• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Ben ne yapabilirim?

Minikanneyimmm

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
6 Mart 2018
1.726
1.108
83
Merhabalar..
Universite 3. Sinif oldum hayirlisiyla. Hamile oldugum icin bu donem alttan ders birakmamaya o kadar ozen gosterdim ki anlatamam onumuzdeki sene bebek varken alttan kalan derslerle ugrasmiyim diye.
Simdi sorunum su ki butun derslerimi verdim hatta butunlemem bile yoktu. Tek butunlemeye kalan dersim alan dışıydı. Gercekten zorladi hoca butun sinifi. Butunleme zamani finalde sordugu sorulari sordu ve bende 100lük kağıt verdim. Ismimi yazdim imzami attim. Sistem kapanmadan onceki son gun hoca notlari sisteme girmis ve -1 (yani sinava girmedi). Hocanin kisisel telefonunu bulamadim. Kendi fakultem olsa bulurdum ama alan dışı ders oldugu icin hocayi taniyan kimse yok cevremde.
Bayramdan once mail adresini buldum ve yazdim. Bayramdan sonra goruselim dedi. Sistem kapanmaz mi dedim kapandi zaten dedi. Bayramdan sonra hocam notum hala ayni dedim. Fakulte yonetim kuruluna gidicek en az 1 hafta surer falan dedi. Ama bunun benim konumla alakasini cozemedim. Peki sorun nasil caozulcek dedim ve 4- 5 gundur cevap alamiyorum.

Kafamda 2-3 secenek var sizinde onerileriniz olursa cok memnun olurum.
1- İcimde hoca beni onumuzdeki seneye kadar sallıcakmis gibi bi his var. Seneye hocanin karsisina dikilip, sikayet ederim gibisinden gözünü korkutup (mailler duruyo) gecen donemki notlarimin gecerli olmasini isteyebilirim. Finalede 100 vermesini. Ama ne kadar iyi olur bilmiyorum. Yada yapar mi bilmiyorum hocayi iyi tanimiyorum.
2- Hocanin donus yapmasini bekleyebilirim ama ben bekledikce gec oluyo yani yaz tatilindeyiz artik. Ben seneye kalıcak gibi hissediyorum dedigim gibi.
3- (bana en mantikli gelen secenek) Rektörlüğe gidip durumu anlatip ya bi cozum bulmalarini yada hocaya ulasamadigim icin kisisel numarasina ulasmalarini ve bana vermelerini isteyebilirim. Bunu yaparsamda bi korkum var ki hoca " ben sinav kagidini kaybetmisim o zaman kurulla tekrar sinav olsun" diyebilir ve sikayet ettigim icin kazık bi sinavla basbasa kalabilirim. Oyle bi durumda butunlemedeki gibi iyi gecmez sinavim cunku gercekten bölümümle alakasi olmayan bi ders. Final sorularini ezberleyip gecmistim butunlemeden.

Uzun ve karisik olduysa kusura bakmayin elimden geldigince açık ve ozet anlatmaya calistim. Sizin oneriniz varsa bekliyorum mutlaka. Kafama inanilmaz takiyorum. Bi yandan neden benim basima geldi diye uzuluyorum bi yandan hocaya sinir oluyorum. Ulasirsam yapici konusamicakmisim gibi geliyo açıkçası. Nolur bi fikir verin

bence 3. seçenek .. diğerleri riskli olabilirde olmayabilirde .. 3. seçenekte yazdığınız en mantıklı geldi bana .. en fazla yine kalırsınız ..

bence 3. seçenek .. diğerleri riskli olabilirde olmayabilirde .. 3. seçenekte yazdığınız en mantıklı geldi bana .. en fazla yine kalırsınız ..
Aslinda hocayla iletisime gecip duzeltmesini saglamakti amacım. Ama gercekten zor durumda birakti beni. Iletisimde kurmuyo dogru duzgun. Evet en fazla kalirim ama bu sene rektorlukle iletisime geçtiğim icin bana kafayi takmasindan korkuyorum. Seneyede zorluk cikarmasindan korkuyorum acikcasi

Rektörlüğe gerek yok canım.İdareye sınava girdiğin halde, sistemde girmedi dediğini belirten bir dilekçe vermen yeterli.Sınav düzeltilmesi konusunda hocann dediği doğru.Kuruldan geçmesi biraz zaman alıyor.

Sınava girdiğine dair yoklama alınmıyor mu?O kağıdı da teslim etmesi gerekiyor idareye,onu kontrol ettirebilirsiniz.En mantıklısı 3.seçenek olarak görünüyor.

Rektörlüğe gerek yok canım.İdareye sınava girdiğin halde, sistemde girmedi dediğini belirten bir dilekçe vermen yeterli.Sınav düzeltilmesi konusunda hocann dediği doğru.Kuruldan geçmesi biraz zaman alıyor.
Ben kurul konusunda hocanin bana attigi mailin konumla alakasini anlamamistim tesekkur ederim. Yani hoca sorunun cozulmesi icin bi adim atmış mı oluyo suan? Kurula yollamis oluyo heralde dimi. Ona gore notumun duzelmesini yada hocanin geri donus yapmasini beklicem. Benim fakultemle dersin fakultesi ayri ve artik bulabilir miyim okulda birilerini ondan bile emin degilim dilekce icin birisini bulamam gibi geliyo bana.

Sınava girdiğine dair yoklama alınmıyor mu?O kağıdı da teslim etmesi gerekiyor idareye,onu kontrol ettirebilirsiniz.En mantıklısı 3.seçenek olarak görünüyor.
Evet sikayet edersem bu yuzden %100 hakliyim. Rektirluge gidersemde ayni sekilde o kagitta imzam gorulucek ve hakli cikicam ama havadan not veremezler sonucta bana. Hoca kagitlari kaybettim su tarihte sinav yapalim gibi bi oneriyle gelir ve sikayet ettigim icin kazik bi sinav koyarsa onume seneye kalir dersim

Ben kurul konusunda hocanin bana attigi mailin konumla alakasini anlamamistim tesekkur ederim. Yani hoca sorunun cozulmesi icin bi adim atmış mı oluyo suan? Kurula yollamis oluyo heralde dimi. Ona gore notumun duzelmesini yada hocanin geri donus yapmasini beklicem. Benim fakultemle dersin fakultesi ayri ve artik bulabilir miyim okulda birilerini ondan bile emin degilim dilekce icin birisini bulamam gibi geliyo bana.
Hoca dışardan da gelse kendi fakültenin alanına girer bu konu. Hoca dilekçeyi öğrenci işlerine veriyor.İşlem ordan başlıyor zaten. Öğrenci işlerinden öğrenebilirsin vermiş mi diye?Yasal hakkın hiç endişe etme.

Hoca dışardan da gelse kendi fakültenin alanına girer bu konu. Hoca dilekçeyi öğrenci işlerine veriyor.İşlem ordan başlıyor zaten. Öğrenci işlerinden öğrenebilirsin vermiş mi diye?Yasal hakkın hiç endişe etme.
Hayir gelmiyo biz gidiyoruz. Ve o fakulte ilgileniyo malesef. Ben besyo okuyorum ders fen edebiyatin. 3 secmeli ders secmistik 1 tanesi alan dışı. Besyo dersleri cabuk doldugu icin besyodan secemedim ve fen edebiyattan bi ders secebildim malesef. Besyo ogrenci isleri degilde fen edb. Ogrenci isleri bakiyo :/ fen edebiyat ogrenci islerine ulasabilirsem iyi olur haklisiniz

Öğrenci işleri muhakkak açıktır. Öğrenmeye çalış ve ona göre hareket et ki hak kaybına uğramayasın canım.Ama hocalar girmedi diye hata yapmışlarsa genelde düzeltiyorlar. En azından bizim fakültede öyle

hocayla zıtlaşmadan çözmeye çalışın yoksa zor durumda bırakıyorlar gerçekten.bende daha önce full kağıt verdiğim halde hocanın bizim döneme olan tepskisi nedeniyle alan dışı bir dersten kaldım.kağıdımı görmeme bile izin vermedi bütünlemedede itiraz edenlere kızdığı için iyice zor sormuştu:sopa:zaten bölüm dışı hocaların egoları daha fazla oluyor.öğrenci beni ciddiye alsın mantığı.ben hukuk okuyorum hukuk dışı dersler inanın hepsini altdan alarak geçtim zaten ağır olan bir bölümde bu şekilde ego kasılması ayrı bir sorun.alan dışı bir dersten 3 ayrı kitapdan çalışmamızı isteyen hocalar var:mad:zaten bir hukuk ders kitabı 600 sayfa falan yani:ruh:1 olmaz bence.itiraz için dilekçe vermenin belirli bir süresi var bunu geçmemiş olman lazım buarada.yönetmeliği tam bilmediğim için net konuşamam ama sınav kağıdı kaybolursa tekrar sınava girmek durumundasın bizim okulda.dilekçeyide 3 gün içinde vermek zorundasın.maddi bir hata varsa notun değişir.başka bir durum söz konusuysa kurul karar alıp notun değişip değişmeyeceğine karar veriyor.uzun iş yani:işsiz:hocaya tekrar mail at okuldan numarasını bulamazsan.son çare olarak gidip şikayet et.

E-mail yolu ile konuştuğunuz için şikayet etmenizden filan kıl kapabilir. Nasil biri olduğunu da bilmiyorum demişsiniz. Seneye durumunuzu bildiği için ders kalsa bile en azindan yardımcı olur. Bu şekilde hem kalması hem de inatlaşmaya dönebilir. Riske girmeyin özel durumunuz olduğu için diyorum. İnşallah çözersiniz.

Öğrenci işleri muhakkak açıktır. Öğrenmeye çalış ve ona göre hareket et ki hak kaybına uğramayasın canım.Ama hocalar girmedi diye hata yapmışlarsa genelde düzeltiyorlar. En azından bizim fakültede öyle
Cok tesekkur ederim. Valla ogrenci islerinde kimse yoktur diye dusunup burdan fakulteye gidicek rektorluge sikayet edicektim bide hocayla ters dusucektim. Edebiyat fakultesi tarih bolumu igrenci islerine ulastim. Hoca dilekce vermis dilekce kuruldan cikmis. 100 almisim. Besyoya yollanicakmis besyo duzelticekmis notumu.

hocayla zıtlaşmadan çözmeye çalışın yoksa zor durumda bırakıyorlar gerçekten.bende daha önce full kağıt verdiğim halde hocanın bizim döneme olan tepskisi nedeniyle alan dışı bir dersten kaldım.kağıdımı görmeme bile izin vermedi bütünlemedede itiraz edenlere kızdığı için iyice zor sormuştu:sopa:zaten bölüm dışı hocaların egoları daha fazla oluyor.öğrenci beni ciddiye alsın mantığı.ben hukuk okuyorum hukuk dışı dersler inanın hepsini altdan alarak geçtim zaten ağır olan bir bölümde bu şekilde ego kasılması ayrı bir sorun.alan dışı bir dersten 3 ayrı kitapdan çalışmamızı isteyen hocalar var:mad:zaten bir hukuk ders kitabı 600 sayfa falan yani:ruh:1 olmaz bence.itiraz için dilekçe vermenin belirli bir süresi var bunu geçmemiş olman lazım buarada.yönetmeliği tam bilmediğim için net konuşamam ama sınav kağıdı kaybolursa tekrar sınava girmek durumundasın bizim okulda.dilekçeyide 3 gün içinde vermek zorundasın.maddi bir hata varsa notun değişir.başka bir durum söz konusuysa kurul karar alıp notun değişip değişmeyeceğine karar veriyor.uzun iş yani:işsiz:hocaya tekrar mail at okuldan numarasını bulamazsan.son çare olarak gidip şikayet et.
Ben tamamen hocanin beni bilgilendirmemesinden muzdaripmisim. Adam dilekce vermis dilekce kuruldan cikmis 100 mus notum. Besyoya yollicaklarmis sadece besyoda duzelticekmis. Bende zitlasmaktan korkuyodum ama ogrenci islerini burda biri yazmasa aklima bile gelmicekti sonra hoca zitlasmak gorsun :KK11:

E-mail yolu ile konuştuğunuz için şikayet etmenizden filan kıl kapabilir. Nasil biri olduğunu da bilmiyorum demişsiniz. Seneye durumunuzu bildiği için ders kalsa bile en azindan yardımcı olur. Bu şekilde hem kalması hem de inatlaşmaya dönebilir. Riske girmeyin özel durumunuz olduğu için diyorum. İnşallah çözersiniz.
Bayadir ugrasiyorum ama cozuldu sonunda ogrenci islerinde kimse yoktur diye dusundugumden orasiyla iletisime gecmek aklima gelmemisti bide sistemi tam bilmiyorum dilekce oraya veriliyomus falan. Burdan birisi sagolsun soyledide ulastim bende ogrenci islerine hoca dilekce vermis kuruldanda olumlu cikmis dilekcem. Bende zitlasmak hic istemiyodum dediginiz gibi seneye kalsaydi kıllık yapicakti ama sukur halloldu

Cok tesekkur ederim. Valla ogrenci islerinde kimse yoktur diye dusunup burdan fakulteye gidicek rektorluge sikayet edicektim bide hocayla ters dusucektim. Edebiyat fakultesi tarih bolumu igrenci islerine ulastim. Hoca dilekce vermis dilekce kuruldan cikmis. 100 almisim. Besyoya yollanicakmis besyo duzelticekmis notumu.

Sevindim sizin adınıza. Haydi geçmiş olsun. İyi ki şikayet filan etmediniz :)

Back