Ben nerede yanlış Yaptım ? (Bebeğim )

Purpplee

Dünya kaç günlük deyip sarılmalı bugüne..
Anneler Kulübü
Kayıtlı Üye
15 Nisan 2017
13.280
15.679
Hanımlar acil Yardımınıza ihtiyacım var,
1 aylık bebeğim var ilk bebeğim ve çok tecrübesizim.Bebeğim uyanık kaldığı her an meme istiyor uyurken de memede uyuyacak memeyle işi bitince de başını göğsüme yaslayacak öyle uyuyacak.Uykusu da tilki uykusu hemfn Uyanıyor dolayisiyla gün boyu yapışık durumdayız çok yoruldum bir odaya hapsolduk bunaldım.Bakıcıya bırakıp işe başlamam gerekecek 5 aylık oldupunda.Bensiz durmuyor.Meme alışkanlığını kesmem gerekiyor ama nasıl ?

Tok oldupunda şöyle yatırdığım yerde ya da kucağımda sakınce dursun uykusu gelince de beşiğine bırakayım uyusun istiyorum.

Böyle olması için neler yapmalıyım nolur bir fikir verin çok bitkinim :KK43:

Yoksa bu böyle Sürer gider mi ? Hep yanında olamayacağım ki ...

Son düzenleme:
İki çocuğum var ikisi de ayni şekildeydi. Bebek ne kadar yakin olursa anneye o kadar iyi. Emmek sadece karin doyurmak değil anne ve bebek arasındaki en güzel iletişim. 5. aya kadar biraz daha değişir. Daha 1 aylık bebekten bahsediyoruz. Alışmakla hiçbir ilgisi yok tabiki annesini isteyecek.

1 aylık bebeğim var ilk bebeğim ve çok tecrübesizim.Bebeğim uyanık kaldığı her an meme istiyor uyurken de memede uyuyacak memeyle işi bitince de başını göğsüme yaslayacak öyle uyuyacak.Uykusu da tilki uykusu hemfn Uyanıyor dolayisiyla gün boyu yapışık durumdayız çok yoruldum bir odaya hapsolduk bunaldım.Bakıcıya bırakıp işe başlamam gerekecek 5 aylık oldupunda.Bensiz durmuyor.Meme alışkanlığını kesmem gerekiyor ama nasıl ?

Tok oldupunda şöyle yatırdığım yerde ya da kucağımda sakınce dursun uykusu gelince de beşiğine bırakayım uyusun istiyorum.

Oyy. Hiçbir yanlışınız yok sakin olun :) Belli ki siz çok iyi bir annesiniz, bebeğiniz de size çok bağlı. Onun tek bildiği koku sizin kokunuz, memenizde güven duyuyor. İstediği kadar emzirin, bu 5 ayın tadını çıkarın. Bebekler 3 ay sonrası çevrelerini keşfeder, ilgileri dağılır.

İşe başladığınızda da mevcut duruma adapte olurlar. Ancak size tavsiyem bakıcıyı 4 aylıkken alın ve kademeli olarak bakıcıya bırakın. Sizin yanınızda bakıcıya güven duyar, bakıcı sizi siz de bakıcıyı tanırsınız.

Küçücük bebek bir şeye alışmaz merak etmeyin. Onun şu an size aşırı ihtiyacı var bırakın hep göğsünüzde kalsın ilk 3 ay bu böyle devam eder. Hepimiz bu evrelerden geçtik.
9 ay sizin karnınızda kalmış hemen nasıl sizi bırakıp yatakta öylece bağımsız yatmasını bekliyorsunuz? Bu mümkün değil. Zamanla alışacak :KK66:

Oyyy kıyamam daha çok küçük. Size, sizin sıcaklığınıza çok ihtiyacı var.
Ben annemden bir taktik öğrenip uygulamıştım bilmem sizde işe yarar mı. Sadece bacakları açıkta kalacak şekilde güzelce kundaklar gözünün üstüne de bir tülbent kapatırdım. Bu şekilde uyurdu benimkiler.

Oyyy kıyamam daha çok küçük. Size, sizin sıcaklığınıza çok ihtiyacı var.
Ben annemden bir taktik öğrenip uygulamıştım bilmem sizde işe yarar mı. Sadece bacakları açıkta kalacak şekilde güzelce kundaklar gözünün üstüne de bir tülbent kapatırdım. Bu şekilde uyurdu benimkiler.
Annem yardım için gelfiğinde aynısını yapmıştı ben denemedim deneyeyim bunu da teşekkürler
Bu arada uyanık halde mi kundaklayıp koyuyordunuz

Annem yardım için gelfiğinde aynısını yapmıştı ben denemedim deneyeyim bunu da teşekkürler
Bu arada uyanık halde mi kundaklayıp koyuyordunuz
Uyanıkken kundaklıyordum sora tülbenti gözlerine örtüp yan yatırıyor be poposundan hafifçe pışpışlıyordum.

E bu çocuğun canı sıkılır hep yatsın istiyorsun. Bence bu istediğin olasılık dışı.
Şimdi söylemesi bana kolay tabi :) ama diyorlar ki memede 30 dk dan fazla tutmayın. Bizi emzik yerine kullanırmış.

Evet emzik emme refleksini karşılar bebeğin, meme reddi sadece emzik biberon kullanan bebeklerde de olmaz. Öyle olsaydı kimse bebeğine emzik biberon kullanmazdı.
Alerji ya da enfeksiyon olunca da görülebilir ama ana sebep emzik biberon
Araştırın bakın.
Emme refleksini meme karşılıyor zaten yalancısına gerek yok

Ne kadar güzel işte, bu anların tadını çıkar. İlk bebeğin alışık değilsin bunalman çok normal.
Bebeğin seni ne kadar istiyorsa o kadar yanında olmalısın. Beklentilerin için çok erken canım
Sağlıkla büyüt bebeğini
Sevgiler

Cok normal iki cocugumda ayni sekildeydi
Onun karni ac degil , anne kokusuyla ve teniyle rahatliyor
Korkmayin 5 aylik oldugunda bu ladar cok olmayacak duskunlugu , bende 5 aylikken biraktim kizimi , simdi 23 aylik hala emiyor , hala gogsumde rahatliyor ama ise gittigimde de sorun cikarmiyordu

X