Bende bir anneyim dayanamiyorum

Benim de 3.5 yasinda bir kizim var, onlar daha bebek sayilir, kendi basina kicini temizleyemeyen biseyden sozediyoruz. Ondan bir yetiskin gibi davranmasini bekleyemezsiniz. Popoya iki saplak diye hafife indirgediginiz sey onun icin vucut dokunulmazliginin ihlali. Yani siz ona hafifce dokundurdugunuzu saniyorsunuz ama onun aldigi mesaj "buyuklerim, ben yanlis bir sey yaptigimda canimi yakabilir, bu cok normal bisey" daha ilerisi "annem beni cok seviyor ama canimi yakiyor, demek ki beni cok seven biri canimi yakabilir"
Cocuklar bizim gibi detay dusunmezler, onlar icin her sey duz mantiktir. Cocugunuza verdiginiz alt mesajlarla onu istismara acik hale getiriyorsunuz.
Abartmayin demeyin, abartmiyorum. Cocugunuzun ugradigi fiziksel siddetin azi çoğu, kucugu buyugu olmaz. O bu kadarini algilayamaz. Algiladigi tek sey birilerinin onun canini yakabilecegi ve bunun olagan bir durum oldugudur.

Benimde 5 yasinda bi oglum var ve 3 yasina kadar anlattiguniz seylerin kat kat fazlasini yasadim.bitmek tukenmek bilmeyen aglamalari ve memnuniyetsizlikleriyle bas edemedigim zamanlarla doluydu o dinem.her gece Allaha dia edip ertesi gunun daha guzel ve mutlu bi gun olmasi icin dua ederdim.o agladikca benim suratim asilir,benim suratim asildikca o aglardi.bu donguden kurtulamiyordum taki surat ifadem8n ona verdigi zarari farkedene kadar.icinden gelmesede gulumse hopla zipla mutlu gorun.inanki cok kisa bi surede duzelecek.dayak konusundada Allaha sukur bir kere bile ne eline ne poposuna asla patlatmadim.ha icimden gecmedimi coook kez gecti.ama bana engel olan sey onun bana Allahin emaneti oldugu dusuncesi ve Allah ne bana nede kimseye yasatmasin evlat acisini ama ya birgun ona bisey olursa bu sacma sapan seyden oturu onun canini yaktigim icin ne hissederim dusuncesi oldu.

Mesela bana diyolar li ceza ver ben ceza vermek istemiyorum sadece yapmaya şeyde o ağlasa da susa na kadar duymuyorum onu ben şu son bi Ayda böyle olduğunu dile getirmek istedim ama konu coj farklı yerlere gitti bi kez daha söylüyorum.öyle tokat atmak dövmek yok bi kere poposuna vurdum okadar çocuk la inat laacak halim de yok bide Kız digim.anlar da oluyor hepsi bu

Ceza vermek istemiyorsan,çocuğun neresine olursa olsun vurmaktan vazgeç.Başka bi yol bul.
Yanlış anladınız diyosun ama kendin yazmışın kızım ağlıyo üzülüyo diye.Ne yaptığını bırak da sonucuna bak istersen.Küçücük çocuk o

Günde 1 saat tek basiniza acil hava da yürüyün mutlaka sizi çok sakinlestirecek..psikiyatrist bana ne olursa olsun çocuk arkadan hergun aglasa bile 1 saat babasina birakip cikacaksin demişti..

Gün içinde de çocuğu saatlerce parkta oynatin hem enerjisini atar hem de acil hava uykusunu getirir

Her dedigini yapmayin ve hayir demeyi ogrenin ayrica sakin bir dille anne babaya kusmeyecegini anlattin cunku ilerde bunu huy edinirse buyuk sikintilar yasayabilirsiniz ozellikle ergenlikte. Doktorla goruseniz daha saglikli olabilir. Ayrica kendinizi kahtetmeyin siz iyi bir annesiniz .

Benim de 3.5 yasinda bir kizim var, onlar daha bebek sayilir, kendi basina kicini temizleyemeyen biseyden sozediyoruz. Ondan bir yetiskin gibi davranmasini bekleyemezsiniz. Popoya iki saplak diye hafife indirgediginiz sey onun icin vucut dokunulmazliginin ihlali. Yani siz ona hafifce dokundurdugunuzu saniyorsunuz ama onun aldigi mesaj "buyuklerim, ben yanlis bir sey yaptigimda canimi yakabilir, bu cok normal bisey" daha ilerisi "annem beni cok seviyor ama canimi yakiyor, demek ki beni cok seven biri canimi yakabilir"
Cocuklar bizim gibi detay dusunmezler, onlar icin her sey duz mantiktir. Cocugunuza verdiginiz alt mesajlarla onu istismara acik hale getiriyorsunuz.
Abartmayin demeyin, abartmiyorum. Cocugunuzun ugradigi fiziksel siddetin azi çoğu, kucugu buyugu olmaz. O bu kadarini algilayamaz. Algiladigi tek sey birilerinin onun canini yakabilecegi ve bunun olagan bir durum oldugudur.

Ne kadar güzel anlatmışınız

Arkadaslar belki de size teşekkür etmeliyim.çünkü yazdığınız yorumlar beni bugün o kadar mutsuz etti o kadar anlattı ki inş yardım larını la kizimi uysallastirirm kendinden utandım buqun çok.mutsuzum

Pedegog dan yardım alabilirsiniz. .
Hiperaktif çocuklar olabilir. .
Gündüz kreşe gidebilir. .

Çocuğun her dediğini yapmak, hayırı öğretmemek, sınırlarını öğretmemek böyle bir şey malesef. Çocuklarınıza sanki sizin ağanızmış, paşanızmış muamelesi yapmasanız... Sonra başa çıkılamayan sorunlu çocuklar, artık boyunu aşmış bir çocukla psikolojisi bozulmuş sorunlu anneler oluşuyor. Ben kendim de şahit oluyorum her dediği yapılmış, ama şimdi annesi evde çocuğuna bas bas bağırıyor şımarmış diye. Bence kendinizi de çocuğunuzu da psikiyatriste götürün. Artık öfke kontrolsüzlüğü yaşıyorsunuz. Sağlıklı bir durum değil.

çocuguna vuran bir kadının eşinden şiddet görmesini onaylıyorum. madem gücü yeten yetene..
bir de günah 3 yaşındaymış.

Anne olmak surekli sabir gostermek uykusuz kalmak kolay mi yaa sakin suclama kendini annenin bastigi civciv olmez diye bi laf vardir sen boyle dusunsende o her zaman en cok seni sevecek bunlar gecici surec hep boyle kalmayacak enerjisini disarda atsin yor onu bahcede parkta duzelir hicc canini sıkma bende suan ayni durumdayim bizimkide yeni yeni yuruyo surekli pesindeyim e obur kizimda ilgi bekliyo yetisemeyip geriliyorum genelde buyuk kizima kiziyorum sonra ozur dileyip sarilip barisiyorz ama vicdan azabo cekiyorum yani bi sen deilsin bi durumda..hic birimiz sabir tasi deiliz b

Merhabalar daha öncede başka bi konuda anlatmış tim üç yaşını Önümüzdeki ay dolduracak bir kızım var ve cok yaramaz gerçekten anlatmaya gücüm.yetmiyo hiç durduğu yerde durmuyo UyumuyO artık sabr bırakmayı yıpratti beni iyice suan bile yazarken içerde bişiler halletti herhalde sesler geliyo ve artık sabrim kalmadığı için bazen bağırıp tartışıyorm yada bi iki tane vuruyorum sonra dayanamiyorum içim sizliyo allah beni kahretsin ben nasıl yaptım bnu diyorum bide böyle bidik bidik sen beni sevmiyorsun yada ben senle kustum dedimi canım dan can kopuyor sizce ben çok mu kötü bi anneyim arrik resmen psikolojik çöküsteyim her dediğini yapar her istediği alırım ne istese Kıyamam hayr demeye babası bile kısa bağırsak canım yanar içime oturur sastim kaldım.s.s.s

her dediğini yapıp ger istediğini aldığınız için olmasın?
hayırı öğretin sınırları öğretin 3 yaşında çocuk bunları anlayabilir

Kreşe gönderin hem uykusunu uyur hem de enerjisini atar benim oğlum da üç yaşında birşeyleri kırmak yada zarar vermek istediğinde hadi oğlum parka gidelim yada markete gidelim mi gibi ilgisini çekecek şeyler söylüyorum eve geldiğimizde de hadi oyuncaklarımızı oynayalm hadi çizgi film izleyelim.zarar verici davranışlara yöneldiğibde ilgisini çekecek başka aktiviteler bulun yani.muhakkak dolabınızda oyun hamuru olsun boya kalemleri boyama kitapları olsun.baktınız dövecek konuöa geldiniz onlar sizin kurtarıcınız olacaktır

• Beğen
Reactions: anu
bu yaştaki çocukların bu davranışları çok normal....
evin içinde tabi ki kendilerini oyalayacak bir şeyler bulmaya çalışıyorlar
kendinizi onun yerine koyun,sürekli bir evin içinde nasıl otursun?
tabi ki dağıtacak,zıplayacak,dökecek....
tavsiyem,her gün parka çıkarıp enerjısını biraz olsun almanız...

Her dediği yapılmış, evde kirmadik yer bırakmamış kuzenimden kaçacak yer arıyoruz sulalece. Düğüne gelmişler ailesini de kendisini de rezil etmiş. Kız 18 yasında ve davranışları hepimizi delirtiyor. Amcamlar tatil önerisi sunmuşlar sadece o kuzen yüzünden herkes olumsuz bakti. Pedagog yardımı alın bence. Çocuk sınırlarını ogrenmeli ama dayakla değil.

Benim kızımda 3 yasina girecek önümüzdeki ay. En son 1 kutu pudrayı eline geçirip yatakodama güzelce boca etmişti. Sizin bebeğinizde buna benzer şeyler yapıyor olmali ama vurmayın lütfen vurmayın. Bakın tam ben dediği dönemler, kendine güvenini kırıyorsunuz hirpalayarak. Ben kızıma sesimi yükseltsem küsüyor ya,sen benim kalbimi kırdin diyor.
Havalar güzel,çıkın parka götürün, koşsun oynasın,enerjisini atsın inanın eve gelince yattığı yeri bilmez. Hem acıkır hem yorulur.
Birazda bebeginizin yerine koyun kendinizi,siz istediğiniz zaman yapılmıyor hicbirşey,anne/babanın keyfi gelsin diye bekliyorsun ,yemek yemeye zorluyor,uyumaya zorluyor seni,ne hissedersin?
Hiçbirşey yapamıyorsanız ,kurabiye yapın,boyama yapın,temizlik bile yapabilirsiniz bilrikte (tabiki o kendince yapacak,amaç birlikte aktivite yapmak) ama onuda dahil edin yaptiğınız şeylere, inanın birey gibi davranınca daha bir olgun oluyorlar kafa olarak. Daha bir anlayışlı oluyorlar.
Sağlıkla büyütün bebeginizi

X