Ben bu evi Şırnak'a nasıl taşırım?

patiska

Guru
Kayıtlı Üye
25 Kasım 2009
2.367
78
318
daha 1 senelik evliyim, eşyalarımı günlerce arayarak , özene bezene, mideme ağrılar gire gire seçtim ama şimdi eşimin ataması geldi Şırnak'a... Ben daha önce hiç taşınmadım ki :uhm:
eşyalarımı çizilmekten, yıpranmaktan nasıl korurum? taşıma şirketlerinin fiyatları nasıldır? (muğla-izmir arası bu arada) bilen birileri bana yardım etsin ne olur.
kafam durdu...
şırnakta 2-3 yıl kalacağımızı düşündüğümüz için eşyalarımızı götürmemeye karar verdik. benim güzel yuvamdaki tüm eşyaları malesef izmirdeki evimize yığmak zorundayız oradan ihtiyacımız olan temel şeyleri alırız artık...
Yardımlarnıza ihtiyacım var... fiyat ya da koruma adına öneri aklınıza ne gelirse....a.s.

Canim Türkiye'de tasiyicilar varmis, ben bilmiyorumda yengem söylemisti. Özel esyalarim disinda geri kalanini hep onlar halletti dedi, bantladilar, sardilar, tasidilar dedi, ve tek bi esyaya bir zarar gelmemis.
Fiyat konusunda malesef bir bilgim yok, ama uygunsa kesinlikle öyle yap. Diger türlü zor oluyor, ama eger kendiniz halledecekseniz, kalin naylonlar var, onlarla esyalarini bantlayabilirsin. Kap kasiga gelince, gazetelere sarmistik biz tekere teker ve hic birsey olmadi. Ama tabi sehir degisikligi olacagi icin daha titiz davranmak gerekiyor.

Kolay gelsin.

canım naklıyatcılar ılgılenıyo ozenle tasıdıklarını bılıyorum en son bızden dayımlar tasındılar ankara-antalya esyalar cok oldugu ıcın 1.300 e tasıdılar once gelıp esyalara bakıyolar onların zaten ozel posetlerı kutuları falan var sen esya goturceksen bardakları tabakları koydugun kutunun uzerıne kırılcak dıye yaz kı onlarada solekı haberı olsun hemde senın ıcın acarken kolaylık olur her kutunun uzerıne ıcınde ne varsa yaz zaten zarar gelırse odenıyo onlar tarafından canım sımdıden kolay gelsın ev tasımak zor ıs ama onlar herseyı yerınden alıp yerıne koyuyolar tabı toplaması ve yerlestırmesı sana dusuyo

iyi bi nakliye firması bulun, herşeyi topluyor onlar zaten, beyaz eşyaları battaniyeye felan sarıyorlar ben taşındım, hiç bi hasar yok çok şükür, bide aklında olsun mobilya bandı diye bişey var, mobilyaların çekmecelerini felan bantlamak gerekiyor açılmasın taşırken diye, normal bant cilasını kaldırıyor, mobilya bandı kullanırsan hiçbişe olmaz

canım biz yazın sormuştuk istbldan şırnağa 5 milyar istemişri evdev eve bnakliye firması kafamçokkarıştı
bizimde tayin hazirana kaldı bakalım nasıl olcak ama nakliyeye verm,iyeceğim kesinleşti
oana vereceğim parayla baştan ev düzeriz diyoruz yani

akrabamızda balıkesirdeyid bu sen şırnağa tayinleriçıktı onlarda bi kamyon tuttular 1 milyara
eşyalarıda hani nalburlarda felan olur kalın naylonlar onalar sardılar mobilyaları beyaz eşyeyı felan
fazla çizilmedi eşyaları bende öle yapıcam
işimiz zor yaa allah yardımcımız olsun

3,5 yıl Şırnak'ta yaşamış birisi olarak eşya götürmemenizi kesinlikle onaylıyorum.Ev bulmak zaten zor..Bulduğunuzda o kişi ya asker ya polis ya öğretmen, eşyayla alıyor zaten evi ve eşyasıyla bırakıyor.Eşyayı almazsanız ev yok diyorlar biz 2 kere tuttuk 2 side böyle oldu.Ama bazı özel eşyalarımızı arabamızla bazılarını kargoyla getirtmiştik.Şu pıt pıt mı diyorlar ne..beyaz eşyalarımızı ona sardık, şükür ne çizilme ne başka hiç birşey olmamıştı..
Allah kolaylık versin.

abımler tasındı daha yenı..ızmır ıcınde bır yerden bır yere tasındılar..ıyı bır naklıye sırketı bulursanız hıc bır sey olmaz esyalarınıza..cok guzel sarıp sarmalıyorlar..ama tabıı baslarında durmak sart yınede..bır kac seyı fırlatır gıbı koyduklarını gordum maalesef ama bır zarar gelmedı allahtan..

korunması iyi aslında ama ister istemez olan bazı hasarlarda var tabi...taşıma firmalarına işi bırakırsanız onlar en az hasarla götürürler..sende çok yorulmazsın çünkü herşeyi onlar topluyo

oo taşınmak çok ötü bişeyyy yaa bende yaşadığım için nakliyeci desen fiyatlar acayip uçuk oluyo ölesine birine versen mahvoluyo bizde kayseriden ankaraya tayinimiz çıktı o sıralarda sıkışıktık biraz öle orta dereceli bi nakliyeci bulduk sarıyolar ediyolar ama genede batıyo kirleniyo yaa beyazdı koltuklarım felan hepsi battı canım çünkü sardıkları battaniyeler felan çok kirliydi bi ton toz çıktı avizem felan kırıldı vitrin takımlarımın ucları hafif soyuldu sadece bukadar ama çok kirlendi canım ii bari siz eşyalarınızın hepsini götürmüyosunuz biz 750 ye tuttuk var daha iyileride var ama ozaman ancak buna paramız yetti canım oda zar zor pazarlık ede ede Allah kolaylık versin....

öncelikle kolay gelsin , bende senin şu anda düşündüğünü düşündüm kars;a tayinmiiz çıkınca dedim benim için gerekli olanı alırım idare ederim dedim fakat öyle olmuyor hergün bişeye ihtiyac duyuyorum ya annemi arıyorum kargoyla(ne kadar sağlam gelirse ve kargo parası vs) kadın gönderiyor veya çok sinirleniyorum gidip yenisini alıyorum birde çok fark edecek ordaki yaşantınla şırnak arasındaki maddi harcamalarınız çok pahalı kars istanbulda 10 alacagın şey burda 30,40 tl gibi he birde taşınma parasını devlet karşılıyor ben öyle biliyorum güzel sana garanti verecek biyerle anlaş bana göre ve sözleşme yap kırılıcak döküleceklere (ben taşınma battaniyeleriyle hepsini kaplattırmıştım taşınırken) lojmanda kalıyorum sürekli eksiğim var yok dolabı yok yok musluğu akıyor yok wc akıtıyor zor işler bu tayinler allah kolaylık versin..

cevap veren herkese çok çok teşekkür ederim... yazdıklarınızı ancak okuyabildim çünkü eve henüz gelebildim (bi de bu arada sabah 9da başlayan eğitim seminerleri var senağlama )

ailecek 2ye bölündük, annemler götür eşyalarını diyor, kapalı bi yerde eskiyeceğine sen eskit diyorlar, eşim götürmeme taraftarı gibi, ben tam ortadayım... düşününce herkes haklı. oradan sürekli bi eksik çıkacak, oradan almak ne kadar mantıklı bilmiyorum da. üstelik biz arabamızı da izmirde satıp, orada idareten bir araba almayı düşünüyoruz, bu durumda oraya uçakla gidicez,e uçakta yanımıza ne kadar şey alabiliriz. babam kendi arabasıyla götürse?? önerilerinize ihtiyacım var

taşıyan şirketlere bu işi bırakmak en iyisi
cünkü özenle taşıyolar. hatta kutuları vs. leri var. cizilcek şeyleri koruma amaclı.
ücretleri nedir bilmiyorum.
bulundugunuz illerdeki şirketleri arayıp telefonla bir fiyat alabilirsiniz.

komşumuzun kızının eşinin tayini van a cıkmıştı
eşi bir kaç ay önceden gitti
bi güzel yerleşti
kızda sakince düşünerek kullancagı eşyaları aldı
diğer kalanlarıda kayın validesinin evine bıraktı...

bu şekilde yapabilirsiniz.
yada beraber gidip kullancagın eşyalarıda izmirden oraya taşıtabilirsiniz:1hug:

bende evlenmeden izmirde oturuyordum;eşimin tayin yeri manisanın ilçesiydi ama askerlik için gümüşhaneye gitmek zorunda kaldık.nakliye için 3bucuk milyar falan istemişlerdi ama biz gerek duymadık.1 yıl kalacaktık biz.eşim ev buldu ve ordan 2.el yetecek bişyler aldık..kalan herşeyi büyük kolilere koyup kargoya verdik.7-8 büyük koli 130 tl tutmuştu.
iyi ki götürmemişim eşyalarımı;gerçekten rezil olacaklardı.bence sizde götürmeyin..idare edebilirsiniz.ama durumunuzu anlayabiiyorum çünkü geçen yıl aynı muhabbetler 15 gün flan bizim evde de olmuştu.Allh kolaylık versin..

artık yarın sabah ilk işim tek tek arayıp fiyat almak olacak bu gidişle...
çook teşekkür ederim:1hug:

sizin 1 sene belliymiş ama. bizim en az 3 yıl
bilemedim :uhm:

canım eşin ne iş yapıyor öncelikle onu sorayım ve şırnak merkeze mi gideceksin

eşim memur canım, sanırım silopiye gideceğiz ama biz de tam öğrenemedik henüz. dün açıklanan kpss atamaları var ya ordan aldık haberi

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…