- 2 Temmuz 2015
- 404
- 147
- Konu Sahibi blankspace1
Bu ne mide bulandirici bir ogrenci-ogretmen iliskisi.
Bu hoca bayan mi erkek mi anlamadim bir de.Neden arkadasina hediye,kolye veriyor ? Burasi daha vahim.Birak ayrimciligi.
Hoca erkek
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Not: This feature may not be available in some browsers.
Bu ne mide bulandirici bir ogrenci-ogretmen iliskisi.
Bu hoca bayan mi erkek mi anlamadim bir de.Neden arkadasina hediye,kolye veriyor ? Burasi daha vahim.Birak ayrimciligi.
Çok değil bir iki gün önce sürekli dışlanmaktan, yalnız bırakılmaktan yakınan üyesiniz siz değil mi yanlıs hatırlamıyorum9. sınıftan M isimli bir arkadaşım. Okulumuzun öğretmenlerinden biri E hoca ile arası çok iyi. Geçen sene benimde E hoca ile aram iyiydi, ama üzerime atılan bir suç yüzünden şuan konuşmuyoruz. M isimli arkadaşımız okul birincisi. Geçen sene okulların açıldığı ilk zamanlar M isimli arkadaşımızın sınıfındaydım. Birden bi kız geldi M'ye, "M, E hoca seni çağırıyor." dedi. M ise sevinç çığlıkları atarak E hocanın yanına gitti. Geldiğinde elinde çikolata vardı, E hoca vermiş. Sınıfın gözünün önünde afiyetle yedi. Benim için çikolata sorun değil, ama gören gözün hakkı var alan var alamayan var değil mi? 15 tatilde E hoca umreye gitmişti, M isimli kıza oradan hediyelik kolye almış. Okulun ilk günü onların sınıfa giderken, M ile E hoca yanyanaydı. E hoca M'nin eline gözümüzün önünde bir kolye verdi. Karne gününde ise M, E hocaya "O benim kayınbabam, bana oğlunun resmini gösterdi. Beni oğluna alacakmış" dedi. Şok oldum. Ayrıca onu E hoca telefonuyla arıyormuş konuşuyorlarmış. Yıl sonunda E hoca, M ve diğer hocalarla arkadaşlarımızla hatıra fotoğrafı çekindik. O resim benden silindiği için M'den istedim. Ama vermedi, neymiş efendim ne yapacakmışım o fotoğrafı. O fotoğrafı isteme hakkım var çünkü bende o fotoğrafta varım. E hoca geçen sene eğitim koçumdu, özellikle onu seçtim. Bir gün benim hakkımda özel birşey konuşuyorduk, M yanıma geldi "Ayyy seni çok kıskanıyorum onunla konuşuyorsun" dedi. Halbuki kendisi 7/24 o hocanın yanında. M, sürekli sanki E hocanın tek öğrencisiymiş gibi bencilce davranıyor. Ama bizde o hocanın öğrencisiyiz neden bize üvey evlat muamelesi yapılıyor? E hocanın yeğeni ile okulumuzdan mezun olan M'nin arkadaşı kavga başlattı, daha sonra da suç üstüme kalsın diye beni Instagram ve Facebook'tan engelledi. Cuma günü bardağı taşıran son damlaydı. Eve geldiğimde hçıkırarak ağladım.
Şimdi size soruyorum, lütfen dürüst ve tarafsız olun. Ben mi kıskancım, yoksa öğretmenim ayrımcılık mı yapıyor?
9. sınıftan M isimli bir arkadaşım. Okulumuzun öğretmenlerinden biri E hoca ile arası çok iyi. Geçen sene benimde E hoca ile aram iyiydi, ama üzerime atılan bir suç yüzünden şuan konuşmuyoruz. M isimli arkadaşımız okul birincisi. Geçen sene okulların açıldığı ilk zamanlar M isimli arkadaşımızın sınıfındaydım. Birden bi kız geldi M'ye, "M, E hoca seni çağırıyor." dedi. M ise sevinç çığlıkları atarak E hocanın yanına gitti. Geldiğinde elinde çikolata vardı, E hoca vermiş. Sınıfın gözünün önünde afiyetle yedi. Benim için çikolata sorun değil, ama gören gözün hakkı var alan var alamayan var değil mi? 15 tatilde E hoca umreye gitmişti, M isimli kıza oradan hediyelik kolye almış. Okulun ilk günü onların sınıfa giderken, M ile E hoca yanyanaydı. E hoca M'nin eline gözümüzün önünde bir kolye verdi. Karne gününde ise M, E hocaya "O benim kayınbabam, bana oğlunun resmini gösterdi. Beni oğluna alacakmış" dedi. Şok oldum. Ayrıca onu E hoca telefonuyla arıyormuş konuşuyorlarmış. Yıl sonunda E hoca, M ve diğer hocalarla arkadaşlarımızla hatıra fotoğrafı çekindik. O resim benden silindiği için M'den istedim. Ama vermedi, neymiş efendim ne yapacakmışım o fotoğrafı. O fotoğrafı isteme hakkım var çünkü bende o fotoğrafta varım. E hoca geçen sene eğitim koçumdu, özellikle onu seçtim. Bir gün benim hakkımda özel birşey konuşuyorduk, M yanıma geldi "Ayyy seni çok kıskanıyorum onunla konuşuyorsun" dedi. Halbuki kendisi 7/24 o hocanın yanında. M, sürekli sanki E hocanın tek öğrencisiymiş gibi bencilce davranıyor. Ama bizde o hocanın öğrencisiyiz neden bize üvey evlat muamelesi yapılıyor? E hocanın yeğeni ile okulumuzdan mezun olan M'nin arkadaşı kavga başlattı, daha sonra da suç üstüme kalsın diye beni Instagram ve Facebook'tan engelledi. Cuma günü bardağı taşıran son damlaydı. Eve geldiğimde hçıkırarak ağladım.
Şimdi size soruyorum, lütfen dürüst ve tarafsız olun. Ben mi kıskancım, yoksa öğretmenim ayrımcılık mı yapıyor?
Bence oğluna falan değil direkt kendine istiyor. Pedofili çanları çalıyor adeta.
o senin babam degil akraban degil zaten ögretmen gibi davranmak zorunda yani size yaptıgı garip degil arkadasınla yakın olması garip öğretmen ögrenci ilişkisi olmalı ve herkese aynı olması lazım .9. sınıftan M isimli bir arkadaşım. Okulumuzun öğretmenlerinden biri E hoca ile arası çok iyi. Geçen sene benimde E hoca ile aram iyiydi, ama üzerime atılan bir suç yüzünden şuan konuşmuyoruz. M isimli arkadaşımız okul birincisi. Geçen sene okulların açıldığı ilk zamanlar M isimli arkadaşımızın sınıfındaydım. Birden bi kız geldi M'ye, "M, E hoca seni çağırıyor." dedi. M ise sevinç çığlıkları atarak E hocanın yanına gitti. Geldiğinde elinde çikolata vardı, E hoca vermiş. Sınıfın gözünün önünde afiyetle yedi. Benim için çikolata sorun değil, ama gören gözün hakkı var alan var alamayan var değil mi? 15 tatilde E hoca umreye gitmişti, M isimli kıza oradan hediyelik kolye almış. Okulun ilk günü onların sınıfa giderken, M ile E hoca yanyanaydı. E hoca M'nin eline gözümüzün önünde bir kolye verdi. Karne gününde ise M, E hocaya "O benim kayınbabam, bana oğlunun resmini gösterdi. Beni oğluna alacakmış" dedi. Şok oldum. Ayrıca onu E hoca telefonuyla arıyormuş konuşuyorlarmış. Yıl sonunda E hoca, M ve diğer hocalarla arkadaşlarımızla hatıra fotoğrafı çekindik. O resim benden silindiği için M'den istedim. Ama vermedi, neymiş efendim ne yapacakmışım o fotoğrafı. O fotoğrafı isteme hakkım var çünkü bende o fotoğrafta varım. E hoca geçen sene eğitim koçumdu, özellikle onu seçtim. Bir gün benim hakkımda özel birşey konuşuyorduk, M yanıma geldi "Ayyy seni çok kıskanıyorum onunla konuşuyorsun" dedi. Halbuki kendisi 7/24 o hocanın yanında. M, sürekli sanki E hocanın tek öğrencisiymiş gibi bencilce davranıyor. Ama bizde o hocanın öğrencisiyiz neden bize üvey evlat muamelesi yapılıyor? E hocanın yeğeni ile okulumuzdan mezun olan M'nin arkadaşı kavga başlattı, daha sonra da suç üstüme kalsın diye beni Instagram ve Facebook'tan engelledi. Cuma günü bardağı taşıran son damlaydı. Eve geldiğimde hçıkırarak ağladım.
öğretmenler çeşitli sebeplerden bazı öğrencilerine daha yakın davranabilir. Gerçekten kafa yapınız uyuyordur, sizinle sohbet etmekten keyif alıyordur, bu durumu sınıf ortamına derslere yansıtmadığı ya da öğrenciyi suistimal etmediği sürece bunda bir sıkıntı yok. Ya da sınıfta dalgın ve yalnız gözüküyorsunuzdur, probleminizi anlamak, sizi motive etmek için daha yakın iletişim kurmayı deneyebilir, çeşitli başarılarınızı ufak hediyelerle ödüllendirebilir. Her öğretmen değil ama bazı öğretmenler ortak tanıdıkları olduğu ya da ortak ideolojileri paylaştıkları öğrencilere de daha yakın davranırlar.
Ancak bir öğretmen kendini geriye çekiyorsa, özellikle mesafe bırakıyorsa bunun bana göre en muhtemel sebebi, ilgisinin sınıf ya da öğrenci tarafından yanlış anlaşıldığından ya da öğrenci tarafından saplantı haline getirildiğinden çekinmesidir. Ya da öğrencisinin artık özel ilgiye ihtiyaç duymadığını sınıf ortamına adapte olduğunu düşünüyor olabilir. Bir diğer ihtimal fazla ilgiden bunalmış olabilir, onlar da insan sonuçta.
Sen de belli ki öğretmen e yi bir büyüğün olarak çok seviyorsun. İki gün içinde açtığın ikinci konu e ve diğer kızla ilgili. Ama tavsiyem sevgini bu kadar taşkınca dışa vurmaman. Arkadaşlarınla e öğretmen hakkında konuşmayı bırak. Öğretmenine küsmek vb. Davranışlarda da bulunma. Güleryüzlü ol, dersine katılım göster, tenefüslerin hocalar içinde kısa bir dinlenme molası olduğunu unutma, kısa tenefüslerini soru sormak için işgal etme. Dersle ya da çözdüğün testlerle ilgili sorular için dersin başını ya da sonunu kullan. Özel bir sorunun hakkında konuşmak istiyorsan 'uygun olduğunuz bir zamanda size bir konu hakkında danışmak istiyorum' diyip sana zaman ayırabilmek için ne zaman müsait olacağını öğren. Lise 3teydin sanırım artık neredeyse yetişkinsiniz. Bir fotoğraf meselesini bu kadar büyütmen doğru değil, buarada arkadaşın öğretmen ile ilişkisini daha önce sorguladıysan ya da bu nedenle kıskançlık yaptıysan sana fotoğraf vermek istememiş olabilir