Ben kime guveneyim

Sizi büyütmüş bu insanlar, bir kez olumsuz yanıt aldınız diye onca emeği nasıl yok sayıyorsunuz? Evlenmişsiniz, ikinci kez hamilesiniz demek ki kendi problemlerinizi çözebilecek yaştasınız. Misafirhane bulun, otel ayarlayın çok zor değil ki bunlar.

bu konuyu ablanız açsa ve yanımda yaşadı, okuttum, büyüttüm, evlendi ama bi kere gelme dedim diye kırıldı yazsa herkes nankör kardeş derdi.
hamilelik ve bebeğinizin durumundan dolayı hassassınız bence.
ama nolursa olsun senelerce yanında kaldığınız bir insan bir kere kabul etmedi diye sırt dönülmez.
herkesin evinin içinde ne sorunlar, ne üzüntüler var bilemiyoruz.
belki o da kendince zor bir dönemde. yada misafir ağırlayacak gücü yok..
bunlar düşündünüz mü ?
kaç kişi evinde kalacaksınız günlerce.. belki uzun kalmanız gerekecek, belki doğum orda olmak zorunda kalacak..
empati şart.

Ben kimseye minnet edilmemesi taraftarıyım, akrabadır yardım etmelidir evini açmalıdır filan günümüzde bu tarz destekler kalmadı. Zaten günümüz insanı kendine bile zor vakit ayırıyor kaldı ki yatılı misafir ağırlayacak, sizin biz oraya gelicez deyip emrivaki yapmanız hoş olmamış, oradaki hastaneye getirsek nasıl olur müsait olur musun sana yük olur muyuz diye sorsaydiniz keşke. Benim bebeğim var mesela inan akşama üç dört saatlik misafir ağırlamaya bile enerjim gücüm olmuyor. insanlara kırılmak yerine empati yapabilir onları da anlamaya çalışabilirsiniz. Bence otelde kalın bir iki gün dolaylı yoldan zaten reddedilmissiniz üstüne gidip onlarda kalmayın yani.
Canim benim emrivaki yapmadim zaten dedim ki kendiside dr ya.biz bebegi oraya getirmeyi dusunuyoruz bizim bir dr tavsiye etti.sen ne zaman musait olursun dedim.gelip sende kaliriz demedim.Hatta kendisi dedi gelip be de kalirsiniz diye....laf olsun diye soylemis o ayri

Onların sadece sizden yaşı büyük. Sonucta annesiz babasız kalmışlar bişekilde sizi de idare etmişler. Belki müsit değildir. Belki gercekten uzaktır bilmiyordur. Ayrıca onların bişeye ihtiyacı yok diye bisşey olur mu.kimin ne zaman başına ne geleceği belli olmaz. Belki onlar her durumda bana biri destek olsun demiyodur. Ondan bilmiyorsunuz. Bebeğinize çok üzüldüm inşallah düşünüldüğü gibi olmaz. Giderseniz de aramayın madem otelde kal demiş gitmeyin evine o sorsun sorarsa tabi
Insanin her zaman birilerine ihtiyaci vardir.onda suphe yok benim demek istedigim gercek bir sevenim yokmus.herkesin kendince bir arkadasi bir yakını olurya oyle bir sey demek istedim.ben gercekten en saf ve en temiz sevgiyi cocuklarinda gördüm.ve onlar disinda kimsenin sevgisine inanmiyorum.ben destek derken bir yol gostermesini beklerdim.falanca hocaya gidin o iyi falan dese yeterli ve musait olmadigini otel gostermek yerine daha uygun bir dille anlatilabilirdi

ben olsam olaya şu açıdan bakardım size bakma mecburietleri olmayan insanlar size ve abinize yıllarca bakmış büyütmüş maddi manevi zorlanmış ve siz artık evlenmişsiniz kendiniz bir aile olmuşunuz şu saatten sonra onlardan yardım beklemek hata kendi işinizi kendiniz görün, ayrıca gerçekten büyük şehirde yaşayan bilir şehrin bazen diğer ucunu bilmezsiniz çünkü şehir büyükte olsa yaşanılan alan küçüktür. yani hastanenin yerini bilmiyor olabilir. birde çocuğunuzun sorunu ne bilmiyorum ama önceyakın çevredeki doktorları eleyip sonra alternatiflere bakmanız daha doğru olur çünkü sürekli tedavi gerektiren bir durumda ise hep git gel yapacaksınız..
Hastanenin yolunu bilmiyor ama oraya yakin bir otel oldugunu biliyor oylemi.kizimin durumu ciddi o da biliyor daha tam tehsis konulmadi bir deil birdem cok sikintisi var.ve bize gercekte ciok iyi bir norolog lazim.belki kizim yuruyemicek belki zeka ozurlu olucak ve belki bunlar onlenebilir veya tedavi edilebilir

Ben bu tarz durumlarda konuşma ve duygularını söyleme taraftarıyım. Belki oda kırgınlıklarını, belki bir müşkülünü anlatacak belkide özeleştiri yapıp ilişkilerinizi düzeltmeye yönelik adım atacak. Arayın ve "bana olan emeklerinden dolayı nankörlük etmek istemiyorum ama ilgisizliğine de kırılıyorum, neden böyleyiz" deyin mesela. Onun tavrına göre gerekirse içiniz rahat bir şekilde geri çekilirsiniz.

Cok gereksiz bi alinma bu.
Herkesin bi kurulu duzeni var artik.
Bir randevuden obur randevuya en az 2 hafta gecer belkide, kim bilir kac hafta kalmaniz gerekecek. Zaten hic dogru bulmuyorum yatili misafirleri. Turkiyedekilerin basina zaten ne geliyorsa bu birbirinin sirtina yuk olmaktan geliyor. Ben sana yuk oluyum, sen bana yuk olma! Sonrasinda sevgileri saygilari herseyi tuketiyorsunuz. Avrupada kaliyorum ve 1 gun bile ailecek yatili misafirimiz gelmedi evimize. Dogrusu bu, kimse kimseye guvenmesin bu kadar. Su an haliyle yavrunuzun derdi yani sira bide bu uzdu sizi. Oysa ki ben sizin yerinizde olsaydim bu yatili isini obsiyon olarak gormezdim ve haliyle uzulmezdimde yersiz.

Yavrunuza Allah size versin, insallah sifa bulur yavrucak.

Konuyu okumadan yorum yapıyorum, bu hayatta bir tek kendinize güvenin, size sizden daha çok yardım eden kimse olamaz çünkü ☺️

Hastanenin yolunu bilmiyor ama oraya yakin bir otel oldugunu biliyor oylemi.kizimin durumu ciddi o da biliyor daha tam tehsis konulmadi bir deil birdem cok sikintisi var.ve bize gercekte ciok iyi bir norolog lazim.belki kizim yuruyemicek belki zeka ozurlu olucak ve belki bunlar onlenebilir veya tedavi edilebilir

Yavrunuza hassasiyetinizi anliyorum, haklisinizda. Gidin, gorun bir cok hastane ve doktor. Ama arkadasin yazdigi ilk cumleleri gormezden geldiniz. O abla ve abiler size bakmis onca sene, sizi yuvaya atmamis. Bu sebepten bile elleri opulesi kisilerdir. Su an yuk olma istediginiz yersiz ve dogru degil.
Bu bi gercek. Ve evet yuksunuz! Artik 1 degil 3 kisisiniz. Size sorsam simdi " ablaniz size yatili gelse belirsiz bi sure icin" ne dersiniz? Cocugunuzun hastaligni one surersiniz ama cocugunuz hasta olmasaydi bile kendinizce gecerli sebepleriniz olur elbette yine.
Cok yersiz ve alingansiniz bu konuda hak talep edemezken.
Bu resmen " komsu cocugu bana neden oyuncagini vermiyor" gibi bisey. Neden versin?? Mal onun secim onun.

bu konuyu ablanız açsa ve yanımda yaşadı, okuttum, büyüttüm, evlendi ama bi kere gelme dedim diye kırıldı yazsa herkes nankör kardeş derdi.
hamilelik ve bebeğinizin durumundan dolayı hassassınız bence.
ama nolursa olsun senelerce yanında kaldığınız bir insan bir kere kabul etmedi diye sırt dönülmez.
herkesin evinin içinde ne sorunlar, ne üzüntüler var bilemiyoruz.
belki o da kendince zor bir dönemde. yada misafir ağırlayacak gücü yok..
bunlar düşündünüz mü ?
kaç kişi evinde kalacaksınız günlerce.. belki uzun kalmanız gerekecek, belki doğum orda olmak zorunda kalacak..
empati şart.
Dogum yaptim kizim 3.5 aylik.sorun arayip somamasi.gelme demesi,yardim dan kasit dr ya kendisi bir arkadasindan sormasi yol gostermesi

Dogum yaptim kizim 3.5 aylik.sorun arayip somamasi.gelme demesi,yardim dan kasit dr ya kendisi bir arkadasindan sormasi yol gostermesi

belki siz onu incitecek birşey yaptınız ve size eskisi gibi yakın hissetmiyor. kimse durup dururken uzaklaşmaz.
belki onu eleştirmeden önce kendisine direkt onu üzecek birşey yapıp yapmadığınızı sorsanız daha iyi olur ?
mesela öyle bir anlatmışsınız ki benim zihnimde kendisi hiç "neyin var" diye sormayan ama hep ablasından destek isteyen biri gibi canlandınız. belki de böyle bir sıkıntısı var ve yoruldu artık.

bebeğinizden dolayı haklı olarak dünyayı etrafınızda dönüyor gibi algılıyorsunuz ama kendisinin de farklı sorunları ve hassasiyetleri olabilir.

belki siz onu incitecek birşey yaptınız ve size eskisi gibi yakın hissetmiyor. kimse durup dururken uzaklaşmaz.
belki onu eleştirmeden önce kendisine direkt onu üzecek birşey yapıp yapmadığınızı sorsanız daha iyi olur ?
mesela öyle bir anlatmışsınız ki benim zihnimde kendisi hiç "neyin var" diye sormayan ama hep ablasından destek isteyen biri gibi canlandınız. belki de böyle bir sıkıntısı var ve yoruldu artık.

bebeğinizden dolayı haklı olarak dünyayı etrafınızda dönüyor gibi algılıyorsunuz ama kendisinin de farklı sorunları ve hassasiyetleri olabilir.
Emin olun arayip sordun bir gun sesini kotu duysam o gun yine aradim.ama o beni ne hamileligimde nede bebek dogdugunda dogru duzgun aramadi

Back
X