ben mayis annesim ama tecrublerinize ihtiyacim var

S.HAYAL

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
5 Eylül 2007
267
1
slm mart anneleri. sizden bir konuda fikirlerinizi bekliyorum

benim kizim 4 ayini bitirmek uzere. sutum cok sukur artik yetiyor ama 5.aya girdiginde (3 gun sonra)gunde 3-4 kasik kadar ek besin vermek istiyorum tadina alissin diye ve 5.ayin sonunda tam ogun olarak
vermesemde iyice arttirmak istiyorum.

simdi sutun varken niye boyle dusunuyorsun derseniz.
benim kuzenimin 1.5 yasinda bir oglu var. sadece anne sutuyle beslensin diye 6.5 ayligina kadar su bile vermedi. 8 aylik oldugunda ek gidalara ancak gecebildi cunku bebegi cok zorlandi yeni tatlara alismaya. simdi bile yutma reflexi tam gelismemis diyor zor yutuyormus.

bende sadece yutma reflexi gelissin diye azar azar kasikla baslamak istiyorum ama doyurmak icin degil. 6 ayina kadar doyurmak icin vermem zaten hep az tutarim yedirdiklerimi.

bilmiyorum aklimdan gecen bunlar. sizin bebekler 6 aylik civari olmali. bu konuda bana ne onerirsiniz. yardimlarini esirgemeyecek arkadaslara simdiden tesekkurler

Ben 5,5 aylıkken başladım.. Bende duydum geç başlarsa sorun yaşayabileceğini. Kayısı püresiyle başladım. Sonra şeftali,elma,armut,kabak-pirinç karışımı,havuç-pirinç karışımı derken çoğaltıyorum böyle. Çok şükür zorluk çekmedi yutmada.. Biraz pütürlü gelirse çabalıyor onada alışacak yavaş yavaş.
Tavsiyem başla ama öğün haline getirme. 6 aylıkken öğün yaparsın.
Sağlıkla büyüsün inşallah.

benim bebeğim de beş buçuk aylık,benim sütüm az geldiği için doktor yavaş yavaş başlayın dedi ,biz de 4.5 aylıkkken başladık bence de erken başlamakta fayda var çünkü hem benim hem de bebeğimin bu ek gıda işine alışması 2-3 hafta aldı şimdi biraz düzene oturttuk ,şimdi günde 2-3 kez 30 cc muhallebi,1kez meyva püresi,az yoğurt yiyor,haftaya yavaş yavaş çorba başlıycam,yani ha deyince başlanmıyor...

Ben 5,5 aylıkken başladım.. Bende duydum geç başlarsa sorun yaşayabileceğini. Kayısı püresiyle başladım. Sonra şeftali,elma,armut,kabak-pirinç karışımı,havuç-pirinç karışımı derken çoğaltıyorum böyle. Çok şükür zorluk çekmedi yutmada.. Biraz pütürlü gelirse çabalıyor onada alışacak yavaş yavaş.
Tavsiyem başla ama öğün haline getirme. 6 aylıkken öğün yaparsın.
Sağlıkla büyüsün inşallah.

sen sanslisin sorun yasamamissin ne guzel. bende oyle dusunuyorum 6 aydan sonra ogun yapicam. tesekkurler

benim bebeğim de beş buçuk aylık,benim sütüm az geldiği için doktor yavaş yavaş başlayın dedi ,biz de 4.5 aylıkkken başladık bence de erken başlamakta fayda var çünkü hem benim hem de bebeğimin bu ek gıda işine alışması 2-3 hafta aldı şimdi biraz düzene oturttuk ,şimdi günde 2-3 kez 30 cc muhallebi,1kez meyva püresi,az yoğurt yiyor,haftaya yavaş yavaş çorba başlıycam,yani ha deyince başlanmıyor...

evet bende boyle dusundugum icin erken baslamak istiyorum

bencede başlamanda hiç bir sorun olmaz bende tam 5 aylık başladım. azar azar tatdırdım. sonra 6 ay oluncada öğün olarak verdim. geç başlarsan sorun olur dediğin gibi benim ilk kızım 17 ay emdi nerdeyse yaşına kadar doğru dürüst bir şey yemedi memeyi bıraktıktan sonrada ço kzor yedirdim. bu kızımsa emmedi ve değişik tatları biliyor artık ve ne versem az da olsa yiyor.ayrıca doktorumuzda 4 aydan sonra 1 çay kaşığı kadar değişik şeyler yedirki dünyada sütten başka tatlarında olduğunu öğrensin demişti.güle güle sağlıkla büyüt bebeğini inş.

bencede başlamanda hiç bir sorun olmaz bende tam 5 aylık başladım. azar azar tatdırdım. sonra 6 ay oluncada öğün olarak verdim. geç başlarsan sorun olur dediğin gibi benim ilk kızım 17 ay emdi nerdeyse yaşına kadar doğru dürüst bir şey yemedi memeyi bıraktıktan sonrada ço kzor yedirdim. bu kızımsa emmedi ve değişik tatları biliyor artık ve ne versem az da olsa yiyor.ayrıca doktorumuzda 4 aydan sonra 1 çay kaşığı kadar değişik şeyler yedirki dünyada sütten başka tatlarında olduğunu öğrensin demişti.güle güle sağlıkla büyüt bebeğini inş.

cok tesekkur ederim orneklerinle daha iyi anladim. senin minikleri de ALLAH bagislasin

Merhaba :)
Benimde doktorum verme sütün yeterli ama tattir alissin yavas yavas tatlara demisti !
Ve sana önerim eger tatlara alismasini istiyorsan ilk önce sbzelerle baslaki meyvelere alisipta sonra ilerde sebzeyi redetmesin :))
Bende 5ay 2 Haftalikken basladim ve halen azar azar veriyorum 6.ayina girince cogaltmayi düsünüyorum:)

Merhaba :)
Benimde doktorum verme sütün yeterli ama tattir alissin yavas yavas tatlara demisti !
Ve sana önerim eger tatlara alismasini istiyorsan ilk önce sbzelerle baslaki meyvelere alisipta sonra ilerde sebzeyi redetmesin :))
Bende 5ay 2 Haftalikken basladim ve halen azar azar veriyorum 6.ayina girince cogaltmayi düsünüyorum:)

tesekkur ederim oyle yaparim ama kizin 5 ayina yarin girecek simdi baslasam olurmu yoksa 2 hafta daha beklemelimiyim

valla canım benim kızımada annem alışsın diye senin dediğin gibi çok çok az verdi 4aylıkken falan sonra onların tadını alınca memeyi bıraktı emmmedi çünkü onlar daha tatlı geldi daha hoşuna gitti.emmeyincede mecburen mamaya başladık mamada yiyor ek gıdalardanda veriyorum onlarıda güzel yiyor ama meme yok..geceleri uyku aralarında onun dışında yok..birde benim gibi böyle olanlarda var..ama keşke memeyi emseydi çok çok daha iyiydi 6aya kadar en azından

aaa süper bir topik olmuş.sağol canım benim çok merak ettiğim bir konuydu bu.benim kız memeyi de mamayı da püreleri de sevmiyor.ben 4 ay bitince ilk kez başladım kayısı püresiyle.sonra şeftali.ama ağır geldi.biraz ara verdik.sonra gene verdim.4.5 aylık olunca aptamil 2 mama aldım.fazla içmiyor onu da günde 40-50cc falan.yoğurt verdim hep çıkardı.ona da başlamak lzım.armut erik ve muz da veriyorum.sebze çorbalarına başlamadım.annem çok geç kaldım bebeğin midesi küçük kaldı diyor.offbaşka bişey vermedim kızım 5 ay 2 günlük.çok mu geç kaldım sizce? bence canım herşeyi vermeye başla vakit erkenken.buradaki arkadaşlar maşallah çok düzenli besliyorlar bebeklerini.

X