapıyorum ama bizim evde fazla sorun yok artık. çünkü eşimi evlat yerine koymadıkları için eşimde kardeşini ve babasını yüz bulup arayamıyor. ee çocukta oldu verecek parada bulamıyor yalakalık yapmak için.

her neyse şunu diyeyim size. evliliğinizin ilk gününde hatta nişanlanmadan önce ipin ucunu verirseniz (( kaynanamı çok seviyorum oda beni çok seviyor hele kayınpederim bir tane görümcemle kardeş gibiyiz)) bunları diyorsanız en baştan ayvayı yediniz demektir.

aaaaa sen iyi olursan onlarda iyi olur demeyin çünkü öyle değil. siz ne kadar iyi olursanız olun siz o evin aşçısı temizlikçisi çamaşırcısı olarak görülüyorsunuz bunu unutmayın.

biz kendimizi en baştan al beni ben seninim dersek işte buradan ara sıra yardım isteriz.
yapmayın arkadaşlar özellikle bekar nişanlı sözlü genç kızlar sakın en baştan hataya düşüp karşılarında masum genç kız havalarına girmeyin. bu tip genç kızları onlar dişlerini geçirecekleri en nefis yemek olarak görürler ve siz acı çektikçe onlar keyif alır.

yada önce bir evleneyim sonra gösteririm ben onlara hiç demeyin ağzınızın üstüne ilk günden tokatı yedinizmi bir daha kalkamazsınız oturduğunuz yerden.

evet bu ilk günden tokat yiyenler var komşularımdan çok duymuştum (( genelde kaynana ve kayınpederin oğullarına evlenmeden önce verdikleri ilk tembihmiş ve ilk günden uygulandığında gelin kız bir daha ağzını açamazmış))

evelndiğinizde fazla bulutlarda gezmeyin yani fazla hayal kurmayın. burnunuzun üstüne çakılır bir daha toparlanamaz ve debelenip durursunuz hele birde çocuğunuz olmuşsa ara sıra onu bile duygu sömürüsü aracısı olmaktan kendiniz bile çekinmezsiniz.

erkeklerin beyni başka yerlerinde olduğu için sizin hayallerinizden anlamazlar.ee bol bol yatak odası fantaziniz varsa sizi acaip can kulağıyla dinleyebilirler ama yataktan çıkana kadar.

hele hele eltiye hiç güvenmeyin elti eltinin kumasıymış.

görümceye zaten güvenilmez her zaman eşinize duygu sömürüsü yapıp sizi alt etmeye yemin etmiştir. evin asıl kızı odur.

kayınpeder tam sinsidir. alttan alttan işi götürür. siz bilmezsiniz ama parmağında oynuyorsunuzdur.

kaynana o tam bir muamma. heran herşeyi yapar. her zaman tetikte olmanız gerekir. asla ama asla güvenmeyin.

bazen diyorum acaba benim erkek çocuğum olsa ne yapardım diye yani kaynana olsam. zaten acaip bir kelime duyunca bile ürperiyorum.

akıllı ve zekice planlar yapmanız gerekir. ha en baştan ah canım kocam sıkıştınmı al ben yiyemedim sen ye diye elinizdekini vermeyeceksiniz. gözü parmağınızdaki alyansa bile dikilip kalır.

çalışan eş arayan erkekten uzak duracaksınız hele hele evinize sizin çalışan kızınız varmış benimde bir akrabam var sizin kızı ona yapsak diyene bir tekme. en baştan belli yani siz değil maaşınız görücüye çıkmıştır.

valla maaş kartınızı alır sizede avcunuzu yalatır böyle tipler. sizde her sabah çocuğunuzu bakıcıya bırakıp(( bakıcı birde siz işe gittikten sonra çocuğa neler yapıyordur oda var)) işe gidiyorsanız maaşınızıda kocanız çekiyorsa daha çok gider gelirsiniz.

bunada yaşlı bir komşumun lafı var her zaman söylediği. yalınayaklık.

sakın kızım yalınayaklık yapıp en baştan kendinizi kurtların önüne kuzu yapmayın hiç acımazlar yerler derdi.

neyse bende böyle birşeyler yazayım dedim.

bazılarınız sen çok mu mutlusun derse bana yada ödrt dörtlük bunları yaptınmı derse.

ben en baştan karşı taraf nasıl davrandıysa öyle davrandım. onlar iyi oldular 1 kez bende iyi oldum ama hiçte inanmadım

sonra baktım dişerini törpülemişler ilk günden 1 bilezik takmadıkları gibi annemin kardeşlerimin akrabalarımın taktıklarınıa gözlerini dikmişler hatta plan bile yapmışlar almak için((avuçlarını yaladılar onlar benden alıp zek lacaklardı ben vermedim onların o hallerine güldüm ne kadar basitsiniz ve basit insanların basit planları olur dedim)) hele görümcemin takı çıkarma odasına gelip takmadıkları altına öyle bir bakışı vardı ki sanki onun altınlarını almışımda ben çalmışım gibi. takılar annemde dursun dedi. sağol canım annemde bu salonda annemde duracak dedim.

ezdirmeyin arkadaşlar kendinizi siz kendinizi ezdirdikçe onlar sizin ne kadar basit olduğunuza karar verirler ve sizin kendinize vermediğiniz değeri onlardan beklemek biraz da aptallık olur. ama sonra bizaptalız demeyizde bana bunu bunu yapıyorlar deriz.

akıl vereni ise hiç sevmeyiz. çok biliyorsun deriz.

ee banada diyebilirsiniz zaten diyenlerede yazmadım bunları. anlayanlara da teşekkür edrim. bu yazdıklarımıda anlayıp uyugulayabilmekte mesele biraz zekanızı kullandınızmı çözemeyeceğiniz aşamayacağınız sorun yoktur. kendinizi aciz ev kızı aciz ev kadını olarak görmeyin.

siz yani biz kadınlar ormandan kaçmışları idare etmeye çalışan terbiye etmeye çalışan bazen bunu becerebilen çok güçlükadınlarız aslında. önce anneyiz bir annein vicdanı vardır. vicdansız kadına ise ben kötü kaynana adayı ya da kaynana diyorum. iyisine ise zaten anne dersiniz ona kaynana demeye kıyamazsınız.

bazı -yerlerde haklısın ama her ınsan aynı değildir..tüm ınsanlar bencıldır ama bazıları bunu saklar bazıları dısa vurur..kımseden fazla fedakarlık beklenemez ve gösterılemez.kayınvalıde ye kaynana dediğinız andan olay bıtmıstır.bu bı saygı meselesıdır karsındakıne saygı duymazsan oda sana duymaz..karsılıklı çekişmeler baslar.elbettekı benımde sorunlarım oldu aynı bınada oturmamıza rağmen bı sekılde hayatımı ıstediğim gıbı yönlendırdım herseye rağmen..bende ılerde kayınvalıde olucam gelinımın benım için kötu konusmasını ıstemem..
sevgiler

doğrudur buda senin düşüncen ama şöyle etrafındaki kötü kaynana tiplerine bir bakarsan gelinlerine yaptıklarının aynısını kendileride yaşamışlardır. benm bildiğim normalde acı çeken insan derki ben kaynana olunca gelinime asla böyle yapmayacağım. ama demiyor arkadaşım bunlar demiyor. yani kötü ve kötü kalpliinsanlar. beş parmağın beşide bir değil ama iş parmakları kaynanaya benzetmeye gelince evet hadi biri istisna 4 de aynı. psikloljisi bozuk insanların yaptıklarını yazdım ben.

inan öyleinsanların karşısında takla atarak saygı gösterilerinde bulun sonra çık kapıyı dinle arkandan neler söylüyorlar duyarsın.

benimailem eşimin ailesi beni itemeye geldiklerinde onlara öyle iyi davrandılarki bütün terbiyesizliklerine rağmen ama onlar annemin arkasından eşime (kaynanan ne kadar maaş alıyor biraz saf galiba kocasıda yok al yanına sonrada emeklisini alırsın)) böyle insnalara saygı duyulurmu. ben duymam. zaten insanların suratından anlarım ne olduklarını bir tek bunlarda yanılmışım. iyi birileri zannedip ben bu aileyle geçinirim demiştim ama eşimden onların dediklrini duyduğumda (( yuh aşşkım gerçekten böyle mi söylediler yemin et dalga gçeiyorsun)) demiştim ve uyuduğum uykudan hemen uyanmıştım.

doğrudur buda senin düşüncen ama şöyle etrafındaki kötü kaynana tiplerine bir bakarsan gelinlerine yaptıklarının aynısını kendileride yaşamışlardır. benm bildiğim normalde acı çeken insan derki ben kaynana olunca gelinime asla böyle yapmayacağım. ama demiyor arkadaşım bunlar demiyor. yani kötü ve kötü kalpliinsanlar. beş parmağın beşide bir değil ama iş parmakları kaynanaya benzetmeye gelince evet hadi biri istisna 4 de aynı. psikloljisi bozuk insanların yaptıklarını yazdım ben.

inan öyleinsanların karşısında takla atarak saygı gösterilerinde bulun sonra çık kapıyı dinle arkandan neler söylüyorlar duyarsın.

benimailem eşimin ailesi beni itemeye geldiklerinde onlara öyle iyi davrandılarki bütün terbiyesizliklerine rağmen ama onlar annemin arkasından eşime (kaynanan ne kadar maaş alıyor biraz saf galiba kocasıda yok al yanına sonrada emeklisini alırsın)) böyle insnalara saygı duyulurmu. ben duymam. zaten insanların suratından anlarım ne olduklarını bir tek bunlarda yanılmışım. iyi birileri zannedip ben bu aileyle geçinirim demiştim ama eşimden onların dediklrini duyduğumda (( yuh aşşkım gerçekten böyle mi söylediler yemin et dalga gçeiyorsun)) demiştim ve uyuduğum uykudan hemen uyanmıştım.

güzelim benım annem hakkında öyle konusacak kadının oğlunun benım yanımda işi yok.!tabıkı yasananlar var ınsanlar fena seyler yasıyo ama tahammul ettıkçe bu saygısızlıklar coğalıyo..ben nasılkı esıme annesı yada aılesı hakkında kötu baskı yapmıyosam oda yapamaz bırazda sıkar.ben saygıda kusur etmıycem onlar konusacak yok öle..bende anne evladıyım kendı kızları yaşasalar ne yaparlAR empatı kurmak lazım terbıyelı olmak lazım HAD BILMEK LAZIM

şunu söyleyeyim ben sana . eşimi tüm akrabaları ve ve arkadaşları bu çocuk bu aileden nasıl çıkmış hala anlayamıyoruz derler. tabi eşiminde bazı hataları var ama ders almasını bilir daha doğrusu isterse bilmesin. kendisi bilir yani:oklava:

nedense hep haddini bilende kız tarafı oluyor. ben hep öyle gördüm de. valla beni sevmeyeni ben hiç sevmem. bana bir adım gelenede bin adım giderim. bu devirde iyiye iyi kötüye kötü davranacaksın.

her neyse şunu diyeyim size. evliliğinizin ilk gününde hatta nişanlanmadan önce ipin ucunu verirseniz (( kaynanamı çok seviyorum oda beni çok seviyor hele kayınpederim bir tane görümcemle kardeş gibiyiz)) bunları diyorsanız en baştan ayvayı yediniz demektir.

aaaaa sen iyi olursan onlarda iyi olur demeyin çünkü öyle değil. siz ne kadar iyi olursanız olun siz o evin aşçısı temizlikçisi çamaşırcısı olarak görülüyorsunuz bunu unutmayın.

ben böyleyim can ciğerim ama bana onlarda hala bana öyle 6 sene oldu değisen bir durumda olmadı yapı meselesi herhalde herkesi aynı kefeye koymamak lazım

size iyi geceler arkadaşlar.

ben gördüklerimi duyduklarımı yaşadıklarımı yazdım ders alan alır almayan kendi bilir.

Allah bize bu dünyada 1 tane hayat vermiş. benim hayatımı başkasına değil. evet herkes haddini bilecek. böyle daha iyi oluyor. :teytey:

ben böyleyim can ciğerim ama bana onlarda hala bana öyle 6 sene oldu değisen bir durumda olmadı yapı meselesi herhalde herkesi aynı kefeye koymamak lazım

aynen canım...:nazar:

Bazı yerlerine bende katılıyorum.ınsanlar önce kendini düşünmeli buna tamammım herşeyden öncede kendinden ne kadar ödün verirsen hayatın senden bir o kadar daha fazlasını alıp götüreceği konusunda.
Ama şuda var böyle aslan gibi aman şunu dersem şu olur bunu yaparsam bu olur diye düşünerekte adım atılmıyor.Yazdıklarının çoğunu çevremizden bin kere duyduk bekarken belki ama ne kadarını uyguladık.ınsanlar aşıkken hemde körükörüne aşıkken herşey aşılabilir geliyor.Hayat tecrübe ile sabittir.

walla ben bunu bılır bunu sölerım empati.....

çoğu söylediğinde haklısın ama okadar dobra söylemişsinki bekar olsam evlenmem bu ne be diye sengözlerimebaksanab ve haklısın ahlaklı olması gereken niyeyse hep kız yada kız tarafı oluyo. aşkın gözü kör evlilikse dört göz. ben bunu bilir bunu söylerim. güzel söylemişsin hoş söylemişsin ama benim duymadığım gibi yeni evleneceklerde bu sözleri duymayacak. zaten gözler o aşk içinde açılıncaya kadar olacak varsa olmuş olacak. ama ders almayı bilenler aynı hataları yeniden yapmayacak bilmeyenlerse kara bahtım diye ya ayrılacak yada susmaya devam edecek. a.s.

Allah iyilerin karşısına kötülükleri çıkarmasın.kalp kıranların gözlerde yaşlar bırakanların yüreklerine merhamet ihsan etsin:Saruboceq:

Son düzenleme:
Allah'a sükür ki esin cok iyiymis.Zaten en önemlisi de o.

Canım, güzel bir yazı olmuş tek nokta dışında... Çok genelleme yapmışsın...
Herkesöyle olacak diye bir kural yok....
Ha belki de kendi ektiklerimizi biçiyoruz, senin de dediğin gibi daha ilk günden kendimizi güdülecek koyun gibi gösterirsek başımıza çoban kesilen çok olur. En önemlisi aradaki mesafeyi koruyabilmek ve kimseye kendimizeverdiğimi değerden fazlasını vermemek...
Ben eşimle 5 yıllık bir birlikteliğin ardından evlendim, 2. senesinde ailesiyle tanıştım, ama sadece tanıştım, öyle annecim mannecim, canım cicim yok.. Sevmem ben öyle, çok samimiyet tez ayrılık getirir diye boşa dememişler, eşim o zamanlar çok üstüme gelsi, çok soğuk duruyosun misafir gibisin falan dedi. Cevabım benim yapım bu, misafirim zaten evin kızı değilim ki dedim. Bu evin gelini olacaksın daha girişken ol daha sık gelip git falan dedi, dedim onu gelin olduğumda düşünürüz, ben çok sıkıfıkı olamam aile yapım bu dedim(hoş aile yapım gerçekten öyledir çerkeziz biz)...
3 görümce 3 kaynım 2 eltim var. Eşim en küçük olduu için yaşça benden büyükler.
Veee sonuç, fazla sammi olmadığım için çooook iyi anlaşıyoruz. Haftada 1 falan görüşürüz bize yakın 1 kaynım 1 görümcem var, diğerleri daha uzak onlarla da ayda bir falan genelde kayınpederde yada en büyük kaynımda toplanırız.. Hiç de öyle hizmet mizmet etmem, başkasının evinde hizmetlenemem doğrusu, herkes kendi evinde kendi hizmetini yapsın, ama büyük eltimin tek göğsü alındığı için ve zorunlu olarak menapoza sokulduğu için sıkıntılı zamanlar geçiriyor, onlara gittiğimzde çay servisi yaparım.....
Kendinize değer verdiğiniz kadar size değer verirler....

görümceye zaten güvenilmez her zaman eşinize duygu sömürüsü yapıp sizi alt etmeye yemin etmiştir. evin asıl kızı odur.

şu cümleyi ele alayım dedim bir görümce olarak.fazla kesin ve net olmuş.
görümceyim ve asla ağabeyime duygu sömürüsü
yapmadım....bunuda yengemi alt etmek için hele hiç yapmadım. ağabeyimi mutlu eden yengemi neden alt edeyim ki. tam tersi, bu ona olan sevgimi dahada arttırır.....evin kızı muhabbetini tam anlayamadım.... ..ağabeyimle yengem ayrı şehirdeler. onları arada bir görürüm ve ağabeyimin evliliğinin böyle mükemmel olması beni mutlu eder..
o yüzden genellemeler yapmamamız gerektiğini, savunuyorum. bu yazı ,evlenecek olan arkadaşlarımıza, biraz kötü örnek olacak, gibi geldi. neden mi,.........görümce kötü
kayınvalide ,kayınpeder kötü
elti kötü,
herkes kötü.
aman gardını al. ve savaşa hazırlan..
yok dediğiniz insanlar var elbet. bunlar sadece erkek tarafında mı.
birde bunu düşünelim isterseniz. damatlar kayınvalidelerden ve kayınpederlerden çekmiyorlar mı...
buraya bir erkek yazsa belki o da aynı şeylerden bahsedecektir...
ama elbetteki bunlar var diye herkes böyledir dememiz ve bu şekilde sonuç çıkarmamız hatalı.
buda nacizane benim fikrim.:delphin:...

hiçbir kelimesine katılmıyorum zira genellemelerin hiçbir türlüsünden hoşlanmam.
siz kendi yaşadıklarınızdan bahsetmiş olabilirsiniz ama ne her her evli kadın sizin aynınızdır; ne de her eşin ailesi sizinkiler gibidir.
bence bunları kendi yaşanmışlıklarınız yerine genelleme adı altında yazmanız şık olmamış gibi..

elti eltinin kumasıdır demişiniz ya; benim eltim yok.
kanatsız melek olan bir ablam var.
elti adı bile eğreti durur üstünde..

benim annemin 4 tane görümcesi var.
sizin için kabus gibi olabilir ama; annemin elinde büyüdüler..
annemin bir lafına fizan'dan kalkıp gelirler..

benim bir kayınvalidem vardı rahmetli nurlar içinde yatsın inşallah..
kızım deyince gözlerinin içi parlardı..
saçımı okşarken içinden birşeyler akar giderdi..
keşke hayatta olsaydı da ben onu pamuklara sarıp sarmalayıp başımın üzerine taç etseydim..

şimdi ben ve ailem de bir gariplik mi var, yoksa normal ve insani olan şekil bu mudur?
bir insan çok iyidir ama kaynana-görümce etiketlerini alınca mı canavarlaşır??

ben bu yazılanların bazılarının evlenecek olan arkadaşlarda ön yargı oluşturabileceği kanısındayım..
hep suçlu karşı taraf değildir; biraz da insan aynaya bakmalıdır bazen..

kendimi ezdirmem evet...
burada hemfikiriz
ama öyle şeyler yazmışsın ki evlilikten büsbütün sogutucaksın hatunları

ben neden başkalarının hayat tecrübelerinden çıkardığı derslere istinaden verdiği sosyal mesajları kendime ilke edineyim?
her insan bir olmaz ki
bu kadar katı bu kadar plancı bu kadar negatif olmaya gerek var mı?
başta herşeyin olumsuz gideceğine inanır; kaynana + kaynata + elti + görümce hakkında komplo teorileri üretirseniz herşey gelir başınıza, zira olumsuzluklara davetiye çıkarıyorsunuz
her zaman iyi düşünmek lazım

ne demiş mevlana;

insan düşünceden ibarettir
geri kalan yalnızca et ve kemiktir
gül düşünürsen gül olur; diken düşünürsen diken...

daha önce eşinizle aranızda yaşadıklarınızdan biraz tanıyorum sizi.gecenin 3 ününde bunları yazdığına göre üzülmedim desem yalan olur...nacizane fikrimi sunmak istiyorum hoşgörün lütfen...yazdıklarınızın yaşadıklarınızdan kaynaklı olduğunu düşünüyorum.yani birçeşit dışa vurma diyelim...katılan arkadaşlar olmuş ama ben müsadenizle katılmıyorum.insanoğlu ayna gibidir kendisi ne ise karşısındaki insanı da öyle görür.mutlu olmanız dileklerimle...sevgiler...a.s.

Back