kızlar düşüncelerinize ihtiyacım varr..21 yaşındayım 2 yıllık ilişkim var ve gerçekten ciddi düşünüyoruz en az 3 sene içinde evlenmek istiyoruz Allah ım nasip edersee:asigim:amaa ben ev işlerinden hiiiiç anlamyıyorum biliyorum bana kızıcaksınız ama bu zamana kadar ne doğru düzgün yemek yapmışımdır ne de ev temizliği sağolsun annem hiç yaptırmadı bana bunları :1closedeyes:ama bu benim için avantaj mı dezavantaj mı bilmiyorum..erkek arkadşımda bi o kadar düzenli,temiz,titiz öyle her yemeği yemeyen ev yemeklerine bayılan biri ve bazen konu açıldığında yapıcaksın falan diye beni ürkütüyorr.aranızda böyle hiç iş yapmadan evlenen var mı yani bende bunun altından kalkabilirmiyim yoksa ben mi çok uyuşuğummmmsenağlama
ayni ben.. haytaimi okudum yazinda ..
bende ev isinden anlamayan.. yapmasini sevmeyen.. yemegi sadece yemesini bilen biriyim..
esimde titizmi titiz.. düzenli..yemegi yapmasinida yemesinide seven..
ama evlendik aile olduk ya.. hersey degisti..
bende otomatikmen ev hanimi sendromu kol gösterdi.. yani evi derli toplu tutmayi temizlemyi .. isime göre ayarlamayi ögrendim..
yemege gelince.. basta gecistirmelik bisiler yaptik.. sonra yavas yavas agir yemeklere gecdik..
birlikde yapiyoruz.. yemekler esimden ve benden.. ardindan temizligi benden..
bi sekilde hersey rayina giriyor yani..
endiselenme sen ..
aslında eşler arasındaki fedakarlık işte bu konuda devreye giriyor diye düşünüyorum
eğerki evleneceğin eş bu konularda (temizlik,yemek gb) hassas olup sadece hazıra konuyorsa büyük bir problem olur diye düşünüyorum
ancak seninle birlikte mutfağa girip sana yardımcı olucaksa,eşler çalışıp her ikiside eve yorgun argın olup yinede birlikte bir şeyler paylaşılarak iş bölümü yapılarak o evi ayakta tutabilecekse işte o zaman sorun olmayacaktır..
-ki zaten zamanla her şeyi öğreniyorsun kafanda büyütme bence ev işlerini..hepimiz aynı devreleri atlatmış olabiliriz..bende evlenmeden önce yani bekarken aynı senin gb yaşıyordum..annem bir tek odanızı toplayın der bizde görevimizi yerine getirirdik..
şimdi ise yemekmi hemen koyuyorum ocağa ben diğer işlerimi yaparken zaten pişmiş oluyor yada bir önceki akşamdan hazırlayıp ertesi güne yemeğim hazır oluyor..
diğer bir taraftan her akşam olmasa da çok yorgun olduğum zamanlarda eşim ile birlikte sofra hazırlanır beraber toplarız...yani canım şu aşama da evleneceğin adamın anlayışı çok ama çok önemli
herşey dilediğin güzellikte olur inşallah a.s.
Öncelikle hakkında hayırlısı neyse o olsun canım:))
ben sana şu kadarını söyleyeyim evlenmeden önce annemin benden hiç umudu yoktu, kesin bu kızı damat eve geri getirir derdi. bekarken yemek yapmakta dahil hiçbir işi ellemezdim. (şimdiki aklım olsa canım annemi hiç üzmez elini sıcak sudan soğuk suya sokmazdım) şu anda annem bana gelince ağzı açık kalıyor kadıncağızın. konu komşuya öve öve bitiremiyor beni.(söylemesi ayıptır evlenince pek bi hamaratlaştım yada içimdeki cevher açığa çıktı:))
şaka bir yana seryul'cum iş başa düşünce , emin ol yapacaksın, yapmak zorunda kalacaksın yani. bir bakmışsın evi çekip çeviriyorsun ( her anlamda, kocayı da dahil ediyorum) sen şimdiden hiç kendine bunları dert etme, bekarlığının keyfini sür.
unutmadan şimdiden hayat müşterektir fikrini erkek arkadaşına empoze et... erkektir ne de olsa 3 sene de anca kafasına işler:))
sağlıcakla kala.s.