Ben nerde hata yaptım!!!

nurummm

Oğlum Abii oluyor!!! Karnıma Mutluluk Kondu :)
Kayıtlı Üye
21 Haziran 2010
1.972
155
163
Arkadaşlar Günaydın... Sizlere sormak istediğim bişey var lütfen yargılamadan yorum yapalım... Ben evleneli 3,5 yıl oldu. Evlenmek istediğimizde eşimin ailesi elimizden gelen ne varsa yapıcaz çok fazla borcunuz olmaz demişler eşime. Eşimde tamam demiş. İşte konuştuk anlaştık falan bir kaç ay sonra tanışmaya geldiler. Ben aileme ellerinden geleni yapacaklarmış diye söylemiştim bu böyle olunca konuşma geregi duymadı ailemde herkes üzerine düşeni yapar dediler. Ama söz yüzüklerimiz takıldı babası ben bişey yapamam durumum yok demiş iki yüzlülük yaptı anlayacagınız hiç bişeye karışmadılar. Kınama bile zorla geldi kayınvalidem. Saçma sapan yalancı bir aile anlayacagınız. Evimde hiççççç bişeyleri yok banada takı anlamında hiç bişey yapmadılar. Nişanlılık döneminde çok üzdüler beni. Düğüne komşularının hiç birini çagırmadı kayınvalidem akrabalarından bir kaç kişi geldi parmakla sayılacak kadar az kişi getirdi. Düğünden sonra oglumu evlendirdim diye bizim adımıza mevlüt yapmış evinde gelen takıların hepsinide kendi aldı. Gerekçeside nasıl olsa düğün olunca o götürcekmiş geri onun hakkıymış. Nişanlılıkla beraber 5 yıllık gelinleriyim daha bir kez kötü günümüzde bize destek olmuş değiller eşim 10 ay işsiz kaldı aramadılar bile bişeye ihtiyacımız olurda onlardan isteriz diye. Ameliyat oldum gelmediler, ev aldık kredi ile evimizi görmeye 5 ay sonra geldiler ev hediyesi almamak için o zamanda gelmeyeceklerdide evim için mevlüt yapacaktım gene gelemem dedi bende gelmessen bir daha bende sana gelmem asla dedim. Ben çok umrunda değilimde oglunu göremicek diye korkusuna geldi oda bişey getirmedi. Ama eger biraz durumumuz iyiyse bizden çıkmazlar. Ama şuan ev kredisi ödüyoruz yanaşmıyorlar hiç borcumuz varya. Oğullarına Allah gibi taparlar ama hiç bir zor zamanında tanımazlar. Düşkünlükleri laftan ibaret anlayacagınız. Hiç birini zerre kadar sevmiyorum ama Allah rızası için gidiyorum yanlarına. Ne zaman bir düğün olsa ki en yakında şuanda kuzenim evlenecek. Kayınvaldesi 10 tane 30 gr adana burması takıcam bir hasır set takıcam birde altın kemer takıcam dedi. Evleride var kiracıyı çıkarıp kuzenimin istediği gibi tadilat yaptırcaklar sıfır yapcaklar evi. Tüm eşyalarınıda alcam borclarıda olmayacak dedi kadın. Yalanda değil şuan nişanlı hazırlıklara başlandı tüm takılarını almışlar. Kıskançlık değil kesinlikle benimki Allah daha çok versin çok mal sevdalısı bir insanda değilim. Ama bu tarz şeyleri görünce neden beni hiç bişeye layık görmediler diye çok üzülüyorum. Sizde yaşıyormusunuz bunları yoksa abartıyormuyum ben...

Orası öyle ama ne bileyim üzülüyorum işte.

haklısın canım üzülürsün sonucada onlarıda ilk baş ailen olarak kabullenmeyi düşünüyorsun ama bazı aileler ne yazıkki böle üzülmeklede düzelmeyecekler yaslılıklaında sana muhtac olduklarında daha cok ızdırap cekeceklerini vicdan azabı cekeceklerini düüşün ozaman daha rahat edersinnn

Allah kulum desin
kocam karım desin
geride kalan b... Yesin derler
hiiç takmayın yeterki eşinizle aranız iyi olsun gerisi boşşş

benzerini yaşadım yaşıyorum canım.size ev vereceğim diyor k.valide bir taraftan da bir para harcıyor akrabalarına kız kardeşinin çocuklarına falan aklım almıyor derdi ne.oğluna hiçbirşey yapmadı hatta biz nişanlıyken de eşim çok yaardım etti annesine.bu gidişle saçtığı paralar yüzünden evi elinden gidecek.ben diyorum bana hiçbirşey yapmadı bari borçla kapımıza gelmese.ama umursamıyorum.bak bana çöp bile almadı ama hep anlatır bana falancayı evlendirdim bilmem kime çayiz aldım anlatırda anlatır.yapmışta.ama kendi oğluna asla beş kuruş yardım etmedi diyorumya tam tersi oğlundan aldı kardeşinin çocuklarına verdi.bir laf çıkmış güya k.validem bana bilezik takmış sonra yiğeni haber gönderdi gelinine taktıysa bana da takacak diye düşünebiliyormusunuz kadının yiğeni benimle kendini bir tutuyor ama öyle bir altın yok işin tuhaf tarafı
ama şunu özellikle belirtmek isterim.ben bunları hiç kimseye söylemedim lafını etmedim burda yazılanları görünce yazmaya başladım bende.umrumda değil aslında.ne ekersen onu biçersin çünkü.k validem ne yaptıysa kendine yaptı kendine zarar aslında.bak yarın birgün o para saçtığı akrabaları yanında olmayacak yine oğluyla ben olacağız ve ezilecek iyiliğimiz altında.sende boşver

nişan döneminde ne olmuşsa olmuş lütfen bunları sürekli aklına getirmeye önceki yaşananları unut derim çünkü sadece sen üzülürdsün ağlarsın onlar ne üzülür ne ağlarlar olan sana olur sinirlerin yıpranır boşver ne iyilikleri olsun nede kötülükleri bazı insanlar kayınvalide yönünden sadece biraz daha şanslı olabiller
bence insanın eşi yanındaysa ve kıymetl biliyorsa boşver onlar hiç bişi yapmasın en önemli eş

Son düzenleme:

senin kabahatin yok kaynanan çok karektersizmiş bu insanlarda sana denk gelmiş şans işi ama ileriye bakarak sen kuzeninden şanslısın onun kaynanası burnunun dibinde olacak kuzenine aldığı altınlarıda kuzeninin burnundan getirecek sen maddiyata takılmışsın biraz manevi huzurda altın kafesin içinde bulunmaz

senı cok ıyı anlıyorumbır benzerını bende yasadım esımın aılesı hıc bır sey yapmadı kayınpederım ne halınınz varsa gorun demedı ama ıma ettı bende senın gıbı allah rızası ıcın gıdıyorum yoksa cok sogudum yani kayınvalıdemın ogluna duskunlugu lafta bu yasa getırmısler ne para vermısler ne bır emek ınsan ılla uzuluyor

Nşanlandım 5 bilezik bir set takıldı.. Nişanlımın 1 set 4 bileziğe parası yetiyordu. 4 gari bi sayı diye 1 tane de ben aldım 5 e tamamladım...
Evlendk 10 bilezik 1 set takıldı... Herkes nişanda takılan 5 artı 10 daha takıldı sanıyor(annem bile) ama nişanlımın 10 bilezik yapmaya gücü yoktu... Ben de dedim ben ayarlarım... niaşnda takılanlrı da verdim, sank iyeni 10 bilezik daha takılmış gibi oldu...
Eşyların hepsini aksitle aldık evlendkten sonra ödedik....
Babası bir bilezik taktı, o bileziği de eşim alıp eline verdi de o yüzden taktı.....
Bırak evimde 1 iğnesini, eşimin bütün kıyafetlerine el koymuş, sen yenilerini alırsın bunları ben gyeyim diye.... Eşim kendine ayakkabı alır, en fazla 2 ay bile giymez, ay çok güzelmiş, ay benim ayakkabım yok falan eşimde verir kendininkini kendineyeni alır, yada babasına para verir al kendine ayakkabı der, ama o parayı çarçur eder, gene ayakabım yok diye ağlanır....
Ama ben kocamı çok seviyorum, o da beiçok seviyor.. Varsın ailesi yardım etmesin, varsın altın maltın takmasın... BAna eşimin varlığı bana verdiği mutluluk yetiyor... Gölge etmesinler başka bişey istemem...

sizi istemiyorlar belliki bunuda ellerinden geldigi kadar gösteriyorlar
takmayin kafaniza önemli olan esinizin sizzi sevmesi
allah saglik versin ve kimseye muhtac etmesin

siz eşinizle mutluysanız gerisi boş...
altınlar takılmış takılmamış ne yazar. hayatta en önemli şey huzur.... maddiyat yüzünden manevi huzurunuzu kaçırmayın..........

Arkadaşlar internet koptu baglanamadım bir süre. Yazdım gittim gibi algılanmasın.
Yorumlarınız için teşekkür ederim hepinize.

Size düğününüzde 10 tane burma, setler takılar bilmem neler yapmak zorunda değiller. Bunun için onları suçlayamazsınız.

Ama size gelen takıların hepsini almaları görgüsüzlük resmen. Yeni evinize gelmemeleri, dar gününüzde maddi destekten çok manevi destek olmamaları cidden çok kırıcı. Bende olsam gocunurdum bundan ve içimden gelerek görüşmezdim onlarla. Zaruri olurdu bu görüşmeler.

Kuzeniniz şanslıymış tabi, tabi ama ben niye öyle değilim, neden bizimkiler onlar gibi değil diye düşünme arkadaşım. Hayatın anlamı budur zaten. Hiçkimse eşit şartlarda değildir. Siz dişinizle tırnağınızla kazanırsınız paranızı, kimiside doğar doğmaz zenginliğe açmıştır gözünü. Para kazanmak ne demektir bilmez bile. Bunun için onlara bakıpta kendinize psikolojik eziyet etmeyin. Sizden daha zor durumda olanları düşünün. Evi olmayan, kirasını bile karşılayamayan, çocuklarının beslenmelerine sadece ekmek koyabilen aileleri düşünün. Siz kendinize yetersiniz Allah size can sağlığı versin gerisi boş, hepsi halledilir.

Kimine babadan kalır, kimide kendi elleriyle yapar geleceğini.

eşini seçerken ailesini de seçmen mümkün olmuyor işte cnm. boşver hiç canını sıkma böyle şeyler için. bişey takmadılarsa bu onların ayıbı. onlar utansın. gelmiyolarsa da allah razı olsun de geç.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…