Ben 5,5 aylıkken başladım.. Bende duydum geç başlarsa sorun yaşayabileceğini. Kayısı püresiyle başladım. Sonra şeftali,elma,armut,kabak-pirinç karışımı,havuç-pirinç karışımı derken çoğaltıyorum böyle. Çok şükür zorluk çekmedi yutmada.. Biraz pütürlü gelirse çabalıyor onada alışacak yavaş yavaş.
Tavsiyem başla ama öğün haline getirme. 6 aylıkken öğün yaparsın.
Sağlıkla büyüsün inşallah.
benim bebeğim de beş buçuk aylık,benim sütüm az geldiği için doktor yavaş yavaş başlayın dedi ,biz de 4.5 aylıkkken başladık bence de erken başlamakta fayda var çünkü hem benim hem de bebeğimin bu ek gıda işine alışması 2-3 hafta aldı şimdi biraz düzene oturttuk ,şimdi günde 2-3 kez 30 cc muhallebi,1kez meyva püresi,az yoğurt yiyor,haftaya yavaş yavaş çorba başlıycam,yani ha deyince başlanmıyor...
bencede başlamanda hiç bir sorun olmaz bende tam 5 aylık başladım. azar azar tatdırdım. sonra 6 ay oluncada öğün olarak verdim. geç başlarsan sorun olur dediğin gibi benim ilk kızım 17 ay emdi nerdeyse yaşına kadar doğru dürüst bir şey yemedi memeyi bıraktıktan sonrada ço kzor yedirdim. bu kızımsa emmedi ve değişik tatları biliyor artık ve ne versem az da olsa yiyor.ayrıca doktorumuzda 4 aydan sonra 1 çay kaşığı kadar değişik şeyler yedirki dünyada sütten başka tatlarında olduğunu öğrensin demişti.güle güle sağlıkla büyüt bebeğini inş.
Merhaba :)
Benimde doktorum verme sütün yeterli ama tattir alissin yavas yavas tatlara demisti !
Ve sana önerim eger tatlara alismasini istiyorsan ilk önce sbzelerle baslaki meyvelere alisipta sonra ilerde sebzeyi redetmesin :))
Bende 5ay 2 Haftalikken basladim ve halen azar azar veriyorum 6.ayina girince cogaltmayi düsünüyorum:)