- 5 Eylül 2014
- 14.245
- 50.136
- Konu Sahibi hayatttt8994
Benim de 3.5 yasinda bir kizim var, onlar daha bebek sayilir, kendi basina kicini temizleyemeyen biseyden sozediyoruz. Ondan bir yetiskin gibi davranmasini bekleyemezsiniz. Popoya iki saplak diye hafife indirgediginiz sey onun icin vucut dokunulmazliginin ihlali. Yani siz ona hafifce dokundurdugunuzu saniyorsunuz ama onun aldigi mesaj "buyuklerim, ben yanlis bir sey yaptigimda canimi yakabilir, bu cok normal bisey" daha ilerisi "annem beni cok seviyor ama canimi yakiyor, demek ki beni cok seven biri canimi yakabilir"
Cocuklar bizim gibi detay dusunmezler, onlar icin her sey duz mantiktir. Cocugunuza verdiginiz alt mesajlarla onu istismara acik hale getiriyorsunuz.
Abartmayin demeyin, abartmiyorum. Cocugunuzun ugradigi fiziksel siddetin azi çoğu, kucugu buyugu olmaz. O bu kadarini algilayamaz. Algiladigi tek sey birilerinin onun canini yakabilecegi ve bunun olagan bir durum oldugudur.
Cocuklar bizim gibi detay dusunmezler, onlar icin her sey duz mantiktir. Cocugunuza verdiginiz alt mesajlarla onu istismara acik hale getiriyorsunuz.
Abartmayin demeyin, abartmiyorum. Cocugunuzun ugradigi fiziksel siddetin azi çoğu, kucugu buyugu olmaz. O bu kadarini algilayamaz. Algiladigi tek sey birilerinin onun canini yakabilecegi ve bunun olagan bir durum oldugudur.