Ben kıskanç mıyım?

9. sınıftan M isimli bir arkadaşım. Okulumuzun öğretmenlerinden biri E hoca ile arası çok iyi. Geçen sene benimde E hoca ile aram iyiydi, ama üzerime atılan bir suç yüzünden şuan konuşmuyoruz. M isimli arkadaşımız okul birincisi. Geçen sene okulların açıldığı ilk zamanlar M isimli arkadaşımızın sınıfındaydım. Birden bi kız geldi M'ye, "M, E hoca seni çağırıyor." dedi. M ise sevinç çığlıkları atarak E hocanın yanına gitti. Geldiğinde elinde çikolata vardı, E hoca vermiş. Sınıfın gözünün önünde afiyetle yedi. Benim için çikolata sorun değil, ama gören gözün hakkı var alan var alamayan var değil mi? 15 tatilde E hoca umreye gitmişti, M isimli kıza oradan hediyelik kolye almış. Okulun ilk günü onların sınıfa giderken, M ile E hoca yanyanaydı. E hoca M'nin eline gözümüzün önünde bir kolye verdi. Karne gününde ise M, E hocaya "O benim kayınbabam, bana oğlunun resmini gösterdi. Beni oğluna alacakmış" dedi. Şok oldum. Ayrıca onu E hoca telefonuyla arıyormuş konuşuyorlarmış. Yıl sonunda E hoca, M ve diğer hocalarla arkadaşlarımızla hatıra fotoğrafı çekindik. O resim benden silindiği için M'den istedim. Ama vermedi, neymiş efendim ne yapacakmışım o fotoğrafı. O fotoğrafı isteme hakkım var çünkü bende o fotoğrafta varım. E hoca geçen sene eğitim koçumdu, özellikle onu seçtim. Bir gün benim hakkımda özel birşey konuşuyorduk, M yanıma geldi "Ayyy seni çok kıskanıyorum onunla konuşuyorsun" dedi. Halbuki kendisi 7/24 o hocanın yanında. M, sürekli sanki E hocanın tek öğrencisiymiş gibi bencilce davranıyor. Ama bizde o hocanın öğrencisiyiz neden bize üvey evlat muamelesi yapılıyor? E hocanın yeğeni ile okulumuzdan mezun olan M'nin arkadaşı kavga başlattı, daha sonra da suç üstüme kalsın diye beni Instagram ve Facebook'tan engelledi. Cuma günü bardağı taşıran son damlaydı. Eve geldiğimde hçıkırarak ağladım.
Şimdi size soruyorum, lütfen dürüst ve tarafsız olun. Ben mi kıskancım, yoksa öğretmenim ayrımcılık mı yapıyor?
Çok değil bir iki gün önce sürekli dışlanmaktan, yalnız bırakılmaktan yakınan üyesiniz siz değil mi yanlıs hatırlamıyorum

Mıç mıç ögretmen öğrenci ilişkisi ne demek sen derslerine yoğunlaşıp akranlarınla takılsana.
Koskoca kızlar ne yapacaksınız bir öğretmenin eteklerinde dolaşıyorsunuz? Bana ilkokula alışma dönemindeki minik öğrencileri hatırlattınız.

O kıza karşı takıntı yapmışsın. Böyle bir insana en iyi cevabı umursamayarak verirsin
Ayrıca o öğretmenle ilgili hiç iyi kokular gelmedi burnuma.

Valla matematik denklemi gibi olmuş, nerden baksan bilinmeyenli denklem gibi. Ergenlik çağındasınız,hocanın ona göre davranması gerekir, sen uzak dur canım benim hocayla ders harici muhattap olma kızla hele hiç olma

öğretmenler çeşitli sebeplerden bazı öğrencilerine daha yakın davranabilir. Gerçekten kafa yapınız uyuyordur, sizinle sohbet etmekten keyif alıyordur, bu durumu sınıf ortamına derslere yansıtmadığı ya da öğrenciyi suistimal etmediği sürece bunda bir sıkıntı yok. Ya da sınıfta dalgın ve yalnız gözüküyorsunuzdur, probleminizi anlamak, sizi motive etmek için daha yakın iletişim kurmayı deneyebilir, çeşitli başarılarınızı ufak hediyelerle ödüllendirebilir. Her öğretmen değil ama bazı öğretmenler ortak tanıdıkları olduğu ya da ortak ideolojileri paylaştıkları öğrencilere de daha yakın davranırlar.

Ancak bir öğretmen kendini geriye çekiyorsa, özellikle mesafe bırakıyorsa bunun bana göre en muhtemel sebebi, ilgisinin sınıf ya da öğrenci tarafından yanlış anlaşıldığından ya da öğrenci tarafından saplantı haline getirildiğinden çekinmesidir. Ya da öğrencisinin artık özel ilgiye ihtiyaç duymadığını sınıf ortamına adapte olduğunu düşünüyor olabilir. Bir diğer ihtimal fazla ilgiden bunalmış olabilir, onlar da insan sonuçta.

Sen de belli ki öğretmen e yi bir büyüğün olarak çok seviyorsun. İki gün içinde açtığın ikinci konu e ve diğer kızla ilgili. Ama tavsiyem sevgini bu kadar taşkınca dışa vurmaman. Arkadaşlarınla e öğretmen hakkında konuşmayı bırak. Öğretmenine küsmek vb. Davranışlarda da bulunma. Güleryüzlü ol, dersine katılım göster, tenefüslerin hocalar içinde kısa bir dinlenme molası olduğunu unutma, kısa tenefüslerini soru sormak için işgal etme. Dersle ya da çözdüğün testlerle ilgili sorular için dersin başını ya da sonunu kullan. Özel bir sorunun hakkında konuşmak istiyorsan 'uygun olduğunuz bir zamanda size bir konu hakkında danışmak istiyorum' diyip sana zaman ayırabilmek için ne zaman müsait olacağını öğren. Lise 3teydin sanırım artık neredeyse yetişkinsiniz. Bir fotoğraf meselesini bu kadar büyütmen doğru değil, buarada arkadaşın öğretmen ile ilişkisini daha önce sorguladıysan ya da bu nedenle kıskançlık yaptıysan sana fotoğraf vermek istememiş olabilir

Şuan eski bir konunu daha gördüm, oğlunu beğenip facebooktan tanışma mesajı attığın öğretmen bu mu? Eğer öyleyse arkadaşın seninle dalga geçmek için oğluna alacakmış beni tarzı birşey söylemiş olabilir.

Arkadaşınız okul birincisi olduğu için yakın davranıyor olabilir hoca. Ama yakınlık derecesini baya abartmışlar. Arkadaşınız duygularınızı bildiği için abartılı anlatmış da olabilir. Ben bu hocanın tavırlarını beğenmedim. Yerinizde olsaydım mümkün olduğunca uzak olurdum adamdan.
Zil çalınca soruyu öteki teneffüs getir diye beni yollayan hocam benden sonra gelen sınıf birincisinin sorusunu çözdü derse geç girdi mesela. Ben de bu tür olaylara gıcık oluyordum lisede. Hocalardan beklentim bana dersi öğretmeleri ve ders konusunda adaletli davranmalarıydı. İnan kolye tatlı falan verselerdi o kişiye hiç umurumda olmazdı. Sizin de öğretmen öğrenci ilişkisinde beklentileriniz anlattığınız olaylar gibi olmamalı bence.

Sen kıla ne kadar ilgileniyorsun. Resmen kendi hayatını kaçırıyorsun. Sen kendine odaklan. Daha iyi nasıl biri olabilirim şeklinde. Herkes senin istediğin şeyi yapmak zorunda da değil. Fotoğrafı vermek o kızın seçim hakkı. Belki sana sinir oluyor. Öğretmenine gelince bu öğretmen senin için niye bu kadar önemli. Dersini dinle, çalış, güler yüzlü ol yeter. Şımarık bir kız çocuğu gibisin.

9. sınıftan M isimli bir arkadaşım. Okulumuzun öğretmenlerinden biri E hoca ile arası çok iyi. Geçen sene benimde E hoca ile aram iyiydi, ama üzerime atılan bir suç yüzünden şuan konuşmuyoruz. M isimli arkadaşımız okul birincisi. Geçen sene okulların açıldığı ilk zamanlar M isimli arkadaşımızın sınıfındaydım. Birden bi kız geldi M'ye, "M, E hoca seni çağırıyor." dedi. M ise sevinç çığlıkları atarak E hocanın yanına gitti. Geldiğinde elinde çikolata vardı, E hoca vermiş. Sınıfın gözünün önünde afiyetle yedi. Benim için çikolata sorun değil, ama gören gözün hakkı var alan var alamayan var değil mi? 15 tatilde E hoca umreye gitmişti, M isimli kıza oradan hediyelik kolye almış. Okulun ilk günü onların sınıfa giderken, M ile E hoca yanyanaydı. E hoca M'nin eline gözümüzün önünde bir kolye verdi. Karne gününde ise M, E hocaya "O benim kayınbabam, bana oğlunun resmini gösterdi. Beni oğluna alacakmış" dedi. Şok oldum. Ayrıca onu E hoca telefonuyla arıyormuş konuşuyorlarmış. Yıl sonunda E hoca, M ve diğer hocalarla arkadaşlarımızla hatıra fotoğrafı çekindik. O resim benden silindiği için M'den istedim. Ama vermedi, neymiş efendim ne yapacakmışım o fotoğrafı. O fotoğrafı isteme hakkım var çünkü bende o fotoğrafta varım. E hoca geçen sene eğitim koçumdu, özellikle onu seçtim. Bir gün benim hakkımda özel birşey konuşuyorduk, M yanıma geldi "Ayyy seni çok kıskanıyorum onunla konuşuyorsun" dedi. Halbuki kendisi 7/24 o hocanın yanında. M, sürekli sanki E hocanın tek öğrencisiymiş gibi bencilce davranıyor. Ama bizde o hocanın öğrencisiyiz neden bize üvey evlat muamelesi yapılıyor? E hocanın yeğeni ile okulumuzdan mezun olan M'nin arkadaşı kavga başlattı, daha sonra da suç üstüme kalsın diye beni Instagram ve Facebook'tan engelledi. Cuma günü bardağı taşıran son damlaydı. Eve geldiğimde hçıkırarak ağladım.
Şimdi size soruyorum, lütfen dürüst ve tarafsız olun. Ben mi kıskancım, yoksa öğretmenim ayrımcılık mı yapıyor?

Gecen gun yine ogretmen ve ogrenci arkadaşlarınla ilgili konu acmistin. Takinti halinde artik galiba.

Bence ogretmen istediği ogrenciyi sever. Bu onun takdiri. Zorla kimse kimseyi sevmek zorunda degil. Ders anlatimi, not verisi disinda adil olmak durumunda hic degil. Ogretmenlerde insan.

Sevilmiyor olmayi bu kadar takma kafana. Hayatina odaklan. Okulunu oku, mezun ol hayatina bak.. Insanlar sen boyle yaptikca daha cok soguyacak senden. Herkesle arkadas olmak, iyi olmak zorunda da değilsin. Bu zaafin farkedildi artik herkes burdan ezecek seni.. liseye gidiyorsun, buyu artik ve oyle davran.

Ve kesinlikle psikolojik destek al. Ailene durumu anlat, en yakin zamanda doktora git.

Konunu okumadım ama boşver kim napıyosa yapsın. Bu kadar takılırsan okul bitmez güzelim

Bence oğluna falan değil direkt kendine istiyor. Pedofili çanları çalıyor adeta.

Aynen.
Ogretmenim beni sevmiyor diyemi uzuluyosun? En guzeli ve dogrusu zaten bu degilmidir? Bi ogretmen bana neden telefon numarasini versin, hediye alsin??
Sapiklik bu be.

Konu sahibi B blankspace1 diger konundada demistim tekrar diyorum. Ogretmen ve ogrenci cizgisini goremiyosun sen. O senin ogretmenin. Not verir, ders verir bu kdr. Git arkdas edin, gez toz. Ogretmen sana " en sevdgim ogrenci sensin, gel bu aksam evime gidelim ders calisalim" demesi bi kenara " gel evime gidelim gidi gidi yapalim" demesine havalara ucucaksin gibi bi hava var sende. Ogretmenin seni seviyor, vuuu, hadi yine iyisin.

Öğretmenin belki de M'ye özel koçluk hizmeti veriyordur ya da branşı yazmamışsın ama belki özel ders veriyordur haliyle özel derste ya da koçlukta beraber oldukları için daha samimilerdir.
Takma bu kadar kafanı.Sen derslerine odaklan,derslerinde başarılı olursan her öğretmenin seni çok sever emin ol

o senin babam degil akraban degil zaten ögretmen gibi davranmak zorunda yani size yaptıgı garip degil arkadasınla yakın olması garip öğretmen ögrenci ilişkisi olmalı ve herkese aynı olması lazım .

Ergenlik günlerim aklıma geldi..Hayatın en komik dönemlerinden biri ergenlik dönemi ya.. Yetişkin desen değilsin,çocuk desen değilsin ortada kalmış ve kendini kabul ettirmeye çalıştığın,herkesin seni sevmesini istediğin ve böyle saçma sapan şeylere kafa yorduğun,bunlara takılıp hayatın üstüne çöktüğünü sandığın bir dönem.Sivilcelerden filan bahsetmeyeceğim bile :-)

öğretmenler çeşitli sebeplerden bazı öğrencilerine daha yakın davranabilir. Gerçekten kafa yapınız uyuyordur, sizinle sohbet etmekten keyif alıyordur, bu durumu sınıf ortamına derslere yansıtmadığı ya da öğrenciyi suistimal etmediği sürece bunda bir sıkıntı yok. Ya da sınıfta dalgın ve yalnız gözüküyorsunuzdur, probleminizi anlamak, sizi motive etmek için daha yakın iletişim kurmayı deneyebilir, çeşitli başarılarınızı ufak hediyelerle ödüllendirebilir. Her öğretmen değil ama bazı öğretmenler ortak tanıdıkları olduğu ya da ortak ideolojileri paylaştıkları öğrencilere de daha yakın davranırlar.

Ancak bir öğretmen kendini geriye çekiyorsa, özellikle mesafe bırakıyorsa bunun bana göre en muhtemel sebebi, ilgisinin sınıf ya da öğrenci tarafından yanlış anlaşıldığından ya da öğrenci tarafından saplantı haline getirildiğinden çekinmesidir. Ya da öğrencisinin artık özel ilgiye ihtiyaç duymadığını sınıf ortamına adapte olduğunu düşünüyor olabilir. Bir diğer ihtimal fazla ilgiden bunalmış olabilir, onlar da insan sonuçta.

Sen de belli ki öğretmen e yi bir büyüğün olarak çok seviyorsun. İki gün içinde açtığın ikinci konu e ve diğer kızla ilgili. Ama tavsiyem sevgini bu kadar taşkınca dışa vurmaman. Arkadaşlarınla e öğretmen hakkında konuşmayı bırak. Öğretmenine küsmek vb. Davranışlarda da bulunma. Güleryüzlü ol, dersine katılım göster, tenefüslerin hocalar içinde kısa bir dinlenme molası olduğunu unutma, kısa tenefüslerini soru sormak için işgal etme. Dersle ya da çözdüğün testlerle ilgili sorular için dersin başını ya da sonunu kullan. Özel bir sorunun hakkında konuşmak istiyorsan 'uygun olduğunuz bir zamanda size bir konu hakkında danışmak istiyorum' diyip sana zaman ayırabilmek için ne zaman müsait olacağını öğren. Lise 3teydin sanırım artık neredeyse yetişkinsiniz. Bir fotoğraf meselesini bu kadar büyütmen doğru değil, buarada arkadaşın öğretmen ile ilişkisini daha önce sorguladıysan ya da bu nedenle kıskançlık yaptıysan sana fotoğraf vermek istememiş olabilir

Kıskançlıkla alakası yok asıl kıskanç o hep hocalar onunla ilgilensin istiyor çok da itici bir kız

Hepinize teşekkür ederim attığınız yorumlar için bir yandan da haklısınz çok abartıyorum ama 2 gündür çok sinirlerim bozuk kullandığım ilacın etkisi galiba ben panik atak hastasıyım anksiyete bozukluğu var hemde. Cuma günü çok sinirlerim bozuldu gündür ağlıyorum resmen. O hocamız beni de çok severdi ama cuma günü gördüğümde ona tebessüm ettim suratını astı gitti geçen sene bana kanka falan diyordu. Bu sene bana ve diğerlerine çok soğuk davranıyor, o kızla hala aynı. O kız 9. sınıftayken bana kezban diye hakaret ediyordu. Aklıma geldikçe sinirden kan beynime sıçrıyor. Yarın gidip yüzüne söylicem bunları. Sadece o kızla değil, bütün arkadaşlarımla arama mesafe koyacağım tek takılacağım bundan sonra. Okul birincisi olduğu için kendini birşey sanıyor ama çok yapmacık ve itici duruyor. Bunu gidip yüzüne de söylicem. Ben hıçkıra hıçkıra ağlamak zorunda değilim, gülmek benim de hakkım. Ben o resmi rica ederek istedim. Resmen beni kovdu.

X