- 4 Temmuz 2013
- 7.360
- 6.944
- 248
- Konu Sahibi Lavyer2012
Evli olmak farklı birşey birlikte yaşamak farlıEvli degilim ama iki yildir erkek arkadasimla birlikte yasiyorum hayal degil gercek
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Not: This feature may not be available in some browsers.
Evli olmak farklı birşey birlikte yaşamak farlıEvli degilim ama iki yildir erkek arkadasimla birlikte yasiyorum hayal degil gercek
Evlilikte herkesin kendi alani olmasi gerektigone sonuna kadar katiliyorum. Ama soyle bir sorun var ki ben kendime alan yaratsam ben artik evli bir bayan oluyorum ve bir yere gidip gelene kadar onun soru ve arama bombardimanina maruz kaliyorum. Ama kendisi tabi ki ozel alani olsun ve asla mudahale edilmesin istiyor. Ben buna gicik oluyorum ve sirf onunla ugrasmamak ve kotu olmamak adina gitmiyorum. Gideceksem de onun da gittigi zamana denk getiriryorum ki mesgul olsun bana sarmasin diye. Bana bunlari yaoarken kendi benim isteklerimi gormeksizin kafasina gore takilinca da sinir oluyorum haliyle.
Ne farki var ortak butce her an her seyi birlikte yapmak birlikte yatip kalkmak birlikte gezmek filan ? Ha dogru evlenince insanlar birbirini tapulu mali gibi gorup soguyor uzaklasiyor unutmusum.. Ama ben evli olsam da evlilige o sekilde bakmam o ayri :)Evli olmak farklı birşey birlikte yaşamak farlı
Gerçekten çok sıkıcı bunlar. Rutine bağlanmaz bunlar içinden gelince yaparsın demekki adam boğulmuş artık.Merhaba bayanlar. 10 aylık evliyim. Eşimle birlikte aynı meslekteniz kendi işyerimiz var. Sabah beraber gidip akşam beraber geliriz genelde. Ama son 2 aydır siyasi partinin yönetiminde olmasi sebebiyle sabahtan akşama kadar partideydi kendisi. Eve gelince de hemen elinde telefon ne olmuş ne bitmiş onlara bakar. Eskiden herseyimiz beraber iken parti sureci bizi birbirimizden uzaklastirdi. Ben hep destek oldum ona gittigine geldigine pek karismadim. Seçimden sonra biter diye sabrettim. Secim bitti ama hala ne telefonu elinden düşüyor ne parti aklından cikiyor. Partiye girmesini ben istemistim ama suan o kadar pismanim ki kocamla arama sogukluk girdi resmen.
Dun tam yazamadim olayi.
Ekleme: Benim size sorum şu. Ben istiyorum ki akşam olup eve gelince birlikte kanepeye uzanip sarilarak tv izleyelim sohbet edelim. O istiyorki herkes ayri ayri kanepelere rahatca yatsin ve bir yandan tv seyredip bir yandan face e baksin. Ben yatmadan once mutlaka sarilmak isterim 2 dk sarildiktan sonra herkes donsun sirtini uyusun.
Dun bana dedi ki ben sana her gun sarilmak zorunda miyim? Bir gun sarilmasam surat asiyosun dedi.
Benim cok zoruma gitti. Ben d3 madem ayri takilmak istiyordun neden evlendin neden benim de hayallerimi mahfediyorsun ben her gun esimle koltuga uzanarak tv izlemenin hayalini kurardim dedim. Sonra tartisma basladi ve sonrasini ben hatirlamiyorum. Sabah sinir krizi gecirdin dedi.
Sormak istedigim şu ki benim isteklerim normal mi yoksa cidden abartiyor muyum?
Ben ona gun boyu vicik vicik birliktr olalim demiyorum sadece aksam tv izlerken kocama sarilarak izlemek istiyorum
Bu kadar değildi diyebilirim.kadınlar ilgi ister alaka ister
erkekler istemez açıkçası işi varsa yanaşır o kadar
partiye gitmeden öncede böylemiydi
yoksa değilmiydi
Bu kadar değildi diyebilirim.
Savaşıyorum. Geçen haftalarda madem sen benim herşeyimi sorguluyorsun herşeyde takipte oluyorsun ben de sana oyle olacağım dedım. Ama bu benim yapım olmadığı için kendimi daha da mutsuz hissettim.Aynı şeyi eşinize hak olarak tanımazken ondan beklemeyin. Bu özgürlük için savaşın eşinizle..Kendi oklarını ona yöneltin.Kendiside evli bir bey sonuçta ..
Nişanlılıktan itibaren asla benden ayrı birşey yapmaz bensiz yemek bile yemezdi benim de oyle olmamı isterdi ki oldum da yani. Evlilikte de bu boyleydi ilk başlar markete dahi gitmezdi yani bensiz. Bir yere gitse max 20 dk sonra arardı napıyon ne edıyon diye. o zaman da boğardı beni. Ama partiye girince tek başına yapmaya başladı herşeyi ve sanırım bu da hoşuna gitti. Bu sorun değil ama geldiği gittiği yeri de haber etmez saatlerce aramaz oldu. Sebebini sorduğumda da orda kımse karısını arayıp haber vermiyor diyor.Partide canı sıkılcak bir şey mi oldu
soğuk mu davranmaya başladı
yada ayrı takılmak iyi mi geldi
hem iş hem ev birdiniz
Nişanlılıktan itibaren asla benden ayrı birşey yapmaz bensiz yemek bile yemezdi benim de oyle olmamı isterdi ki oldum da yani. Evlilikte de bu boyleydi ilk başlar markete dahi gitmezdi yani bensiz. Bir yere gitse max 20 dk sonra arardı napıyon ne edıyon diye. o zaman da boğardı beni. Ama partiye girince tek başına yapmaya başladı herşeyi ve sanırım bu da hoşuna gitti. Bu sorun değil ama geldiği gittiği yeri de haber etmez saatlerce aramaz oldu. Sebebini sorduğumda da orda kımse karısını arayıp haber vermiyor diyor.
Tamam ben ona benimle yapışık ikiz gibi dolaşsın demiyorum ama dengeyi korumasını istiyorum. Yani en azından akşam partiden gelince zihni fikri ben olayım istiyorum. Ya da madem kendsi serbest takılıyor ben de serbest olayım yani. Ben arşı komşuma habersiz gitsem arasa denk gelse neden haber edilmiyor der hemen.
Aaahhh canım evet görüntüde mantıken baktığın zaman ne fark var diyor insan.Herşey ortak,aynı ev,aynı hayat.Malesef evlilik aynı evi,aynı yatağı paylaşmaktan çok çok öte birşey.Ne farki var ortak butce her an her seyi birlikte yapmak birlikte yatip kalkmak birlikte gezmek filan ? Ha dogru evlenince insanlar birbirini tapulu mali gibi gorup soguyor uzaklasiyor unutmusum.. Ama ben evli olsam da evlilige o sekilde bakmam o ayri :)
maalesef öyle gibi. Dun oturduk konuştuk ben sevmediği şeylerin hiçbirini yapmadım dunden beri ama o tam gaz devam. Akşam geldi telefonu aldı eline yatana kadar. Bugün öğlenden beri gıcık olduğum tavırlarını yeniden takındı. Valla ya ben onunla yaşamasını öğreneceğim ya da o benimle savaşa ve sinir harbine hazır olacak.Aramıza hoş geldin aynı koca bende var öyle yapışık gibi değildik ama
çoğu şeyi uyuşuyor be canım
evdeki neti kapattım adam artık tele bakmaz oldu
ne beni arar sorar nede eve gelince ne yaptın der
niye aramıyorsun gecikince dediğimde çalışıyorum işte der oldu
Boşver aslında huyunu öğrenmiş oldun
bence taklit yeteneği kuvvetli sen onla konuşarak yol alamazsın
yap uygula hesabı olmuş
Ebet bu konuda fazlasıyla katılıyorum size. Eğer ben şu an evli değil de sevgili olsaydım hadi ordan seni mi çekeceğim ben der resti çekerdim. Ama evli olunca olmuyor. Kızmak küsmek için bile sağlam sebeplerin olması gerekiyor.Aaahhh canım evet görüntüde mantıken baktığın zaman ne fark var diyor insan.Herşey ortak,aynı ev,aynı hayat.Malesef evlilik aynı evi,aynı yatağı paylaşmaktan çok çok öte birşey.
Asla ve asla tapulu mal olayına katılmıyorum.Ama evlilik sorumlulukları da getiriyor.Hem fikren,hem sosyal açıdan,hem kanunen sorumlulukların artıyor.
Aynı evi paylaştığın insanla ayrılıyorum bitti dediğin zaman biri çekip gidince bitiyor.Bu en basiti.
Evlilikte aileler de hayatın içine dahil oluyor.Bir takım sosyal sorumluluklar,gelecekle ilgili birbirnizi bağlayan durumlar,hele ki çocuk varsa onunla ilgili ortak kaygılar kararlar...Daha bir sürü şey...
maalesef öyle gibi. Dun oturduk konuştuk ben sevmediği şeylerin hiçbirini yapmadım dunden beri ama o tam gaz devam. Akşam geldi telefonu aldı eline yatana kadar. Bugün öğlenden beri gıcık olduğum tavırlarını yeniden takındı. Valla ya ben onunla yaşamasını öğreneceğim ya da o benimle savaşa ve sinir harbine hazır olacak.
Onu yapınca da kendileri surat yapıyor. O surat yapınca ben çıldırıyorum ve vardığı nokta kavga oluyorcanım yapacağın tek şey onunla yaşamasını öğreneceksin sana istediklerini vermiyorsa sende vermeyeceksin
misal komşuya gideceksin aradığında aaaa pardon canım ya seni aramayı unutmuşum diyeceksin
Onu yapınca da kendileri surat yapıyor. O surat yapınca ben çıldırıyorum ve vardığı nokta kavga oluyor
Hakli olabilirsiniz ben zaten kesinlikle tartismak icin soylemedim ya da evli olanlara laf etmedim de ki dediklerinizi okuyunca simdi hak verdim evet bir cok fark var aslinda soyledigm sey cok basitti nebilyim evlilik tabi ki opusmek koklasmak romantizm degldir ama birlikte yasama zorunlulugu da degildir esini gormeyi istemek her aksam 10 dakikayi en azindan birbirine ayirmak bunlar olmali ki ilerde eslerin arasi acilmasin .. Nacizane fikrim boyle benim yine de yasamadan bilemem belki on sene sonra sizin bu yazdiklariniz aklima gelir bilmiyorum Sevgiyle kalinAaahhh canım evet görüntüde mantıken baktığın zaman ne fark var diyor insan.Herşey ortak,aynı ev,aynı hayat.Malesef evlilik aynı evi,aynı yatağı paylaşmaktan çok çok öte birşey.
Asla ve asla tapulu mal olayına katılmıyorum.Ama evlilik sorumlulukları da getiriyor.Hem fikren,hem sosyal açıdan,hem kanunen sorumlulukların artıyor.
Aynı evi paylaştığın insanla ayrılıyorum bitti dediğin zaman biri çekip gidince bitiyor.Bu en basiti.
Evlilikte aileler de hayatın içine dahil oluyor.Bir takım sosyal sorumluluklar,gelecekle ilgili birbirnizi bağlayan durumlar,hele ki çocuk varsa onunla ilgili ortak kaygılar kararlar...Daha bir sürü şey...
Yoksa her insan evlenme ihtiyacı duymaz birlikte yaşar giderdi.Kağıt üzerinde denilen şey denildiği kadar kağıt üzerinde olmuyor işte.O kağıt üzerinde ne kader,hayatın dönüm noktaları oluyor.
Evliliğe hangi şekilde bakmam dediğini anlayamadım ama evlilik mum ışığında yemek yemek,sarılıp koklaşmaktan ibaret değil.Eşimin karısı olmaktan mutluluk duyuyorum iyi ki onunla evliyim ama evlilik büyük çok büyük sorumluluk.
İnşallah güzel bir evlilik yaparsın.Evlendiğinde sen de o arada ki ince nüansı farkı anlayacksındır.
O da aynen son cumleyi soyluyorL Lavyer2012 canım bende savaşa girdim sinirleri harap ettim ve ben yıldım inadımı kırdı eşin inat benimki gibi
gazan mübarek olsun:)
benden sana tavsiye hiç girişme savaşma seviş derler ya tamda öyle işte
Ruh ikizimi buldum deseneah be kuzum ilk başta bende öyleydim iplemeyeceksin bir şey olmamış gibi yapıcaksın ÇILDIRIR DENENMİŞ
ark. gidecem arıyorum ulaşamıyorum
beni arıyor aRK GİDİCEKTİM ARADIM ULAŞAMADIM GELDİM
BANA SORDUN MU DİYOR
GİDİYİM Mİ KALAYIM MI DİYORUM
PAT YÜZÜME KAPATIYOR
AKŞAM KAVGA OLUYOR TABİ SONRA BENİM 2 GÜN 5 KARIŞ SURAT