• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Bencil olan ben miyim?

esra777057

Üye
Kayıtlı Üye
31 Mart 2024
302
772
18
26
Herkese iyi geceler. Gece gece uykumu kaçıran konuyu uzatmadan dile getireceğim. Fikirlerinizi merak ediyorum.
Şöyle ki şükür kavgalı sağlıksız bir evde büyümedim ya da ben öyle sanıyorum bilemiyorum. Memur bir aileden geliyorum.
Babamdan en son harçlığımı lisedeyken aldım üniversitede kyk vardı zaten o yetiyordu. Mezun olduktan sonra kısa bir süre çalışmadım o zaman babamdan 50 tl istediğimde öfleyip pöfleyerek göndermişti en son o zaman babamdan para istedim :) sonrasında da çalışmaya başladım zaten. Hala aile evindeyim.
Gereksiz harcamam yoktur. Kazandığımı biriktirmeye çalışırım tabi bunda aile evinde yaşamanın artıları da var. Kira gibi masraflarım yok. Yaptığım tüm birikimi de ailem bilir. Gizlemem yani.
Aldığım maaş asgari ücret öyle aman aman bir miktar değil. Ama çoğu zaman babama para gönderirim o da arayıp ister hiç ikiletmem. Bunları bilginiz olsun diye söylüyorum konu hakkında daha kolay yorum yapabilesiniz diye.
Geçenlerde kyk geri ödemesi için baktığımda hiç ödemediğim için bayağı bir faiz eklenmişti babama sorduğumda abimin kyk ödemesini onun ödediğini öğrendim tepki verince inkar etti hayır ödemiyorum diye ama evlat ayrımcılığı hissettim. Abiminkini öderken benimkini sorma tenezzülünde bile bulunmaması kalbimi kırdı.
Çamaşır makinesi bozuldu evde hiç kimsenin sesi çıkmıyor. Sanki çok normalmiş gibi. Bu elzem ihtiyaç elimde çamaşır mı yıkayacağım dedim yine ses yok. Bu arada babamın borcu harcı yok Allaha şükür. Ödeyememe gibi bir durumu yok. Baktım benden almam bekleniyor. Benim ödemelerim var zaten maaşım kuş kadar dediğimde yine bi tepki alamadım. ki inanın öyle taksitleri zor ödüyorum.
Benim için bardağı taşıran son damla ise arkadaşlarıma baktığımda inanın hepsi ailelerinin desteğiyle arabalarını aldılar. Çalıştıkları halde hala ailesinden harçlık alanlar bile var. Ben de kendi birikimimle düşük segmentte bir araba almak istediğimi söyledim. Annemin tepkisi elin oğluna mal mı biriktiriyorsun oldu. Neye uğradığımı şaşırdım. Beni araba sahibi olmaya layık görmemiş daha hayatımda olmayan elin oğluna mal biriktirdiğimi düşünmüş kendisi :)
Kafamda çok alıp veriyorum. Acaba ben mi bencilim nasıl davranmam gerekirdi bilemiyorum. Özellikle ebeveyn olan kadınlara soruyorum maddi konularda nasıl davranmam gerekir sizce?

Sorunuzun cevabını siz de biliyorsunuz. Evet aileniz bencil, yetmemiş üstüne ayrımcılık yapmışlar. Anneniz de ayrı dert elin oğlu nedir ya sanki gidip olmayan elin oğlunun üstüne yapacaksın arabayı. Dua edin çalışıyorsunuz, ya o da olmasaydı? Ailenizi en iyi siz biliyorsunuz. Çalışın, para biriktirin vermeyin kimseye imkanınız varsa ayrı eve çıkarsınız.

Back