- 17 Kasım 2016
- 8.474
- En iyi cevaplar
- 1
- 28.688
- 548
- 42
- Konu Sahibi Esmanur7816
-
Tabi ki hayır.. Çokk güçlü bir annesiniz! Rabbim hayatınızı her bakımdan kolaylaştırsın inşaallahMerhabalar
Oğlum 2016 doğumlu 5 yaşını bitirdi uzun uğraşlar doktorlar sonucu oğluma otizm teşhisi konuldu henüz sınırda ve ileride değil.
Doktorlar devamlı akranları ile iletişim kurması sosyalleşmesi gerekiyor dedi fakat diğer çocuklar oğlumu disliyor aralarına almıyor bazen tuhaf sesler çıkarıyor (hiiiiiiiiii) diye e kendi etrafinda dönüp alkışlıyor durup dururken bir de pandemiye denk geldi evden çıkamadık kreşler iptal oldu derken yeni kreşe basladi oraya gitmek istemiyor 3 kreş değiştik sorun kreşlerde değil o istemiyor ama evde televizyon telefon bu sefer daha kötü olacak bir sürü etkinlik kitabı aldım yapıyoruz 5 dk sonra sikiliyor dışarı çıkarıyorum ben yoruldum diyip içeri girmek istiyor yüzme ve jimlastik yazdırdım ordan çıkıp ona giriyor jimlastik yapmak istemiyor ağlıyor ve dersten çıkıyor yüzme içinde zor ikna edip girdiriyorum sinemaya hiç gitmedik seslerden çok korkuyor metro gibi kalabalık yerlerden çok urkuyor bir kere denemek istedim fakat çok büyük kaos yaşadık kriz geçirdi özel olarak rehabilitasyon merkezi özel birebir eğitim aldı fakat doktor birebir eğitime gerek yok zaten zeki bir çocuk arkadaş edinmesi sosyal olması lazım dedi fakat olmuyor çocuğumla arkadaş olsunlar diye birçok anne ile ilesitisim kurmaya çalışıyorum ki oyunlar oynasınlar devamlı özlüyorum diyip ağlıyor ama ben yanındayım babası yanında Hic ayrilmiyoruz bı kardeşi var 1 yaşında kiskanmasin diye ilgilenemiyorum bile ben kendimi çok kotu hissediyorum elimden daha fazlası gelir mi ben mi yapamıyorum ben kotu bir annemiyim
Hatanız çocuğun keyfine göre sürekli birşeyler degistirmeniz. Orayı beğenmedi başka yere gönderelim, orayi istemiyor hoop başka yere gitsin, bazı şeyler çocukların kararına bırakılmaz. Benimkilerede bıraksan evde bütün gün tablet, bilgisayar takilirlar
Otizmli çocukları istemediği bir şeye zorlamak çok daha büyük krizlere yol açabiliyor malesefHatanız çocuğun keyfine göre sürekli birşeyler degistirmeniz. Orayı beğenmedi başka yere gönderelim, orayi istemiyor hoop başka yere gitsin, bazı şeyler çocukların kararına bırakılmaz. Benimkilerede bıraksan evde bütün gün tablet, bilgisayar takilirlar.
Otizmli olduğunu okumamisim özür diliyorum.Otizmli çocukları istemediği bir şeye zorlamak çok daha büyük krizlere yol açabiliyor malesef
Yok canım ne özürü. Ben de bilgi vermek amacıyla yazdımOtizmli olduğunu okumamisim özür diliyorum.
Cok cok agir degilse neden özel egitim sinifina gitsin.Elbetteki diger cocuklarla birlikte olmasi daha dogru.Beş yaş cocugu cok bariz degilse o farki anlamaz oyun oynamaya bakar.Gördüğüm kadarı ile siz elinizden geleni yapıyorsunuz.. Hiç öyle düşünmeyin.. Akranları ile iletişim kurması zor görünüyor.. Ki akran zorbalığı maalesef ki daha fazla.. Milli eğitimin özel eğitim sınıfları var. Belki orada şansınızı deneseniz.. Çocuğunuzun normal karşılanmaya ihtiyacı var ama sizde farkındasınız ki çocuklarda keşif çağında normal göremiyorlar..
Piyano eğitimi verebilirsiniz. İyi geldiğini görmüştük.. Ama eşim denedi. Otizmli çocuklarla piyano dersleri çok zor geçiyor.. aile müdahalesi bile olsa çocuk kafasına göre tuşlara basıyor..
Çocuk atölyeleri var. Tek haftalık.. Belki onları araştırabilirsiniz.. Tek sefer kayılacağı için devamlı değişen arkadaş çevresi olur…
Özelden eşimin çalıştığı yeri yazağım.. Belki faydası olur araştırın isterseniz…
Merhabalar
Oğlum 2016 doğumlu 5 yaşını bitirdi uzun uğraşlar doktorlar sonucu oğluma otizm teşhisi konuldu henüz sınırda ve ileride değil.
Doktorlar devamlı akranları ile iletişim kurması sosyalleşmesi gerekiyor dedi fakat diğer çocuklar oğlumu disliyor aralarına almıyor bazen tuhaf sesler çıkarıyor (hiiiiiiiiii) diye e kendi etrafinda dönüp alkışlıyor durup dururken bir de pandemiye denk geldi evden çıkamadık kreşler iptal oldu derken yeni kreşe basladi oraya gitmek istemiyor 3 kreş değiştik sorun kreşlerde değil o istemiyor ama evde televizyon telefon bu sefer daha kötü olacak bir sürü etkinlik kitabı aldım yapıyoruz 5 dk sonra sikiliyor dışarı çıkarıyorum ben yoruldum diyip içeri girmek istiyor yüzme ve jimlastik yazdırdım ordan çıkıp ona giriyor jimlastik yapmak istemiyor ağlıyor ve dersten çıkıyor yüzme içinde zor ikna edip girdiriyorum sinemaya hiç gitmedik seslerden çok korkuyor metro gibi kalabalık yerlerden çok urkuyor bir kere denemek istedim fakat çok büyük kaos yaşadık kriz geçirdi özel olarak rehabilitasyon merkezi özel birebir eğitim aldı fakat doktor birebir eğitime gerek yok zaten zeki bir çocuk arkadaş edinmesi sosyal olması lazım dedi fakat olmuyor çocuğumla arkadaş olsunlar diye birçok anne ile ilesitisim kurmaya çalışıyorum ki oyunlar oynasınlar devamlı özlüyorum diyip ağlıyor ama ben yanındayım babası yanında Hic ayrilmiyoruz bı kardeşi var 1 yaşında kiskanmasin diye ilgilenemiyorum bile ben kendimi çok kotu hissediyorum elimden daha fazlası gelir mi ben mi yapamıyorum ben kotu bir annemiyim
Maalesef öyle olmuyor. Gayette farkı anlıyorlar.. Benim kardeşimde hiperaktivite tedavisi gördü ve en büyük sorunumuz akran zorbalığı idi.. Kimse arkadaş olarak oynamak istemiyor.. Kardeşim liseye geçene kadar sınıfta tek başına oturdu. Kalem dahi paylaşmadılar. Tabiki tedavisini ve takibini yaptık.. Okul başarısı etkilenmedi ama akranları durumunu hep kullandı.. Hatta size şöyle söyleyeyim. Onu kullanmak için oyunlarına dahil edip güldüler.. 5 yaşında da böyleydi. Zaten anasınıfında farkedildi. 8.sınıfa giderkende…Cok cok agir degilse neden özel egitim sinifina gitsin.Elbetteki diger cocuklarla birlikte olmasi daha dogru.Beş yaş cocugu cok bariz degilse o farki anlamaz oyun oynamaya bakar.
E Esmanur7816 evet bir arkadaşım bu konu üzerine çalışıyor.. Geliştirdileri bir probiyotik suşu ile otizm tedavi etmeye çalışıyorlar.. Hatta Kocaeli belediyesi ile ortak çalışıyorlar.. Araştırın isterseniz…Bir gün Kadıköy'de bir aktardan alışveriş yaparken konu konuyu açtı ve bi sohbet ortamı oluştu. Bir çok doktor tarafından otizm teşhisi konulan ve uzun bir süre bu anlamda tedavi gören oğlunun aslında asla otizmli olmadığını otizmin bir bağırsak problemi olduğunu ve bu anlamda tedavi gördükten sonra herşeyin düzeldiğini anlatmıştı. Belki faydası olur diye paylaşmak istedim. Ve kolaylıklar dilerim.
İnstagramda Merf_xl diye biri var. Videolarını ve izledikleri yola bir göz atın derim. Sizin için faydası olacak bir sayfa.Bir doktora gitmedik 6 doktora gittik dediğiniz gibi çok yanilttilar biri farklı diyor biri farklı diyor artık bunaldım maddi imkanları zorlayıp iyi bir profesör den randevu aldım sonuç bu işte
Bir doktora gitmedik 6 doktora gittik dediğiniz gibi çok yanilttilar biri farklı diyor biri farklı diyor artık bunaldım maddi imkanları zorlayıp iyi bir profesör den randevu aldım sonuç bu işte
Ortaokul ve lisede akran zorbaligina ugruyorlar evet ama anaokulda eger ogretmen durumu iyi yonetirse oyle olmuyor.Siz durumu iyi yoneten bir ogretmene denk gelmemissiniz.Anaokul ve ilkokulda hersey ogretmende bitiyor.Özel egitim siniflarinda cok agir cocuklar var.Eger cocuk agir degilse orada yazik olur ona.Ayristirmak yerine saygi duymayi sevmeyi beraber yasamayi ogretmeliyiz cocuklarimiza.Maalesef öyle olmuyor. Gayette farkı anlıyorlar.. Benim kardeşimde hiperaktivite tedavisi gördü ve en büyük sorunumuz akran zorbalığı idi.. Kimse arkadaş olarak oynamak istemiyor.. Kardeşim liseye geçene kadar sınıfta tek başına oturdu. Kalem dahi paylaşmadılar. Tabiki tedavisini ve takibini yaptık.. Okul başarısı etkilenmedi ama akranları durumunu hep kullandı.. Hatta size şöyle söyleyeyim. Onu kullanmak için oyunlarına dahil edip güldüler.. 5 yaşında da böyleydi. Zaten anasınıfında farkedildi. 8.sınıfa giderkende…
Özel eğitim sınıfını kişi kendisi belirttiği için önerdim…
Yanlis yonlendirme olmasin ozel egitimde bire bir derslerle cocuktaki eksik olan farkli olan davranislar uzerine durulup gerekli egitimler veriliyor istenirse ve cocuk hazir oldugunda doger cocuklarla grup dersi veriliyor cocuga yzik olma gibi bisey yok tam tersi gerekli egitimi almadan sira beklemeyi ogretmenini dinlemeyi kalem tutmayi ogrenmeden krese giderse dislanir ve zaten kreslerde uyumsuz cocuklari genelde kabul etmiyorlar.Ortaokul ve lisede akran zorbaligina ugruyorlar evet ama anaokulda eger ogretmen durumu iyi yonetirse oyle olmuyor.Siz durumu iyi yoneten bir ogretmene denk gelmemissiniz.Anaokul ve ilkokulda hersey ogretmende bitiyor.Özel egitim siniflarinda cok agir cocuklar var.Eger cocuk agir degilse orada yazik olur ona.Ayristirmak yerine saygi duymayi sevmeyi beraber yasamayi ogretmeliyiz cocuklarimiza.
Ben ilkokullardaki cok agir cocuklarin gittigi özel egitim siniflarindan bahsettim.Birebir egitimden degil.Cocuk agir derecede otizm degilse o siniflarda yapamaz tam tersi kaynastirma adi altinda diger cocuklarla ayni sinifta olmali.Yanlis yonlendirme olmasin ozel egitimde bire bir derslerle cocuktaki eksik olan farkli olan davranislar uzerine durulup gerekli egitimler veriliyor istenirse ve cocuk hazir oldugunda doger cocuklarla grup dersi veriliyor cocuga yzik olma gibi bisey yok tam tersi gerekli egitimi almadan sira beklemeyi ogretmenini dinlemeyi kalem tutmayi ogrenmeden krese giderse dislanir ve zaten kreslerde uyumsuz cocuklari genelde kabul etmiyorlar.
Ayrica ozel kres kabul etmeyebilir ama devlet anaokullarinin kabul etmemesi gibi birsey soz konusu olamaz.Birebir egitim elbette almali ilerleme kaydetmesi icinYanlis yonlendirme olmasin ozel egitimde bire bir derslerle cocuktaki eksik olan farkli olan davranislar uzerine durulup gerekli egitimler veriliyor istenirse ve cocuk hazir oldugunda doger cocuklarla grup dersi veriliyor cocuga yzik olma gibi bisey yok tam tersi gerekli egitimi almadan sira beklemeyi ogretmenini dinlemeyi kalem tutmayi ogrenmeden krese giderse dislanir ve zaten kreslerde uyumsuz cocuklari genelde kabul etmiyorlar.
Tamam kabul etmemesi soz konusu degil ama orada da dislaniyor iste diger cocuklara uyum saglamadigi icin ve yeterli ilgiyi alamayincada gitmek istemiyor vs yani benim oğlumda bu sureclerden gectigi icin ben herseye cok hakimim en basta yapilmasi gereken ozel egitim bireysel. Sonra o kalabaliktan korkma sesler cikarma vs davranislari zaten duzelecek oradaki ogretmenleri krese hazir dediginde krese giderse yada ana okuluna ozaman sorun yasamazlarAyrica ozel kres kabul etmeyebilir ama devlet anaokullarinin kabul etmemesi gibi birsey soz konusu olamaz.Birebir egitim elbette almali ilerleme kaydetmesi icin
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?