Ben mi fazla detaylara takılıyorum bilemedim

hemmam

Popüler Üye
Kayıtlı Üye
23 Nisan 2016
2.451
827
123
23 Nisan gösterisi karton dan kostüm yapicak sininif annesi 600 TL istiyor çok değil mi
Kizlar bilmiyorum ben mi takıldım..sınıf 30 kişi.
Benim için sıkıntı değil çok şükür veririm ama emrivaki yapılmış hocamız yoruluyor para konusunda hassas olalım falan diye.
Belki veremiyecekler var ne bu emrivaki devlet okulu bu arada

Hocanın yorulmasıyla paranın verilmesi arasında ne alaka var bir kere böyle bir projem var ve kartondan yapılacağı için ortalama şu kadar bütçeye mal olacak diye bir veli toplantısı yapılıp velilerle görüşüldü mü? Herkes bu konuda mutabık oldu mu? Daha sonrasında kullanmayacağım bir ürün için 600 lira vermek istemem doğrusu . Bu sınıf annelerinin de kraldan çok kralcı olması sinirlerimi bozuyor

Annemin grafon kagidindan 23 nisan elbisesi vardi, teyzem moda okulunda karton & grafon kagidi karisimi elbise tasarlamışti, benim kartondan puskulleri olan kagit elbisem vardi 23 Nisan icin.

Bi ulke hic mi ilerlemez yahu.

kartondan kostüm yapmak hangi sivri zekalının fikriydi acaba :)
bununla ilgili velilerden bi onay alındı mı ? alınmış olsa emrivaki yapılıyor demezdiniz bence
okula beslenmesiz ya da eksik beslenme ile giden çocuklar da vardır mutlaka
böyle bir ortamda 600 lira için hassas olalım falan mı diyor o öğretmen sahiden ?
sanki 10 lira istiyor ya rahatlığa bak

Şahsen tutar çok ve gereksiz bence de. Karton saçma sapan birşey bu arada düdük gibi kalacaklar ayakta

Ya ne alaka 600 TL
Bence şeffaf olmalarını, faturalari vs paylaşmalarını, aksi halde sıkıntı olabileceğini ve bu durumu cimere yazan velilerin olabileceğini, yok yere öğretmeninizin basinin belaya girebileceğini yaz
600*30= 18000 TL eder. Ne yapacakmis o kadar parayla? Annem dikiş diktiği için biliyorum, güncel enflasyonla bile montluk kaliteli kumaşın metresi 250 lira. Bir metrelik çocuklara 600 liraya ne yapacakmis? Paraları cebine mi atacakmis?
Ben asla vermezdim. Böyle şeylerden nefret ederim

Sınıf anneleri adaya veda etmemiş miydi ya? Hassasiyetinizde haklısınız lütfen whatsApp grubuna yazın, emri vakilerde bulunmayın durumu olan var olmayan var diye. Durumu olmayan aileler ve çocuklar üzülmesin

Bana da bütçe çok geldi karton alıp evde kendiniz yapın kostümü rabbim şükür beyin vermiş evelallah halledersiniz ama öncesi toplantı yada buluşma olmalıydı birden bire mi haber verildi zor zamanlardan geçiyor insanlar herkes veremeyebilir okadar tabi ki haklısınız ben olsam vermezdim herhalde hele karton kostüm için vermezdim

Ben vermezdim 600 tl’ye kıyafet falan olsa neyse, kartona o kadar para veremem. Oğlumu jimnastik kursuna yazdırmıştım, tişört ve şort alınması mecburiydi, 400 tl idi aldım, kurs kendi adını yazmış üstüne. Ki ona bile acaba dedim. Para kolay kazanılmıyor.

Kumaş olsa gam yemicez karton yaa karton.

Ben ilkokuldayken de kostum parası toplanirdi. Normal kumaştan kostüm olsa neyse diyeceğim ama karton kostümün neresi 600 lira? Bir de kendileri yapacaksa hangi malzeme o kadar tutar?

Kumaş olsa gam yemicez karton yaa karton.
İşte herkes susunca "üc kurusun lafını etmeyeyim" diye böyle oluyor. Piknik için para toplanıyor, hesap kitap yapıyorsun, sayıyi kafanda çoğaltıyorsun yine de istenen rakam etmiyor. Apartmanda para toplaniyor, emsalleri soruşturuyorsun, istenen para iki katı. Belediye ihaleye giriyor, haddine değil sorgulamiyorsun bir ağaç başına 85 ağaç parası yandaşa ihale veriyorlar, ruhun duymuyor.
Açıkçası ben bundan nefret ediyorum.
O yüzden hep o çıkıntı ben olurum, bir şey yapılacaksa fiş/ fatura vs paylaşılsin isterim.
Konu sahibi siz şimdi 'aman çocuğum zor durumda kalmasin' diye susarsaniz çocuğunuz sizden vur kafasına al lokmasina biri olmayı öğrenir. Tam tersi onun için sorgulayın, fatura işteyn. Paylasmazlarsa da cimere şikayet eden siz olun:)
Eğer adım görülür diye endişeniz varsa alakasız bir arkadaşınız yazsin olayi

ama emrivaki yapılmış hocamız yoruluyor para konusunda hassas olalım falan diye
Benim çocuğun parasını siz ödeyin o halde deyin. Sınıf annesi yasaklandı, sizi milli eğitim müdürlüğüne bildireceğim diyecek cesaretiniz olsun biraz. Çıbanbaşı çıban sonu, kadına bak kafasına göre para topluyor. Benim çocuklar yurtdışı sistemde okudu. Öğretmene hediye vermek sınıfta para toplamak ödleri kopar, cesaret edemezler çünkü suç. Sadece 1 kez o da kadın emekli oldu diye şal alındı bir öğretmene ve elli kez yazı gönderildi faturası paylaşıldı ürünün.

Biraz itiraz etmeyi sorgulamayı deneyin. Neye göre 600 TL, kim yapacak nereden alacaklar çatır çatır sorun. Sizler bu yalaka dilenci tipleri başınıza çıkarıyorsunuz. 600 değil 6 lira bile vermem çünkü mesele sadece para değil. Kerizleri yolalım biraz da köşeye atalım kafası bu. Öğretmen yoruluyor ne demek onu da sorun, öğretmen kendisi mi demiş ben yoruluyorum sen para topla yap diye.

yenGEnC in dediği gibi, toplam tutarın hepsinin nereye harcandiginin kalem kalem faturasını sunacaklar ise, verin.

Gerci onun da bir yolunu bulurlar:)

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…