Ben mi yanlış düşünüyorum aile hayatı hakkında...

Sözlerin elbette doğru biz çok kıymetliyiz şiddetin her türlüsüne karşıyız. Ama evlilik işleri baya değiştiriyor yaşadığında anlarsın demek istediğim dayağını yer oturursun değil elbette! Ama her iki tarafın da isteklerinden taviz vermesi gerekiyor zaman zaman. Sana şu anda maaş kartını vermeyi asla kabul etmem demek kolay gelebilir ben de kesinlikle asla vermem diyodum günlerce seviyesiz kavgalarımız oldu en son maaşımı krediye bağladı kart bende ama para onun istediği yere yatıyo. Sen de belki bu olmaz ama farklı bi durum olabilir bilemezsin kimse dayak yiyeyim aşağılanayım paramı götürüp avucuna sayayım diye evlenmiyo ama insan kendini bile tam anlamıyla tanıyamazken eşini her açıdan tanıması çok zor.
Ee ortada sevgi de olunca öyle bitti demek hayal ettiğin kadar da kolay olmuyo.
Bi yere kadar tabi

Selam arkadaşlar ben uzun süredir bu topiği okuyan birisiyim. Bekarım ama nişanlanmama az kaldı. Belki bekara karı boşamak kolay diyeceksiniz ama ben kadınların ne kadar ezildiğini hor görüldüğünü burda okuduklarımla çok daha fazla anladım.
Eskiden aile yapısı daha iyiydi boşanmalar arttı diyorlar. Eskiden kadınlar mecburdu dayağa küfüre kaynana cadılığına herşeye katlanmak zorundaydı. Bunun neresi iyi. Toplumumuzda boşanan kadına yapılan bu baskı çok sinirimi bozuyor. Ama daha çok sinirimi bozan işi ekonomik özgürlüğü varken boşanmayıp o cinnet hayatını sürdüren kadınlar. Lütfen yapmayın siz değerlisiniz. Laf olur diye katlanmayın, maaş kartlarınızı erkeklerin eline vermeyin. Gezin dolaşın kuaföre gidin kendinizi değerli hissettirecek şeyler yapın. Kızlar hemen evleniyor ilk bulduğuyla. Önce tanıyın ne olur. Olmadığı zaman da Kangrenli kolu kesip atmayı bilin.Allah kimsenin başına vermesin ama olur da başınıza gelirse kadın olduğunuzu, değerli olduğunuzu, boşanmanın ölüm olmadığını bilin. Bu hayata bir defa geldik, canınızın kıymetini bilin biz değerliyiz. Doğurgan olan biziz, dünyaya yeni bir canlı getirecek kadar yetenekli ve güçlü olan biziz.
Hiçbir kadın kendini mağdur etmesin, herkes önce ben diyebilsin. Bunları neden yazdım, çevremde ilk kuzenimle gördüğüm kadınların yediği dayaklar mağdurluklar hakkında susması gerektiği gibi hasta bir düşünceyi kızların beynine işleyen toplum yüzünden.
yok be canım burda cok gördük asıp kesip kadın calısıyo mevki sahibi ama kocasınıa kaynanasına hizmet ediyo
valla ben calısmıyorum ama esim ben ne dersem yapar kendi yemez yedirir giymez alır kavga edermiyiz ederiz hemde siddetl ama ask baska bisey
hani bide derlerya saygı olsun tabıkı olucak ama öyle saygı olup pa anlasamayan bi sürü kisi var saygı cokta öenmli degil ask oldugumu zaten hersey oluyo sevgi oluyo büyütüyo herseyi

valla kadınlarımız cok pasiffff calısmayana kadınlar gene ooooo
dün kuzenlerim geldi oturmaya kız 3000 maas alıyo esi calısıyo ama anca dükkanının kresı ve kardesini yanında calıstırıyo ona para veriyo kocadan baska bisey yok
ama kuzeım ev aldırlar onu ödüyo cocuguna kaynanansı bakıyo diye ona 700 lira veriyo ama kaynanası suratın görmek istemiyo diye kuzenım sokagına bile giremiyomus dedim valla ben olcak o camları kırarım benim paramla gecincen hemde bana tafra yapıcan görümce görmek isetmiyomus cocugu öyle korkutmuslarkı bize geldi masaga yere kırık döküldü diye kızda bi panik daha 9 yasında bnun icin kızı kac kere dövmüsler ya
yani maası olanda eziliyo bence icindeki özgüvenle alakalı koca tutarmıs falan bos isler bunlar ben bu halimde kocam beni dinliyo 3000 maasım olucak o kaynanayı tabur asker tutarım karsımda bee

Buraya kocanizla ilgili tum sorunlarinizi kirmizi jartiyer giyerek çözebilirsiniz, kaynananizla probleminiz varsa dua okuyun, ah o eltiler yok mu yilannnn yilannn, Kocan baska kadina ilgi duyuyorsa kadini bi guzel dov, kocana da kirmizi donunla striptiz yap bak nasil kul kole oluyor, kol kirilir yen icinde kalir deseydin bolca alkis alirdin.
Ama birey olmak, ekonomik ozgurluk, kendine deger vermek falan deme, bunlar kim kadin kim :KK14:

Insan başına gelmeden ne yapacağını bilemiyor. Hicbir sey yasamadan öğrenilmez bence.
Allahim kimseye kötü seyler yasatmasin.
Kimsenin yuvasi huzuru bozulmasin insallah. .

Evlilik hayatında da bu düşüncelerinin devamını dileriz.

Ama daha yolun başındayken, daha bu kadar tecrübesizken, daha hiç bir şey yaşamamış başınıza daha hiç bir şey gelmemişken tavsiye vermeyin allah aşkına yaw.
Aynen katiliyorum.
yasamamis birinin tecrube etmis kisilere fikir beyaninda bulunmasi ki tavsiye demek istemiyorum dogru olmuyor.
kaldi ki ben vakti zamaninda feministin onde gideniydim. Esim beni ikna etmistir evlilige hep derim. Ama simdi erkegi idare etme (en azindan benimkini) sanati uzerine kitap yazari millete

X