• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Ben ve iki ayrı misafir grubum

Aynı tarihte geliyorlar ama iki grup da birkaç gün yatılı gelmek istiyor. İki saatlik uğrama değil yani. Evimiz de misait değil iki grubu synı anda yatılı misafir etmeye.
O halde birinin ziyareti iptal edilecek ya da gruplardan biri başka yerde kalacak. Ayrıca arkadaş grubunuz iki gün sizde kalacakmış iki günden sonra ayrılabilirler diye tahmin ediyorum. Ömür boyu kalacak halleri yok ya halden anlarlar diye düşünüyorum. O ara akrabalarınız gelir.

Düğüne gelenler düğün evinde de idare edebilirler sanki sonuçta tanimasalar gitmezler düğüne .Yada gündüz size gelsinler gün içinde birlikte vakit geçirirsiniz akşam düğün evinde kalsınlar olmadı .O kadar emeği geçen akraba muhtemelen anne babaya yakın yaslardadair alınıp kırılabilir ki başka izin imkanı yok diyorsunuz .

İkisi de atsan atılmaz satsan satılamaz tabiki ama madem yer sıkıntısı var arkadaşlarınız düğün evinde vs yada dışarıda öğretmen evi gibi bir yerde de kalabilir

Herkesin kalabiliceği büyüklükteyse eviniz mecbur idare ediceksiniz bir süre belki içlerinden birileri öylece köşede oturmazda kahvaltı yada akşam yemeği hazırlarken yardım ederler.

Akrabaların.eve alacan düğğn bu ne edecekler erteleme olmaz arkadaşlarına erken haber vermen lazım yoksa sana darılabilirler

Toplamda kaç kişi olacak? Biz bu durumda ne yapardık onu söyleyeyim, eğer yeterli oda varsa yatak çekyat olmasa bile yorganları kat kat yapar üzerinde biz eşimle yatardık. Yaz günü zaten battaniye vs istemez. Yeterli yastık yoksa da kırlentlere yastık kılıfı geçirince idare edilir. Kendi yatağımızı bir gruba verirdik, en az 3 kişi orda uyurdu, en az 2 çekyat vardır, 2 kişi de orda uyurdu. Tabi bu dediğimi hatrı büyük olan ve çok sevdiğim insanlara yapardık.

Arkadaşlarınız sizde kalacakti 2 gün , sonra diğer arkadaşlarında ama diğer arkadaş iptal etti. O zaman arkadaşlar 2 gün kalip sonra başının çaresine bakacak kalacak yer bulmak zor olmasa gerek para harcasinlar biraz. O zaman da akrabalar kalsın işte.

Umarım doğru anlamışımdır:KK53:

Akrabalarınızı zaten bir kac gun ertelemıssınız tekrar arkadaslarınız ıcın gelmeyın demek ayıp olur. Arkadas grubunuza durumu acıklayın onları sızınlr vakıt gecırmek ıcın erteledıgınızı soyledıyın. Onlarda bi zahmet kalan gunlerde baska yerde kalsınlar

En anlayışlı olabilecek tarafa bence durumu açıklayın. Arkadaş grubunuz iki gün kaldıktan sonra olmadı bir otel vs ayarlayın. Ya da yatacak yer varsa herkesi birlikte agirlayin😁 fikir vermesi çok zor görünüyor çünkü başka alternatifleri bilmiyorum. Ama akrabalara öncelik vermekte fayda var diye düşünüyorum.

arkadaşlarınız sizin durumunuzu illa ki söylemişsinizdir
satan arkadaşınızın açığını kapatamayacağınızı tahmin ediyorlardır
akrabaların özellikle bu tür düğünlerde birbirini ağılaması gerektiğini düşünüyorum
dinimizde bile akrabalarımız öncelikli ki ben akrablar ikinci plana atıla atıla akrabalık ilişkilerinin zayıfladığını düşünüyorum
bu yüzden bence plana devam edin ağırlyamayacak arkadaşınız ayıp etmiş son dakika mı söylenir

Zaten iki gun misafir edebileceginizi soylemissiniz.İki gunden sonraki gunler icin diger agirlayacak arkadasiniz kabul etmiyorsa yapabilcek bir sey yokki.Zaten arkds grubunuz yakinsa durumu anlayacaktir akrabalarinizin gelecgni ve evinizin musait olmadigini gorunce,kendilerine baska yer bulmalari gerektigini bilirler.Yani sonucta size degil dugune ve gezmeye geliyorlar bence iki gunden sonra misafiriniz gelecegini ve mumkun olmadgni soyleyin onceden,ki onlarda ona gore plan yapsinlar

Komşu komşunun külüne muhtaçtır vecizesini bilirsiniz,ben de 3 sene önce akrabamın düğününe gittiğimde,akrabamın komşusu annem ve beni yatıya almıştı.siz de çok yakın komşunuz, akrabanız varsa bu konuda onlardan yardım alabilirsiniz.ya da olmadı öğretmenevine yer ayarlayabilirsiniz

grupların birine durumu anlatıp rahatsız olup olmayacağına sorarım ona göre hareket ederim

Neden her şeyi dert ediyorsunuz ? Arkadaşlarınızı ağırlamaktan vazgeçen kişi yüzünden siz neden arada kalıyorsunuz? Arkadaşlarınız akrabalarınızın geleceğini biliyorlardı sonuçta, bu yüzden arkadaşlarınız otelde kalmalı. Ben arkadaşlarınızın yerinde olsam sizi asla iki arada bir derede bırakmam.

Hanımlar merhabalar. Derdimi ortaya dökmeden önce hepinizin bayramını kutluyorum.
Şimdi derdime gelirsek haftasonu için iki ayrı misafir grubu bana gelmek istiyor. Bir grup yakın akraba bir grup yakın arkadaş. İki grup da şehir dışından geliyor. İki grup da aynı tarihte geliyor ve iki grup da çok sevdiğim asla hayır demek istemediğim kişilerden ololuşuyor. İki grubu da erteleyemem biri düğüne geliyor bir diğerinin başka izini yok.Aslında arkadaş grubum için akraba grubumun gelişini 2 gün erteledim.Böylece arkadaş grubumu İki gün ağırladıktan sonra başka bir arkadaş misafir edecekti onları. Her şeyi ayarlamıştım yani ikisine de buyrun müsaitim dedim . Amma ve lakin işler benim planladığım gibi gitmiyor hanımlar. Arkadaş grubunu misafir edecek diğer arkadaş bugün beni arayıp müsait olmadığını , misafir kabul edemeyeceğini söyledi. İki grup da bana kaldı yani. Napıcam ben. Bana bir akıl verin.
Umarım konuyu açıklayabilmişimdir.Yok açıklayamadıysam sorulara açığım.
Yaşadığınız yerde başka akrabalar varsa akrabalarinjzi onlara gönderin. Akrabalarla yeniden bir araya gelme ihtimali her zaman daha fazladır. Arkadaşlarla böyle fırsatlar yılda bur anca gelir o da her yıl olmaz

Back