Aynen öyle
O yüzden boşver. Benim annem de hiç haksızlığa gelemez. Ben çocukken dayak yiyip gözü moraran esnaf ayrılsın diye kendi avukat arkadasini bile ayarladı. Kadın olayın gazından neler neler anlatti, ne eziyetler.
En sonra ne oldu?
"Kocamda gözün mü var, neden beni bosatmak istiyorsun" dedi.
Ve bu tek örnek de değil. Defalarca benzer şeyler başına geldi. Kendi kardeşi çalışmayan etmeyen, karısına kötü davranan şerefsiz kocayı besliyordu, babadan kalma evde kalıp işten gelip alışveriş yapıp bir de adama yemek hazırlardi. Gelir gelir anneme ağlardı 'soyle yaptı böyle yapti' diye. Sonra annem ayrılsın diye destek oldu, yine annem kötü oldu. Kiskancliktan kardesini bosatiyor - yuva yıkıyor muamelesi gördü.
Türkiye'de bu işler böyledir. Benim bir arkadaşım var. Hem çalışıyor, hem ailesi evine destek. Kocası kız doğum iznindeyken ücretsiz izin almasın diye dolaptaki eti sakındı kızcagizdan. Dünyanın en cimri adamıyla evli. Eskiden ben de o anlattıkça boşanması yönünde onerilerde bulunurdum-zaten adamın bir yararı yok - zararı var diye.
En son arkadaşım "sana kalsa herkes kocasından bosansin zaten" dedi, bana ders oldu:)))
İnsanlar böyledir. Saçma salak şeyler yaşayıp ayrılmaz. Ama tüm zehrini de onu sevenlere aktarır, böyle ömür çürütür.
O yuzden sen uzak durmaya calis. Böyle icsellestirirsen çok yakındır akrabalar arasında "kendi boşandı ya, kıskançlığından ablasini da bosatacak" diye dedikodu duyman. Bu ülke kol kırılır yen içinde kalır diyenlerin ülkesi