Benim çocuğum neden böyle ?

O kadar da düşkün ki memeye. Yeni doğduğu zamanlar aralıksız 5 saat emdiği oldu. O ağlamaya dayanabileceğime ikna olduğum ve aşırı yorgun olmadığım bir gün bırakma çabasına başlayacağım sanırım. Gündüz zaten çoook emmiyor artık. Ama gece elinin altında olmasını seviyor. Memeyi bırakınca beşiğinde uyur di mi ben de yatakta uyurum di mi…

Hiç yeni anne moduna girmem, uyumuyorsa uyumuyor dediğimde yapacak bir şeyler bulsam. Öneriniz var mı? Köy olsa gidicem, o durumdayım..
uyumuyor ve mesela ne oluyor?
bas bas bağırıyor mu? -buna fırsat veriyor musunuz tabi o da var.
siz tekrar dalsın diye sürekli memede mi tutuyorsunuz?

oyun oynuyoruz dediğiniz için soruyorum ışığı yakıp beşikten alıp eline birşeyler filan mi veriyorsunuz?

Şöyle oluyor, babası salladı beşiğe koydu klasik her gece. Yarım saate ağlar, ben gider alırım onu yere attığımız çift kişilik yatağımıza yatarız, memede uykuya devam eder (şanslıysak). Sabaha kadar arada pış pış, sarılma, meme, koklaşma.
Şanssız gecelerde emdikten sonra suratıma bakıp gülümser. Pışlarım, sallarım, ninniler, çeşitli çabalar (oda kapkaranlık). O neşeyle gugu falan der, brrr diye araba sesleri yapar falan. Pes ediş-eşimi çağırma. Salona geçip oyun…

Çok anormal gelmedi bana.9 kalkiyormus günde iki saate yakın uyuyor.
Birde bazı çocuklar.uykuyu sevmiyor. Ayrıca sizin stesinizi farkediyordur biraz rahatlayın ve çocuğunuzu kabullenin.
Benim oğlumda böyledi kabullendim sevmiyor uykuyu zorlamamaya çalıştım.uyku rutinleri oluşturun iyi gelir.
Birde gece reflu şu yada besin alerjisi varmi bir baktirin derim.cocuk belki de rahat edemiyor

Pes yokkkk
Çocuklar çok akıllı ve sabırlı. Odadan bir kere çıkarsanız biter işiniz. Daha da uyumaz her gece dener şansını.

Çok neşeli olduğundan bir rahatsızlığı yok sanıyorum bir de çok doktor gezdik önceki cilt sorunundan ötürü. Çıkardı sanırım olsa

Evet benim oğlum da uykudan nefret ediyor ama en azından gece 5-6 saat uyusak iyi olurdj

Cilt sorunu kasintiya sebep oluyor olabilir mi.yada huzursuzluk yapıp uykusunu bölüyor

Memeyi bırakınca enfes uyumama krizleri yaşadık. Ne kadar zıplasa da pili bitince memede uyuyakalıyodu mecbur. Şimdi ışığı açmaya da boyu yetişiyo filan asla olduramıyosun. Emeklerken bile kapkaranlık odada yerde şıp şıp gezerdi bizim yatak da yerdeydi. Ay konu benim konum olsaymış asdfasdf.
Ne zaman saldıysam uyku işini şu vakit uyusa demediysem çok daha iyi uyurdu. Ve hala öyle. Stresi sünger gibi emiyolar.

ya sanırım o salona geçme kısmını yapmamanız gerekiyor -evet, demesi kolay farkındayım.

eskiler fıtrat derler, huyu böyleyse böyledir diye kabullenmek lazım belki...odayı güvenli hale getirin, ağlasa da sakin kalmaya çalışın derim, bence öyle...

bunu deme sebebim illa bir rahatsızlık sebepli uyku uyumayacak diye bir kaide yok yani,
benim hiçbir çocukluk çağı hastalığım yok, bahsettiğim kişilerde de yok, alerjik bünyeler de değiliz. tozun toprağın içinde büyüdük...
hani sonra çıkan sağlık sorunları olanlar varsa da birbirinden alakasız, yıllar sonra çıkmış şeyler.

herhangi bir zihinsel, gelişimsel sorun yaşamışlığımız da yok, benim IQ'um ortalamanın üstünde, hatta muhtemelen halamın da öyledir mesela, hiç okul yüzü görmemiş, okuma yazmayı kendi kendine öğrenmiş kendi kendine kuran ezberlemiş, almanca öğrenmiş vs. filan bir kadındır. birbirimizden alakasız ortamlarda, farklı kuşaklarda yetişmiş insanlarız...ama ortak olarak böyle uykusuzuz işte.

Benim umrumda değil ki kaçta uyuduğu. Ay şu saatte hormon falan aşamasını çocuğu sallarken uyuyakaldığım gece bıraktım shahdjf. Kaç olduğu fark etmez günlük bi 5-6 saat uyutsun yeter be

Çok keyifli olduğu için hiç sanmıyorum yani o tarz şeylerden de uyandığı oldu ama bu klasik uyanışları öyle değil
O zaman önce siz rahatlayın.ve çocuğunuz ile ilgilenirken keyif almaya çalışın.
Ayrıca uyku rutinlerine dikkat edin.
Ben de çok zorlanirdim oğlum konuşmaya başladıktan sonra sanki daha kolaylaştı daha doğrusu ben daha çok keyif aldım annelikten.birde şöyle düşünün. 10 yıl sonra isteseniz bile yanınıza gelip uyumayacak
20 yıl sonra belki başka bir şehirde üüniversiteokuycak.ayni evde bile olamayacaksiniz.
Hele ki o şikayet ettiğim emzirmeleri şimdi çok özlüyorum her koynuma yatisinda aklıma geliyor bebekligi

Sizi o kadar iyi anlıyorum ki. Buraya üye olma sebebim uyku konusunda konu açma ihtiyacıydı :) benim kızım da 20. ayında saat olarak idare eder bir düzene girse de defalarca uyanma konusunda hala düzelme yok. Emerek uyuma ve uyandığında uykuya dalmak için tekrar emmeye ihtiyaç duyma saat başı uyanmalar filan. Ben de çok bunaldığımda oturup ağlıyorum hala ve uykunun gerçekten bebeğin yapısından kaynaklandığını düşündüğüm için öyle rutin vs hiç uğraşmıyorum akışındayım. Ama emerek uyutma işi gitgide daha da zorlaşıyor. Üstte de belirtilmiş zaten. O devrimden ben de istiyorum

Ben bir iki gecede bunun olabileceğine asla inanmamıştım. Bağımlıydı oğlum sanki. Ama geçecek, bütün bebekler bırakıyor önünde sonunda.
Uyur uyur merak etmeyin. Tünelin sonunda ışık var.

Nerdeyse 3 yıl oldu emzirmeyeli. Hala özlemedim. Öyle bir travma.
Ha tabi arada beraber yatıyoruz. Öpe koklaya uyumak harika bir şey o ayrı.

Benim teyzemin küçük oğlu böyleydi. kız kardeşim gece uyurdu, öyle çok gece uyanmazdı. Ama kuzenim felaketti, teyzemler çok perişan oluyorlardı. Gündüz çok yorarlardı belki gece uyur diye, ters tepiyordu,hiç uyumazdı. Bir tanıdığımızın oğlu da öyleydi, tüm gece kadın kucağında bebek dolanır dururdu evde.

Çocuk evet uyumuyor ama anne çok fazla yoruluyor, yıpranıyor bu süreçte. Sen gündüzleri kendine zaman ayırmaya, dinlenip, böyle iki günde bir iki üç saat kendine zaman ayırmaya çalış.

Şunu da ekleyeyim. Başladığınızda pes etmeyin. Gerçekten hazır olduğunuzda girişin bu işe. Geri adım atmak bi sonraki denemede işinizi zorlaştırır.
Pes edip salona oynamaya gitmemeyi de aynı şekilde deneyin. Ben oda kapısını kilitlerdim bazen, çünkü kendi kaçıp giderdi

Nerdeyse 3 yıl oldu emzirmeyeli. Hala özlemedim. Öyle bir travma.
Ha tabi arada beraber yatıyoruz. Öpe koklaya uyumak harika bir şey o ayrı.
Gerçekten çok zordu yaa.bende iki yıl emzirdim bitsin diye dört gözle bekledim ama ne biliyim. Sanki hiç bir zaman bir daha o kadar yakin olamayacak misiz gibi geliyor

Eşim uyuttu yine, beşiğe koyduğu gibi troll face uyandı. Delireceğim ya. Beşiğe koydum yanında duruyorum öyle. Başka öneriniz var mı

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…