Bende hiç sorun yok. Eşimin Morfolojisi %2 ve Sonuç Tüp Bebek

asis

Popüler Üye
Kayıtlı Üye
10 Nisan 2009
1.954
17
158
42
arkadaşlar şimdiye kadar yapılan testlerde , kontrollerde bende bir sorun bulunamadı. 2 gün önce tekrar gittiğimde. yumurtamında sağlıklı bir şekilde çatladığını ve rahmimin kalınlaşmaya başladığınıda gördük.

Fakat eşimin sperm sayısı 16 milyon ve morfolojisi %2 çıktı. Doktorum size tüp bebek yolu gözüküyor dedi. bu ay ki adetimi bekleyip, sonraki aşamada tüp bebek için başvurmak olacak.

durumu bana çok benzeyen arkadaşlar varsa benimle yaşadıklarını paylaşırlarsa çok sevinirim. Teşekkürler...........

Allah yardımcınız olsun. Bu yolda en önemli şeylerden biri yüksek moral ve eşlerin birbirine desteği. Umarım ilk denemenizde yavrunuza kavuşursunuz.

Allah yardımcınız olsun. Bu yolda en önemli şeylerden biri yüksek moral ve eşlerin birbirine desteği. Umarım ilk denemenizde yavrunuza kavuşursunuz.

inşallah canım. eşimle birbirimize elimizden geldiğince destek oluyoruz. ama erkeklerin duyguları daha farklı tabi. atlatması bir kaç günü bulacak gibi. şuan 2 gündür çok üzgün ((

inşallah canım. eşimle birbirimize elimizden geldiğince destek oluyoruz. ama erkeklerin duyguları daha farklı tabi. atlatması bir kaç günü bulacak gibi. şuan 2 gündür çok üzgün ((

İlk dönemler öyle geçiyor ama sonra insan alışıyor. Kendisini suçlu hissedebilme ihtimaline karşı ona destek olup yanında olduğunu hissettirmen çok önemli canım.

öncelikle geçmiş olsun, dilerim her isteyen gibi siz de bir an önce evlat sahibi olabilirsiniz. hiç aşılama yaptırmayı düşünmediniz mi? belki zaman kaybıda olabilir ama denemekte fayda var diye düşünüyorum. eşim varikosel ameliyatı oldu 8 ay önce, değerler kötü değil diyorlar, bende tüm testlerden geçtim, en son şu anda yumurta takibi yaptırıyorum. sorun yok gibi, inşallah çatladığını da görürüz. eşimin morfoloji %2 % 3 değişiyor. sayı 65 miyon en yüksek ise 81 milyon çıkmıştı 1mlde. ama ileri hız %7, yavaş hızla beraber %55 gibi. morfolojiye bakmıyoru doktorlar ama yapısa sorun varsa dölleyemiyor yumurtayı. hızınız nasıl? ben bu ayki takiptan sonra aşılama denemeyi düşünüyorum, gittiğim her bir doktorun en azından 1 yıl beklemeyin demesine rağmen. hakkımızda hayırlısı inşallah.

Abstinans süresi : 4 Gün
Miktar : 3.4 cc
Renk : Sarımtırak
PH :8.0
Vizkozite : (++)
Likefaksiyon : 45 dk
Fruktoz : (+)
1 cc'deki spermatozoon : 16.000.000
Totatl Spermatozoon : 54.400.000

MOTİLİTE VİTALİTE

(a) İleri Hareketli :%46
(b) Yerinde Hareketli :%29
(c) Hareketsiz : %25

Lökosit (Leucoscreen) : 200.000/cc
Eritrosit : /cc
Semende aglutinat başına sperm sayısı
10 gr1, 10-50 gr2, (büyüktür işaret ) 50 gr3, %100 gr4

MORFOLOJİ

Kruger Strict Critera Değerlendirilen spermatooa sayısı 100 adet
Normal yapı : %2
Anormal Yapı :%98
Baş Defekti :%57
Boyun Defekti :%25
Kuyruk Defekti :%16

değerlerimiz yukarıda ki gibiiiiiiii. ay sonu doktora gideceğiz. ilk başta tüp bebek dediler. durumun akıbeti ne olur bilemiyorum

bunu değerlendirecek ya da durumu bana benzeyen yokmu aranızda

Canım degerleriniz hicte kötü değil,bizim de degerler sizinki gibiydi,normal yoldan hamile kaldım,eğer testi güvenilir iyi bir laboratuarda yaptirdiysaniz ve sonuc doğru ise hiç canınızı sıkmayın,yumurtlama zamanlarında her gun deneyin,olur,kadindogumculara kalsa hemen tüpbebek zaten ,bence bı süre kafana takmadan deneyin

bunu değerlendirecek ya da durumu bana benzeyen yokmu aranızda

bizim de sperm konsantrasyonu 30milyon
ileri hareketli %3
normal morfoloji %2 çıktı.
doktorumuz bu sayılar bizim için yeterli dedi.
bu siteden(kadınlar kulubu) bir doktora sordum, normal yoldan hamile kalmak için sayı probleminiz yok ama morfoloji açısından bir doktora görünmenizde fayda var diye yanıt geldi.
başka bir internet sitesinde tahlil yorumu sorduğumda ise derhal bir üroloji uzmanına gitmemizi tavsiye ettiler.

sonuç:
--> doktorlar arasında yorum farkları olabiliyor.
(özellikle internette)
-->sizin değerleriniz de çok dramatik, çok kötü değil.
--> bayan tarafında sorun olmaması büyük şans.
-->eşiniz hiç moralini bozmamalı, değerleri kötü değil.
eğer ileri yaş sebebiyle aceleniz yoksa iyi beslenme ve yüksek moralle normal yoldan hamile kalmaya şans tanıyabilirsiniz.

Allah hepimize hakkımızda hayırlısı ne ise onu versin.

merhaba, bizde de aynı sorun var. ben korunmayı bıraktıktan sonra 3. ayda hamile kalmıştım ama 8 haftalıkken kalbinin atışı durdu ve kürtaj oldum. sonra 3 ay korundum, sonra 6 ay denemeye devam ettik. bebek gelmeyince yumurta takibi, sonra spermiogram. 5,4 milyon sperm ve morfoloji %2. bize de doktorlar tüp bebek dedi. tüp bebeğin de tutma ihtimali taş çatlasa %50 diyorlar. biz de şok olduk, çünkü daha önce hamile kalabilmiştim. keçi boynuzu kürüyle 3 haftada sperm sayısını 14 milyona çıkardık. sonra ürolog da bir vitamin verdi eşime, vitaminden sonra durum noldu onu haftaya yaptıracağımız spermiogramda göreceğiz. ama ben zaten doğal yolla denemeye devam edecek sabırda değilim zaten. o yüzden hayırlısıyşa eylülde tedaviye başlayacağız. topic de açtık bu konuyla ilgili, sen de başlayacaksan buyur gel topice...ben çok uzun zamandır bu forumu okuyorum. belki ilk denemede olmasa bile sonunda bebeklerine kavuşuyor herkes...dua et canım...

Canim merabalar profil bilgilerine baktim bebisin gelmis:)
Sana bi kac tane sorum olacak yanitlarsan cok sevinirim.
Dogal yoldan mi hamile kaldin
Hiz icin ek takviye kullandiniz mi ilac ya da bitki
Sperm sonucunda likefaksiyon suresi 45 dk yaziyor..normali 15_30 dk. Bu konuda ek bi ilac falan kullandiniz mi.
Bana ayrintili anlatirsan sevinirim drlar ne dedi. Ne yaptiniz. Esimin morfolojisi 0-4 arasinda degisiyor ileri hizli 0.

Tüp bebek ile hamile kaldım.
eşim yüzünden hamile kalamadığımı düşünürken.
yapılan testler sonucu yumurta rezervlerimin çokdüşük olduğu ortaya çıktı
Allah'a şükür tüp bebek ile ilk denemede hamile kalıp bebeğime kavuştum.

Merhabalar ayni dert bizde de var. Siz nasil hamile kaldiniz.ilac mi kullandiniz? Esimin sperm miktari iyi 100.000.000 ama morfoloji 2. Varikoselden sebep. Sonuca ulasamazsak ameliyat olcak ya da baska yollar denicez.gorusmek uzere tesekkurler.

Merhabalar ayni dert bizde de var. Siz nasil hamile kaldiniz.ilac mi kullandiniz? Esimin sperm miktari iyi 100.000.000 ama morfoloji 2. Varikoselden sebep. Sonuca ulasamazsak ameliyat olcak ya da baska yollar denicez.gorusmek uzere tesekkurler.
Ilac kullandik ama ilac kullanmadan hamile kaldim

Ilac kullandik ama ilac kullanmadan hamile kaldim
Nasil yani ben anlayamadim sanirim. Ilac kullanip ilaci birakip mi yoksa asilama ya da tup bebek ile mi hamilelik olustu? Esimde proxed plus kullaniyor da gelecek ay ise yaramis mi yaramis mi diye gidicez.ben yaradigini pek sanmiyorum ama hayirlisi..

Nasil yani ben anlayamadim sanirim. Ilac kullanip ilaci birakip mi yoksa asilama ya da tup bebek ile mi hamilelik olustu? Esimde proxed plus kullaniyor da gelecek ay ise yaramis mi yaramis mi diye gidicez.ben yaradigini pek sanmiyorum ama hayirlisi..
Canim soyle oldu.dr bize proxeed ve maca verdi.esim kullandi ama kullandiginin 3.gunune hamile kalmisim.yani ikacin bir etkisi olmadan dogal yoldan hamile kaldim

Vaoov cok buyuk sans Mevlam verdi mi veriyor demekki.hiza miza bakmiyor
Canim soyle oldu.dr bize proxeed ve maca verdi.esim kullandi ama kullandiginin 3.gunune hamile kalmisim.yani ikacin bir etkisi olmadan dogal yoldan hamile kaldim

Canim esimin degerleri senin esininkilerle benzer.. nasil hamile kaldin canim ?

Bizimde buna benzer cnm ben dogal yolla kaldim.esim proxed plus kullandi.dr bana klomen verdigi ay hamile kaldim.

Ya canim allah bagislasin boyle haberler almak cok guzel.. benim doktorum hic klomen vermedi esimin doktoru da bu morfoloji ve bu ileri hareket durumunda asilamayi bile olsan tutmaz deyince hic klomen dusunmedim

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…