• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

ben simdi napacam

shannon

Kullanıcı üyeliğini pasifleştirmiştir.
Üyelik İptali
Kayıtlı Üye
17 Temmuz 2007
1.587
844
648
Eskişehir
merhaba arkadaslar 8 aylık kızım var bana cok düşkün bende ona tabii.ancak bizim ilişkimiz baglılıktan cok bagımlılıga dönüştü kızıma 8 aydır kendim bakıyorum devamlı benimle esim işi geregi zaten gec geliyor 2 saat ya görüyor ya göremiyor cünkü kızım uyumus oluyor bazı günler.o saate kadar benimle oldugu için kızım benden baska kimseye gitmez oldu 2-3 ay sonra işe baslıcam bu süre içerisinde babaannesine alıstırmaya calısacaz cünkü ben işteyken o bakacak.haftasonu hem babaannesinde dursun hemde 8 ay sonra karı koca sinemaya gidelim dedik demez olaydık kızımı bıraktım kayınvalideme arkasını dönünce biz cıktık ben arabada basladım aglamaya hemde ne aglama hüngür hüngür esim iistersen gitmeyelim dedi neyse gidelim artık 2 saat sonra döncez nasıl olsa dedim. 5 dakika gecmedi telefon, kızım kıyameti koparmıs durmuyormus hemen eve kostum kızımın sesi apartman kapısından duyuluyor yeri göğü inletiyor kostum aldım kucagıma hemen kesildi aglama.simdi ben nasıl işe baslıcam nasıl alıstıracaz kızımı kafam cok karıstı aslında 6 ay daha ücretsiz izin alabilirim ama bu sefer ayrılmamız dahamı zor olur işim zaten yarımgün aslında calısmakta istiyordum artık böyle bir durumda bana ne tavsiye ediyorsunuz

canım tabi abnne olarak normaldir ben hele ilk zmanlar 1 snye bile yanından ayrılmıyordum ama şimdilerde ise ben bakıyorıum sadece bir alışverişe giidyoruz eşimle 4 saat felan sürüyor başka yere gidiyoruz ben kızımı hemne ararım duruyormu diye ama kızım duru çünkü hft.2 kere dışarı çıkarıyorum bir anneannesine birde babaannesine alıştı onlara oyüzden daha seviniyor onları görünce bazen beni bile unutur bana bakar ama al diye ağlamaz...bence sende sık sık götürde sende o da alışsın...ileride dhada zor olr beliki başka sebepleren dolayı bakamıyabilirsin ne olur ne olmaz ...alışsın canım bence.

bence kayınvalideniz bir müddet sizde kalsın böylece onada alışır. bence ücretsiz izin hakkınız varsada kullanın, küçükken bebeğinizle ne kadar fazla ilgilenirseniz o kadar iyi. sizden ayrılma derecesininde pek farkedeceğini sanmıyorum.

babanneye ancak sizin yanınızda alısır
gündüzleri babanne gelsin yada siz gidin
alıssın

canım eninde sonunda işe başlayacalsın bence 6 ay daha uzatma bu duruma ikinizinde alışması lazım.ilk zamanlae elbette çok zor olacak ama zamanla alışılır.bende seninle aynı durumdayım 2 dönem başlıyorum işe ve babanne bakacak benim avantajım babannesi hemen hemen her gün görmeye geldiğinden alışık ona.sende babannesine alıştırmaya çalış.akıl verene bak kızımı babannesi yarım saatliğine dışarı çıkarmıştı kafayı yemiştim.aslında bende senden kötü durumdayım.

Bence bu duruma öncelikle sen kendini hazırlamalısın. Bebekler ve anneleri arasında çok değişik bir bağ olduğuna inanıyorum. Sen dışarıya çıktığında ağladığın zaman bebekte eminim daha çok huysuzlandı. Ne kadar rahat olursan bu duruma ikinizde daha kolay alışacaksınız. Bebeklerimizin özgüvenlerinin oluşmasını istiyor, sosyal bebekler olmasını diliyorsak biz olmadanda huzurlu olmayı öğrenmeleri gerekli.

canım beni anlayan ve benimle aynı durumda olan birinin olması cok güzel alstırmak için bayagı ugrastım benim yanındayken sorun yok babaannesine gülücükler atıyor bi süre kucagında duruyor ama bir süre sonra bana doğru atılıyor al beni diye beni görmeyince hiç durmamıs napacam nasıl alıstıracam bilmiyorum hem kendimi hem onu

ah ah aynı dert bendede var.ücretsiz izindeyim ocakta başlamayı düşünüyorum hep kendim baktım artık benide tanıdı.en azından akrabalarınız var benim kimsem yok yanımda.bakıcıya nasıl bırakırım bilmem:(((((((((((

aynı duygular aylarca beni de meşgul etti. öyle ki rüyalarımda kabuslar görmeye başladım. bende işimden ayrılmaya karar verdim. en az 1 sene daha çalışmayı düşünmüyorum. ben onsuz olmaya o da bensiz olmaya hazır değiliz. en azından şimdilik.

bence bebek ne kadar büyürse ayrılmakta o kadar zor olacaktır.3 ayda babanneye iyice alışır korkma tabi sık sık görürse.

aynı duygular aylarca beni de meşgul etti. öyle ki rüyalarımda kabuslar görmeye başladım. bende işimden ayrılmaya karar verdim. en az 1 sene daha çalışmayı düşünmüyorum. ben onsuz olmaya o da bensiz olmaya hazır değiliz. en azından şimdilik.

en doğru kararı vermişsin eğer imkanalrın zorlamıyorsa en güzeli bu. bu günlerin tekrarı yok cünkü. yıllar sonra belkide bu günelri özlücez vs o yüzden bende tıpkı senin gibi işe ara verme kararı aldım kuzuma kendim bakıyorum yaklasık 2-3 sene daha düşünmüyüroum bakmayı en azından kendini derdini anlatana kadar ben yanında olcam kim olursa olsun bakan ona anne kadar ii ve sabırlı olamaz. bazen kızımı çocuk parkına götürüyorum hava alması için orda bakıcıya bırakılan çocukalrı görünce şükredip Allah ım iyiki kendim bakıyorum yavruma diyorum.:kızgın:

canım hemen alışması çok zor, hergün azar azar bırakıp alıştırmayı çalış. babanne gelsin sen 5-10 dk çık. zamnla süreyi artır. hem gitsen bile bir süre sonra geri geldiğini anlar ve yavaş yavaş alışır. daha geç kalmış sayılmazsın ama iyice aklı ererse zor olabilir, her bebek farklı seninki de dediğin gibi sana fazla bağlanmış, büyürse iyice zorlanırsın gibi geliyor.
ben 5,5 ayı biraz geçince çalışmaya başladım. bakıcıya bırakıyorum ve çok da memnunum. çocuğu bırakırken annenin tavrı da çok önemli bana göre. ben her zaman güler yüzle ayrılırım kızımın yanından öpücük atarım bay bay yaparım, şebeklik yaparım. ben üzgün ayrılırsam hisseder ve huzursuzlanır diye düşünüyorum. bugüne kadar da hiç sorun yaşamdık.

Back