valla ben hep hazır çorba kullanıyorum..bir tek mercimek çorbasını kendim yapıyorum onuda göz kararı koyuyorum..çorbalar için bişi diyemeyecem ama sulu yemek olarak dediğim gibi mevsim sebzeleri var..patlıcaan al ,biber al kızart ,domates sos yap.çok güzel olur.pırasa çıktı onu al..fasulye var bezelye var nohut var..taze fasulye var..patates yemeği yapabilirsin..bir sürü sulu yemek var..sen nasıl bulamıyorsun yahu.)) yoksa sen daha farklı şeyler mi arıyorsun.)
kuru yemekte pilav,makarna ,bulgur bunları da dönüşümlü yapabilirsin..mesela ben 2 bardak pirinç yada bulgur kullansam bu bize 2 gün yeter..bizde 2 kişiyiz..
sulu yemeklerde de az yağ ,soğan kavur ,salça at ,sonra istersen domates , biraz su ,doğradığın sebzeyi at içine..oldu sana yemek..baharatta koy
kurularda ise ben 1 ölçü bulgur yada pirince 1,5 bardak kaynamış su koyuyorum..pirinci suda bekletti isen 1 e 1 koyuyorum
kıyma al köfte yap ,yada sulu köfte yap..
arada tavuk al ,kızart
ayyyyyyy bir sürü yemek çeşidi var..nasıl bulamıyorsunnnnnnnnnnn:)))))))
biber al dolma yap..ayy yoksa alışverişi kocanmı yapıyor..hiç mi bişi almıyor eve de sende kara kara ne yapsam diye düşünüyorsun.))
valla benim için öğremenmek sorun olmadı..annem anlattığında yazmıştım..sonrada unutmadım..mesela annene sor yada netten bak ,ne nasıl yapılır kaç ölçü kullanılır..yaz bunları..her zaman elinin altında olsun ,sürekli nette yemek arama..
merak etme zamanla göz kararı ile yapmaya başlıyorsun ve alışıyorsun ama senin de 1 yıl olmuş hani.)) sevmiyorsun herhalde yemek yapmayı yoksa şimdiye öğrenirdin.))