• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

bende pko var arkadaşlar..

altinkaya35

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
16 Nisan 2013
660
172
83
Kızlar merhaba evlenmeden önce adet sancılarım ve düzensizliğim için kadın doğum dokturuna gittiğimde pko olduğumu öğrendim inci gibi dizilmiş kistlerim var ve bunun için bana doktorum Diane 35 doğum kontrol hapı verdi adetini düzenler dedi bende 2 senedir kullanıyorum ve 1.5 yıllık evliyim ve artık bebek istediğim için napıcağımı bilemyorum ilacımı bu ay içmemeye karar verdim acaba hamile kalabilirmiyim bi denemek istedim sizce şansım var mı?

Kızlar merhaba evlenmeden önce adet sancılarım ve düzensizliğim için kadın doğum dokturuna gittiğimde pko olduğumu öğrendim inci gibi dizilmiş kistlerim var ve bunun için bana doktorum Diane 35 doğum kontrol hapı verdi adetini düzenler dedi bende 2 senedir kullanıyorum ve 1.5 yıllık evliyim ve artık bebek istediğim için napıcağımı bilemyorum ilacımı bu ay içmemeye karar verdim acaba hamile kalabilirmiyim bi denemek istedim sizce şansım var mı?

merhaba canım aynı sorun bendede var bende senin gibi pko olduğumu öğrenmiştim bekarken ve 3 yıl diane 35 kullandım ve evlendiğim ay kullanmadım unutmuştum adetin 5 günü başlanıyo biliyorsundur bende o gün içmeyi unutunca bir dahaki adetimde başlarım dedim o ay kullanmadım evlendiğim ay yani ondan sonra o ay hamile kaldım evlendiğim ay halbuki doktorum bana sen bebek istersen en az 5 6 yıl tedavi olman gerek demişti ama evlendiğim ilk ay oldu bebeğim sonra onu başka bi sebepten dolayı düşük yaptım ve ondan sonra 6 7 ay olmadı bebeğim doktora gittim tekrar bebek istiyorum dedim bana ilaç verdi yumurtlama için ve 2 ay sonra hamile kaldım şimdi 2 yaşında bi kızım var ve 2 bebeğime hamileyim bu bebeğimdede yine 3 ay tedavı olduktan sonra hamile kaldım birde oğlum olacak hayırlısıyla sana şunu söylemek istiyorum bu ay kullanma ilacı bi dene baktın olmadı bebişin doktoruna git bebek istediğini söyle o sana başka ilaçlar verecektir ama şunuda unutma diane 35 içeriği doğum kontrol ialçlarına benzediği için onun 2 yıllık etkisini atmak için biraz zaman lazım olabilir 3 4 ay gibi kendini sıkma bu yenilmeyecek bi hastalık değil been abartısız ilaç kullanmadıkça 1 yıl adet olmam ve yumurtalıklarımdaa bi sürüüü kist var olmasa benim bebeğim olmazdı ayrıca bende birde hormon bozukluğu ve aşırı tüylenme var düşün yani bebek istiyorsan bence bi an önce doktoruna danış allahım inşallah sanada sağlıklı bebeişler nasip etsın biraz uzun oldu ama seni iyice aydınlatmak istedim

Merhaba kızlar doktor bana da diane 35 verdi. bende pko yok ama sanırım hormonlarım dengesizleşti reglim 3 5 gün gecikiyor artık ve sivilcelenmeye başladım. Şimdi regli olmayı bekliyorum kullanmak için ama bir yandan da tırsıyorum biraz bakındım hem burada hem başka forum sitelerinde de çok yan etkisi var diyolar. Sizde de yan etkileri oldu mu?

Merhaba kızlar doktor bana da diane 35 verdi. bende pko yok ama sanırım hormonlarım dengesizleşti reglim 3 5 gün gecikiyor artık ve sivilcelenmeye başladım. Şimdi regli olmayı bekliyorum kullanmak için ama bir yandan da tırsıyorum biraz bakındım hem burada hem başka forum sitelerinde de çok yan etkisi var diyolar. Sizde de yan etkileri oldu mu?

canım benim ben 3 yıl falan kadar kullandım ama hiç bi yan etkisi olmadı ama her bünye aynı değildir sende ne olur bilemem bence 1 ay kullan dene baktın yan etkisi oluyo bi daha kullanmazsınn

Ben de öyle düşünüyorum aslında 1 ay kullanıp bir şans vermek istiyorum. Bakalım umarım yan etkisi olmaz özellikle kilo ve sinir :))

Çok aydınlattın inan tamamen denemek için bıraktım ilacımı bide biliyosun psikolojik diyorlar iç aklımda yokken karar verdim bakarsın tutar umarım kalırım hamile eğer olmazsa dediğin gibi doktora gideceğim allah evlatlarına sağlıklı uzun ömürler versin çok teşekkürler :)

Canım uzun süreli doğum kontrol hapı kullanmak zararlı bunu hepimiz biliyoruz. Kişiden kişiye değişen yan etkileri var ama kıllanma ve hormon bozuklukları sıkça görülen etkilerinden. Hamile kalma şansı normaline göre biraz daha az ama kalamazsınız diye bir şey yok. Pko için alternatif doğal tedavi yöntemleri kullanan arkadaşlarımız var neden 2-3 yıl doğum kontrol hapı kullanayım ki sonuç varmı yok.

Son düzenleme:
Back