Ben direksiyon hocasıyım yardım edebilecegim bir konu olursa sorabilirsiniz

aylxixn

Guru
Kayıtlı Üye
14 Şubat 2007
47
0
hanımlar ben 8 yıldır direksiyon hocası olarak çalışmaktayım.Bir sorununuz yada bir sorunuz merak ettiginiz bir şey olursa sorabilirsiniz. Elimden geldigi kadar yardımcı olmaya çalışırım.

merhaba aylin, direksiyon hocalığı için ne yapmamız gerek nereye ne zaman başvuru yapmalıyız şartları neler bilgin varmı, yardımcı olursan sevinirim.

hocam merhaba ya bu konu çok iyi olmuş aklıma takılan şeyler varda.
ben yaklaşık üç senedir trafiğe çıkıyorum.korkularımı atamadığım için nefret ediyordum arabamdan ve kullanmaktan.ama şimdi öle durmasın araba diye hergün çıkmaya başladım.işe gidip geliyorum hergün.bu kadar uzun zamn olmasına rağmen ben rampa sorununu bir türlü üzerimden atamıyorum.bir yerde yokuş var mıdır önüme çıkar mı valla ter döküyorum daha yola çıkmadan.normal bişiy genelde olan bişiy biliyorum ama yinede en güzel şekilde yapmak istiyorum.otomatik araba alma şansım yok ee mecburen bu şekilde idare etmem gerekiyor.
sorum şu hocam;rampada en rahat ve en güzel şekilde nasıl kalkış yapmalıyız tavsiyeleriniz.
bi de aracı park ederken klay bir mantık var mıdır?

hocam cok gec artık pazar gunuydu dreksıyon sınavım gectı cok sukuryerimseniben
saka bır yana tesekkurler

El freni çekikken debriyaj ve gaz ayarını yap tam kalkışı yakaladığında yavaş yavaş el frenini indir. Geri kayma olmaması açısından. Ben ehliyetimi 2004 te almıştım ama okul iş derken pek fırsatım olmadı(yani bir daha araba yüzü görmedim). bu yıl doğum günümde eşim hediye aldı Ve mecburen kullanmam gerekti bende çok istiyordum ve Şimdi İstanbulda trafikteyim Bir ay içinde ana kursalları hatırlayıp pratiğe döktüm. Çok rahatım.

eşim bana kalkışta arabayı çalıştırdıktan sonra debriyajdan ayağımı tamamen çekip gaza basmamı söylüyo ama böyle yapıncada araba stop ediyo ama bence debriyajda ayağım hafif basılıyken gaza basıp kalkmalıyım doğrusu hangisi bilen arkadaslarda cevap verebılır.....

"eşim bana kalkışta arabayı çalıştırdıktan sonra debriyajdan ayağımı tamamen çekip gaza basmamı söylüyo ama böyle yapıncada araba stop ediyo ama bence debriyajda ayağım hafif basılıyken gaza basıp kalkmalıyım doğrusu hangisi bilen arkadaslarda cevap verebılır....."

debriyaja basarken aynı zamanda gaza yavaş yavaş basacaksın, kavrama diye bi tabir vardır duydunmu hiç bilmiyorum ama işte o kavrama olduğu zaman yani araç hareket etmeye başladığı zaman ayağını debriyajdan yavaş yavaş çekeceksin Öyle birden çekersen stop eder tabi, zaten direk çektiğin için stop ediyor..

yaniiii kocan senin araba kullanmanı istemiyor sanırım lülülülülülü sen bence bu dediğimi dene birde sonrada kocişini bi temiz orta yerinden çatlat arabayı stop ettirmeyerek :lepi:

hain kocaaaaaaaaaaaaa:eek:klava::eek:klava::eek:klava::eek:klava:

kolay gelsin güzelim:1hug:

eşim bana kalkışta arabayı çalıştırdıktan sonra debriyajdan ayağımı tamamen çekip gaza basmamı söylüyo ama böyle yapıncada araba stop ediyo ama bence debriyajda ayağım hafif basılıyken gaza basıp kalkmalıyım doğrusu hangisi bilen arkadaslarda cevap verebılır.....

canım oyle stop eder tabı kavrama denen bırsey var
ayagın debrıyaj ve frendeyken ayagını bıraz debrıyajdan cekıyorsun araba tıtremeye basladıgında gaza basıyorsun ve debrıyajı hafıfce bırakıyorsun bu yokus yollarda oluyor

normal duz yada asagı egımlı yollarda hafıf debrıyaj sonra gaz sonrada yavas yavas debrıyajdan ayagını cekıyorsun

El freni çekikken debriyaj ve gaz ayarını yap tam kalkışı yakaladığında yavaş yavaş el frenini indir. Geri kayma olmaması açısından. Ben ehliyetimi 2004 te almıştım ama okul iş derken pek fırsatım olmadı(yani bir daha araba yüzü görmedim). bu yıl doğum günümde eşim hediye aldı Ve mecburen kullanmam gerekti bende çok istiyordum ve Şimdi İstanbulda trafikteyim Bir ay içinde ana kursalları hatırlayıp pratiğe döktüm. Çok rahatım.

evt canım tam olarak böle yapacaksın:)ayrıntılı anlattığın içinde ayrıca tşk ederim:):1hug:

bende izmirdeyim,nerede çalışıyorsunuz.banada yardımcı olursanız sevinirim.bu kocaların bize araba kullandırmaya niyetleri yok çünkü:uhm:

güzelim eğer bana diyorsan bu yazdıklarını evet ben izmirliyim ve izmirde oturuyorum. Yok bana demiyorsan topiği açan direksiyon hocasına diyorsan o ortalarda yok sanırım :uhm: Topikte onun haricinde biçok kişi nacizane tavsiyelerde bulunuyorlar ama direksiyon hocası yokkiiii sırnaşık şey
Bu erkekler yokmu çok fenalar :eek:klava: senin en iyi yapacağın şey direksiyon dersi almak olur hem bak yanılmıyorsam çalışıyorsunda hemde finans uzmanıydın sanırım 5-6 saat alsan yeter sana. ama sormak istediğin bişeyler olursa bildiğim kadarı ile yardımcı olurum ben :1hug:

"eşim bana kalkışta arabayı çalıştırdıktan sonra debriyajdan ayağımı tamamen çekip gaza basmamı söylüyo ama böyle yapıncada araba stop ediyo ama bence debriyajda ayağım hafif basılıyken gaza basıp kalkmalıyım doğrusu hangisi bilen arkadaslarda cevap verebılır....."

debriyaja basarken aynı zamanda gaza yavaş yavaş basacaksın, kavrama diye bi tabir vardır duydunmu hiç bilmiyorum ama işte o kavrama olduğu zaman yani araç hareket etmeye başladığı zaman ayağını debriyajdan yavaş yavaş çekeceksin Öyle birden çekersen stop eder tabi, zaten direk çektiğin için stop ediyor..

yaniiii kocan senin araba kullanmanı istemiyor sanırım lülülülülülü sen bence bu dediğimi dene birde sonrada kocişini bi temiz orta yerinden çatlat arabayı stop ettirmeyerek :lepi:

hain kocaaaaaaaaaaaaa:eek:klava::eek:klava::eek:klava::eek:klava:

kolay gelsin güzelim:1hug:

ben de kavrama yapıyorum
başlarda zorlanıyordum ama
şimdi çok şükür rahatım
araba kullanırken heyecanlı olmayacaksın ve korkmayacaksın

ben de kavrama yapıyorum
başlarda zorlanıyordum ama
şimdi çok şükür rahatım
araba kullanırken heyecanlı olmayacaksın ve korkmayacaksın

canım sen yanlış anladın sanırım ben bunu nix arkadaşımıza yazdım alıntı yapmadan kopyalayarak yazdım o yüzden dikkat etmedin sanırım :1rolleyes:

yani bu soru nix in sorusuydu ama canım yinede çoooookkkk teşekkür ederim yardımcı olmaya çalıştığın için a.s. a.s. a.s.

canım sen yanlış anladın sanırım ben bunu nix arkadaşımıza yazdım alıntı yapmadan kopyalayarak yazdım o yüzden dikkat etmedin sanırım :1rolleyes:

yani bu soru nix in sorusuydu ama canım yinede çoooookkkk teşekkür ederim yardımcı olmaya çalıştığın için a.s. a.s. a.s.

yok canım sen de beni yanlış anlamışsın
senin yazınla birlikte arkadaşımıza destek olduğumu
belirtmek istemiştim
yani nix arkadaşımız için yazdığını biliyorum a.s

Ehliyetim var ama heycandan süremiyorum.kaçkere dönerken kaldırımlara çıktımsenağlama ehliyet kursuna giderken fena değildim. Cesaretliyidim ama şimdi trafiğe çıkamıyorum.. Korkuyorum napıcam bilmiyorum herkes deli gibi kullanıyo sanırım bundan çok korktum..Şimdi arabanın anahtarını benden köşe bucak kaçırıyolar. Çünkü baya
acemiyim başıma bi iş getiricem valla... acaba tekrar kursmu alsam diyorum, pek vaktimde olmuyor işten çocuktan sizce napıyım ben acayip heycanlanıyorum. Bana bir külüstür araba verseler diyorum şöyle rahat rahat boş biyerde denemeler yapsam.:roflol: of offff ya yarama bastınız..benneyaptımki

park etme konusunda da fikirler kızlar.)

Mümkün olduğu kadar çetrefelli yerlere park etmemeye çalışırım ki girerkende çıkarkende zorlanmayayım O zaman problem yok da, bazen iki arabanın ortasına sığmaya çalışmam gerekiyor ki, kafayı yiyorum bilesiniz Manevralar manevralar öne arkaya derken hıh tamam oldu diyorum. İki gözüm iki aynada habire aman ha bir şey olmasın diye stres yapıyorum. Bu arada ön ve arka park sensörü de işi bayağı kolaylaştıryor, haberiniz olsun.

Ehliyetim var ama heycandan süremiyorum.kaçkere dönerken kaldırımlara çıktımsenağlama ehliyet kursuna giderken fena değildim. Cesaretliyidim ama şimdi trafiğe çıkamıyorum.. Korkuyorum napıcam bilmiyorum herkes deli gibi kullanıyo sanırım bundan çok korktum..Şimdi arabanın anahtarını benden köşe bucak kaçırıyolar. Çünkü baya
acemiyim başıma bi iş getiricem valla... acaba tekrar kursmu alsam diyorum, pek vaktimde olmuyor işten çocuktan sizce napıyım ben acayip heycanlanıyorum. Bana bir külüstür araba verseler diyorum şöyle rahat rahat boş biyerde denemeler yapsam.:roflol: of offff ya yarama bastınız..benneyaptımki

Bence külüstür araba falan değil de en azından içinde güvenli olabileceğin kaskolu hava yastıklı 2.el bir arabada daha kolay öğrenebilirsin. Hem daha az risk üstlenmiş olursun diye düşünüyorum. Öncelikle sakin ve kararlı olmalısın En azından 5-6 ders özel direksiyon eğitimi alabilirsin Seni 1 dersten sonra trafiğe sokup, motive ederler sen de zamanla alışırsın zaten arabaya ve trafiğe canım. Sakın canını sıkma, herkes yapıyor sen neden yapamayasın? Haklısın iş ev çocuk biz bayanları çok zorluyor ama bu bir özgüven meselesi bir bakıma unutma olur mu?

X