Ben Çok Safım

purpleflowers4

2. üyelik sebebi ile profil pasif edilmiştir.
2. Üyelik !
tek ayak cezası
Kayıtlı Üye
5 Ocak 2017
18
6
27
Ben çok safım 19 yaşındayım hayatım hep kendimi kullandırmakla geçti. Ortaokul yıllarımda kimseye hayır diyemezdim aşırı aptaldım sınıf arkadaşlarıma hep kopya verirdim bir kız vardı beni öyle kullanırdıki ödevlerini yapardım çalışıp kopya verirdim herkese kendimi kullandırdım ayağımı kaydıran çok oldu hiç hakkımı savunamadım hakkımı savunmaya kalktığımda beni dövdüler onca iyiliğin karşılığı olarak. Liseye gelecek olursam daha da beter geçti arkadaşlarımla kıyafetlerimi harçlığımı kitaplarımı paylaştım hatta hiç unutmam bir kıza telefonumu dahi vermiştim bir süre kullandı kitaplarımı vermiştim ben ondan bişey istediğimde cevap vermeyip duymazlıktan gelmişti. Ve lisede herkes benle tipimle dalga geçerdi okulda yaşadıgım küçük şehirde maskara olmuştum hala da öyleyim dışarı cıkınca karşılaşınca çok kötü bakıyorlar. Sınava bu yıl ucuncu kez giricem hayalim İstanbul'da mühendislik kazanmaktı olmadı ailemde özel üniye gönderemedi parasal açıdan. Şu andada netlerim düşük çalışamıyorum bu düşüncelerden. Bakıyorum da bana acı çektirenler hayatımı mahvedenlerin çoğu iyi bölüme yerleşmiş.Hayatımın hep insnalardan korkarak kendimi ifade edemiyerek dayak yiyerek dalga geçilerek geçirmem beni o kadar üzüyor ki.. hiç hayal ettiğim hayatı yaşayamadım üstelik saygın bir ailenin kızıydım kimse benim iyiliğimi istemedi herkes kötü olmamı istedi ayagımı kaydırmak istedi ve istediklerine ulaştılar hiç birşeyim yok ne hakkımı savunabliyorum hakkım yense susuyorum insanlardan korkuyorum ne de özgüvenliyim ve bir baltayada sap olamadım..Hayatımı insanlar için mahfettim bazen diyorum ki değişicem ama sonra diyorum ki bu kadar büyük hatalarla nasıl mutlu olabılirim ki

kendine guven..kendine hedefler koy bak bitane varmis muhendislik okumak.hayallerini gerceklestir sonra seni mutlu edecek hayati kendin kur.baskalarinin ne dedigini ne dusundugunu umursama sen kendini biliyorsun.herkez gibi sende kendine ozelsin.sen kendine deger verirsen saygi duyarsan kimse seni degersizlestiremez.benim bu yasima kadar ogrendigim tek sey varsa oda insanlara yaranmanin mumkun olmadigi..kendin icin yasa.umarim kendi kiymetini bilir mutlu vir hayat yasarsin..

Hayır demeyi muhakkak öğrenmen gerekiyor . kimseyi kirmak istemediğiniz için mi yoksa hayir derseniz korkuyor musunuz .

Ah canım en büyük hatalarin böyle olsun. Daha çok küçüksün yolun çok başındasın. Sen saf degilde kendine iyi niyetli temiz kalpli bir insanim ben diyerek başla. Bu yaşlarda olur öyle şeyler bunlar sana tecrübe olacak ileride. Senin yapman gereken acilen üniversite sınavlarına asılmak istediğin bölüm olmuyorsa da yola bir yerden başlamak. Başarı kadar insana özgüven sağlayan ve kendini mutlu hissettiren baska birşey daha yoktur. Başardıkça bilgi sahibi oldukça konuşacak seyleri çoğalır insanın. Bilginin ve başarmanın gücüne inan seninde yapabilcegin seyler var bu hayatta hiç vakit kaybetme bir yerden başla...

Şimdi sana ne dersek olmicak çünkü sen kendine inanmazsan kimse sana inanmaz. Enn başta bu çok önemli HAYİR demeyi öğreneceksin. Bende senin gibiydim. Aynı. Ben ne yaptım biliyor musun KİTAP okudum. En başta kişisel gelisim kitaplarıyla başladım. Lütfen senden rica ediyorum kendine bunu yapma. Sen saf değilsin sen içe kapanıksin. Sen herkesten daha çok ciddiye alıyorsun hayatı ve bu suç değil. Bu dünyada hiç kimse dört dörtlük değil Enistein bile. Sadece kendinin farkında ol. İlk adımın bı kitapçıya gidip kişisel gelişim kitabı almak olsun.

Kitabın adı : Sınırlar
Yazarı : John Townsend

Kitabın adından anlaşılacağı gibi herkesin sınırlarını nasıl koruyacağı anlatılıyor.Hatta ilk olarak kimseye hayır diyemeyen genç bir kadının hayatından örnek veriyor.Fakat bu kadar tavsiyeye sırt çevirir yada ertelersen,durumu düzeltmek istemiyorsun demektir.Bir bak bakalım oraya.

bir kız vardı lisede sen ona mülayim davran elir üstnde otırite kurmaya calısor . cevap ver karsı cık adete aüt dökmüs kediye dönerdi. o kızı gördükten sonra cogu insanı anladım ve insanlara kullndırmamayı anladım.

emin ol 5 yıl sonra o insanları ismen hatırlamayacaksın belki . zaten onlarda ozmanlar kişiliğini oturtamamaıs tiplerdi lisede ortaokulda bazıları vardı herseye evet diyen herkeste o ihtiyaclarını onlardan giderirdi buna sebep verende sensin aslında biraz

ilk önce hayır demeyi ögrenmelisin
bunun için kitaplar oku . pskiyatri pskolog git

Önce kendi icindeki sonsuz güce inanman lazim.icindeki o gücü farket. Insanlara yaptigin iyilikler senin tercihin,sen istedigin Zaman verebilirsin.istemezsen vermeyebileceginin farkina var. ve bir defa hayir de,göreceksin ki ne sen kaybediyorsun ne karsindaki.Hayat yine devam ediyor. ve hayir dedikten sonra yapabilecegin en akillica sey,o konu üzerinde cok düsünmemek.cünkü ne Kadar düsünürsen,zihnini o Kadar bulaniklastirirsin ve hayir dedigin icin bir o Kadar pisman olursun. birine hayir demeyi bir kerede olsa dene ve konudan kendini uzak tut.dikkatini baska yöne cevir.ve en önemlisi kendinle mutlu olmayi dene.kendin icin birseyler yap.yaptigin hersey icin kendini takdir et.ödüllendir kendini.deger ver kendine. Yalniz kalmaktan KORKMA! insanin bazen buna da ihtiyaci oluyor. kendini tanimaya Calis.nasil insanlardan hoslaniyorsun.sana hangi insanlar iyi gelebilir? cevreni ona göre sec.hatta önce sen nasil bir insan istiyorsan yaninda kendin öyle ol.göreceksin ki öyle insanlari hayatina cekmeye baslamissin.
Unutma hicbir Zaman canim.KOMUT SENDE... Sen kendinin efendisisin..ve kimsenin eline bu Hakki verme.kendi topragina baskasinin girmesine izin veripte,yabani otlar ekmesine firsat verme.
Ve canim,Kaybetmekten korkarsan insanlari,sürekli kayip yasayan sen olursun.sadece insanlari degil,kendini de kaybedersin. inan ki kaybolmus bir insan her halinden belli oluyor.kullanilma durumu o andan itibaren basliyor.insan kendini birazda olsa gizlemeli.kimsenin önüne tüm ictenligini sermemesi lazim insanin.
SEN COK DEGERLISIN... bak senden bir tane daha var mi? ne Kadar ayricalikli bir durum farkinda misin?

canm cok guzel yazmısın aslında hersey bizim elimizde ama gecmis te asagılanmak ve sevgisizlik ve Değersizlık hissi yasadıysan helede ailen yasattıysa cok zor atlatması

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…