Tabiki anlatırım buna yaşım çok müsait zaten.
1)İnsanlar birbirine sevgi ve saygılıydı,sen ben yoktu!! dindar kindar nesil nedir bilmezdik.
o zamanlar basın bu kadar gelişmemişti keleşim şimdi sanalda gık desen yalan yanlış haberlerle ayağa kalkar olduk ..araştırmadan ,soruşturmadan ve halada ben inanmıyorum kindar ,olduğumuzu benim çevremde öyle değil ve kindar olduk birbirimize lafıda basının şişirmesi..
2)Kürt türk olayı yoktu.
yapma keleşim 30 senedir pkk var ve şehit haberleri var 13 sene evvel bitmişmiydi. gerçek vatansever kürtlerle bir sorunumuz varmı bence yok . sorunu olanda gerçek vatan sever değildir. zaten.
3)Kadına değer vardı,tecavüzler ve taciz olayları bu kadar çok değildi.
kadına değer yoktu bastırılmış evde oturan ,çalışmayan ,konuşmayan ha bire doğuran kadın vardı..şimdi öylemi bilinçli , ne kadar çocuk doğuracağına karar veren ,çalışan, üreten kadınlar var sesleri çıkan kadınlar var ve bunun getirisindede bu duruma şaşırmış erkek müsvetteleri var.. taciz ,tecavüz yoktu diyosun o şekil baskıcı bir kadın milleti vardı bu sapıtmış erkekler nerede görüyorduki kadın.
4)Kadının kaç bebe doğruracağını kendi karar verirdi,karar mercii hükğmet değildi.
habire doğururlardı keleşim şurada 15 20 senedir doğum konusunda bilinçlendi kadınlarımız ve gitgide almanya olmamak için en az 3 tane demek bana göre sakıncası yok ha doğurursun,doğurmassın o başka
5)Evet tüp ve kıyma kuyruğu vardı tadından yenmezdi o yıllarda.
şimdi ise bereket ,bolluk zamanı o zamanda alınamazdı et ,kıyma şimdide yani bu et olayı hiç inmedi bu memlekette ve hayvancılığa önem verilip kesinlikle inmeli..
6)Sağ sol olayları vardı,12 eylül darbesini gördük yaşadık,iyimiydi oda tartışılır elbette..
sağ sol olayları şimdiki durumdan daha kötüydü arkadaşından, eşinden, dostundan korkar olunmuştu o yıllar ben birebir yaşamadım ama babamlar anlatır o günleri.
Şu gerçekki aradığın herşeyi bulamayabiliyorduk ama en azından daha huzurluyduk paramızın değeri vardı kakao..
inen bir 20 sene sonra şu anda senin yaşadığın geçmiş oplacak ve o zamankilerde bu zamanı övecekler bu dünya hep böyle olmuştur..
İnsana değer vardı,saygısızlık had safhada değildi..