merhabalar arkadaşlar...
benim doğum hikayemde biraz değişik...
öncelikle ağustos 2009 da dış gebelik nedeniyle sezeryan tarzı bir ameliyat oldum. ardından iki ay sonra sümeyye'me hamile kaldım normalde eylül 2de doğum yapmam gerkiyordu. doktorumda 26 ağustos için sezeryan günü verdi. aslında normal doğum yapabilirsin dedi bende dikişlerim çok taze olduğu için kokrtum ve sezeryanı tercih ettim.
17 ağustos gecesi saat 20,00 de arkadaşa oturmaya gittik komşumla. herşey normaldi ama komşularım rengiin attığını bana söylememişler. saat 22,30 da tuvate gittim herşey normaldi sohbet muahebbet tuvalette bi baktım pembemsi bir kanama ardında hemen nişan denilen akıntı. merkeze 1 saat uzaklatayız ben panik yapmadım bilioyrum ki sezeryan olcak. arkadaşlar ne yapacaklarını şaşırdılşar. onlar benden panik oldular. neyse eşim geldi. hemen hastaneye gittik saat 23,30 du. eşim sezeyan ekibini getitirmiş doktorumu aradık şehir dışındaymış. bide baktım beni sürekli ntsye bağlayan ebe var orda. dedim beni normal doğurt. hemen muayene etti. 7 cm açılman var zaten o öyle der demez sancılarım başladı. sanırım psiklojik. epuduralli normal doğum istedim. ve harika bir doğum geçirdim. çiçeğim gece 1,36 da doğdu. rabbim herkese bu mutluğu nasip etsin.
hastaneye gittiğimde 7 cm açılmam bvardı doktoru çağırdılar 8 cm olmuştu. ben 52 ile hamile kaldım 62 ile doğum yaptım ama kiloyla pek alakası yok bence bünye meselesi. doğumum iki saat sürdü hemen ayağa kalktım zaten ebe acele doğurttu yoksa iğnenin etkisi geçeçek dedi.sancı hiç hissetmedim. sadece bebeğin çıkcağı zaman biraz canım azcıdı o kadar. onun dışında çok gzel di. ikinci bebeğimi bu şekilde düşünüyorum.Canım bu epıdurallı dogumu bıraz acarmısın?Yanı gıttın daha sancın baslamadanmı ıgne vuruyolar belınden yoksa mesela 1 saat sancı cekıp bellı acıklıga gelıncemı yaptılar?kac kıloydun?belden asagını kac saat sonra hısetmeye basladın?ne zaman cıkabıldın hastaneden.Gercekten hıc acımadımı?CADIARZU
tebrik ederim...........
hayırlı olsun canım ne güzel kolayca kavuşmuşsun yavruna...
kaç kilo doğdu bebeğin. hamileyken kilonu korumuşsun
teşekkürler. erken doğduğu için 3360 gr oldu. ben hamilelikte bebeğe kilo aldıran şeyleri yemeği tercih ettim hep.
pekı canım 7 cm acıklıga gelene kadar sancıalrını cektın degılmı?hastaneye gittiğimde 7 cm açılmam bvardı doktoru çağırdılar 8 cm olmuştu. ben 52 ile hamile kaldım 62 ile doğum yaptım ama kiloyla pek alakası yok bence bünye meselesi. doğumum iki saat sürdü hemen ayağa kalktım zaten ebe acele doğurttu yoksa iğnenin etkisi geçeçek dedi.sancı hiç hissetmedim. sadece bebeğin çıkcağı zaman biraz canım azcıdı o kadar. onun dışında çok gzel di. ikinci bebeğimi bu şekilde düşünüyorum.
amin işallah canımhayirlisi ilede buyut insallah darisi basimiza
valla normal yaşantımdan bişeyi fazla yemedim hatta iştahım kapandı ama meyve tüketmezdim hamileiğimde her meyveli deli gibi yedim. vitamin hiç kullanmadım. en önemliside hep sol tarafıma yattım dokuz ay bounca bebek beslenirmiş o zaman.evet iyi doğmuş maşaallah... sormadan edemicem bebeğe kilo aldırması için neleri tükettin arkadaşım bilmiyorumkismile
pekı canım 7 cm acıklıga gelene kadar sancıalrını cektın degılmı?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?