Bende bir sorun mu var?

Var ama inanın lüksümüz yok yani kahve bile alıp içmiyorum dışarıda hiç bir harcamam yok sadece market kira faturalar bu para nasıl gidiyor ben anlamıyorum herkes beni suçluyor
Herkes suçu kendinde, akrabasında onda bunda arasın.
Hep beraber suçluyuz, size özel değil.
Cebinize 100 lira koyup uyusanız sabah uyandığınızda alım gücü 90 a düşmüş oluyor, puff gitti.

Oncekikle 2 sene oldu Turkiye'ye gelmeyeli... Ben sadece size fikir verebilirim. Evinize 2 maas giriyor. 4.250×2: 8500tl. 2500 kira, 1500 faturalar, 2000 market, 1000 cocuga, 1500 öyle böyle gitsin. Bu hesabı kendi giderlerinize gore evinize oturtmaya çalışın. Market alışverişlerinizde aylık yapın. Ayrı gayrı aldığınızda bereketsiz oluyor. Kimsenin sizi suçlamasıyla gerek yok. Bizim insanımız dar boğaza alışmış. Bir tanıdığımız var düşün 1 asgari ücretle evi idare ediyor. Akşam pazarına gidiyor çürük şeyler seçiyor herkes bu kişiyi örnek gösteriyor ama yanlış. Insan insan gibi yaşamalı. En güzel şeyleri yemeli, gezmeli görmeli. Hickimseye kulak asmayın. Sadece kötü bir dönemden geçiyoruz ve çok zor
Market 2 bin mi? Haftalık mı?😂
Çünkü bu mantıkla haftalık 500 tl ile marketten meyve sebze et süt ürünleri kuruyemiş alamazsınız.

Geliriniz nedir? Çocuğunuz var mı kreşe mi gidiyor masrafı nedir ayrıntılı yazarsanız daha net olur
Bu ekonomide geçinmek mucize zaten

Çünkü bu mantıkla haftalık 500 tl ile marketten meyve sebze et süt ürünleri kuruyemiş alamazsınız.
Bizim etsiz sütsüz demirbaşsiz her marketimiz en az 100 yaa ortada bisi yok. Yani ivir zivir abur cubur ☹ haftada 500 'ün çok üstünde gidiyor bizim

Bizim etsiz sütsüz demirbaşsiz her marketimiz en az 100 yaa ortada bisi yok. Yani ivir zivir abur cubur ☹ haftada 500 'ün çok üstünde gidiyor bizim
Markete her girmemiz 300 ve üzeri.
Mesela ne alınıyor; yoğurt, domates, iki çeşit meyve, yeşillik, ekmek, soda vs.
Dolapta o an biten şeyler yerine konuyor ve bu haftada en az üç kere gerçekleşiyor.
1 poşet gıda, öyle hınca hınç eksik listesi değil bu.
Ayda 500 markete ayıran varsa oturur ağlarım aç bu insanlar diye.

Kira 2500 faturalar en az 1500 iki akbil 1200 kreş 1700 ( en ucuz kreş bu arada ) onun haricinde market pazar

Son zamanlarda içmeye başladım kavgalardan gürültülerden kaçarken kendimi bir tane yakmış halde buluyorum
Yani geçim sıkıntısı hepimizde var açıkcası size özel bi durum değil kesinlikle ama sigara çok masraf oradan kısıp dışarı atabilirsiniz kendinizi
Sürekli ikinizde aynı evde durmayın birbirinizi sıkarsınız hiç alanınız yoksa alan yaratın birbirinize yani sizde çıkın arkadaşlarınızla eşinizde çıksın gezsin arkadaşlarıyla siz hobileriniz ilgilenin o hobileriyle ilgilensin

Belli baktığı, pirinç unuyla, ekmekle bu kadar olmuş ki ülke bu haldeyken sizi suçlu ilan etmiş!
Onlar eskiden tarladan yiyormuş kendisi anlatıyor annem beni tarlaya koyardı yerden toprak yerdim diye ben şimdi çocuğu tarlaya mi bırakayım anlamıyorum ki

Markete her girmemiz 300 ve üzeri.
Mesela ne alınıyor; yoğurt, domates, iki çeşit meyve, yeşillik, ekmek, soda vs.
Dolapta o an biten şeyler yerine konuyor ve bu haftada en az üç kere gerçekleşiyor.
1 poşet gıda, öyle hınca hınç eksik listesi değil bu.
Ayda 500 markete ayıran varsa oturur ağlarım aç bu insanlar diye.
ben 500tl'ye haftalık et ve pazarı hallediyorum. Bakliyat, kahvaltılık, deterjan vs içinde değil. Dediğiniz gibi çocuklarla şurdan markete gitsek en az 250₺ harcıyoruz.

Herkese iyi günler siteyi uzun zamandır takip ediyordum bugün artık sizlerden fikir almaya geldim arkadaşlar durumu anlatayım sizler bana bende bir sorun olup olmadığını lütfen söyleyin zira ben tahlil edemiyorum durumumu şöyle ki 1500 lira olan ev kiramiz bir anda 4 bine çıktı fakat tartışmalar kavgalar gürültüler derken daha fazla dayanamadık ve ayrıldık iki kişi çalıştığımız halde feci bir durumdayız henüz yeni taşındık başka bir eve bu evin kirası da 2500 TL onun haricinde markete giriyorum fiyatları iki kez okuyorum acaba yanlış mı okudum diye yani biz nerede hata yapıyoruz beslenme düzenimiz inanılmaz kötüye gidiyor akşamları sadece makarna sabahları ise sadece poğaça yada peynir ve ekmek ben hayatımın hiç bir doneminde kendimi bu kadar fakir yoksul hissetmemiştim sizlerden tavsiye istiyorum biz neden yapamıyoruz bizde bir sorun mu var sinema tiyatro vs hiç bir kültürel aktivite yok bu arada yani sadece kira faturalar ve gıda bu üçünün hakkından gelemez olduk bu işi kotaran varsa bana nasıl yaptığını anlatabilir mi
marketten çıktığımda insanlara bakıyorum herkes fişine tekrar bakıyor. korkunç bir enflasyon var. maaşıma eşim karışmaz. ama ben evin gıda ve diğer alış verişi,kızım ve kendime harcarım. maaşım 4 bin iken evin tüm gıdası kızım arabanın giderleri benim giderlerim dışardan söylediğimiz yemekler bendeyken üste param artardı. şu an ortalama 9 bin maaşım var. gıdanın be diğer ihtiyaçların yarısını eşim alıyor getirden vs. dışardan istemeyi maksimum haftada bire düşürdüm. çok fazla dışarı çıkıp orda da yemiyoruz. param kalmıyor. kendi evimiz bu arada kira yok. noluyor ben anlamıyorum. hayretler içinde kalıyorum. ama normal yani tek bir bebek bezi 3 küsüre geliyor. markete her gittiğimde aşırı canım sıkılıyor. sevdiğim şeylerin çoğunu almak artık bana keyif vermiyor çünkü fiyatı görünce acıyorum. velhasıl berbat bir durumdayız. gerçekten çok çok kötü ülkenin durumu Allah yardımcımız olsun. bilhassa asgari ücret alıp üste kirada olup üste bir de çocuğu olanlara Allah peygamber sabrı versin. delirebilirler

Onlar eskiden tarladan yiyormuş kendisi anlatıyor annem beni tarlaya koyardı yerden toprak yerdim diye ben şimdi çocuğu tarlaya mi bırakayım anlamıyorum ki
Akşam yemeğinde tabağına taş toprak koyun, belki anlar ne diyeyim ki!
Kendisi becersin yetirsin, 1 ay her şeyi kendi alsın da görsün bakalım.
İnsan bu kadar da yaşadığı toplumdan uzak olamaz çünkü, her gün binlerce zam haberini okuyoruz, dün 4 olan bugün 6 yarın 7.

Durumlar o kadar mı kötü? Ben sadece kendince hesabini kalem kalem ayırsın anlamında söyledim. Turkiye şartlarında yaşanmamali ama şu an malesef bu kişinin hayatında bir mucize olmadıktan sonra biseyler değişmeyecek ve tek kişinin maaşıyla hayat geçirenler var keşke olmasa gerçekten herkes en güzel hayatı yaşasa. Dünya bir bunalımdan geçiyor. İngiltere de koronadan itibaren herseye zamlı başladı. Küçük saksilara sogandir biberdir maydonoz kivircik dereotunu ektim. Domates ve limonu deniyorum. Yani bir iki kalem gideri bunlarla karşılayabiliyoruz. 10 pounda yakın bir tasarruf demek TL ye dondurdugunde 200 TL yapar. Elektrikli makineleri elektrik saatlerine dikkat edipte çalıştırıyorum burdanda 25 30 pound ayda tasarruf oluyor. Şeker yag gıda gibi temel ihtiyaclari bitmeden yedekliyorum ve indirimleri takip ediyorum. Tabi bunları yokluktan değil tasarruf amacıyla yapiyorum. Gelecek ayin planı 1 ay önceden belli oluyor. Şu an okuduğum için eve bir faydam yok sadece eşim çalışıyor ve 3 haftası kiraya gidiyor ve 1 haftası bize markete gezmeye tozmaya yetiyor. TL nin bir değeri olmadığı için maaşlara ne kadar zam gelirse gelsin şu an için enflasyonu durdurmak imkansiz oldugu için para şeker gibi eriyecek. Allah yardımcınız ve yardımcımız olsun.

size sen kadın mısın ev geçindirmeyi bilmiyorsun diyen kocanıza sen adam mısın da biz sıkıntı zorluk çekiyoruz madem öyle daha çok çalış daha çok kazan sıkıntı çekmeyelim deyin

ne biçim bi düşünce tarzı ya annem geçindiriyordu gitsin anasının evine anası geçindirsin o zaman :kızgın:

Kira 2500 faturalar en az 1500 iki akbil 1200 kreş 1700 ( en ucuz kreş bu arada ) onun haricinde market pazar
Pardon da elinize ne kalıyor ki bu mantıkla.
Adam başı aylık bin lira gıda masrafı zor kalıyor hadi çocuğu yarım saydık.
E deterjanı var, şampuanı var, kremi merhemi var, elin kesilse sargı bezi var, var oğlu var.
Nasıl yetsin ki….

Tarlaya değil ama babanesine bırakın bakıversin torununa madem sizi suçluyorlar ayda 1700 tl cebinize kalır ha bu durumda seçim yapmanız lazım çocuğun beslenmesi mi eğitimi mi diye orası ayrı konu.

Durumlar o kadar mı kötü? Ben sadece kendince hesabini kalem kalem ayırsın anlamında söyledim. Turkiye şartlarında yaşanmamali ama şu an malesef bu kişinin hayatında bir mucize olmadıktan sonra biseyler değişmeyecek ve tek kişinin maaşıyla hayat geçirenler var keşke olmasa gerçekten herkes en güzel hayatı yaşasa. Dünya bir bunalımdan geçiyor. İngiltere de koronadan itibaren herseye zamlı başladı. Küçük saksilara sogandir biberdir maydonoz kivircik dereotunu ektim. Domates ve limonu deniyorum. Yani bir iki kalem gideri bunlarla karşılayabiliyoruz. 10 pounda yakın bir tasarruf demek TL ye dondurdugunde 200 TL yapar. Elektrikli makineleri elektrik saatlerine dikkat edipte çalıştırıyorum burdanda 25 30 pound ayda tasarruf oluyor. Şeker yag gıda gibi temel ihtiyaclari bitmeden yedekliyorum ve indirimleri takip ediyorum. Tabi bunları yokluktan değil tasarruf amacıyla yapiyorum. Gelecek ayin planı 1 ay önceden belli oluyor. Şu an okuduğum için eve bir faydam yok sadece eşim çalışıyor ve 3 haftası kiraya gidiyor ve 1 haftası bize markete gezmeye tozmaya yetiyor. TL nin bir değeri olmadığı için maaşlara ne kadar zam gelirse gelsin şu an için enflasyonu durdurmak imkansiz oldugu için para şeker gibi eriyecek. Allah yardımcınız ve yardımcımız olsun.
Maalesef çok ve çok kötü ama her gün bir öncekinden iyi.
Benzin 25 26tl, süt deseniz evet bir litre 18 20 tl.
Yani daha söylememe gerek yok herhalde.
Siz mümkün mertebe biriktirin, kemer sıkın, buradan ihtiyaçlarınızı görün.

Tarlaya değil ama babanesine bırakın bakıversin torununa madem sizi suçluyorlar ayda 1700 tl cebinize kalır ha bu durumda seçim yapmanız lazım çocuğun beslenmesi mi eğitimi mi diye orası ayrı konu.
Eğitim için bırakmıyorum şu durumda eğitimi falan umrumda değil açıkçası karnını doyuramadigim çocuğun eğitimini mi düşüneceğim ama kimse bakmıyor bakıcı tutsam en az 2000 istiyorlar bazen diyorum sabah karnımı doyurup eve bırakayım sonra kendine gel çare mi bu diliyorum

Pardon da elinize ne kalıyor ki bu mantıkla.
Adam başı aylık bin lira gıda masrafı zor kalıyor hadi çocuğu yarım saydık.
E deterjanı var, şampuanı var, kremi merhemi var, elin kesilse sargı bezi var, var oğlu var.
Nasıl yetsin ki….
Kısmaya çalışayım diyorum kızamıyorum akbil basmasam otobüse binemem kira vermesem ev sahibi atar yemek almasam ucumuzde açlıktan ölürüz yani işin içinden çıkamıyorum nerde hatam günahım

X