Taşınmada kıdemli biri olarak (baba ve eş durumundan) ne kadar sürede kalacağınız belli değil ama sizin yerinizde olsaydım önce gidip ister karı koca ister sadece eşin bir ön durum değerlendirmesi yapardım sonra evi taşırdım
1. Gittiğiniz yerde ev varmı ev durumları ne alemde...mesela evlerin hepsi sobalı olabilir o zaman bulunduğun yerden soba yok elektrikli petek vs alabilirsin onlarıda taşınırken götürürsün banyoları nasıl şofben belki almak gerekebilir gittiğin yerde bayisi olan arçelik gibi markaları tercih etmeni tavsiye ederim ayrıca eşyaları hazır götürürken bir sürü kuru gıda, deterjan vs stokla o taraflarda epey pahalı bu tip şeyler
2. Lojman varmı yada kurum misafirhanesi bebek falan yoksa belki idare edilir heleki sende çalışıyorsan
3. Bence taşınmak aşağı yukarı ufak çaplı bir deprem hem maddi hem manevi oyüzden paralarını biriktirmeye başlasan iyi edersin
4. Taşıma şirketini tavsiye üzerine tutmak önemli ben İzmirden Ankaraya gelirken ismi (A...l) olan bir firma 2 kutumu kaybetti yada içi etti bilemem günahları boyunlarına fiyatı ucuz diye uyduruk bir firma daha pahalıya gelebilir..Çevrenizde bilen birileri belki vardır. Kendim kamyon tutarım dersen paketleme işi ayrı bir uzmanlık...Eski battaniye karton kutu hatta çok değerli eşyan varsa tahta sandık çok iş görüyor minik torbalı naylonlar hatta metre işi satılan polarlar bol gazete kağıdı şimdilik tavsiyelerim bu kadar
Allah kolaylık versin her zor işte bir hayır vardır yeni yuvanızın sana ve eşine mutluluk getirmesini dilerim...