• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Ben herkes miyim

havali-

Ömür sanıldığı kadar uzun değil...
tek ayak cezası
Kayıtlı Üye
23 Ekim 2020
1.026
5.987
73
29
Kendinin prensesi😉
Nasıl baslicam bilmiyorum bodoslama konuya giriyorum.
Kiz kardeşimin yanına geldim. Konu dişten açıldı. Dolgu implant falan. Ben de dedim bir yıldır ben de gidicem malum maddi sorunlar yüzünden gidemedim dedim.
Eşimin tatili bir pazar günü o gun de kapalı zaten hastaneler. hem zaman konusunda sorun var.
Kiz kardeşim de ben de evliyiz benim 2 onunda 1 çocuğu var.
Sen burda dişçiye git ben çocuklarına bakarım hem babamın arkadaşı var bize de o yaptı. Para bile almadı adam babamin yakın arkadaşı diye dedi.
Babam o adama iş de yapıyor hesaplasiyorlar.

Ben de heveslendim mutlu oldum.
Kardesim babama söylemiş Havalihavasiz da gitsin demis
Babam da o adam herkese yapmıyor size belki para almadı diye ona da mı parasız yapacak sandın demiş. Kardesim de bu lafı olduğu gibi
Geldi söyledi. Çok zoruma gitti kendimi çok kötü hissettim.
Sorun olacaksa gitmem zaten baba dedim bosver kalsın su an yanımda param da yok zaten dedim.
Dalga geçer gibi güldü .
Hic bir şey demedi ben de içeriye geçtim.
Kendimi aptal gibi hissettim.

Şunu da eklemek istiyorum.
Ben babamdan durduk yere maddi beklenti içine hiç girmedim eşim kirayi öderken bile borç aldi arkadaşlarından aileme Yansitmadim.
Evlendim diye gözünde el kızı mi oldum acaba diyorum ama kardeşim de evli. Şu da var kiz kardeşim maddi olarak bizden daha zor durumda belki de ondan diyorum kendime telkin vermek istiyorum. Cok mu alınganlık ediyorum diyorum? siz olsaydınız yerimde ne hisseserdiniz ?

Son düzenleme:
ben takılmazdım açıkçası belki de para isteyebilir buna hazırlıklı ol manasında da demiş olabilir.. ama sen takıldığına göre öncesi de vardır diye düşünüyorum. babanızın ayrımcılık yaptığını mı düşünüyorsun?

Babanız haklı neden derseniz şimdi herkese ücretsiz yapacak olsa nasıl para kazansın

Şöyle örnek vereyim bir akrabamızın kafesi var nişan yapacaktım sordum ne olur falan filan diye yeğenim gel yap ne parası dedi kiralama parası istemedi benden 1 sene sonra halamın kızı nişan yapacaktı aynı akrabayız onunla benden ücret istemedi diye gitti bir nevi yalan olmasın ondan ücret istedi sonra da zerosimadan istememişsin para dedi bir de çok mahcup oldum keşke söylemeseydim öyle bişey diye sonuçta adamın kazancı orda

Ben parasız diş yapılmasına şaşırdım
Fön çekmek değil ki bu
Bi dolguyu 250ye yapıyorlar
Bedava yaptırmak değil de atıyorum 200 ise 50-100 tlye yaptırmak istiyorum gibisine diyebilirdin
Kardeşin de tuhaf baban da

Bence üzülecek takilacak bir sey degil gerçekten maddiyattan ötürü olabilir, kiz kardesiniz orada yaşıyorsa ondan ötürü daha cok babanin yaninda görünüyor olabilir vs vs yada en önemlisi bi kere yapti diye tekrar tekrar istemek hiç yakışık alan bi durum değil

Evet hoş olmamış babanizin söyleyiş tarzi ama dedigim gibi ben olsam büyütmem.
Bir de öyle tanıdık manıdık kimseye minnet etmenizi önermem, sonra bir problem yaşadığınızda hesap soramazsiniz, sorsaniz e ben iyilik ettim yaptim der yüzünüze vurur, gider babanizla kötü olur.. gidin başka dişciye...

Nasıl baslicam bilmiyorum lodoslama konuya giriyorum.
Kiz kardeşimin yanına geldim. Konu dişten açıldı. Dolgu implant falan. Ben de dedim kibir yıldır ben de gidicem malum maddi sorunlar yüzünden gidemedim dedim.
Eşimin tatili bir pazar günü o gun de kapalı zaten hem paralel zaman konusunda sorun var.
Sen burda dişçiye git ben çocuklarına bakarım hem babamın arkadaşı var bize de o yaptı. Para bile almadı adam babamin yakın arkadaşı diye dedi.

Babam da o adam herkese yapmıyor size belki para almadı diye ona da mı parasız yapacak sandın demiş. Kardesim de bu lafı olduğu gibi
Sorun olacaksa gitmem zaten baba dedim bosver kalsın su an yanımda param da yok zaten dedim.
Dalga geçer gibi güldü .

Ben babamdan durduk yere maddi beklenti içine hiç girmedim eşim kirayi öderken bile borç aldi arkadaşlarından aileme Yansitmadim.
Evlendim diye gözünde el kızı mi oldum acaba diyorum ama kardeşim de evli. Şu da var kiz kardeşim maddi olarak bizden daha zor durumda belki de ondan diyorum kendime telkin vermek istiyorum. Cok mu alınganlık ediyorum diyorum? siz olsaydınız yerimde ne hisseserdiniz ?
Babanizi haklı buldum. Belki o esnada diş hekiminin babanıza borcu vardı ablanizdan para almadı. Şimdi siz tekrar parasız yaptırmak istiyorsunuz gbi algılamış babanız. Zaten bu düşünce yanlış. Adamın babanıza borcu olsa bile babanizin sizi o dişçiye göndermesi adama emrivaki gbi olur al borcunu öde gbi...çok çirkin bence

eşimin bu durumdan haberi bile yok haberi olsa yaptır canım elimize para geçince veririz der kesin. O da üzülüyor ben üzülünce.
Bu durumu sadece sizlerle paylaşıyorum kızlar. Siz beni tanımadığınız için tarafsız yorum yapıyorsunuz.
Belki de dediğiniz gibi fazla alınganlık ettim. Ayrımcılık yapıldı gibi hissettim. Ama sizler farkli açılardan da baktınız tsk ederim. En azından şu an daha iyi hissediyorum.

Nasıl baslicam bilmiyorum lodoslama konuya giriyorum.
Kiz kardeşimin yanına geldim. Konu dişten açıldı. Dolgu implant falan. Ben de dedim bir yıldır ben de gidicem malum maddi sorunlar yüzünden gidemedim dedim.
Eşimin tatili bir pazar günü o gun de kapalı zaten hastaneler. hem zaman konusunda sorun var.

Dalga geçer gibi güldü .

Lodoslama değil bodoslamadır o, lodoslama olsa duramazsınız. Uçurur lodos 😂

İnsan birinden bir kez bir şey isteyebilir. İki kez istemek insan kullanmaya girer. Hele ki diş tedavisi gibi masraflı bir şey ise söz konusu olan. Babanız haklı.

Devlet hastaneleri var bolca, bedava diş tedavisi yapıyorlar. Ağzınızda çürük dişle gezmektense oraları tercih etseniz nasıl olur?

Lodoslama değil bodoslamadır o, lodoslama olsa duramazsınız. Uçurur lodos 😂

İnsan birinden bir kez bir şey isteyebilir. İki kez istemek insan kullanmaya girer. Hele ki diş tedavisi gibi masraflı bir şey ise söz konusu olan. Babanız haklı.

Devlet hastaneleri var bolca, bedava diş tedavisi yapıyorlar. Ağzınızda çürük dişle gezmektense oraları tercih etseniz nasıl olur?
Yeni farkettim düzeltiyorum bodoslama 😆😛😜

Diş yaptırmak ucuz bi şey değil ki öyle parasız yapsın adam hepinize. Kardeşinize yaptı diye sizin de ücretsiz yaptırmak istemeniz yüzsüzlük olurdu bence zaten. Ki bir iki dolgudan bahsetmiyorsunuz sanırım 15000e yaptırdı arkadaşım dişlerini ki bu uygun hali. Az para değil.

Yapım gereği kimseden bedavaya bir şey isteyemem. Tanıdıksa makul bir indirim yapıyorsa bile, herkese verdiği fiyatı talep ederim.
Babanızda bu yapıda biri olabilir, minnet etmek karşı tarafın gözünde bedavacı gibi algı yaratmak istememiştir belki. Sizin teklif etmenizde hoş olmamış sanki. Para konusunda sıkışık olabilirsiniz sizi incitmek istemem, devlet hastanesini deneyin bence.

Yapım gereği kimseden bedavaya bir şey isteyemem. Tanıdıksa makul bir indirim yapıyorsa bile, herkese verdiği fiyatı talep ederim.
Babanızda bu yapıda biri olabilir, minnet etmek karşı tarafın gözünde bedavacı gibi algı yaratmak istememiştir belki. Sizin teklif etmenizde hoş olmamış sanki. Para konusunda sıkışık olabilirsiniz sizi incitmek istemem, devlet hastanesini deneyin bence.
Teklifi ben değil kardeşim etti bana.
Diğer yazdıklarınızda haklısınız

Bir kere neyse ama ikinciye fırsatçılıkmış gibi geliyor. Babanız da belli ki teklif edemeyecek size bu şekilde söylemiş olabilir.

ben izmirde yaşarken 9 eylülde yaptırmıştım o zamanlar öğrenciydim gün verip yaptılar hiçbir ücret istemeden. parasıyla yaptırdıklarımdan bi farkı yok. hatta doktorun o an hastasında sıkıntı oluşmuştu beni çocuk dişçisi almıştı

siz disci nazarinda herkessiniz.

ben hak verdim babaniza.

Bir de su var, kardesiniz anladigim cebinde parasi ile gitmis ama adam almamis.

ama siz direk cebinizde para olmadan gideceksiniz, olur mu hic.

bir de babanizin o zamanki is iliskisi ile simdiki ayni olmayabilir disci ile.

Ablamın da dişlerini ücretsiz yapar mısınız demek olmaz tabi ayıp bence. Belki o zaman babanıza borcu vardı, kardeşinizin dişleri yapılacaktı o şekilde ödedi, ücret almadı ama sizin için de teklif edilmesi çok ayıp olurdu. Fakat babanızın bunu söyleyiş şekline kırılmış olabilirsiniz, herkese yapmıyor demesi evet belki sizi kırmıştır. Onun yerine, o zaman bana borcu vardı, sana denk geldi , şimdi öyle bir durum yok ama söylenmez öyle şey dese daha uygun olurdu.

Adam haklı yahu geçen kanal tedavisi için fiyat almak istedim birkac yerden, 700'den aşağı yok. Korona yüzünden özel klinikler daha tercih edilir oldu diye mi bu kadar uçtu bilmiyorum. Adam bir kere rica ettik ikinciye nasıl edelim ayıp anlamında söylemiş. İlk sen yaptırsan ikinciye kardeşin gitmek istese aynı şeyi by sefer ona diyecekti. Gerçekten durduk yere dram yaratmışsiniz bu kadar alınganlıkla Allah yardımcınız olsun

Back