ben ev hanımı olamam mı yoksa:(

*SeRYuL*

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
23 Şubat 2008
148
0
kızlar düşüncelerinize ihtiyacım varr..21 yaşındayım 2 yıllık ilişkim var ve gerçekten ciddi düşünüyoruz en az 3 sene içinde evlenmek istiyoruz Allah ım nasip edersee:asigim:amaa ben ev işlerinden hiiiiç anlamyıyorum biliyorum bana kızıcaksınız ama bu zamana kadar ne doğru düzgün yemek yapmışımdır ne de ev temizliği sağolsun annem hiç yaptırmadı bana bunları :1closedeyes:ama bu benim için avantaj mı dezavantaj mı bilmiyorum..erkek arkadşımda bi o kadar düzenli,temiz,titiz öyle her yemeği yemeyen ev yemeklerine bayılan biri ve bazen konu açıldığında yapıcaksın falan diye beni ürkütüyorr.aranızda böyle hiç iş yapmadan evlenen var mı yani bende bunun altından kalkabilirmiyim yoksa ben mi çok uyuşuğummmmsenağlama

ayyy canım bende aynı dertten müzdaribim hiç ew isi bilmiyorum annem hiç elletmedi bu zamana kadar

ayni ben.. haytaimi okudum yazinda ..
bende ev isinden anlamayan.. yapmasini sevmeyen.. yemegi sadece yemesini bilen biriyim..
esimde titizmi titiz.. düzenli..yemegi yapmasinida yemesinide seven..

ama evlendik aile olduk ya.. hersey degisti..
bende otomatikmen ev hanimi sendromu kol gösterdi.. yani evi derli toplu tutmayi temizlemyi .. isime göre ayarlamayi ögrendim..

yemege gelince.. basta gecistirmelik bisiler yaptik.. sonra yavas yavas agir yemeklere gecdik..
birlikde yapiyoruz.. yemekler esimden ve benden.. ardindan temizligi benden..

bi sekilde hersey rayina giriyor yani..

endiselenme sen ..

Ben çok açık söyleyim,1 defa bile toz almadan evlendim..Bekarken yaptıklarım; yemekten sonra masanın toplanmasına yardım etmek ve sabahları yatağımı ve odamı toplamaktı..
Gerçi evlendim hala hiç iş yapmıyorum ya neyse..naniknanik
Bence erkek arkadaşınla açıkça konuş,evlenince yardımcı olsun sana,baştan konuşursan ileride zorluk çekmezsin..:teselli:
Mutluluklar dilerim..yerimseniben

senin eşin ne güzel sana yardım ediyoor a.sben bazen soruyorum aşkım beraber yaparız dimi diyee hiç işim olmaz diyor pis gıcıkklava:ama ikimizde çalışcaz diyorum istiyosan çalışmazsın diyorr..öle de bi yapcak ki yapmak sorundaa yoksa yemek memek yiyemez vallaa:dance:

aslında eşler arasındaki fedakarlık işte bu konuda devreye giriyor diye düşünüyorum

eğerki evleneceğin eş bu konularda (temizlik,yemek gb) hassas olup sadece hazıra konuyorsa büyük bir problem olur diye düşünüyorum

ancak seninle birlikte mutfağa girip sana yardımcı olucaksa,eşler çalışıp her ikiside eve yorgun argın olup yinede birlikte bir şeyler paylaşılarak iş bölümü yapılarak o evi ayakta tutabilecekse işte o zaman sorun olmayacaktır..
-ki zaten zamanla her şeyi öğreniyorsun kafanda büyütme bence ev işlerini..hepimiz aynı devreleri atlatmış olabiliriz..bende evlenmeden önce yani bekarken aynı senin gb yaşıyordum..annem bir tek odanızı toplayın der bizde görevimizi yerine getirirdik..
şimdi ise yemekmi hemen koyuyorum ocağa ben diğer işlerimi yaparken zaten pişmiş oluyor yada bir önceki akşamdan hazırlayıp ertesi güne yemeğim hazır oluyor..
diğer bir taraftan her akşam olmasa da çok yorgun olduğum zamanlarda eşim ile birlikte sofra hazırlanır beraber toplarız...yani canım şu aşama da evleneceğin adamın anlayışı çok ama çok önemli

herşey dilediğin güzellikte olur inşallah a.s.

n egüzel anlatmışsın benneyaptımki ama hani insan deryaa yaparız aşkım nolcak ben sana yardım ederim tabi falan yoookkk çok iyidir hastır bi dedğimi iki etmez ama bu yardım konusunda kesinlikle etmem diyor başka bişey demiyorama geçen gün hafta sonu bigün kahvaltıyı hazırlarım tamam demişti şimdi yine ayda bire düştü kafamçokkarıştı takmak istemiyorum bunları kafama ma şöööööyle bi hayal edincede hemen uyanyorum eyvah ben napcam diyee :çok üzgünüm:

sana bence annen bır an once kurs versınnn :)yoksa yanarsınn hele bıde annesı laf yaparsa bu kız bişi bılmıo dıeee eyvahhhhh:)

yemek yapmayı bılmıyordum bılerekte ogrenmek ıstemıyordum cunku canım annem evın her ışını yaptırırdı tulune varıncaya kadar rutın hergun supurulur halılar sılınır toz alınırdı ıııy başak burcuda oldugumdan ıster ıstemez yıne yapıyorum(bekarlık kadar olmasada).kardeşımıde ben buyuttum bırde yemek ogrenırsem o da bana kalır dedım ogrenmedım evlendım ogrendım kah annemı aradım kah kayınvalıdemden ogrendım cok şukurkı eşimın onune yumurta kır gıkı cıkmaz:) bu arada annem ne yapardı dıye merak edıyorsanız kahvaltıdan sonra mutfaga gırer yemegını yapar bulaşıkları yıkar cıkar gıderdı :)) ıyıkıde ogretmış canım annem zararını gormedım şimdıye kadar:) allahım ya bır soru sordu kızcagız ben hayat hıkayemı anlattım affola:)

TATLIM KİMSE ANNESİNİN KARNINDAN EV HANIMI OLARAK DOĞMUYOR...
İŞ BAŞA DÜŞÜNCE ÖLE Bİ YAPIYOSUN Kİ ... BENDE ELİMİ BİŞEYE SÜRMEDEN EVLENDİM.. AMA ŞİMDİ GAYET İYİ Bİ EŞİM .....VE EV HANIMI... OLUR TATLIM HER ŞEY OLUR..
SEN BUNLARA TAKILMA AMA EN AZINDAN BİŞEYLER ÖĞRENMEK İÇİNDE ÇABALA.... HER ŞEY ÇOK GÜZEL OLACAK İNAN BANA....SEN YETERKİ İSTE....

canım ben bekarken de çok yemek yapardım. ama temizlikten pek anlamazdım,çamaşır suyu ile evlendikten sonra haşır neşir oldum.
evlenince yemek konusunda çok rahatım, el altında ne varsa hemen birşey hazırlayabilirim. annem hep yaptığın bana,öğrendiğin kendine derdi.gerçekten evlenince çok işe yaradı.
ama gözün korkmasın, iş başa düştü mü öğrenirsin.
temizlik gözünü korkutmasın.
bu arada anneni yemek yaparken izlesen bile,birşeyler öğrenirsin.yoksa evlenince,bir elinde tel,bir elinde kaşık ile bulursun kendini.

bu konuda yalnız değilsiniz bakın çoğumuz aynıymışız..
biz evlenmeden önce yemek ve çamaşır haricinde hiçbir işi anneme yaptırmazdık..
ama yemek yapmayı hiç mi hiç bilmiyordum..annem memlekete gittiği zaman babam yapardı ..banada hep ""kızım yapmasan da nasıl yapıldığını öğren"" derdi..
şimdi ne oldu eşim çok güzel yemekler yapar ve ben çoğunu eşimden öğrendim.kısaca iş başa düşünce mecburen öğreniyorsunuz..dert etmeyin bunları...
mutluluklar...

Öncelikle hakkında hayırlısı neyse o olsun canım:))

ben sana şu kadarını söyleyeyim evlenmeden önce annemin benden hiç umudu yoktu, kesin bu kızı damat eve geri getirir derdi. bekarken yemek yapmakta dahil hiçbir işi ellemezdim. (şimdiki aklım olsa canım annemi hiç üzmez elini sıcak sudan soğuk suya sokmazdım) şu anda annem bana gelince ağzı açık kalıyor kadıncağızın. konu komşuya öve öve bitiremiyor beni.(söylemesi ayıptır evlenince pek bi hamaratlaştım yada içimdeki cevher açığa çıktı:))

şaka bir yana seryul'cum iş başa düşünce , emin ol yapacaksın, yapmak zorunda kalacaksın yani. bir bakmışsın evi çekip çeviriyorsun ( her anlamda, kocayı da dahil ediyorum) sen şimdiden hiç kendine bunları dert etme, bekarlığının keyfini sür.

unutmadan şimdiden hayat müşterektir fikrini erkek arkadaşına empoze et... erkektir ne de olsa 3 sene de anca kafasına işler:))

sağlıcakla kala.s.

:enbuyukkk:

ay canım yaa içimi ferahlattın valla çok sağola.s.ben biraz daha yatıyım hiç bi iş yapmıyım bari tatlicadiarzu yok yok yavaş yavaş yemek yapmayı öğrenmem lazımmmmmm hepinize çoook teşşekür ediyorum düşünceleriniz içina.s.

ev hanımlılığı kendini yaptırır sen merak etme canım.
hele birde aşıksaaan o istiyo diye yaratırsın,bak buraya yazıyom ablam haklıymış dersin.
kolay gelsin mutluluklar tatlım.

aynen.. benım annemde kızm Yaptığın bana Öğrendığın sana derdi...
Eşinin yardım konusu çözülebılecek bır konu.ama once sn oğrenıceksın kı eşini yonlendıresın.Askım sunu yap,bunu boyle yap dıyeceksın.
ben ortaokulda yemek yapmayı öğrendım.
annem zorla mı yptırdı?Hayır...asla..
Hep eline bakardım ne koyuyor,nasıl karıştırıyor..vs..
ben meraklıydım kapatırdım mutfagın kapısını kek,pohaca...tum hamur işlrını yapar cıkardım. mutfagada kımseyı sokmazdım.işimi bitirir çıkardım.1 çirkin olur,2 cırkın olur 3. de guzelleşmey başlar yaptığın.
bu arada derslerımı de hıc aksatmazdım,başarılı bır oğrencıydım.
Burada anneme tesekkur etmem gerekır,ve aılemdeki diğer fertlere..
Çünkü goruyrum ki çoğu anne ya kıyamadığından ya da ortalığı dokup sacacak,yemeği yakacak vs.. endişesinden el surdurtmuyorlar cocuklarına.bır kek yapıyor ayy cok cırkın yenmez bu dıyorlar.kac kere sahıt oldum.e neoluyor sonra?heves yerle bir..bırdaha mutfağın kapısına uğramıyor..
Dediğim gibi temizlk&yemek biliyordum ama lise ve unv zamanlarımda yapmadım zaman ayıramamdan dolayı.Evlenınce rahatettım ama cunku bılıyordum.hıc zorlanmadım.
Sana tavsıyem bulduğun tüm vakıtlerde annenı izle nasıl yemek ,töızlık yapıyor.
bıdahakı sefere ben yapayım anne de.gerekkırse yazsın tarıfı sız gecın yapın mutfakta.
dah koca koca yıllar var,elbet ogrenırsın.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…