bende dogumumu anlatayim bari:)

Vildan_NL

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
3 Mart 2010
187
2
ben hollandada yasiyorum 23 yasindayim 2008 nisan ayinda evlendim calisiyordum ve bir cocuk istiyordum esim hala okudugu icin sicak bakmiyordu bu duruma aradan 2 ay gecti benim israrlarima istegime dayanama di tamam deneyelim bu olmazsa bir daha soylemyeceksin bekleyecez dedi bende kabul ettim cok kesin bakiyordum ilk seferde hamile kalmaya am olmadi aradan iki ay daha gecti surekli denemeye basladik ama yok olmuyordu icim korkuyla dolmusdu acaba olamayacakmi acaba acaba diye diye 2009 subat ayinda gunum gecikti 4 gun bir yandan cok seviniyorum bir yandanda korkuyorum o gun gece kalktim karnim agriyor ve korka korka wc gittim ve adet olmusdum butun gece uyumadim agladim esimde bende cok uzulmusduk.
internetten arastimalar yaptim hamile kalabilmek icin neler yapmali neler denemeli diye ve buldum bacaklari kaldirmak bel altina yastik koymak pisikolojini bozmamak felan bunlari yaptim ve artik aklima getirmemeye calisiyordum 27 nisan cekti ve adet olmadim 1 gun 2 gun hala yok ama umutlanmadim hic 7 gun gecti 8 gun gecti gorumceme aksam yemegine gittik ona soyledim test yap dedi sabahin erken saatinde hemen en yakin eczaneye gittim daha yeni acilmislardi :KK70: eve geldim titreye titreye testi yaptim iki cizgi cikti mutluluktan ne yapacagimi bilemiyordum hameydim ama o kadarda korkuyordum sanki bi suc islemis gibi.
esime mujdeledim aileme mujdeledim 5 haftalik hamileydim ilk uc ay bulanti bas donmesiyle gecti.gunler yaklastikca heyecan basiyordu son iki ay hep ay sancisi cektim 30 aralik 2009da konturole gittim her sey normaldi ve burda ne acilmana ne catina nede baska seylere bakiyorlar bebegin kalbini dinliyorlar durumunu soruyorlar tmm. Pazar 3 ocak 2010 dogum tarihi verilmisdi bir kac gun kalmisdi buyuk gune 31 aralik gecesi yilbasi oldugu icin buyuk gorumcem de topladik sancilarim hep geliyor ama 2 ay sanci ve bel agrisi cektigim icin umursamiyordum eve geldim sabaha dogru az bi islaklik hissettim sumu yoksa idrarmi supelendim sabah 10:00 civari lekem geldi korkudan ne yapacagimi sasirdim ben hic durmadan gunlerce ev isi yapan bir dk oturmayan bir bayanim kendime hic dikkat etmiyordum surekli ayakta geziniyorum o gunde sabahin 8den 10 kadar is yaptim acaba gunum yaklasdi cok yoruyorum kendimi diyemi boyle oldu diye dusunmeye basladim ve cok bel agrisida cekiyordum. sancilarim siklasmaya baslamisdi ebeyi aradim geldi bakti acilmama yok dedi lekenin gelmesi normal suyunda yok dedi cumartesi sabahi lekem daha cok geldi ebe geldi gene bakti acilma yok dedi kuru sanci cekiyosun dedi bebegin kalbini dinledi yavas atiyor dedi ALLAHIM bu nedemek yavas atiyor diyor elim ayagima dolasti hemen hastaneye yolladi gittik kalp filmi cekildi iyi dediler 1 cm acilma var evde bekle dediler 2 kere dusa girdim ama sancim gitti korktugum icin galiba sonra gece 12 de sancim basladi ikiye kadar surdu gece ikide ebeyi aradim geldi 5 cm acilman var cocugun dogar sabaha dedi siz hastaneye gidin bende gelecem dedi hastaneye gittik bana nasil nefes alip verecegimi gosterdi o gun 3 ocakti tam gununde dogacakti. 3de hastaneye gittik sancilarim iyice artmisdi tekrar dusa girdim sicak su acilmanin hizlanmasina yardimci oluyormus. dortde 7 cm olmusdu 5de 8 cm saat 6da 10cm ve dogum baslamisdi oyle sittedli bir bel agrim vardiki sanci aklima bile gelmiyordu birden bi mide bulantisi hissettim icim yandi kusacam demeye kalmadi kusdum hic durmadan su iciyordum ebe artik ikinmaya basla dedi bacalarimi kendime dogru tutup asiliyordum esimde bana yardimci oluyordu ebede karsimda basaracaksin diyip duruyordu delirecektim bel agrisi yuzunden aralarda milyonlarca kez yardimet ALLAHIM dedim.
sonra sandalye getirdiker oturum oyle ikinmami soylediler daha cok zorlandim 15 dk sonra geri yattim ve bu arada saat 7:45 di bir saat 45 dk olmusdu dogum baslayali ama hala dogmamisdi esim iyi gidiyorsun dayan ne olur birtanem diyordu sonra ebe doktor cagiracam 10 dk sonra dedi 3 dk gecti cagir artik dedim doktor geldi ikiniyorum bebek yok alttan bakti bebek ters yatiyor yuz ustu degil sirt ustu bu kadini neden ugrastiriyorsun hali kalmamis dedi saat kacta basladi dogum dedi 6 dedik saclari gozukuyor ama gelemiyordu doktor eko getirdi bakti sonra vakumpomla dogurtacam seni yardimci ol ikin dedi tmm dedim aglamaya basladim bir daha ikin geliyor dedi saat 8:30 ve bebegim kucagimda aglamaya basladi kanlar icinde kafasi sis. esim fenalasmis cocuk dogar dogmaz lavaboya gitti doktor gobegi esinin kesmesini beklemeyecegim kanaman var dedi sakin ol dedi.bu arada esim yanima geldi sana kiyamam ben seni cok seviyorum birtanem deyi aglamaya basladi ucumuzde agliyorduk. birden oda da 10 kisi oldu biri olcuyor biri bakiyor ne oldu dedim korkma dedi zaten hicde korkmuyordum ark bebm vardi kucagimdaydi sonra kanama durdu dikis atti bebegimi aldilar temizlediler darttilar 3 215 gr dogdu bebegimi emzirdm sevdim doya doya ailelerimiz geldi bir gun hastanede yattik ertesi gun sabah eve geldim esim ben ve biricik oglum artik beraberdik cok sukur. darisi butun annelerin basina.

Son düzenleme:
Ayy anacım ne bıÇım ebeymıŞ o Öyle
ben okurken gerıŞldım walla genede doĞurmuŞsunuz sezeryan olmadan allah bahtını aÇık etsın

ayyyyy keşke okumasaydım kasıldım kaldım yaa...

Allah'ım ne olur kolay doğumlar nasip eyle...

Allah analı babalı büyütsün.
Ama bir tane bile noktalama işareti ve büyük harf kullanmadığınız ve de cümle kurmadığınız için; arka arkaya dizilmiş sözcüklerle ne demek istediğinizi anlamakta çok zorlandım.

hamıleler okumasa bari psıkolojılerı bozulur valla
okudum bileeyvahedigeldismileallahım yardım etsin bize,inşallah iyi doktorlara ve ebelere denk geliriz...arkadasımıza da bebeğiyle ve eşiyle birlikte uzun ve mutlu bir ömür diliyorum....

iyi günlerde büyütmenizi temenni ederim. ama lütfen burayı hamile kadınlarda okuyor bu kadar ince ayrıntıya girip diğerlerini korkutmayın. zor bir doğum oldu diyerek kısa kesseydiniz. bende çocuk doğurdum hamileyken bu yazıyı okusaydım bırak doğurmayı hamile bile kalmak istemezdim.

kesınlıkle katılıyorum ..yazarken bıraz daha dıkkatlı yazarsak gercekten daha guzel olucak cunku sız belkı yasadıklarınızı paylasmak ıstıyorsunuz ama ıcımıze buyuk kokruyorl sokuyorsunuz rabbım bebebgınızı saglıkla buyutmenızı nasıp etsın ..

tsk ederim yorumlariniz icin. hamileler kormasin ama insandan insana degisir her sey. oglum uc aylik olmasina ragmen bir yasina girdimi ikinci cocugu dusunuyorum ALLAH zorda birakmasin kimseyi inaniyorum ki birakmazda sevgilerimle...

Ayy anacım ne bİÇİm ebeymİŞ o Öyle
ben okurken gerİŞldİm walla genede doĞurmuŞsunuz sezeryan olmadan allah bahtını aÇık etsİn

hollandada kolay kolay sezaryan yapmiyorlar secimde yapamiyorsun zaten normal dogum istemisdim bebegin kafasi yukarda olursa ve anne normal dogum istemezse o zaman yaparlar yada olum tehlikesi varsa.

Allah analı babalı büyütmayi nasip etsin. ama diğer arkadaşlara katılıyorum keşke biraz daha üstün körü geçseydiniz çok zor bir doğum olmuş sizde içinizi döküp rahatlamak istemişsinizki sizi çok iyi anlıyorum o anda insan sadece evladını düşünüor v ne yaşarsa yaşasın yüzünü gördüğünde acı sızı kalmıyor ancak hamile arkadşları doğumdan korkanları unutmayalım lütfen.

okuyan hamile arkadaslardan ozur dilerim. hikayeyi duzelttim. uyarilariniz icin mersi ALLAH yardimciniz olsun. saygilarimla...

X