Ben mi abartiyorum? 100 TL normal mi?

Tam şu videodaki gibi desene:) neyyir hanım kocasız yaşlı haliyle o kalabalık ailedeki herkesin nisanina, düğününe,ikinci evliliğine, bebeğine, üvey çocuğunun sünnetine bile altın takıyor. Onun bir tanecik çocuğu evlenince "amaaan şimdi kim gidecek uzak şehre" diyorlar, düğününe gitmiyorlar , onca çalışma çağında insanın yasadigi evde 'sıkışığız,şimdi kim takacak' diyorlar, altın takmamak için püften sebep bulup nikaha da gitmiyorlar

Son düzenleme:
Benim batıran şu. Beğendiğim şeyi genelde hem kendime alırım hem arkadaşıma ahsjdjdj. Neyse ki çocuklardan sonra biraz toparlandım, kendime geldim. Daha mantıklı hareket ediyorum. Geç olsun güç olmasın.

Ablacım çok uzun okumadım ama belli ki çocuk alışverişi yapmıyorsun

Biraz yapsan 400 den aşağı bir şey olmadığını görürsün

Ablacım çok uzun okumadım ama belli ki çocuk alışverişi yapmıyorsun

Biraz yapsan 400 den aşağı bir şey olmadığını görürsün
Konunun özü; herkes kendi bebeğine istediğini en güzelini alsın.
El alem gider sırf eli boş olmasın, adet yerini bulsun diye yalandan en uygun reyondan bir elbise alır, olur biter.
"Çocuğuma hediye almadı, çocuğuma uyduruk hediye aldı, çocuğuma az para verdi" vs diye onca derdin arasında üzülmek, düşünmek mantıksız. Kimsenin çocuğu ailesi dışındaki kimsenin umrunda bile değildir. Buna gönül koymak yersiz.

Hiç yapmasalarmış keşke, insan belki de gerçekten zor zamanlardan geçiyorlardır ayı eksiyle kapatıyorlardır der ve çok takılmaz. Üzgünüm; ama dilenci parası gibi bu nedir? Tamam enflasyon var, hayat şartları zor; ama hepimiz 100 TL’nin değeri olmadığı konusunda mutabıkızdır. Ayıp olmuş.

Bu burçlar mı taşıyormuş bu kafayı? Benim de bunları sorguladığım çooook oluyor. Sonra dünya hali deyip devam ediyorum. Ha araya mesafe koyduklarım da oldu
Ay yok taşımıyoruz ama son 2 3 sene özellikle 2023 üzerinden değil içinden geçtiği için bu burçların, artık kendine bakacak ve yükselişe geçecek olanlar. Bir bir hesap zamanı. Alakası ne bu 4ünün bilmem ama öyle imiş.

Aynı ben
Neyse ki artık kendime almıyorum direkt hediye alıyorum ahahs, masrafı düşürme yöntemi olarak kendimi eledim.

Ülkede durum gittikçe kötüleşiyor, bir ay sonrasını bile tahmin etmek zor oluyor. Depremden dolayı kiralar da arttı, insanlar evine peynir alamaz oldu. Yani bu ekonomide kimseden bir şey beklemezdim, herkesin kazancı doğrultusunda gideri de var. Madem yaptığınız şeylerin karşılığını aynı oranda bekliyorsunuz, o zaman siz de yapmayın. Kafanız rahat olur.

Size ne taktilarsa onu takarsiniz fazlasını takmaya hiç lüzum yok

Tamam cok takilmamak gerekiyor ama insan da kendini degersiz hissediyor.Benim babam akraba olsun arkadaşlarının çocukları olsun düğünlerine gittiğinde hep bilezik alıp takardi.Annemde kiyametleri kopartirdi2017 senesinde evlendim.O bilezik taktiği arkadaşları düğüne bile gelmedi.Hatta düğün sonrası hayırlı olsuna bile gelmemişler.
2 sene once bir arkadaşımızın ilk defa evine ziyarete gidecektik.Elimiz boş gitmeyelim diyip 1000 tl verip ev hediyesi aldık.

Onlar bize gelirken kendini getirmiş.Ikinci defasında yine tatilimizi alıp gittik.Onlar yine boş geldi.Kazanclarida aylık 300 bin civarı övünerek söylerler.Simdi gelirken su al dese onu bile alıp götürmem.Kim ne yapıyorsa ona göre davranmayı 40 yaşında ogrendim

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…