Bende zayif olmak istiyorum artikk..

nurseri

Guru
Kayıtlı Üye
13 Nisan 2014
29
15
8 yildir insan hic mi zayiflayamaz yaa...bi benmiyim alemin iradesizi diye dusunmekten biktim usandimm...herseyi denedimm nerdeysee..diyetisyenede gittim kendi kendimlede mucadele ettimm...diyetisyenle verdimm ama cok olmadi aldim gerii..nasil aldim bilmiyorumdaa ve inanilmaz pismanimdaa...yemeyi seviyorumm ama arkasindan gelen pismanlikk ve vucuda yansidigi goruntuuyu hic mi hic sevmiyorumm..bu kilolar beni benden soguttu...kendime deger verme bile veremiyorumm artikk...en son ne zman bi kiyafet aldin diye sorsalar soyleyemem...sirf giyecek birseyim olsun diye almisimdir aldiklarimida...bir mucize olsada zayiflatsa diyorumm..yada bir gun uyansam ve bir bakmisim ideal kiloda olan bir kadin olsamm....rabbim baska dert vermesin ama bu ise cok taktimm ...ama ugrasiyormuyumm bir gun ugrasiyorsamm diger gun kendimi deli gibi yerken buluyorummm...bilmiyorumm bi urun aldimm daha baslamadimm ama simdiden pismanligini yasiyorumm..kendi kendine dusurdugun duruma bak ... diyorumm..bakalimm bu urunle bir yere ulasabilecekmiyimm...evet cok istiyorumm zayiflamayii ama neden kendime guvenemiyorumm bilmiyorumm.icimdeki ses gene basaramayacaksinn gene yiyeceksin diyor....ben cok mu iradesizim ciddenn...ben nasill bu konuda guclu olabilirimkki...YARDIMCI OLABILECEk kimse yok muu...

Bakalimm gunluk seklinde degisimimi yazacamm belki bana bir motive kaynagi olur...hergun kendimi kontrol eder belki birazda icimi dokerimm...yazarak rahatlama metodunu kullanacamm...kararliyimm ama iradelimiyimm bilmiyorurumm...hayirlisi ins...

Irade karar ve disiplin o kadarda zor değil emin ol yeterki kafaya koy ve kararlı ol
Cok komik gelecek ama bir ara kendimi google da irade nasil guclendirilir diye ararken bile buldumm...evet cidden iradisizlestigimi hissediyorumm..karar var her daim...aksam kafami yastiga koydugumda planlar programmlar...kararlar...ama sira irade ve disiplin kismina gelince tik yokk...ama bu kez ins cok kararliyimm ...ve basaracagimm.. sabredecegimm...

8 yildir insan hic mi zayiflayamaz yaa...bi benmiyim alemin iradesizi diye dusunmekten biktim usandimm...herseyi denedimm nerdeysee..diyetisyenede gittim kendi kendimlede mucadele ettimm...diyetisyenle verdimm ama cok olmadi aldim gerii..nasil aldim bilmiyorumdaa ve inanilmaz pismanimdaa...yemeyi seviyorumm ama arkasindan gelen pismanlikk ve vucuda yansidigi goruntuuyu hic mi hic sevmiyorumm..bu kilolar beni benden soguttu...kendime deger verme bile veremiyorumm artikk...en son ne zman bi kiyafet aldin diye sorsalar soyleyemem...sirf giyecek birseyim olsun diye almisimdir aldiklarimida...bir mucize olsada zayiflatsa diyorumm..yada bir gun uyansam ve bir bakmisim ideal kiloda olan bir kadin olsamm....rabbim baska dert vermesin ama bu ise cok taktimm ...ama ugrasiyormuyumm bir gun ugrasiyorsamm diger gun kendimi deli gibi yerken buluyorummm...bilmiyorumm bi urun aldimm daha baslamadimm ama simdiden pismanligini yasiyorumm..kendi kendine dusurdugun duruma bak ... diyorumm..bakalimm bu urunle bir yere ulasabilecekmiyimm...evet cok istiyorumm zayiflamayii ama neden kendime guvenemiyorumm ¹bilmiyorumm.icimdeki ses gene basaramayacaksinn gene yiyeceksin diyor....ben cok mu iradesizim ciddenn...ben nasill bu konuda guclu olabilirimkki...YARDIMCI OLABILECEk kimse yok muu...
Herhangi bir hastalığınız var mi? Sabahlari kalkinca ılık limonlu su tuketin az sirkede koyabilirsiniz. Hamur urunleri tuketiminizi ekmek makarna dahil yok etmeye calisin. 1 saat duzenli sporunuzu yapin

Herhangi bir hastalığınız var mi? Sabahlari kalkinca ılık limonlu su tuketin az sirkede koyabilirsiniz. Hamur urunleri tuketiminizi ekmek makarna dahil yok etmeye calisin. 1 saat duzenli sporunuzu yapin
Polikist im var...insulin direncim sinirdaymiss...inanin bir diyetisyen kadar bilgim var beslenme konusundaa...nitekim basarili bir diyetisyenede gitmisligimde var...basardiydimdaa...ama sonrasii gene husrann
..yine deli gibi yemelerr...yine alemin tek aci benmisim gibi abur cubura saldirmalar...sanki o yiyecegii ilk defa gormusumm ve bir daha hic goremeyecekmisimm gibi cignemeden yutmalar. bunlarin karsisinda nasil duracagimi bilmiyorumm iste.....

Polikist im var...insulin direncim sinirdaymiss...inanin bir diyetisyen kadar bilgim var beslenme konusundaa...nitekim basarili bir diyetisyenede gitmisligimde var...basardiydimdaa...ama sonrasii gene husrann
..yine deli gibi yemelerr...yine alemin tek aci benmisim gibi abur cubura saldirmalar...sanki o yiyecegii ilk defa gormusumm ve bir daha hic goremeyecekmisimm gibi cignemeden yutmalar. bunlarin karsisinda nasil duracagimi bilmiyorumm iste.....

PCO ve insülin direnci ikisi de kilo vermeyi zorlaştırır. İnsülin direnci ayrıca yeme atakları geçirme ve bunlara karşı koyamama sebebiniz de olabilir. Bir arkadaşım da sizin gibi bunlardan muzdarip, yıllardır kilo veremiyor. Ama umutsuzluğa kapılmayın, o arkadaşım işin çok üstüne gitmiyor.

Ben de birkaç gün önce şüphelerimi doğrulayarak insülin direncine sahip olduğumu öğrendim. İlaca başladım. Henüz kırmamış olsam da insülin direncinin nasıl kırılacağı konusunda sayısız araştırma yaptım. Sadece ilaç, sadece rejim ve sporla zor. Sizin sonucunuz ne çıktı bimiyorum ama benim HOMA IR sonucum 2.9 çıktı ve ben son 1,5 aydır her gün rejim ve ciddi spora rağmen kilo veremiyordum. Birkaç gün önce bunların yanına ilacı da ekleyince vermeye başladım.

Yani demem o ki, insan etten kemikten bir canlı. Vücut ve beyin kimyası, hareketlerimizde düşündüğümüzden çok daha fazla rol oynuyor. Kimya on defa "Onu yiyeceksin, bunu da yiyeceksin!" diyorsa bunların kaçına "Hayır," diyebilirsin ki? Bir noktada boyun eğmeye başlarsın. Bu sadece bir irade sorunu değil, hatta belki de irade bu işte çok az rol oynuyor. PCO ve insülin direnci hakkında bilgi sahibi olun, sizi nasıl etkilediklerini öğrenin, alt nedenlere bakın. İnsülin nasıl çalışır, çalışması bozulunca vücut neler yaşar, bunları ezbere bilir gibi bildiğinizde daha doğru bir yol alabilirsiniz. Çoğu zaman o yol "ilaç + neredeyse her gün spor + sıkı bir rejim" den geçer. Üç beş günde sonuç vermeyebilir, bu durumda ya inatla devam edeceksiniz ya da doktora gidip ilaç yazdıracaksınız. Tek başına ilaca da güvenmeyeceksiniz tabii.

Başarılar. :)

Yeme bozukluklarının altında psikolojik nedenler oluyor çoğunlukla. Bu durumu aşmak için psikologa mı gitseniz acaba.

Yeme bozukluklarının altında psikolojik nedenler oluyor çoğunlukla. Bu durumu aşmak için psikologa mı gitseniz acaba.
Gitmeyi cok istiyorum aslindaa ama devlette hic ilgilenmiyirlar ozeldekilerde resmen para tuzagi olmuss....biliyorum aslinda en cokda psikolojik yeyicilerdenimm....esime sinirleniyorumm yiyorumm...ona sinirlenoyorumm yiyiyormm...yemeyi bir mutluluk sebebi olarak goruyorumm yada bir tavir gosterme sekli olmus bende sankii

PCO ve insülin direnci ikisi de kilo vermeyi zorlaştırır. İnsülin direnci ayrıca yeme atakları geçirme ve bunlara karşı koyamama sebebiniz de olabilir. Bir arkadaşım da sizin gibi bunlardan muzdarip, yıllardır kilo veremiyor. Ama umutsuzluğa kapılmayın, o arkadaşım işin çok üstüne gitmiyor.

Ben de birkaç gün önce şüphelerimi doğrulayarak insülin direncine sahip olduğumu öğrendim. İlaca başladım. Henüz kırmamış olsam da insülin direncinin nasıl kırılacağı konusunda sayısız araştırma yaptım. Sadece ilaç, sadece rejim ve sporla zor. Sizin sonucunuz ne çıktı bimiyorum ama benim HOMA IR sonucum 2.9 çıktı ve ben son 1,5 aydır her gün rejim ve ciddi spora rağmen kilo veremiyordum. Birkaç gün önce bunların yanına ilacı da ekleyince vermeye başladım.

Yani demem o ki, insan etten kemikten bir canlı. Vücut ve beyin kimyası, hareketlerimizde düşündüğümüzden çok daha fazla rol oynuyor. Kimya on defa "Onu yiyeceksin, bunu da yiyeceksin!" diyorsa bunların kaçına "Hayır," diyebilirsin ki? Bir noktada boyun eğmeye başlarsın. Bu sadece bir irade sorunu değil, hatta belki de irade bu işte çok az rol oynuyor. PCO ve insülin direnci hakkında bilgi sahibi olun, sizi nasıl etkilediklerini öğrenin, alt nedenlere bakın. İnsülin nasıl çalışır, çalışması bozulunca vücut neler yaşar, bunları ezbere bilir gibi bildiğinizde daha doğru bir yol alabilirsiniz. Çoğu zaman o yol "ilaç + neredeyse her gün spor + sıkı bir rejim" den geçer. Üç beş günde sonuç vermeyebilir, bu durumda ya inatla devam edeceksiniz ya da doktora gidip ilaç yazdıracaksınız. Tek başına ilaca da güvenmeyeceksiniz tabii.

Başarılar. :)
Aynen diyetisyene gittigimde gli... diye seker ilaci verdii...ondan dolayi verebilmistimm biraz..ins basaririmm

Seni en iyi anlayanlardan 100 lü kiloları bile görmüş biri olarak söylemek istediklerim nacizane su sekilde;
Biz kadınız ve yapmak istedikten sonra yapamayacağımız hiçbirşey yok..yapamıyorum,edemiyorum gibi cümleleri unutacaksın.. hele ki bi sayfada onlarca basari hikayesi varken..
Kilo vermek,önüne gelenleri geri çevirmek,kekler börekler yapıp kokusuyla yetinmek kolay mi???
Tabi ki hayır.. hemde çok zor..
Ama düşünsene istediğin herşeyi beden kaygısı çekmeden alıp giyme keyfini :KK68: kekten börekten keyifli olabilir mi,ASLAAAA!!

Diyette ilk 10 günü bi şekilde atlat gerisi çorap söküğü gibi gelecek inan..açlık hissetmeyeceksin bile..ben bu hayatta tüm kadınlar kilolarıyla mutlu olsun diye saatlerce konuşurum da neyse..sağlıkla kal.:KK200:

Seni en iyi anlayanlardan 100 lü kiloları bile görmüş biri olarak söylemek istediklerim nacizane su sekilde;
Biz kadınız ve yapmak istedikten sonra yapamayacağımız hiçbirşey yok..yapamıyorum,edemiyorum gibi cümleleri unutacaksın.. hele ki bi sayfada onlarca basari hikayesi varken..
Kilo vermek,önüne gelenleri geri çevirmek,kekler börekler yapıp kokusuyla yetinmek kolay mi???
Tabi ki hayır.. hemde çok zor..
Ama düşünsene istediğin herşeyi beden kaygısı çekmeden alıp giyme keyfini :KK68: kekten börekten keyifli olabilir mi,ASLAAAA!!
100 kg den duatunuzmuu iideal kilonuza pekii

Gitmeyi cok istiyorum aslindaa ama devlette hic ilgilenmiyirlar ozeldekilerde resmen para tuzagi olmuss....biliyorum aslinda en cokda psikolojik yeyicilerdenimm....esime sinirleniyorumm yiyorumm...ona sinirlenoyorumm yiyiyormm...yemeyi bir mutluluk sebebi olarak goruyorumm yada bir tavir gosterme sekli olmus bende sankii
Devlettede iyi doktorlar vardır bence. Bir araştırın ön yargılı olmayın.

Bi haberde görmüştüm çocuk sevgilisini istemeye gidince kilolu olduğu için vermemişlerdi çocuk hırs yaptı 6 ayda 296 kilodan 212 kilo verip 86 kiloya düştü başta habere inanamadım ama çocuğu görünce anladım gerçekten nasıl hırs yapmışki zayıflamış şimdi kızla ayrılar ilk sevgilisiymiş ama çocuk iyi ki ölmemiş sadece çorba ve suyla beslenmiş ve sürekli koşmuş sabah akşam , ekmeği ve şekeri hayatınızdan def edebilirsiniz benim kuzenim 2 haftada 13 kilo verdi sabahları sebze meyve ağırlıklı beslendi akşmalarıda sebze yemekleri yiyordu kız şimdi fit istediği ideal kiloda sizde bunu deneyebilirsiniz ama içinizde yoksa zorlamanın mantığıda olmaz içinizden gelmedikçe ne kadar yaparsanız yapın tekrar yemeğe dönersiniz.

Bi haberde görmüştüm çocuk sevgilisini istemeye gidince kilolu olduğu için vermemişlerdi çocuk hırs yaptı 6 ayda 296 kilodan 212 kilo verip 86 kiloya düştü başta habere inanamadım ama çocuğu görünce anladım gerçekten nasıl hırs yapmışki zayıflamış şimdi kızla ayrılar ilk sevgilisiymiş ama çocuk iyi ki ölmemiş sadece çorba ve suyla beslenmiş ve sürekli koşmuş sabah akşam , ekmeği ve şekeri hayatınızdan def edebilirsiniz benim kuzenim 2 haftada 13 kilo verdi sabahları sebze meyve ağırlıklı beslendi akşmalarıda sebze yemekleri yiyordu kız şimdi fit istediği ideal kiloda sizde bunu deneyebilirsiniz ama içinizde yoksa zorlamanın mantığıda olmaz içinizden gelmedikçe ne kadar yaparsanız yapın tekrar yemeğe dönersiniz.
2 haftada 13 kilo çok iyimiş, gaza geldim bi 2 hafta da ben denicem😀

Zorlamazsamda sagligim gidiyor eldenn...bacaklarimdaki varis agrilar ciddi anlamda artti..kilom hep karnimda ve omiz kismimda..bacaklarim bu yuku uzun sure kaldiramazx...urunlerim gelsin pazartesi baslayacamm inss...bu kez cidden basarcamm

X