• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

benide dinleyin:( erken doğum

insirah3

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
9 Mart 2011
354
2
46
İstanbul
34+6 haftalık hamileyim dün doktora gittim kontrole beni nts ye bagladılar biraz sancım varmış alttan baktırdı doktor açılmam yokmuş.doktor bol bol dinlen kendini yorma dedi erkende dogabilir dedi korktum.benim gibi olanlar varmı hafif sancı normal deilmi?ben nie hissetmiyorum peki bu sancıları anlamadım makina hissedio:59:

arkadaşım benim de durumum öyleydi. belim ağrıyo diye söylenirdim. bilirsin bütün gebelik süresince bel ağrıları olur ondan zannettim. nstye bağlıyorlar sancın geliyor hissediyor musun diyorlar bana. ben de yoo. şimdide geldi yoo hissetmiyorum. doktorum bana ağrı eşiğin yüksek. doğurursun haberin bile olmaz dedi. kızımı 10 gün önce aldı. benimki planlı sezaryendi ve ilçede değil ilde olacaktım. hissetmemen gayet normal. ben ağrı sancı bir de kasılma hiçbirini anlayamadım sadece belim ağrıyo derdim.yine de doktorum alttan bakmadı. sabret dedi:1: yani bu kasılmalar sancılar hemen doğum olacağını göstermiyor nstde şiddetine göre değerlendirilirsin zaten. ama sezaryene geldiğimde 1,5 cm açılmam vardı. artık iki büklüm yürüyordum bacaklar açık açık. hemen de almadılar sezaryene 4 saat sonra girdim.

bende 34+4 haftalık hamileyim.benide doktorum nstye bağladı sancılarım çıktı 2 cmlik de açılmam olmuş.ben adet sancısı tarzında ağrılar çekiyorum,ama geçici oluyor.bana da aynı şekilde dinlen yat dışarı çıkma dedi.bebek gelişimide önde olduğu için 37.haftada alacağını söyledi.

merak etme arkadaşım ilk gebelikte doğum zaten hemen başlamaz bi 48 saati olur. senin bunu hissetmen 24 saatte de başlayabilir 12 saatte de. ben düşün ilçedeyim ildeki anestezi uzmanım bana "merak etme biz nasıl olsa hastanede olacağız hemen doğum olmuyor sen buraya geldiğinde biz burda oluruz" demişti. ama ikinciye hamileyim aha 3 aylık doktorum peşinen bana seni hiç bekletmiyeceğiz dedi. yani ilklerde hep zamanın olur yeterki ağrı eşiğin yüksek olmasın doğuruyor olursun haberin olmaz. kimisi de yarım saatte doğurdum der ya işte bu onlar.

Benim esim de ya anlamazsak dedi de doktor cok guldu. Ilk dogumlar 16-24 saat surer anlarsiniz dedi. O hafif sancilarla rahim doguma hazirlaniyor, son derece normal, hatta saglikli. Aslinda benim doktorum bebek hareketleri normalse nstye baglamiyor, bosuna stres oluyor kadinlar diyor. Yalanci sanci da aci duymuyorsun zaten, karnin kaskati oluyor, birkac saniyede geciyor. Ama bu kaskati olmalar saatte 4 defadan fazla olursa doktorunu aramalisin. Gercek sancilar baslayinca da yurumekle azalmazmis, duzenli gelirmis ve aralari azalirmis. 5 dakikada bir 1 dakika boyunca sancin varsa ve bu durum 1 saat surerse hastaneye gitme vakti gelmis oluyor.

valla ben bu sancı işini hiç anlayamadım yahu:44: benim bi tarfım agrımıo makina agrıdı dio ama bazen arada hafif karnım grır gibi oluo ama midemde yanıo ben onu mide yanması die düşünüyorum.dogurucak duruma gelirsem çok sancır galiba:44:

arkadaşım merak etme yürüyemez oluyorsun benimki palnlıydı ama kızım o gün geldi bi de radara yakalandık hızlı gitcez diye düşün hertürlü terslik beni buldu:1: belin bükülüyor ayaklarını bir araya getiremiyorsun gerçi benimki ilk zamanlarıydı ama ebem doktorunu bekleme ben seni epidural ile normal doğurturum başlamış doğum dedi. ben de doktorla önceden planladık dedim ondan epidural sezaryen oldum.

tabiiki ama herkesin bünyesi farklı oluyor. gebeliğimi ilk öğrendiğim anda karar vermiştim. özel bir hastanede kombine spinal epidural sezaryen oldum. ağrı hissetmeye 4 saat sonra başladım ama dayanılıyormuş ya da ben dayandım yine de epiduralin kataderi sırtımdan omzuma geliyordu ağrım olduğunda iğneyi ordan veriyorlardı oh ne rahat saat 4,20de ameliyattan çıktım gece 12de ayaklarım anca açıldığı için yürüdüm. :1: en son sol bacağım açıldığı için kalkamadım:9: yine de keşke korkak olmasaydım da epidural normal yapsaydım dedim çok korkuttular beni. sorunsuz bir hamilelik ve doğum sürecim başlamıştı. inan o gün normal doğuma cesaretim bile vardı. çünkü son 10 gün hamilelikte sıkıntı yaşıyorsun karnın büyümüş hareket kısıtlı bel ağrısı. bunlar hep doğuma hzırlıyor. yine de ben doğumun son anlarını yaşamadım neticede vereceğin karar en doğru karar olacaktır. umarım sağlıklı bir bebişin ve kolay bir doğumun olur.

çok teşekkür ederim herkese cevapları için. yinede korkyorm bugün 35 haftaya girdik ama yinede erken olrsa sorun olursa die rabbim bebegimi saglıgıyla ver bana :59:

Ben 34 haftalık doğum yaptım.Bebeğim çok şükür sağlıkla doğdu küvöze bile girmedi hemen yanıma geldi.Her erken doğumda sorun olacak diye bişi yok için rahat olsun.İnşallah zamanında alırsın bebeğini kucağına.

amiiiin inş her annenin istefi saglıklı sıhatlı kucagını almak mevlam herkese nasip etsin.şimdi bebegim için daha az yoruluyorum bu daha fazla kilo yapacak ama olsun kızım zamanında gelsin inş.

Back