Ben bu durumu nasıl aşacağım? Yardım eder misiniz?

Novamber wind

🧿 March, 2019 👑
Pro Üye
Anneler Kulübü
2 Temmuz 2013
16.468
12.869
Nasıl anlatsam bilmiyorum. Kalbim fena halde kırık. Şöyle anlatayım kısaca.
Ayrıldık ama benim derdim ayrılmamız değil. Bana yaptığı haksızlıklar...
Şöyle ki, onunla tanıştığmızda şirketi onu yurt dışına gönderiyordu. Çok karakterli, dürüst ve temiz biriydi. Isındık birbirimize. Bana 6 ay bekler misin beni dedi. Tamam dedim beklerim. Farklı ülkelerdeyiz ama saat farkımız yok bu yüzden sıkıntı yaşamadık. Sürekli yazışmalar, konuşmalar, görüntülü aramalar vs. Başta herşey mükemmeldi. O kadar anlayışlı biriydi ki. Birbirimizi bulduğuma şükrediyorduk karşılıklı. Benim kalbimde sıkıntı çıktı damarlarda daralma olmuş doktorum heran kalp krizi riskin var dedi ve 8 gün hastanede yattım. Denenmedik ilaç iğne kalmadı çok sıkıntı çektim o dönem. Uzakta olsa varlığı iyi geliyordu ilaç saatlerimi ezberleyip bana hatırlatırdı sürekli. Ben o üzülmesin oralara alışsın diye hastalığımı söylemedim. Ona destek oldum. Gözüne kum kaçtı diye ağlamış insanım.

Zamanla onda değişimler başladı. Burası bedensel değil psikolojikte yormaya başladı sanırım karışığım vs dedi. Ben elimden gelmeyenleri bile yaptım iyi hissetsin diye. Ama o beni kırmaya başladı, benimle garip bir ego savaşına girdi. Ben ne yapsam aynısını bana yapar hatta daha fazlasını yapar hale geldi. Hep kavga çıkmaya başladı adımları ben attım. Bu süreçte ona ilgi göstermek var okulum var ailesel durumlar var hastalığımdan dolayı kullandığım bir ton ilaç derken depresyona girmişim. Yakın arkadaşım farketti hatta durumu. O kadar tükenmiş bi hale geldim ki. Ruhumu hissetmiyordum sanki. Kendim dışında herkesi taşımaktan bitmişim. Birgün yine telefona bakamadım uyuyakaldım diye benimle tartıştı. Hızlı gittik sana çok ümit verdim ben burda 2 sene kalırım belki dedi. Eski konularımda anlatmıştım bu kısımı. Tamam dedim beklerim. Seviyorsak ne önemi var bende bu süreçte birikim yaparım okulumu yükseltirim dedim. Hallettik gibiydi. Bu muhabbetten sonra bende birşeyler kırıldı. Bu muhabbetten yaklaşık bir iki hafta sonra ben ona hastalığımı söyledim bir sebepten dolayı. Hiçbir şey söylemedi. Birşeyleri düzeltelim güzel güzel sevelim kırmayalım yanlışlarımız olursa söyleyelim aynısını yapmaya çalışma diye ses kaydı attım ona da birşey söylemedi. Akşamına görüntülü aramak istedi açamadım. Ben böyle triplere gelemiyorum dedi bende eskisi gibi olamayacak mıyız dedim biz eskiden birbirimizi dinler güzel cümleler sarfederdik dedim bana senin benden beklentin çok ( orada çalışma sebebi ev almaktı ben birlikte çalışır alırız diyen insanım beklentiliymişim ) karşılaşamadıkça üzülüyorsun ayrılalım sen daha çok üzülürsün benden ama bir kere üzülürsün sonra üzülmezsin dedi ve bitirdi. Bak dedim yapma sevmiyor musun dedim buna cevap vermezmiş. Aramaya tenezzül etmeden bitirdi. Benim iyiliğim içinmiş o ilişki yürütemediğini üzdüğünü anlamış bla bla. Benden helallik istemek için yazdı ben yine keşke dememek için adım attım yapma dedim seninle orayada gelirim dedim istemiyorum bir daha bu konuyla gelme başkalarını değerlendir dedi bana.

Ben bu cümleden sonra anladım artık herşeyin bittiğini. Arkadaşım ona badeyi ara dedi de ona da o ateş sönecek başka çaresi yok illa yanında biri olacaksa sen ol ben istemiyorum demiş. Ben ki onu aylarca görmeden sadakatle bekledim. Bir Allahın kuluna bile bakmadım. Ne yalanım oldu ne dolanım. Bunu mu hakettim. Yediremiyorum kendime. Yaparım sandım yapamadım dedi. En başından emin olmadığı şey için beni aylarca aşırı umut vererek bekletti sonrada unut beni başkalarını değerlendir dedi.

Ayrılalı 2 ay oldu. Birbirimizi silmedik instagramdan. Ben onla ilgilenmiyorum pek ama o benim herşeyimi takip ediyor. Asla acılı şarkılar sözler paylaşmadım onun gibi. Aksine hep gezdim mutlu takıldım terapiler aldım kendimdeki eksikleri fark edip onlara yöneldim. Şükürki sağlığım iyiye gitti. Diyeceksinizki o zaman sorun ne? Sorun yaptığını yedirememek. Benim rahatsız olduğumu bile bile oruçlu halimle terketmesi. Kötü biriymişim gibi suçlu hissettirerek gitmesi. Hep kendimi suçlama halindeyim acaba diyorum hasta olmasam beni bırakır mıydı? Atamıyorum kafamdan bu düşünceleri. Seni üzüyorum diye bitirdi beni üzmemek diye bir seçeneği de vardı. Nasıl yeneceğim? Artık onla olma umudum yok bitirdim. Gelmesini falan istemiyorum beklemiyorum sadece unutmak istiyorum. Kendimi suçlama halinden kurtulmak istiyorum yapamıyorum.

Ben sizin o konunuza da yazdım diye hatırlıyorum bunu; ama tekrar yazacağım.
Bence bu adam orada vakit geçirmek için sizinle irtibat halindeydi, siz hariç hoşlandığı birisi daha var, o yüz verince sizden ayrılmak istiyor; ama ne olur ne olmaz diye de sizi el altında tutmaya çalışıyor. Hastalık falan bahane, kendinizi bu açıdan hiç sorgulamayın bile.

acaba diyorum hasta olmasam beni bırakır mıydı?
adamın seni bırakması hastalığın ile alakası yok gibi sanki, çünkü zaten hastalığından önce zamanla değişti,hep kavga çıkmaya başladı gibi cümleleri yazmışın sen.. sadece yaşandı ve bitti olarak bak olaya ve bence takibi de bırak gördükçe kendini daha kötü hissettirecek yaşanılanlar aklına gelecek vs..

Gözüne kum kaçtı diye ağlamış insanım.

Bu muhabbetten yaklaşık bir iki hafta sonra ben ona hastalığımı söyledim bir sebepten dolayı. Hiçbir şey söylemedi.

Benim rahatsız olduğumu bile bile oruçlu halimle terketmesi.

acaba diyorum hasta olmasam beni bırakır mıydı?
Acındırma psikolojisi ile ilişki yürütmüşsünüz o da hiç acımadan bırakmış gibi,
Amma çok hastalık da hastalık demişsiniz.

Sizi gözden çıkarmış zaten, seven insan hastalıkta yanında olur esas, her dakikayı onla geçirmek ister, endişelenir. Baştan bitmesi iyiliğinize olmuş. İki görüntülü arama ile, 2 ayrılık türküsü ile sevilmez öyle, insan çıkar gelirdi bir iki gün bile görmek için. Şimdi her şey o kadar basit ki, instada 2 acılı söz paylaşan zaten yangın yeri güya. Benim içim acırken insta bile görmez gözüm, çok samimiyetsiz geliyor böyle şeyler bana. Size de gelsin. Siz yaparken o yıkıyorsa, gayretsiz ayrılığı kabul ediyorsa ve bir de üzerine "Senin iyiliğin için, sen iyi birisin, daha iyilerine layıksın" tarzı konuşuyorsa... Başka biri var muhakkak.

İnsta vb temizlik yaparak başlayın, gözden ırak gönülden de ırak, iletişim yollarınızı kesin, görmeyin. Zaman bunu da siler, geçin gidin üzerinden. Değmez.

Canim cok gecmis olsun oncelikle. Bu angil dingil adam icin dusunmene degmez. Kesinlikle vicdansiz birisi. Oyle olmasa seni o durumda birakmazdi. Sadece iyi gun dostuymus. Kendini suclayacagin hicbir durum yok aksine onun kendini suclamasi lazim. Hayvanlar dahi esleri hastayken basucundan ayrilmiyor ben nasil bir yaratigimki beni bu kadar seven bir kizi bu sekilde biraktim , demeli. Daha derdim de ban yemiyim. Yaptigi insanlikla da canlilikla da alakali degil.bahcedeki cimen ondan daha insandir, eminim cimenin sevgilisi hasta olsa o boyle yapmazdi. Kendine fazla guvenmis artiz, onun basina ne gelecegi hic de belli olmaz, buyuk ayip etmis. Haklisin sindirememekte, ben olsam benim de gucume giderdi. Bunlari dusunup kendini yorma yine de kuzum, Allah iyi insanlarla karsilastirsin

Hastalığınızla ilgili olduğunu sanmıyorum geçmiş olsun zaten kendisi de söylemiş size açıkça ilişkiyi yürütemiyormuş.Kendinizi suçlamaya değecek biri değil.

Mükemmel erkek yok mükemmel rolü yapiyorlar ya da biz mükemmel sanıyoruz öyle görmek istiyoruz.

Bu paşa bey de duygusal açlıktayken sana sarıldı. Kim bilir yeni birini yedekleyince ihtiyacı kalmadı sana.

Böyle düşününce soğuyup unutman kolay olur.
Geçmiş olsun.

Sen temiz sevdin onu başından beri farkettim ama kendini daha çok sev canım değmez bunlara..

Şöyle ki, onunla tanıştığmızda şirketi onu yurt dışına gönderiyordu. Çok karakterli, dürüst ve temiz biriydi. Isındık birbirimize. Bana 6 ay bekler misin beni dedi. Tamam dedim beklerim. Farklı ülkelerdeyiz ama saat farkımız yok bu yüzden sıkıntı yaşamadık. Sürekli yazışmalar, konuşmalar, görüntülü aramalar vs. Başta herşey mükemmeldi. O kadar anlayışlı biriydi ki. Birbirimizi bulduğuma şükrediyorduk karşılıklı. Benim kalbimde sıkıntı çıktı damarlarda daralma olmuş doktorum heran kalp krizi riskin var dedi ve 8 gün hastanede yattım. Denenmedik ilaç iğne kalmadı çok sıkıntı çektim o dönem. Uzakta olsa varlığı iyi geliyordu ilaç saatlerimi ezberleyip bana hatırlatırdı sürekli. Ben o üzülmesin oralara alışsın diye hastalığımı söylemedim. Ona destek oldum. Gözüne kum kaçtı diye ağlamış insanım.

Zamanla onda değişimler başladı. Burası bedensel değil psikolojikte yormaya başladı sanırım karışığım vs dedi. Ben elimden gelmeyenleri bile yaptım iyi hissetsin diye. Ama o beni kırmaya başladı, benimle garip bir ego savaşına girdi. Ben ne yapsam aynısını bana yapar hatta daha fazlasını yapar hale geldi. Hep kavga çıkmaya başladı adımları ben attım. Bu süreçte ona ilgi göstermek var okulum var ailesel durumlar var hastalığımdan dolayı kullandığım bir ton ilaç derken depresyona girmişim. Yakın arkadaşım farketti hatta durumu. O kadar tükenmiş bi hale geldim ki. Ruhumu hissetmiyordum sanki. Kendim dışında herkesi taşımaktan bitmişim. Birgün yine telefona bakamadım uyuyakaldım diye benimle tartıştı. Hızlı gittik sana çok ümit verdim ben burda 2 sene kalırım belki dedi. Eski konularımda anlatmıştım bu kısımı. Tamam dedim beklerim. Seviyorsak ne önemi var bende bu süreçte birikim yaparım okulumu yükseltirim dedim. Hallettik gibiydi. Bu muhabbetten sonra bende birşeyler kırıldı. Bu muhabbetten yaklaşık bir iki hafta sonra ben ona hastalığımı söyledim bir sebepten dolayı. Hiçbir şey söylemedi. Birşeyleri düzeltelim güzel güzel sevelim kırmayalım yanlışlarımız olursa söyleyelim aynısını yapmaya çalışma diye ses kaydı attım ona da birşey söylemedi. Akşamına görüntülü aramak istedi açamadım. Ben böyle triplere gelemiyorum dedi bende eskisi gibi olamayacak mıyız dedim biz eskiden birbirimizi dinler güzel cümleler sarfederdik dedim bana senin benden beklentin çok ( orada çalışma sebebi ev almaktı ben birlikte çalışır alırız diyen insanım beklentiliymişim ) karşılaşamadıkça üzülüyorsun ayrılalım sen daha çok üzülürsün benden ama bir kere üzülürsün sonra üzülmezsin dedi ve bitirdi. Bak dedim yapma sevmiyor musun dedim buna cevap vermezmiş. Aramaya tenezzül etmeden bitirdi. Benim iyiliğim içinmiş o ilişki yürütemediğini üzdüğünü anlamış bla bla. Benden helallik istemek için yazdı ben yine keşke dememek için adım attım yapma dedim seninle orayada gelirim dedim istemiyorum bir daha bu konuyla gelme başkalarını değerlendir dedi bana.

Ben bu cümleden sonra anladım artık herşeyin bittiğini. Arkadaşım ona badeyi ara dedi de ona da o ateş sönecek başka çaresi yok illa yanında biri olacaksa sen ol ben istemiyorum demiş. Ben ki onu aylarca görmeden sadakatle bekledim. Bir Allahın kuluna bile bakmadım. Ne yalanım oldu ne dolanım. Bunu mu hakettim. Yediremiyorum kendime. Yaparım sandım yapamadım dedi. En başından emin olmadığı şey için beni aylarca aşırı umut vererek bekletti sonrada unut beni başkalarını değerlendir dedi.

Ayrılalı 2 ay oldu. Birbirimizi silmedik instagramdan. Ben onla ilgilenmiyorum pek ama o benim herşeyimi takip ediyor. Asla acılı şarkılar sözler paylaşmadım onun gibi. Aksine hep gezdim mutlu takıldım terapiler aldım kendimdeki eksikleri fark edip onlara yöneldim. Şükürki sağlığım iyiye gitti. Diyeceksinizki o zaman sorun ne? Sorun yaptığını yedirememek. Benim rahatsız olduğumu bile bile oruçlu halimle terketmesi. Kötü biriymişim gibi suçlu hissettirerek gitmesi. Hep kendimi suçlama halindeyim acaba diyorum hasta olmasam beni bırakır mıydı? Atamıyorum kafamdan bu düşünceleri. Seni üzüyorum diye bitirdi beni üzmemek diye bir seçeneği de vardı. Nasıl yeneceğim? Artık onla olma umudum yok bitirdim. Gelmesini falan istemiyorum beklemiyorum sadece unutmak istiyorum. Kendimi suçlama halinden kurtulmak istiyorum yapamıyorum.
orada başkasını bulmuş bence.boşver gitsin..

canim oncelikle gecmis olsun. insallah tamamen iylesmissindir ya da iylesirsin. kendinde hata aramayi birak oncelikle. bu karsi tarafla alakali. hayatta hersey bizim icin. ve inan hcbi detay sagliktan onemli degil. sen kendini dusun. onun gibi kac tane cikar karsina. karsidaki insan biz izin verdigimiz surece bizi uzebilir. buna izin verme.

Öncelikle çok geçmiş olsun.
Bu adamın aklı sonradan karışmış cok net. Bu duygularının değişmesi olur veya direk başka biri olabilir.
Hasta olman senin suçun , hatan yada eksiğin değil. Kendine karşı biraz daha açık ol. Zaten anlamışsındır bi bahane aradığını ve senden vazgeçeceğini.

Kimse kimsenin beklentilerini zaten karşılamak zorunda değil. Ben harika bir anne mükemmel bir eş süper yemekler yapan bir insan değilim ha eşime sorsan beklentileri bu yönde. Bi noktaya kadar becerim vs.
Eşim de mükemmel değil hatta bu ara acayip ilgisiz ben hamileyim sırf hamileliği bahane ediyosun der diye şunu yiyelim şuraya gidelim vs gibi isteklerimi sıralamıyorum biraz da kırgınım pusuya yattım onu çakmağı çakmasını beklıyorum patlamak için.
Yani demek istediğim beklentilerimizi karsılıklı olarak cokta karşılayamıyoruz. Evliliğimiz mükemmel olduğundan kendımızden örnek vermiyorum ama olay şu ki sizi bir arada tutacak bir bağ varsa bir şekilde yürür bu işler.

Bu adam seni çoktan gözden cıkarmış.
Hiçte kendinde suç arama.

Geçmiş olsun öncelikle ,acil şifalar dilerim.
Hastalığınızla ilgisi yok bence bu durumun. Öncesinde başlamış sorunlarınız,araya mesafe girince iletişim kopmuş,yanlış anlamalar başlamıs.
Hakkınızda hayırlısı olsun.

[/Qbnde öyle bir sorunum oldu beni hatalı gördü bana guvenmwdi ve beni herkese aizleme rezil etti evet benimde hatalarim çok oldu ama bn hep sevdim onu ve severek yaşamıştım Son bir ümit ulaştım ona oçünkü paylasimlardan hep eski anilarimizla ilgili yapıyordu dayanamadım konuştuk sonra okuldan bir çocukla konuşmuştum ama bn herseyin farkında olarak düzgün hareketlerle yol aldım çocukla konuşmuş çocukta onunla cafede ve Cinemaya gittiğimiz söylemişti doğru ama arkadaşlarda vardı ve bn bunları başkaları hep beni yönlendirdi diğer arkadaşlar böyle yap söyle yap yazık diye diye hep kendimi üzüm zaten o arada yalnizdik birakmisti beni.sonra geri dönmüştu bnde öfkemden ona o çocuğu anlatmıştım o da o çocukla konuşmuştu ve sen bana yalan söyledin küfürler saydirarak benim ailemden birine yani kuzenime onunla konuştuğum özel mesajları fotolari hepsini cocugada ailemede gönderdi alın görün kuzeninizi diye ve böylece aramızda ne varsa hersey yok oldu beni rezil etti ve hala paylaşımında kendini haklı gösterdi ya peki bn napayım herkese rezil etti beni ölmeye çalıştım onuda yapamadım.ne bilim ya bi kız sevmemei cünku hep suçlu çıkarız genelde insan hıc buluşmamali ve bu bnm 5 yıllık ilskimdi

Ya başkası var ya da uzaktan yapamamış soğukluk girmiş, yeterince sevmiyormuş vs.
Ama bence sizi istemeyen bitirmek isteyen birinin fazla üstüne gitmişsiniz gibi bitmesin diye, hasta halinizle özellikle, üstüne daha çok kendinizi hasta etmişsiniz..
Instagramdan da bence silin gitsin.. Gereksiz bir insan havası verdi bana.
Çok geçmiş olsun.

X