• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Ben G*vat Demedim Kavas Dedim

Chess

Nirvana
Kayıtlı Üye
14 Ağustos 2009
53.296
42.837
898
$456456_1.jpg

10 Kasım töreninin ardından bir vatandaşa "g*vat" diyen Adana Valisi Coş kullandığı kelime konusunda açıklama yaptı.
Yaklaşık 3 bin kişinin katıldığı Atatürk Anıtı önündeki anma töreninde AK Parti ve Başbakan aleyhinde sloganlar atan kalabalık, Adana Valisi Hüseyin Avni Coş'u yuhalayıp, "AKP'li Vali istemiyoruz" diye bağırdı. Bu sırada kalabalıktan, 'Allah belanı versin' sesi duyuldu. Vali Coş da, bağıran gruptan bir kişiyi işaret edip, "Allah belanı versin diyen o g*vatı al" diye talimat verince polisler hamle yaptı ve arbede çıktı.
VALİ: KAVAS DEMİŞ OLABİLİRİM Adana'da yaşanan bu olay hem kentte hem de sosyal medyada geniş yankı uyandırdı. Adana Valisi Hüseyin Avni Coş da, gergin geçen Atatürk Anıtı'ndaki törende yaşananlar konusunda soruları yanıtladı ve, "Ben g*vat kelimesini kullanmam. Kavas demiş olabilirim" dedi. Bu kelimeyi de 'yürüyen, hizmet eden, gezinen adam' anlamında söylediğini ve sık kullandığını belirtti.

KAVAS NE DEMEK? Sözlüklerde, 'kavas' kelimesinin 3 ayrı anlamına yer veriliyor. Bunlar, "Elçilik veya konsolosluklarda görev yapan hizmetli", "Banka, patrikhane, otel vb. yerlerde hizmetli veya koruma görevlisi", "Elçilik ve konsolosluklarda koruma görevlisi."

Son düzenleme:
öyle demiş olabilirim, dememişte olabilirim:27::27:

kaz çoktan kül olmuş, çevircem diye uğraşıyor
:27::27:

aslında mevzu, tam levent kırca parodilerine göreymiş:1::1:

Son düzenleme:
Kavas demiş olabilirim" dedi. Bu kelimeyi de 'yürüyen, hizmet eden, gezinen adam' anlamında söylediğini ve sık kullandığını belirtti.

KAVAS NE DEMEK? Sözlüklerde, 'kavas' kelimesinin 3 ayrı anlamına yer veriliyor. Bunlar, "Elçilik veya konsolosluklarda görev yapan hizmetli", "Banka, patrikhane, otel vb. yerlerde hizmetli veya koruma görevlisi", "Elçilik ve konsolosluklarda koruma görevlisi."

Neticede kendisi de toplumumuza kazandırılmış en KAVAS adamlardan biri!

Son düzenleme:
Ne güldüm ya :60:

kavasların şovalyesi, tam bir şuayip :60:

Bu kıvırmacadan önce, ortada savurduğu tehditler, pardon tenkitler var..Onlar ne olacak?:ssz:

ahaha gerçekten güldüm ya, alakaya bak :1:

ben çoğunlukla koltuk sahibi insanlara çok şaşırıyorum, demek ki memlekette herşey ikili ilişkiler üzerine yürüyor, hak eden kazanmıyor yani

Arkadaşlar Adana valisi yanlış anlaşıldı yaa...
Aslında o " g.vat demedi, lavaş dedi. Yanında 1,5 Adana, bide ayran istedi. :52::37:
Hep yanlış anlıyoruz sizde amaaaan :1:

Bundan sonra kavası sık sık kullanacağım şahsen :27::27:

Ne olcek ayıp değil ki ?? :27:

Hüseyin Avni Coş, ileride oluşabilecek yanlış anlaşılmaları engellemek için sık kullandığı diğer 2 kelimeyi de kamuoyuyla paylaştı: 1-Bezevent, 2-Bic

-zaytung haberi :1::1:

hani bunlar hep dillerine dolarlar ya;
"adanalıyık Allahın adamıyık "diye başlar,çok delikanlı lafları vardır;eee hani nerede kaldı delikanlılığınız,daha cümlenin sonu gelmeden kıvırmaya başlıyosunuz....ciddi ciddi gavat dedin işte,senin suçun yok ki seni o makama layık görende suç...
senin doğan bu...

Lavaş dediğini iddia eden haberler de ayrı dava idi yalnız. Lavaş yanına da Adana kebap ve milli içkimiz ayran. :27:
İnsanlar vali de olsa başbakan da olsa sinirlenebilir ama medyayı çok küçümsüyorlar. :31:
Nyese ki sonunda kabul etti de yanlışını kapandı mevzu. :31:

Back