• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Saç Dökülmesi, Yıpranmış, Kırılmış Saçlar bendekine saç demeye bin şahit gerek:(

Yıpranmış Kırılmış Saçlar, Saç Dökülmesi ve Çözümleri

1gypsy

Popüler Üye
Kayıtlı Üye
30 Ekim 2011
1.017
15
118
kızlar saçlarımı bakır kızılına boyatma sevdasıyla rengini açtırdım ilk hatayı orda yaptım. açtırdığım için zaten aşırı derecede yıprandı. üstüne bi de kızıl aktı sapsarı kaldı dipler de gelince gittim bidaha açtılar saçımı kızıl yaptılar kızılla kafayı bozdum çünkü. yine bi kere daha açtırdım daha da mahvoldu. böyle açtıra açtıra 3 4 kere falan kızıl boyattım. boyatıyorum 2 hafta geçmiyo sarı oluyo sürekli durum böyle. açtırmasam dalmaçyalı gibi gezmek zorunda kalıcaktım çünkü akınca yarısı sarı olcak dipler siyah kalcak falan. bi kere de gittim kahve boyattım o da sarıya döndü üstüne bidaha açtırdım kızıl yaptırdım. yaani uzun lafın kısası şuan farkettim ki mahvetmişim saçlarımı. belki size şaka gelir ama inanın ki saçımın dolaşığı açılmıyo. banyoda falan avuç avuç saç kremi döküp açıyorum dolaşıkları sonra saçım da avuç avuç dökülüyo. tamam dökülsün bişey değil de mesela saçımın sağ tarafını tarıyorum solu tararken bi bakıyorum sağ dolaşmış. durmadan dolaşık yani. bi de sünüyo lastik gibi. bi de kıvırcık saçlıyım ve incecik telli. hiç abartısız mahvoldu çalı süpürgesinden farkı kalmadı saçlarımın. şuan yine sarıya dönmüş kızıl var kafamda. anneme kalsa kestir diyo ama kısa saçtan nefret ediyorum hem kestirsem bile böyle yarısı sarı yarısı siyah nasıl insan içine çıkarım.. derdimi tam anlatabilmişimdir umarım, bi çözüm yolu bilen beri gelsin gözünü seviym ya :14:

Bende sarışınken aynı sorunları yaşıyordum bir hafta içerisinde saç kremim bitmiş oluyordu ki diplere bile sürmem gerekiyordu bu nedenle felaket bir saç dökülmesi yaşadım. En az iki yılımı aldı o saçı düzeltmek. Tavsiyelerim şunlar:

* Saçını azar azar da olsa mutlaka kestir oryalli kısımların gitmesi için. Çünkü koyu renge boyasan bile o renk akıcak saçından.
* Güzel bir kahveye boyat saçını ne çok koyu ne çok açık olsun ki zaten zamanla açılıcak. Kendinden ışıltılı bir saçın olur.
* Her banyodan 1 saat önce saçının diplerine zeytinyağı sür uçlarına da aynı şekilde. Ama vıcık vıcık değil eline sürdüğün zeytinyağını dağıt saçına yani elinle tarar gibi.
* Saçının bu denli zor açılmasının nedeni kuruması o yüzden şampuan ve AZ kremden sonra mutlaka serum sür ve tarakla açmaya çalışma daha çok kırarsın ellerinle aç.
* Bir süre saç düzleştiricisi ve maşaya taraklara düşman ol. Daha pratik ve doğal şekiller ver saçına hafif ıslakken örüp yat mesela. Zaten yazın dümdüz saç veya yapılı saç çok abartı oluyor.
* Çörek otu yağını önerebilirim. Gerçekten saç çıkarıyor. Sadece 2-3 kere ve düzensiz yapmış olmama rağmen alnımdan saç çıktı. Bu durumdan memnun değilim elbette ama bu demek oluyor ki alnımdan uzakta bir noktadan sürsem inanılmaz saçım çıkıcak.

İşin zor canım kolay gelsin

saçın yanmış.net. geçmiş olsun. saçını biraz kestir. 2 günde bir badem yağı-susam yağı-zeytin yağı-(artık ne saç bakımı adına ne kadar doğal yağ varsa) onları karıştırıp saçına yedir güzelce. beklesin 2-3 saat sonra kremli şampuanla yıka. ayrıca krem kullan. banyodan sonra durulanmayan saç kremlerinden kullanmadan saçını sakın tarama. haftada bir mayonez maskesi yap saçına. uzun bir süre kimyasal boyalardan hele ki açıcılardan tamamen uzak dur.

açıcı dediğin kezzap gibi bir şey. saçını bir daha açtırırsan kel kalıp peruk araştırmak zorunda kalırsın. geçmişte başıma geldiği için net konuşabiliyorum.

saçın yanmış.net. geçmiş olsun. saçını biraz kestir. 2 günde bir badem yağı-susam yağı-zeytin yağı-(artık ne saç bakımı adına ne kadar doğal yağ varsa) onları karıştırıp saçına yedir güzelce. beklesin 2-3 saat sonra kremli şampuanla yıka. ayrıca krem kullan. banyodan sonra durulanmayan saç kremlerinden kullanmadan saçını sakın tarama. haftada bir mayonez maskesi yap saçına. uzun bir süre kimyasal boyalardan hele ki açıcılardan tamamen uzak dur.

açıcı dediğin kezzap gibi bir şey. saçını bir daha açtırırsan kel kalıp peruk araştırmak zorunda kalırsın. geçmişte başıma geldiği için net konuşabiliyorum.

dedikleriniz çok mantıklı. tabiki kestirmem lazım az da olsa mecbur yapcak bişey yok ancak, şuan saçlarımın dibi iyice gelmiş durumda boyatmazsam iki ren oluyo ve sarı-siyah oluyo bu saçla insan içine çıkamamki boyatmazsamda.. kuaför anlamazmı acaba boyarken saçın kopar kel kalırsın falan diye söylemez mi ve öyle olucak olursa da boyatmadan nasıl çıkarım sokağa bu kuş yuvası gibi kafayla :50:

dedikleriniz çok mantıklı. tabiki kestirmem lazım az da olsa mecbur yapcak bişey yok ancak, şuan saçlarımın dibi iyice gelmiş durumda boyatmazsam iki ren oluyo ve sarı-siyah oluyo bu saçla insan içine çıkamamki boyatmazsamda.. kuaför anlamazmı acaba boyarken saçın kopar kel kalırsın falan diye söylemez mi ve öyle olucak olursa da boyatmadan nasıl çıkarım sokağa bu kuş yuvası gibi kafayla :50:

direkt kahveye boyat 3-4 ay dip boyası derdi olmayacak bir tonda. şu an ki renkten koyu olur ama en azından saçın sağlığına kavuşur. dip boyan açık renk olacağı için onun da içinde açıcı amonyak vs olacak saçın 1 level daha gerileyecek. renkten önce nemi ve ışıltısı önemli saçın bence. ne renk olursa olsun sağlıklı saç güzel görünür.

Saçını kimyasalla açtırmasaydın keşke, bir arkadaşım saçını ard arda mavi siyah - koyu kızıl ardından da çok açık turuncu yaptı açıcı kullanmadan, sadece daha açık renge dönmeye karar verdikten sonra bir-iki hafta saçını yeşil sabunlayıkayıp boyasını akıtıyordu kıvırcık olmasına rağmen gayet canlı duruyor saçları yoluk yoluk değil.

Onun dışında kendi saçlarımı da sağlıklı buluyorum ben sık sık market boyasına maruz kalan saçlar olarak gayet yumuşaklar. Yumuşakolmalarıiçin sabah duş alıcaksam akşamdan argan yağı sürüp öyle yatıyorum, e vitamini açısından yüksek saçı besleyen herhangi bir yağ kullanılabilir, bademyağı ya da zeytinyağı gibi ben argan yağını kokusunu sevdiğim için tercih ediyorum sadece. Watsons'ın biralı bir saç maskesi var kızıl saçlar için tavsiye edildiğini duymuştum bir blogta onu kullanıyorum.

Bir de market boyalarının içinden çıkan kremler vardır ya, saçım duştan çıktıktan sonra taranmayacak kadar dolaşık duruyorsa dolaşık kısımlara bir kaç damla o kremlerden sürüyorum, durulamıyorum sonrasında maksat saçı taramaya çalışırken kırmayayım, belki bu dediğime aynı şekilde duşta birtarak bulundurup kremleme sırasında saçı tarayıp sonra durulamakta bir alternatifolabilir denemek lazım.

ayni durumu birebir yasadim ve sukur atlattim...

oncelikle , sacini omuzlarinda yada cenenin biraz altinda kestir , uzgunum ama ne kullanirsan kullan yanmis kisim duzelmicek, ve her banyodan sonra yada kuru tarayista kirilarak elinde kalacaklar.. o yuzden sacindan temizlenmesi sart yoksa daha cok kirlarak sac diplerine kadar ilerlicek kiriklarin..

saclarinida kahvenin en koyu tonuna boyatmalisin ki hemen 2 ayda akip yine sari kizillarin ortaya cikmasin.. o tonda boyanmis bir sac en az 5-6 ay boya istemez buda sacina dinlenmek ve kendi kendini onarmasi icin gerekli zamani verir..

yine arada bakim urunleriyle saclarini beslersin, 1 sene sonunda zaten cene hizasindaki sacinda omuzlarina inmis olur.. yine biraz uclarini aldirirsin tabi o zamana kadar o kahve sacindan akmis olur, sonrasinda istedigin renge boyatirsin..

Özellikle oryelle açılan saçlar elastik bi hal alabiliyor tararken.Güçsüzleştiği için sanırım.Bunun için durulanmayan sıvı saç kremleri var duştan sonra saçlarına, özellikle saç uçlarına sıkıp ardından tarayınca inanılmaz fark yaratıyor.
Ve bana zeytinyağını saça sürmek çok mantıklı gelmiyor:26:Onu saçtan arındırmak için daha çok şampuanla saçı yeniden kurutuyormuşuz gibi geliyor.

haklısın canım saçın köküne sürersen biraz fayda sağlayabilirsin ama saçlarda arıtmak için çok yıkaman gerek etkiside kalmıyormuş sprey bakımlarını uçlara kullanak daha etkili oluyor

canım bı tup kahve yada kestane boya al tupun yarısını ve oksıdanın ceyregını bı kaba bosalt bıraz zeytınyagı koy bi kasık falan bırazda su koy normal boyadan bıraz dha cıvık olsun gır bnyoya uclardan basla tum sacına sur boylece wimneks atnıs olursun yani cila boya kadar zararı yoktur oksıdan cok az oldugu ıcın yıpranmaz sacın %6lık oksıdan kullan bunu ayda bır uygula zmnla bı kac sonra sac uclarında akma ypmaz pıgment yuklemesı yptıgın ıcın bı sure sonra renk oturur ucları sadece 1 tok acık olur o da ztn bu sene moda

Herkese Merhaba
Buldugum sampuani sizinle paylasmak istedim cunku sacimi eski sagligina kavusturabilmek icin cok uzun suredir ugrasiyorum. hem maddi hem manevi anlamda gercekten yoruldum. Yillar once acici ve boylarin temas etmesiyle birlikte yipranan, azalan sacimi duzeltmek icin denemedigim yol kalmadi ve nihayet gercekten cozum ureten o sampuani buldum:Mane`n Tail... Herkes at sampuani olarak biliyor ama ilgili firmanin insanlar icin urettigi bir sampuan bu...saglik acisindan hicbir tehlike teskil etmiyor.. Aylardir yurt disina giden arkadaslarimdan rica edip getirtiyorum. ve artik turkiyede de sahibinden.com ve gittigidiyor da satiliyor...
Bayanlar saciniz uzasin, yapilansin,gurlessin ve en onemlisi kendi nem dengesini bulup saglikli bir hale gelsin istiyorsaniz mutlaka deneyin!!! Mutlaka!!!

Herkese Merhaba
Buldugum sampuani sizinle paylasmak istedim cunku sacimi eski sagligina kavusturabilmek icin cok uzun suredir ugrasiyorum. hem maddi hem manevi anlamda gercekten yoruldum. Yillar once acici ve boylarin temas etmesiyle birlikte yipranan, azalan sacimi duzeltmek icin denemedigim yol kalmadi ve nihayet gercekten cozum ureten o sampuani buldum:Mane`n Tail... Herkes at sampuani olarak biliyor ama ilgili firmanin insanlar icin urettigi bir sampuan bu...saglik acisindan hicbir tehlike teskil etmiyor.. Aylardir yurt disina giden arkadaslarimdan rica edip getirtiyorum. ve artik turkiyede de sahibinden.com ve gittigidiyor da satiliyor...
Bayanlar saciniz uzasin, yapilansin,gurlessin ve en onemlisi kendi nem dengesini bulup saglikli bir hale gelsin istiyorsaniz mutlaka deneyin!!! Mutlaka!!!

Reklam !!!! Heryere aynı şeyi yazıyor....

Bende sarışınken aynı sorunları yaşıyordum bir hafta içerisinde saç kremim bitmiş oluyordu ki diplere bile sürmem gerekiyordu bu nedenle felaket bir saç dökülmesi yaşadım. En az iki yılımı aldı o saçı düzeltmek. Tavsiyelerim şunlar:

* Saçını azar azar da olsa mutlaka kestir oryalli kısımların gitmesi için. Çünkü koyu renge boyasan bile o renk akıcak saçından.
* Güzel bir kahveye boyat saçını ne çok koyu ne çok açık olsun ki zaten zamanla açılıcak. Kendinden ışıltılı bir saçın olur.
* Her banyodan 1 saat önce saçının diplerine zeytinyağı sür uçlarına da aynı şekilde. Ama vıcık vıcık değil eline sürdüğün zeytinyağını dağıt saçına yani elinle tarar gibi.
* Saçının bu denli zor açılmasının nedeni kuruması o yüzden şampuan ve AZ kremden sonra mutlaka serum sür ve tarakla açmaya çalışma daha çok kırarsın ellerinle aç.
* Bir süre saç düzleştiricisi ve maşaya taraklara düşman ol. Daha pratik ve doğal şekiller ver saçına hafif ıslakken örüp yat mesela. Zaten yazın dümdüz saç veya yapılı saç çok abartı oluyor.
* Çörek otu yağını önerebilirim. Gerçekten saç çıkarıyor. Sadece 2-3 kere ve düzensiz yapmış olmama rağmen alnımdan saç çıktı. Bu durumdan memnun değilim elbette ama bu demek oluyor ki alnımdan uzakta bir noktadan sürsem inanılmaz saçım çıkıcak.

İşin zor canım kolay gelsin
başka neler önerebilirsin*???

saçına saç kremi sürüp duruladıktan sonra çok azıcık bir miktar daha saç kremini saçlarına sür ve durulamadan çık :))

Back