• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Ben bu iftirayı hak edecek ne yaptım?

Tulpar16

Kullanıcı üyeliğini pasifleştirmiştir.
Üyelik İptali
Kayıtlı Üye
21 Aralık 2018
340
455
53
27
İyi forumlar arkadaşlar
Hala çok büyük bir şok yaşıyorum.
Akşam vakti instagramda arkadaşımın hikayesine yanıt göndermiştim. Daha sonra bana bir hafta önce hakkımda bir şey duyduğunu söyledi. Ama konduramadım çok şaşırdım vs. dedi ve ardından ‘Baban yaşında birine kaçmışsın, baban geri getirmiş, sonra tekrar kaçmışsın. ’ dedi. Duyduğunu söylediği kişiyle bir kavgam/tartışmam olmadı. Ama onun da duyduğunu söylediği kişiyle 2 yıl önce ufak bir sürtüşme yaşamıştık. Bu kadar büyük bir iftira atmasına sebep olacak bir şey olduğunu sanmıyorum. 18 yaşındayım ve erkek arkadaşım bile yok. Böyle bir durum söz konusu bile değil. Üniversite okuyorum ailemle mutlu bir hayatım var. Babam zaten buna asla inanmaz beraber yaşıyoruz olan bana olacak ve köyde minleneceğim. Şu an bunu kimlerin bildiğini bile bilmiyorum dışarı çıktığımda insanlar bana farklı bakıyor gibi gelecek. Beni birazcık tanıyan insan böyle bir şeye inanmaz zaten ama bu ailemi de çok üzecek elalem ne der diye çok umursuyorlar. Ben de kafayı yiyorum. Çok sinirlendim hak ettiğimi düşünmüyorum bunu. Arkadaşımın bu meseleyi duyduğu kıza yazdım aslını öğrenmek için ama ne olacak bilmiyorum. Aklınıza güzel fikirlerinize ihtiyacım var. Ailemi bırakıp gidecek biri değilim ateş olmayan yerden duman çıkmaz diyen insanlar olabilir ancak buna benzer bir durum hiç yaşamadım.

Herhalde yasimin verdiği olgunluk ben bunu hiç kafaya takmazdim. Kaçma olmamis evinizde oturuuirmussunuz. Bunu siz biliyor musunuz evet aileniz biliyor mu evet niye kafaya takiyorsunuzki milletin ne dediğini.
Ben memlekete giderdim eskiden köyde bisanacakmis ondan bu kadar kalfi yoksa evine dönerdi derlerdi. Kaldigim zamanda 1 ay.
Giderdim eve kocasıyla barıştı derlerdi.
Hiç kafaya takmazdim. 10 sene geçti hala bisanmayinca onlarda umudu kesti. Şimdi gidince hoşgeldin tatile mi geldin diyorlar.

Siz kendinizden eminseniz neden birinin uydurduğu iftirayı kafaya takıyorsunuz? Demek ki kötü niyetli, işsiz güçsüz, dedikodudan başka amacı olmayan insanlar bunlar. Siz onların dengi olmayın okulunuza odaklanın. İnstagramda konuştuğunuz kişiye zaten bunun iftira olduğunu söylemişsiniz. O da gidip başkalarına, duyduğu kişi için "x belki öğretmenim'e iftira atmış" diye dedikodu yapmaya devam edecek, kulaktan kulağa bunun bir iftira olduğu da yayılır ve o utanacak kişi yine iftirayı atan kişi olur eğer utanması varsa. Umurunuzda bile olmasın alnınız ak hayatınıza devam edin, dünya o köyden ibaret değil ufkunuzu geniş tutun

18 yasında insan böyle her duyduguna takıyor tabi.
Üni. Okuyan biri köyde mimlenecegim diye tAkılmamalı bence.
Ben umursamam ama ailem duyarsa çok üzülürler. Cidden köydeki kimseyi sevmiyorum umrhmda değiller

Yahu senin kaçmadığını baban biliyor ise sorun ne ki?
Sen kendini biliyorsan, ailen seni biliyorsa neden mimlenesin? 2 avam insanın sana iftira atmasıyla adın mı lekelenecek? Yoo.

Mesela bende geçen yıl evlenip boşanmışım. Birde çocuğum olmuş ama aldırmış mıyım, yurda mı vermişim orayı tam bilmiyorlar. Onu da öğrenip söylenecekler. Ama hafiften kırılmadım değil yani insan düğünüme davet eder beni,onu da yapmamışlar.

Küçük yerlerde dedikodular farklı şekillerde yayılıyor, çoğu zaman isim karışıklığı bile olabiliyor. Can sıkıyor ama ilk yapıcağın şey ailene söylemek, sonra hesap sorabilirsin.

E tamam da senin kaçmadığını herkes biliyordur. Kaçan insan ortada gözükmez. E sen okula gitmişsin! Hala da okuyorsun. Bir senedir karantinada değil miyiz? Ne ara kaçmışsın ki?

Köy yeri kör yeri.
Mahalle baskısının ana vatanı.
Gözünü sevdiğimin medeniyeti, milyarlar verseler cahiller içinde oturmam.
Umursamayın diycem ama zor yani, insan üzülür etrafında gizli laf çeviren insanların varlığından.
Oyüzden aydın bir muhitte yaşam sürmek en büyük önceliklerimden

İyi forumlar arkadaşlar
Hala çok büyük bir şok yaşıyorum.
Akşam vakti instagramda arkadaşımın hikayesine yanıt göndermiştim. Daha sonra bana bir hafta önce hakkımda bir şey duyduğunu söyledi. Ama konduramadım çok şaşırdım vs. dedi ve ardından ‘Baban yaşında birine kaçmışsın, baban geri getirmiş, sonra tekrar kaçmışsın. ’ dedi. Duyduğunu söylediği kişiyle bir kavgam/tartışmam olmadı. Ama onun da duyduğunu söylediği kişiyle 2 yıl önce ufak bir sürtüşme yaşamıştık. Bu kadar büyük bir iftira atmasına sebep olacak bir şey olduğunu sanmıyorum. 18 yaşındayım ve erkek arkadaşım bile yok. Böyle bir durum söz konusu bile değil. Üniversite okuyorum ailemle mutlu bir hayatım var. Babam zaten buna asla inanmaz beraber yaşıyoruz olan bana olacak ve köyde minleneceğim. Şu an bunu kimlerin bildiğini bile bilmiyorum dışarı çıktığımda insanlar bana farklı bakıyor gibi gelecek. Beni birazcık tanıyan insan böyle bir şeye inanmaz zaten ama bu ailemi de çok üzecek elalem ne der diye çok umursuyorlar. Ben de kafayı yiyorum. Çok sinirlendim hak ettiğimi düşünmüyorum bunu. Arkadaşımın bu meseleyi duyduğu kıza yazdım aslını öğrenmek için ama ne olacak bilmiyorum. Aklınıza güzel fikirlerinize ihtiyacım var. Ailemi bırakıp gidecek biri değilim ateş olmayan yerden duman çıkmaz diyen insanlar olabilir ancak buna benzer bir durum hiç yaşamadım.
Gül geç takma bu kadar kafana bir laf vardır suyun üstünde yürüsen yüzme bilmiyor derler insanlar derler de derler bu kadar üstelersen asıl o zaman demek ki bir iş var derler konuyu uzatma yok öyle bir şey benim yerim yurdum belli de geç

Evlenene kadar köy insanlarının ne kadar tatlı sevimli olduklarını düşünürdüm. Annem babamın köyleri cok güzel, insanları cok iyi çünkü.
Evlendim, eşimin koyune gittik. Aman yarabbi, böyle rezil insanlar görmedim. Heryer dedikodu, küçük görme, yüze gülüp arkadan konuşma, hava atma daha sayfalarca yazarım. Insanları iğrenç ve kendi çocuklarımın yaptıkları seyleri görmez, başkalarının cocuklarini dillerine pelesenk ederler.
Eğer dedikodu kazani gibi bir köyse, uzulmekte haklısınız.
Bence önce annenize sonra ikiniz birlikte babanıza söyleyin. Onlar bilsin ki duyduklarında insanlar şok geçirmesin

Back