Ben mi abartıyorum acaba? Çok mutsuzum ya...Tek umudum Bebişim

Ezgi

Nirvana
Kayıtlı Üye
1 Ağustos 2007
75
0
611
56
Sakarya
merhaba arkadaşlar.yaklaşık 10 gün sonra dördüncü kızımı dünyaya getireceğim.Allahın izniyle tabiiki.39 yaşındayım bu yaştan sonra zorun neydi diyebilirsiniz.eşimin hep bir beklentisi vardı.bende maddi manevi bişeylerin yoluna girmesini bekledim.35 yaşındayken karar verdim nasip şimdiyeymiş.fakat dün eşimin gerçek yüzüyle karşılaştım.kendiside 41 yaşında.bana dr kontrolüne giderken arabada söyledikleri aynen şöyle...bu yaştan sonra ne işimiz var çocukla çocuk diye tutturdun ömrüm onlara çalışmaklamı geçecek ne gereği vardı...buna benzer şeyler ve bağırır şekilde ruh halimi düşünün artık.ve bu bebeği onun için yaptım belki oğlu olur içide ukte kalmasın diye 3 sene dr yolunda gezdim.eğer oğlu olacak olsaydı herşey çok farklı olacaktı onun gözünde bu gereksiz bir bebek.kızlarım ve ben sabırsızlıkla bekliyoruz kızımızı ama eşimin bu tutumu beni kahrediyor.eltimi birbuçuk yaşındakı oğlunu yere göğe sığdıramıyor inanırmısınız kendi çocuklarını bile küçükken bu kadar sevmemiştir severken boğazları patlarmışçasına bağırarak seviyor.bana karşı çok ilgisiz inanırmısınız hamileliğim boyunca bir gık deyip naz bile yapamadım.kendi başıma geçirdiğim bir dönem.şu an bile hüngür hüngür ağlıyorum.bide ilgiye en çok ihtiyaç duyulan bi dönem.bu şekilde doğumdan sonrada sürerse ne yapacağımı bilemiyorum.atlatırım inşallah.hoşçakalın arkadaşlar...

ya canım benim üzme kendini. allah sağlıkla kavuştursun yavrunu sana. inan o kadar sinirleniyorum ki şu "erkek" beklentisine. ve en çok da cinsiyeti kadın belirliyormuş gibi davrananlara. ne güzel işte 4 kız ilerde birbirine destek olur sizin en büyük yardımcınız olurlar. allah hayırlı evlat versin.size yapılana şu an o kadar kızdım ki yazacaklarımı unuttum klava:

Erkek evladı üstün tutup kız evladı yeren zihniyeti kınıyorum :enbuyukkk:
Bilinmez ki aslolan hayırlı evlattır..
Bunu bir gün eşiniz de anlayacaktır
Eğer durumunuz varsa ve bir çocuk daha yapmaya birlikte karar vermişseniz eşiniz hata yapmış bu konuda..
Hatasını anlayacaktır
Hayırlısı olsun..

canım kendini bukadar üzme
oğlu olsun diye uğraştım diyorsun peki niye? olmayinca noluyor olunca noluyor
nedir bu erkek evlat düşkünlüğü
bak ne güzel 3 tane kızınız varmış zaten allah şimdi 4üncüsünüde veriyormuş ne mutlu size (ben çok isterdim 3 tane kızım olsun)
illeride size kızlarınızın çok faydası olacak buna eminim erkek olsa daha farklı olurdu
allah'tan herzaman hayırlısını dileme taraftaryım emin böylesi sizin için daha hayırlı olcaktır inşallah
ayrıca eşine bebeğin cinsiyetini baba belirler bunda kadının yapacaği bişey yoktur de, boşu boşuna erkek sevdasına kapılmasın kendi çocukları varkende başkasınınkını daha çok sevmesin!

ben tek kız olarak büyüdüm.kızlarımla arkadaş gibiyiz.herşeyimizi paylaşırız.birazda bizi kıskanıo galiba kendi tek kalmış gibi.büyük kızım ana sinıfı öğrtm oldu bu sene ve çolışıo.diğeri lise 4 üniv hazırlanıo küçüğü 6. sınıfta.hepsi birbirinden güzel ve ahlaklı kızlar.öpüpte başına koysun.küçük bir toplumda yaşıyoruz.burda insanla dalga bile geçerler hade dört enişten olcak diye.yakın bi arkadaşının ikinci çocuğu olacak ilki oğlan ikincisi kız olutormuş eşinin anlattığına göre adam pek hoşnut olmamış erkek bekliyormuş.aralarındada konuşuyoorlardır heralde.eşimin aralarındaki halini düşünemiyorum.çok cahil insanlar var etrafımda bildiğiniz gibi değil.bu insanlarla nasıl başa çıkacağım bilemiyorum.bi eltim var ne diyo biliyormusunuz ben anneme çektim galiba oğlanları sıralıcam.kıza bilimsel yönünü anlatıyorum ama nafile cahillerle uğraşıyorum.benimde 2 erkek kardeşim var acaba ben niye anneme çekmemişim.of of karakter olarak sıfır olan bir kızı oğlan doğurdu diye el üstü tutan insanlarla yaşıyorum.silahlar atıldı oğlan gelince bakalım eşim hayırlısı ile kurtuldu diy atacakmı eşim.acayip bi şekilde benim moralimi bozan insanlartla yüz yüze yaşamak zorundayım.ömrümü yediler evlatlarım için sabır ne yapayım.

canım çok ama çok üzüldüm
demek bu tür şeyler halen oluyormuş
o cahil ötesi eltine hiç bir lafım yok
hiç bir zaman büyük konuşmamak lazım allah insana öyle bir ceza veririki nerden geldiğini bilemez insan
ben tek kızım hep istemişimdir bir ablam olsun bir kız kardeşim olsun
annemler 5 kız kardeş onlara herzaman gıptaylan bakmışımdır aralarındakı bağ, iletişim ve dayanışma okadar mükemmelki
bence eşin bunları farkedecek ama biraz zaman alıcak galiba biraz daha yaşlansın ozaman, kızlar babaya nekadr düşkün olurlar ozaman görür
birde dediğin gibi milletin boş boş konuşmaları var işte bence onu üzende budur yoksa kızım olacak diye üzülmüyordur kesinlikle
üzülme canım allah sağlıkla kucağına almayı nasip etsin yavrunu, darisi başıma inşallah

Çok üzüldüm ama önce kendini sev,say ve değer ver...sakın ola kimseden bekleme artık yaş 40 zaten..sen ne kadar dik ve saygın etrafda sana o kadar saygı gösteriyor.Aman onun gönlü olsun aman şu kızmasın diye kendini paralama lütfen...Şu an çok zor dönemdesin zaten bir dert bin dert olur gözündeki zaten eşinin tavrı kötü..hiiiç takma ezgi bildiğin gibi devam..aslan gibi kızların var sana zaten hiçbirşey olmaz..kendini kimse üzme arkadaşım...Bebişin mis gibi kokacak...o zaman herşey bitecek...

her şeyde bir hayır vardır bu saatten sonra yapacak bir şey yok.sen hamile olduğun için çokta hassassın.bence bir müddet kocanın söylediklerini arka plana atıp...kızlarına ve doğacak bebişine yoğunlaş....hani belki bebek gelince eşin fikrini değiştirir

Kendini hiç üzmeye değmez.Allah dilediğine kız verir dilediğine erkek.Dilediğinide hiç vermez.Erkek çocuk tutkusu, kız çocuklarını diri diri gömen cahiliye devrindeydi.Allah affetsin hala bu mantıkla yaşayanları. 4 kız çocuğu yetiştirmiş bir Peygamberin ümmetine yakışmıyor hiç bu tür hezeyanlar.
Efendimizin "Kim üç kız veya üç kız kardeş veya iki kız kardeş veya iki kız yetiştirir, terbiye ve te'diblerini eksik etmez, onlara iyi davranır ve evlendirirse cenneti hak etmiştir." müjdesiyle sevinmek varken neler dert ediliyor hayret doğrusu.Kız çocuğu berekettir.Ne mutlu sana pırlanta gibi kızar yetiştirmişsin.Ben bir kızımı toprağa verdim.Kıymetini bil kızlarının inşaallah.

Bende hamileyim ve bi kızım olsun çok istiyorum, kız evlat aileye düşkün oluri aile darda kaldığı zaman iki eli kandada olsa gelir, ama erkek evlat evlendimi değişiyor. Bu arada takdir ettim sizi, evlatlarınızı büyütüp terbiyeli ahlaklı yetiştirip meslek sahibi yaptığınız için, bravo. Eşinizin söylediklerini kulak ardı edin ve büyük kızınızla dertleşin, erkekler yaş ilerledikçe huysuzlaşıyorlar.

Ömrüm onlara çalışmaklamı geçecek,bu ne biçim bi söz...
babasısın tabiki bakacaksın...
böyle bi saçmalık olabilirmi...Çok üzgünüm çoook
şuanda ağlamamak için kendimi zor tutuyorum inanın...
o istemediği çocugu ,biz sahip olabilmek için kaç doktor değiştirdik kaç senemizi verdik onun haberi varmı...üstüne tonlarca para verip tedavide oluyoruz yinede bebeğimiz olmuyo...
lütfen eşinize bunun kıymetini bilmesini söyleyin...
bi bebeğe sahip olabilmek için herşeyini feda edecek binlerce aile var ...rabbim vermiş bunun kıymetini bilin lütfen,allaha şükredin...ya çocugunuz olmasaydı bizler gibi doktor doktor gezseydiniz ne olacaktı peki...:çok üzgünüm::çok üzgünüm:

evlat evlattır
kız olsun oğlan olsun ne farkeder ki
ne anne babalar bi evlat sahibi olsun die yıllarca bekleyen
mesela ben bi kızım olması için neler vermem kiii senağlama
insallah eşinizin tutumu değişir

İnanın ne diyeceğimi şaşırdım. Ama 3 evlattan sonra belki erkek olur düşüncesi zaten yanlış verilmiş bir karar.

ezgi, ne olursa olsun genede eşinize karşı anlayışla yaklaştığınızı fark ettim yani etraf baskısının ondada olduğunu anlamışsınız aynı sizede olduğu gibi. tek yanlışı bunu size bu şekilde yansıtması bu dönemde demiyeceğim, her ne olursa olsun kulaklarını tıkayıp evlatlarım allahın bir hikmeti deyip hepinize sıkı sıkı sarılması gerekir ki onca insan var çocuğu olmayan. ama anladığım kadarıyla kendini şartlamış erkek çocuğuna çalışma hayatı artık zor sinir stres falan.... ben ne olursa olsun farkına varacağını ve bu laflarından dolayı pişman olcağını düşünüyorum yanlış anlama haksızsın demiyorum yerden göğe kadar haklısın ama ne yazıkki kadına biçilen görev hep alttan alma içine atma sabırlı olma...

Ne kadar sanslisiniz ki 3 tane kiziniz var
Keske anamin da 3 kizi olaydi da, benimde en azindan derdimi anlatacak, iyi gunde kotu gunde yaninda olabilecegim iki tane hadi 1 olsun, ablacigim olsaydi...

Esinizi hiç anlamadim..nedir bu erkek tutumu ?

Babam hep der...keske hepsi kiz olaydi...bazen erkekler aile kiymetini bilmiyorlar yada çok fazla simartilinca çok fazla yukleniyorlar aileye..

Sabirlar dilerim ablacim. Insallah dogumun iyi geçer, esinin de akli basina gelir

Sevgiler

böyle zihniyeti bende kınıyorum
bizde 4 kız kardeşiz ayy ne güzel bilseniz
babamın bu konudaki düşüncesini geçen bir kaç yıl önce öğrendimki böyle çok sinirli özelliklede işle ilgili durumlarda sende doğursaydın erkek işlerimi devretseydim falan dokundururmuş çok üzüldüm oysaki kız evlat nekadar hayırlı

vede kayınalidem evliliğimin ilk zamanından beri çocuk yapın yapın der bende hayırlısı derim erkek olsun der bende hayırlısı olsun farketmez diyorum hayırlısı olasun ama erkek olsun der oysaki kendisinde 3 oğlu var
bu zihniyet ne yaa
kınıyorum

Ezgi gerçekten anlamadığım şeyler söylüyorsun. Önce etrafındaki insanların cehaletinden bilgisizliğinden bahsedip şikayet ediyorsun sonra keşke benim kocam da doğum yapınca silah atsa diyorsun. Silah atmak ne demek yaaa. Hergün tvde seyretmiyor musunuz bu silah atmayı marifet sananlar yüzünden sakatlanıp ölenleri. Başka insanların cehaletini şikayet etmeden önce kendi düşünce yapını sorgula bence.

oğlanı da kızıda belirleyen erkek-kız çocuğu suçsa kendinde arasın suçu-anneme de babam dedi kız çocuk yaramaz diye bir kızgınlık anında-afedersiniz annemin lafı şu- erkek koysaydın erkek çıkarırdım dedi,babam ağzını bile açamadı

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…