Ben kotu bir annemiyim

Esmanur7816

Üye
Anneler Kulübü
Kayıtlı Üye
16 Ocak 2021
81
86
8
30
Merhabalar
Oğlum 2016 doğumlu 5 yaşını bitirdi uzun uğraşlar doktorlar sonucu oğluma otizm teşhisi konuldu henüz sınırda ve ileride değil.
Doktorlar devamlı akranları ile iletişim kurması sosyalleşmesi gerekiyor dedi fakat diğer çocuklar oğlumu disliyor aralarına almıyor bazen tuhaf sesler çıkarıyor (hiiiiiiiiii) diye e kendi etrafinda dönüp alkışlıyor durup dururken bir de pandemiye denk geldi evden çıkamadık kreşler iptal oldu derken yeni kreşe basladi oraya gitmek istemiyor 3 kreş değiştik sorun kreşlerde değil o istemiyor ama evde televizyon telefon bu sefer daha kötü olacak bir sürü etkinlik kitabı aldım yapıyoruz 5 dk sonra sikiliyor dışarı çıkarıyorum ben yoruldum diyip içeri girmek istiyor yüzme ve jimlastik yazdırdım ordan çıkıp ona giriyor jimlastik yapmak istemiyor ağlıyor ve dersten çıkıyor yüzme içinde zor ikna edip girdiriyorum sinemaya hiç gitmedik seslerden çok korkuyor metro gibi kalabalık yerlerden çok urkuyor bir kere denemek istedim fakat çok büyük kaos yaşadık kriz geçirdi özel olarak rehabilitasyon merkezi özel birebir eğitim aldı fakat doktor birebir eğitime gerek yok zaten zeki bir çocuk arkadaş edinmesi sosyal olması lazım dedi fakat olmuyor çocuğumla arkadaş olsunlar diye birçok anne ile ilesitisim kurmaya çalışıyorum ki oyunlar oynasınlar devamlı özlüyorum diyip ağlıyor ama ben yanındayım babası yanında Hic ayrilmiyoruz bı kardeşi var 1 yaşında kiskanmasin diye ilgilenemiyorum bile ben kendimi çok kotu hissediyorum elimden daha fazlası gelir mi ben mi yapamıyorum ben kotu bir annemiyim

Siz kesinlikle çok iyi bir annesinin,lütfen üzülmeyin.

Bu şekilde düşünemezsin. Sen bir annesin, düşsen de yara alsan da güçlü durmak zorundasın.
Hayatta her şey yazılıp , doktorun falan söylediği gibi olmuyor. Acilen iyi bir pedagog bulup , evladını da onun dilinden anlayan ve özel ilgi gösterecek okullara yazdırmalısın.
Kendini de asla bu şekilde suçlama. Herkes evladı iyi olsun ister ve sen çok çabalıyormuşsun da.
Sahi neydi iyi annelik denilen şey ? Kimse evladı hasta olsun , farklı olsun ya da eksik kalsın istemez

Gördüğüm kadarı ile siz elinizden geleni yapıyorsunuz.. Hiç öyle düşünmeyin.. Akranları ile iletişim kurması zor görünüyor.. Ki akran zorbalığı maalesef ki daha fazla.. Milli eğitimin özel eğitim sınıfları var. Belki orada şansınızı deneseniz.. Çocuğunuzun normal karşılanmaya ihtiyacı var ama sizde farkındasınız ki çocuklarda keşif çağında normal göremiyorlar..
Piyano eğitimi verebilirsiniz. İyi geldiğini görmüştük.. Ama eşim denedi. Otizmli çocuklarla piyano dersleri çok zor geçiyor.. aile müdahalesi bile olsa çocuk kafasına göre tuşlara basıyor..
Çocuk atölyeleri var. Tek haftalık.. Belki onları araştırabilirsiniz.. Tek sefer kayılacağı için devamlı değişen arkadaş çevresi olur…
Özelden eşimin çalıştığı yeri yazağım.. Belki faydası olur araştırın isterseniz…

Elinizden geleni yapıyorsunuz gördüğüm kadarıyla,bence siz kötü bir anne değilsiniz.
Acaba başka profesyonel kişilerle görüşüp yardım mı alsanız?
Doktor sosyalleşmesi lazım demiş ama bellki siz tek başınıza bunu başaramayacaksınız.Ki bu çok normal bir şey,kolay bir durum değil çünkü.
Bu sizin suçunuz değil kendinizi suçlamayın lütfen.
Yardım almaktan çekinmeyin.

Benim bu konuda özel bir bilgim yok ama nasıl bir doktor bire bir eğitime ihtiyaç yok der.Bence almali

Benim bu konuda özel bir bilgim yok ama nasıl bir doktor bire bir eğitime ihtiyaç yok der.Bence almali
Dimi? Banada garip geldi.
Sosyalleşmesi lazım demiş ama otizmli çocukların en büyük sıkıntılarından biride sosyalleşmesi değil mi zaten?
Kaldı ki kadıncağız elinden geleni de yapmış çocuğu sosyalleşsin diye. Ama onun kendi çabaları da bir yere kadar.
Bence doktoru değiştirmeli ya da başka uzmanlarla görüşülmeli.

Bence gittiğiniz doktor size doğru bilgi vermiyor.
Bir doktora gitmedik 6 doktora gittik dediğiniz gibi çok yanilttilar biri farklı diyor biri farklı diyor artık bunaldım maddi imkanları zorlayıp iyi bir profesör den randevu aldım sonuç bu işte

Bence siz eli opulesi bir annesiniz
Sadece doktor degistirin herzaman ikinci bir gorus daha iyidir

Bir doktora gitmedik 6 doktora gittik dediğiniz gibi çok yanilttilar biri farklı diyor biri farklı diyor artık bunaldım maddi imkanları zorlayıp iyi bir profesör den randevu aldım sonuç bu işte
Ya otizmli çocuklarla ilgilenen özel kurumlar,uzmanlar falan var.
Doktora değil de biraz da onlara mı baksanız acaba?

Hemen kaynaşıp oynamasını beklemeyin. Bence önce çocuk oarkına götürün yaşıt görsün, yaşıtları onu görsün… sosyalleşmek zaman alır mutlaka

Bakin bu doktor olaylarinda çok araştırmak ve çoğu zamanda deneme yanılma yolu ile ilerlemek gerekiyor.İyi bir doktor bulmak büyük şans ve profesör muayenesi 1000 lira.Kolayliklar dilerim

Siz harika bir annesiniz.
Fakat lütfen uzman ne diyorsa yapin

oyyy canım benim allah sağlık sıhhat versin
hiç kendine haksızlık etme iyi bir annesin
bence başka bir doktorla görüşün

şimdi gördüm çok fazla doktora gitmişsiniz
sizin çocuğunuz gibi çok çocuk var onlar için eğitim alanları var

Siz harika ve güçlü bir annesiniz,elinizden gelenin fazlasını yaptığınıza gönülden inanıyorum.Dilerim evlatlarınızla, eşinizle en kısa zamanda daha huzurlu ve bir çok şeyi kolaylaştırmış olarak yolunuza devam edersiniz.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…