Benden de birkaç kitap

Duygu.C

CDarkness
Kayıtlı Üye
15 Eylül 2007
7.816
2
37
Merhaba,

Benimde okuyup değerlendirmek istediğim kitaplarım var.
Çok titiz baktım kitaplarıma hiçbir sayfasında hasar yoktur.
ılk aldığım gibi saklarım. ışte onlardan biri.

Aydilge Sarp-Bulimia Sokağı
Arka Kapak

"...şimdi anlıyorum ki, esas kazancım zayıflamam değil, herhangi bir şeye bağımlı olarak yaşamanın nelere mal olabileceğini görmemdi. Yemeklere, alkole, uyuşturucuya, hatta karşı cinse tutsak olmaya hiç niyetim yok bugün.!"ınsanın dış görünümünün, gerçekte kim olduğunun önüne geçtiği günümüz toplumunda, Aylin adlı genç kız, en büyük kusuru olarak gördüğü şişmanlığından kurtularak, içsel boşluğunu doldurmaya çalışır. Toplumun beğeni kalıplarına bedenini sığdırarak, daha önce onunla dalga geçen herkesin saygısını ve sevgisini kazanacağına inanan on altı yaşındaki Aylin, kısa sürede ruhsal ve bedensel açıdan çökmeye başlar. Yediklerini kusarak, topluma ve kendine karşı duyduğu öfkeyi atmaya çalışan Aylin, hızla kilo kaybetmesi sonucunda kendini Bulimia Sokağı'nda tutsak bulur. Artık tek amacı, yemekler, uyuşturucu ilaçlar ve karşılıksız bir aşkla çıkmaza dönüşmüş bu sokaktan kurtulabilmektir.

Yazar:Aydilge Sarp

Sayfa Sayısı: 144
Baskı Yılı: 2002
Dili: Türkçe
Yayınevi: Remzi Kitabevi
Fiyatı: 6,50 TL

bulimia.jpg
bulimiaarka.jpg

Eklentiler

• $bulimia.jpg
    $bulimia.jpg
    95,9 KB · Görüntüleme: 81
  • $bulimia-arka.jpg
    $bulimia-arka.jpg
    90,5 KB · Görüntüleme: 70
Son düzenleme:
Duyguların Dili
Arka Kapak

Prof. Dr. Nevzat Tarhan Duyguların Dili’nde insanoğlunun sahip olduğu olumlu ve olumsuz tüm duyguları (sevgi, merhamet, güven, adalet, sabır, vefa, ümit, iyimserlik, merhamet, bencillik, gurur, kibir, şüphe, öfke, kin, üstünlük, üzüntü, nefret, kıskançlık) tek tek çözümlüyor. Olumlu duyguları daha etkin kullanma yollarını gösterirken, olumsuz duygularla mücadele yöntemlerini ve bunların bireysel ve toplumsal faydaya nasıl tahvil edilebileceğini açıklıyor. Sol beyni eril, sağ beyni dişil olarak niteleyen Tarhan, kitabında bu iki beynin alanını doğru yerde kullanmak yönünde tavsiyeler veriyor. Bu noktada ön beyin alanıyla ilgili yeni bilgiler devreye giriyor. Akılla duyguyu birleştiren ön beyin, bilgileri işleme sürecini gerçekleştiriyor. Bunu için, iki beyin lobu arasında koordinasyon saylayabilen kişiler, akıl ve duygu dengesini doğru kuruyorlar.Tarhan bir anlamda duygusal zekâyı doğrunun ve batının değerleriyle yeniden yorumluyor. Zaten yazara göre, kitabın amacı da; insana duyguların kökenini anlatıp, kendi kendisini yönlendirmesini sağlamak.

Yazar:Nevzat Tarhan

Sayfa Sayısı: 240
Baskı Yılı: 2006
Yayınevi: Timaş Basım
Fiyatı: 7,00 TL
duygularindili.jpg
duygularindiliarka.jpg

Sen Ölünce Kim Ağlar?
Arka Kapak

Gençlik yıllarımda, babam bana asla unutmayacağım bir şey söylemişti: "Oğlum, doğduğunda bütün dünya sevinirken sen ağlıyordun. Öyle bir yaşam sür ki, öldüğünde sen sevinirken bütün dünya ağlasın." Hayatın anlamını unuttuğumuz bir çağda yaşıyoruz. Bir insanı kolaylıkla Ay'a gönderebiliyoruz, ancak karşı dairemize yeni taşınan komşumuzu ziyaret etmekte güçlük çekiyoruz. George Bernard Shaw'a ölüm döşeğinde, "Hayatınızı yeni baştan yaşama fırsatınız olsaydı, ne yapardınız?" diye sorulmuş. Shaw biraz düşünmüş ve sonra derin bir iç çekişle, "Olabileceğim, ama asla olmadığım kişi olmak isterdim," demiş. Aynı şeyin sizin başınıza da gelmemesi için bu kitabı yazdım. O halde siz bu kitaba başlarken, size soruyorum:Siz öldüğünüzde ardınızdan kim ağlayacak? Bu gezegenden gitme ayrıcalığına ulaştığınız zaman kaç yaşamı etkileyeceksiniz? Sizi takip eden nesiller üzerinde nasıl bir etki bırakacaksınız? Son nefesinizi vermeden önce arkanızda bırakacağınız imza ne olacak?YAZAR BıLGıSıLiderlik, performans ve kişisel gelişim konularında dünyadaki en önemli uzmanlardan biri olan Robin Sharma, hukuk eğitimi görmüş ve kırk yaşında. Kitapları kırk dört ülkede ve otuzun üstünde dilde yayınlanmış, yedi kitabından altısı uluslararası çok satanlar listesinde yer almış bu ünlü uzman, başkanlık, yöneticilik ve eğitim hizmetleri veren "Sharma Uluslararası Liderlik" şirketinin de yöneticisi. Başkanların ve süper starların da başvurduğu Robin Sharma kürsüsünü syklykla içlerinde Bill Clinton, Jack Welsch, Richard Carlson gibi isimlerin de yer aldığı ünlülerle paylaşıyor. Okuyucuları arasında Jon Bon Jovi, Jose Cruz Jr., Michelle Yeoh, Ricky Martin gibi ünlü sanatçılar, kraliyet aileleri, spor ve pop yıldızları da bulunan uzmanın kitapları büyük firmalara eğitim amaçlı da öneriliyor.

Yazar:Robin Sharma

Sayfa Sayısı: 208
Baskı Yılı: 2006
Yayınevi: Goa
Fiyat: 6,00 TL

senolunce.jpg
senoluncearka.jpg

Her Tuzluğum Var Diyene Hıyarla Yetişemedim
Arka Kapak

Kişiye Özel İmzalı
"Beni ressam yapmadınız, başınıza neler geldi. Bırakın yazsın arkadaş!" Adolf Hitler "'Daha önce yazdı da okumadık mı!' desem, kötü kelime oyunu olur. Okumakla gözüm aşınmadı." Süleyman Demirel "Bak yine haddini aşmış. Bu yüzden AB'ye tarif vermezlerse, sorarım ben bu Metin'e!" Bushbakan RTE "Bu kitap benim için e=mn2'nin yarısı." Albert Einstein "Yazılanlar bana biraz hizipçi geldi." Deniz Baykal "Zekama en uygun kitaptı." George W. Bush "Metin Uca da bizim kedimizdir. Ben bitirmeden kimse kitabı bitiremez." İbrahim Tatlıses Çok önemli not: Bu kitaptan alıp yedi arkadaşına armağan edenin bütün işleri açıldı. Ama almayıp burun kıvıranın da başına gelmedik kalmadı! Bizden söylemesi!

Yazar:Metin Uca

Sayfa Sayısı: 176
Yayınevi: Epsilon Yayınları
Fiyatı: 8,00 TL

metinuca.jpg
imzax.jpg
arkaf.jpg

Bir Çift Yürek
Arka Kapak

"Aborijinlerle birlikte yolculuğa çıkan ve onlardan eski, çok eski bir kabilenin olağanüstü bilgeliğini öğrenen cesur bir kadının öyküsü. Modern toplumumuzda her birimizin mutlaka öğrenmesi gereken dersler: doğayla yeniden uyum içinde yaşamak, içsel bilgeliğimize ve rehberliğimize inanç duymak ve öğrenmek."-Elisabeth Kübler-Ross-''Bir Çift Yürek'', Amerika''lı bir kadının Avustralya''da yaşadığı ruhsal yolculuğun öyküsüdür. Nomadik kültürden Aborijinler eşliğinde, kabilenin kendilerin adlandırdıkları şekliyle, ''Gerçek ınsanlar''la birlikte dört ay süren ve çölü boydan boya katettikleri uzun bir yürüyüşe çıkar bu süre boyunca, çölün çorak coğrafyasındaki bitkiler ve hayvanlarla uyum içinde yaşamayı öğrenir. Olağandışı insanlardan oluşan bu toplulukla birlikte yaptığı yolculukta Morgan, bu insanların 50.000 yıllık kültürlerinin felsefesi ve bilgeliğiyle tanışır.Macerasının ilk gününden itibaren bu zorlu yolculuğun fiziksel zorluklarıyla mücadele etmek zorunda kalır. Dayanıklılığın hergün sınandığı bu zorlu yolculukta, karşılaştığı her zorlukla birlikte ruhu da değişime uğrar. Aborijinler onu, büyük bir alçak gönüllülükle kendilerinden biri olarak kabul eder ve onun şefkat dolu öğretmenleri olurlar. Öğretmenlerinden, her insanın eşsiz niteliklerini ve içsel ruhunu takdir etmeyi ve kutlamayı öğrenirken bir yandan da güçlü doğal şifa yöntemlerine tanık olup onların canlılar ile ilgili farkındalıkların ne kadar derin ve anlamlı olduğunu da anlamaya başlar.''Bir Çift Yürek'', yazarın kendi bastırdığı ilk basımından itibaren uluslararası bir bestseller olmuş ve tüm insanlığa eşsiz, zamanın derinliklerinden gelen güçlü bir mesaj iletmiştir. Eğer, tüm varlıkların, aynı evrensel birliğin bir parçası olduklarını anlarsak, dünyamızı yokoluştan kurtarmak için halen geç kalmış sayılmayız. Varolan herşey inanılmaz derecede güzel ve hashas bir karşılıklı bağımlılık dengesinde bulunmaktadır. Eğer bu mesajı alabilirsek, o zaman bizim yaşamlarımız da Gerçek insanlar''ınki gibi bu yüce amaçla dolabilir.

Yazar:Marlo Morgan
Çevirmen:Eren Cendey

Sayfa Sayısı: 211
Baskı Yılı: 2003
Yayınevi: Klan Yayınları
Fiyat: 8.00 TL

birciftyurek.jpg

Kızlar Elimde,

Maeva Binchi-Gizlidir Bütün Aşklar
Orhan Pamuk-Masumiyet Müzesi
mevcut birde kitaplarımda hiçbir sorun yoktur orjinal ve ilk günkü gibidir. Yıpranma yoktur. Bilginize

Elinde olan varsa,
Turgut Özakman-Diriliş/Cumhuriyet
Ateşi Yakalamak
Uğur Dündar-ışte Hayatım
ile takas yapabilirim.

X