Beni eğitiniz lütfen

Leame

Kullanıcı üyeliğini pasifleştirmiştir.
Üyelik İptali
Kayıtlı Üye
13 Kasım 2018
1.898
1.824
merhaba :KK66:
konuyu açma sebebim herkesten bir öneri bir tecrübe duymak.
Söyleyecekleriniz karakterimde var mı , hayatımda var mı yok mu nerede yanlış nerede doğru yapıyorum gibi şeylerin olup olmadığını daha doğrusu kendımi sizin soru ve görüşlerinizle tanımak istiyorum.
Bir ademoğlu arkadaş ,dost, aile,eş ilişkilerinde nasıl olmalıdır hayata bakış açımız nasıl olmalıdır gibi bir çok konu başlıklarından öneriler sorular bekliyorum :) teşekkür ederim .
Mutlu kalın:KK45:

Konu ne olursa olsun neyle karşılaşırsan karşılaş hep kendine yakışanı yap. Kendini tanı ve çizgilerin olsun kimseye o çizgileri aştırma ki boşluğa düşüp hata yapma. Benim genelde bakış tarzim böyle sizin önerilerinizi de okumak isterim. Farklı bakış açıları her zaman iyidir. :halay:

Konu ne olursa olsun neyle karşılaşırsan karşılaş hep kendine yakışanı yap. Kendini tanı ve çizgilerin olsun kimseye o çizgileri aştırma ki boşluğa düşüp hata yapma. Benim genelde bakış tarzim böyle sizin önerilerinizi de okumak isterim. Farklı bakış açıları her zaman iyidir. :halay:
Benim gorusumse fazla yüz veriyorum gibi geliyor herkesi kendim gibi sanıyorum bı de kendimi ifade ederken yanlış ifade ediyorum bunu da aşmak gerekir ama nasıl hiç bilmiyorum

Benim gorusumse fazla yüz veriyorum gibi geliyor herkesi kendim gibi sanıyorum bı de kendimi ifade ederken yanlış ifade ediyorum bunu da aşmak gerekir ama nasıl hiç bilmiyorum
Herseyin fazlası zarar demişler bence de öyle. Herkesin belirli karakterik yapısı var bence ilk olarak insan kendini tanımalı eksik yanlarını duzeltmeli duzeltemiyorsa kabullenmeli. Ben buyum dedikten sonra kendine zarar veren şeyleri seni kötü etkileyen insanlari da ayırt edebiliyor farkına varıyorsun. Kısaca kendine saygın oluyor. Kendini belkide yanlış ifade etmiyorsun da karşındaki kişi seni yanlış anlamak istiyor olabilir. Doğru anlamak isteyen doğruyu bulana kadar sorgular. Yani hepimiz istediğim şeye inanıyoruz. :KK48:

Herseyin fazlası zarar demişler bence de öyle. Herkesin belirli karakterik yapısı var bence ilk olarak insan kendini tanımalı eksik yanlarını duzeltmeli duzeltemiyorsa kabullenmeli. Ben buyum dedikten sonra kendine zarar veren şeyleri seni kötü etkileyen insanlari da ayırt edebiliyor farkına varıyorsun. Kısaca kendine saygın oluyor. Kendini belkide yanlış ifade etmiyorsun da karşındaki kişi seni yanlış anlamak istiyor olabilir. Doğru anlamak isteyen doğruyu bulana kadar sorgular. Yani hepimiz istediğim şeye inanıyoruz. :KK48:
Katiliyorum insanlar kendi yaptıklarını başkalarında görünce tepki koyuyor

aynı ben ve bugğnlerde yine bunun cevabını arıyorum iyiyken iyisin ama en ufak sıkıntıda yok sayıyor insanlar beni neden bu kadar yüz verdim diye kendime çok kızıyorum

aynı ben ve bugğnlerde yine bunun cevabını arıyorum iyiyken iyisin ama en ufak sıkıntıda yok sayıyor insanlar beni neden bu kadar yüz verdim diye kendime çok kızıyorum
Ulaşılmaz olacaksın hiçbir şeyden anlamıyor gibi yapıp ama zeki olacaksın hep hayır daha sonra belki diceksin bunu yapınca değer biliniyor bı de avanta geçinmek isteyenlere göz actirmicaz ayyy canım senin sarmalar fevkalade ayy bilmem ne teyze senin de kekin efsane deyip deyip ordan burdan otlanmaya çalışan uyaniklar var bı de

Ulaşılmaz olacaksın hiçbir şeyden anlamıyor gibi yapıp ama zeki olacaksın hep hayır daha sonra belki diceksin bunu yapınca değer biliniyor bı de avanta geçinmek isteyenlere göz actirmicaz ayyy canım senin sarmalar fevkalade ayy bilmem ne teyze senin de kekin efsane deyip deyip ordan burdan otlanmaya çalışan uyaniklar var bı de
Ne yazık ki boyle oluyor kimse acaba biseye mi kırıldı demiyor ne olur sanki arkadaşım.neyin var demek ama sen de sallamamaya başlayınca geliyorlar çok üzücü ya kimse kimseyi olduğu gibi kabul edip sevmiyor her yer herkes taktik savaşı bu beni çok üzüyor bide ben üzülürüm üzülürüm atlatırım sonra gelir insanlar hep aynı oluyor

Ne yazık ki boyle oluyor kimse acaba biseye mi kırıldı demiyor ne olur sanki arkadaşım.neyin var demek ama sen de sallamamaya başlayınca geliyorlar çok üzücü ya kimse kimseyi olduğu gibi kabul edip sevmiyor her yer herkes taktik savaşı bu beni çok üzüyor bide ben üzülürüm üzülürüm atlatırım sonra gelir insanlar hep aynı oluyor
Ben insanlardan kaçıyorum yine gelip buluyorlar beni. Bı de en güzelim ben burada hey bı dur tavrı takınan tipler var hayır yani buna insanlar neden gerek duyar oturalım insanca muhabbet edelim gönlümüz hoş olsun ben ben diyalogları alip başını gidiyor herkes konuşmak için sırasını bekliyor kimse kimseyi dinlemiyor bu öne atılma çabası nedir doğal olalım bırakalım hayat aksın beyinlerimiz kalplerimiz sevissin hirslarimiz değil ah ah çok yazik

Çok genel olmuş nasıl eğiticez doğru mu dediklerim bilmiyorum ama kendimde de düzeltmem gereken şeyleri yazıyım:
- Herkesin duymasının rahatsız edeceği hiçbir şeyi kimseye anlatma. Anlatman gerekiyorsa da yüzeysel ve ilerde seni zor duruma sokmayacak şekilde olsun. En yakının bir gün düşmanın olabilir. (Yüz kere yaşadım bunu)
- Hayatında olan kişilerle olan alma-verme dengene dikkat et. Hep veren kişi misin? Karşı taraf sadece kendine de faydası var diye mi yapıyor bişeyleri. Mesela 6 senelik arkadaşımın aslında sadece kendine de faydası varsa yanımda olduğunu fark ettim. Dikkat edince aslında yanımda olmadığını sadece kullanıldığımı fark ettim.
Bunun dışında da hep veren taraf olursan insanların gözünde değersizleşiyorsun ve gözden çıkarılman kolay oluyor.
- Hiçbir şey senden önemli değil, her zaman önceliğin kendin olsun.

X