bende kurtuluyorum kanser çubuğundan!

çok şükür 3.gün. sona erdi bu akşam biraz zorladi sanki ama nihayet bitti bende hemen yaticam herkese iyi geceler

4.Gün. bügün şimdiye kadar başedemeyeceğim bi durum karşılaşmadim şuanda bi kriz vs yok ama bazi arkadaşlar 4 günden sonra başlıyor asil mucadele demiş ne yalan soyleyim biraz gozüm korktu

Olabiliyormus canim.su yaziyi oku istersen.

Son sigaranızı içtikten sonra 12 saat içinde vücudunuz kendisini iyileştirmeye başlar. Vücuttaki karbonmonoksit ve nikotin hızla azalır, kalbiniz ve akciğerleriniz sigaranın verdiği zararları tedavi etmeye başlar. Bir kaç gün içinde vücudunuzda bazı belirgin değişikler olmaya başladığını fark edeceksiniz. Koku ve tad alma duyularınızın daha keskinleştiğini hissedebilirsiniz. Daha kolay nefes alacaksınız ve sigaranın yol açtığı kuru öksürük yok olmaya başlayacak. Ama bir süre daha öksürmeye devam edeceğinizi unutmayın.

Vücuduz kendini onarmaya başlayacak ama bir süre için kendinizi daha kötü hissedeceksiniz. İyileşmenin bir süreç olduğunu unutmayın: hemen başlar ama zaman alır. Bu “çekilme sancıları” iyileşme sürecinin belirtileridir. Pek çok kişi sigarayı bıraktıktan sonraki günlerde, vücutta su tutulmasına bağlı geçici kilo alımı, damak ve dilde ağrı, barsak düzensizliği gibi “iyileşme belirtileri” yaşayabilir. Kendinizi huzursuz, aç, yorgun ve normalde olduğunuzdan daha öfkeli hissedebilirsiniz. Bu bulgular vücudunuzun kendisini bağımlılık yapıcı etkisi güçlü bir madde olan nikotinden temizlemesinin sonucudur. Vücudunuzdaki nikotinin büyük bir kısmı 2-3 gün içinde atılacaktır.

Sigarayı bıraktıktan sonra kişiler genel olarak şu çekilme belirtilerini yaşarlar:

• Huzursuzluk
  • Endişe
  • Uykuda bozukluk
  • Konsantrasyon güçlüğü
  • Göz- el koordinasyonunda bozulma
  • İştahta artış
  • Depresyon
  • Halsizlik
  • Aşırı sigara içme isteği
  • Kabızlık
  • Baş ağrısı
  • Sinirlilik
  • Baş ve yüzde uyuşma
ÇEKİLME BELİRTİLERİ SİGARAYI BIRAKTIKTAN SONRA NE KADAR SÜRER?

Bu belirtilerin hepsinin sizde olacağı diye bir şey yok. Bazıları olabilir ya da hiç olmayabilir. Eğer bu belirtiler sizde varsa unutmayın ki bu belirtileri sigarayı bıraktıktan sonraki ilk üç gün daha şiddetli düzeyde yaşayabilirsiniz. Fakat aşağıdaki tabloda yer aldığı gibi 3 günden sonar şiddeti azalır, ortalama 1 ay içinde de ortadan kaybolur. Aşağıdaki tabloda yapılan çalışmalar sonucunda hangi belirtinin sigara bırakan kişilerde ne sıklıkta görüldüğü ve ortalama ne kadar sürdüğü verilmektedir. Örneğin baş dönmesi sigara bırakan kişilerin % 10’unda görülmekte ve 48 saat içerisinde ortadan kaybolmaktadır. En fazla görülen çekilme belirtisi ya da yoksunluk belirtisi aşerme olarak adlandırdığımız nikotini alma arzusudur. Sigara bırakanların %70’inde görülmekte fakat ortalama 2 hafta içinde ortadan kaybolmaktadır.

çok teşekkür ederim tatlım bu yaziyi okumak çok iyi geldi bana desteğin için ayrıca çok çok teşekkür ederim inşALLAH sende fazla zorlanmadan kurtulursun bu illetten

Bende bugün itibariyle tamamen bırakıyorum inşallah 10 yıldır içiyorum son zamanda azalttim işyerinde icmiyorum eve gelince devam ama yeni yılda hiç içmek istemiyorum

Bende bugün itibariyle tamamen bırakıyorum inşallah 10 yıldır içiyorum son zamanda azalttim işyerinde icmiyorum eve gelince devam ama yeni yılda hiç içmek istemiyorum
Hoşgeldin aramiza canim istersen yapabilirsin benim bugün 4 günüm çok mmutluyum

kızlar ilk şiddetli krizimi biraz once atlattim ecel terleri doktüm çıktim yürüyüş yaptim duş aldim krız geçtı çok şükür şimdi bi fincan papatya çayi aldim zaferımin keyfıni çıkarıyorum yenilmedim o canavara ohhhh dünya varmiş

Olucak inşallah okadar çok insan varki bırakmak isteyen yeni yılda Kurtulmuş olmak istiyorum kızlar

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…